Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kiara22

Dania ze słoiczków - czy faktycznie są takie złe ?

Polecane posty

Gość AaliyahDanaHaughton
wybacz ale to nie ja jestem głupia a lekarze którzy badali przyczyne astmy u tych dziewczynek, zarzucaj im głupote

Gość Wszystkie szczepionki
tzw. skojarzone są NIEBEZPIECZNE

Gość AaliyahDanaHaughton
tak, ale MMR jest najgorsza bo jako jedyna zawiera 3 zywe wirusy, w innych skojarzonych wirusy sa zabite

Gość mleko modyfikowane
to to samo co krowie, więc gdyby piły modyfikowane i miały skołonność do alergii to tak czy inaczej modyfikowane zaszkodziłoby im W IDENTYCZNY SPOSÓB!!!! KUŹWA LUDZIE IDŹCIE DO SZKOŁY ZAMIAST PISAĆ GŁUPOTY I WPROWADZAĆ INNYCH LUDZI W BŁĄD!

Gość AaliyahDanaHaughton
marika ta szczepionka juz nie zawiera rtęci, kiedys tak było, teraz jej nie zawiera, sa dwie szczepionki MMR II i Priorix, obie sa własciwie takie same ale ponoć po Priorixie jest mniej powikłań. Rtęć nadal zawiera szczepionka na WZW B

Gość AaliyahDanaHaughton
oddzielnych szczepionek w Polsce niestety nie kupisz

Gość AaliyahDanaHaughton
Mleko modyfikowane jeśli Ty twierdzisz że mleko krowie a mleko modyfikowane to to samo to guzik wiesz, nie chce mi sie pisac wiec wysil sie i poczytaj w necie jakie brednie piszesz. MARIKA wiesz z ta odmowa to jest różnie, zalezy od przychodni, jak przymróża oko bedzie ok, jak sa nadgorliwi to powiadomia sanepid i beda kłopoty. Ja tak miałam, ale znalazłam lekarza który wypisał mi odroczenie i mam spokój.

Gość Aalija tak ty wiesz przeciez
lepiej od ludzi ktorzy je robia...bez komentarza, bo zal czytac! i ty jestes matka? interesuj sie troche zyciem poza forum kafe i wybieraj moadrzejsze strony internetowe

Gość AaliyahDanaHaughton
Marika tylko MMR jest najbardziej niebezpieczna

Gość AaliyahDanaHaughton
tak jestem matka i to bardzo dobra. Prosze tu cyyta z forum medycznego o mleku: " Mleko krowie nie nadaje się dla niemowląt Tak. Mówimy tu o zwykłym mleku krowim. Bo już mleko poddane specjalistycznej obróbce - modyfikacji, jest odpowiednim dla zdrowego dziecka zamiennikiem pokarmu mamy, gdy ta nie może lub nie chce karmić piersią. Mleko krowie ma nieodpowiedni dla niemowlęcia skład (szczególnie jeśli chodzi o zawartość białek i tłuszczy). Modyfikacja polega na zmianie proporcji między białkami serwatkowymi i kazeinowymi, tłuszcz zwierzęcy zastępowany jest przez roślinny, a zawartość minerałów i witamin dostosowana jest do potrzeb malucha." Dalej twierdzisz ze to to samo??? To straszne ze takie tumany robia mleko dla dzieci....

Gość AaliyahDanaHaughton
Mieszanki mleczne mają skład prawie jak mleko matki Tak i nie, bo jak wiadomo „prawie” czyni różnicę. Mleko modyfikowane jest cały czas udoskonalane - dodaje się do niego cenne kwasy tłuszczowe, związki mineralne, witaminy, prebiotyki (związki, które sprzyjają zasiedleniu jelit przez prawidłową florę bakteryjną) - i w ten sposób jego skład zbliża się do ideału, jakim jest pokarm mamy. Ale nigdy go nie osiągnie - w mleku matki są np. cenne przeciwciała, których sztucznie wytworzyć się nie da. Ponadto skład pokarmu ciągle się zmienia (zależnie od pór dnia i nocy, fazy karmienia ) i dopasowuje do wymagań małego konsumenta. Mleko wywołuje alergie. Tak, ale... Po pierwsze mleko wywołuje objawy alergii tylko u osób uczulonych na ten konkretny alergen. Jeśli ktoś nie ma skłonności do alergii mlecznej, to choćby pił mleko hektolitrami - nic mu nie będzie. Oczywiście, są dzieci, które z racji obciążeń rodzinnych (gdy rodzice, rodzeństwo są alergikami) mogą się uczulić na białko mleka, ale tym (jeśli nie są karmione piersią) podajemy mleko hypoalergiczne, którego skład mniej naraża na wystąpienie alergii. Po drugie - alergia na białko mleka krowiego jest dużo rzadsza, niż się sądzi. Dotyczy około 3 proc. niemowląt i maluchów poniżej czwartego roku życia. Znakomita większość z nich wyrasta z alergii na białko mleka krowiego do piątego roku życia (choć niektóre pozostają alergikami i mogą mieć objawy kataru siennego, astmy czy alergii na inne produkty pokarmowe), trzeba im w tym jednak pomóc. Ochronnie działa karmienie piersią, ale karmiąca mama musi wyłączyć ze swojej diety wszystkie produkty, które zawierają choćby cień mleka i jego przetworów (masła, serwatki, maślanki, sera). Jeśli maluch je już nie tylko mleko mamy, w jego jadłospisie oczywiście także nie może być żadnych produktów mlecznych, Często już po paru miesiącach wyrzeczeń alergia bezpowrotnie znika. Wow jednak nie jestem taka głupia, jednak mozna mieć astme od mleka.

Gość AaliyahDanaHaughton
no własnie nie kupisz na sama odre, nie ma juz pojedyńczych szczepionek, tez chciałam kupic

Gość AaliyahDanaHaughton
o to masz wyrozumiałą przychodnię ;) pogadaj z lekarka, jesli bedzie Cie namawiac to zaszczep ale odwlecz to szczepienie ile sie da, ja odwlekam juz półtora roku ;)

Gość A ta wkółko to samo
czy do ciebie nie dociera ze ono zawiera jako baze sproszkowane mleko krowie, ktore jesli ktos ma sklonnosc do alergii bedzie uczulalo nie mniej niz zwykle? nie ma poza polska karju na tym swiecie gdzie by matka swiadomie serwowala mleko modyf. po 12 m-cu zycia - powtarzam - nie ma!

Gość I malo tego ludzie
przestali szczepic dzieci. w polsce matki maja fijola na punkcie szczepien, lekow i przychodni. szczepienia w innych krajach sa dobrowolne i ludzie ograniczaja je do minimum. sa dzieci nie szczepione na nic od urodzenia i maja juz po nascie lat - zdrowiutenkie.

Gość AaliyahDanaHaughton
Jaki Ty mas problem?? to moje dziecko i wychowuje je tak jak ja uwazam, weź sie odwal i nie czytaj jak Ci cos nie pasuje.

lekarka tez czuje ze nie bedzie;) NA SZCZESCIE SUPER BO W ULOTCE PISZE ZE SUTEK TO MOZE BYC ZAPALENIE MOZGU MAZ TEZ JEST NA NIE

Gość nie miej do nikogo pretensji
ze jest chorowite albo mniejsze od rowiesnikow. mam nadzieje ze nie, ale gdyby tak bylo i szukalabys przyczyny to znasz juz odpowiedz - pozywienie. dzieciaki od momentu ukonczenia roku jedza juz wszystko! wszedzie ...poza polska o zgrozo

Gość A ja uwazam ze nie ma co sie
sprzeczac i denerwowac.My nigdy sie nie dowiemy co jest w tych sloikach.A moze sa zdrowe? A moze naprawde z konserwantami? Co do mleka krowiego-kiedys nie bylo z tym problemu.Nikt nie uwazal,ze to zlo itp.Po porostu niektore mamy sa za bardzo nowoczesne..My wszystkie bylysmy chowane na mleku krowim,nasze matki,babcie...Malo tego nasze babki mialy rok i jadly juz wszystko,nikt nie pytal nikogo co wolno a czego nie wolno..A najlepsze w tym wszystkim jest to,ze oni sa wychowani na smalcu i sa zdrowymi ludzmi..A my zyjemy tylko na chemii.I co z tego,ze ktos je warzywa i owoce..Skad mamy wiedziec,ze ona nie sa pryskane?? Skad mamy wiedziec,ze one w ogole sa zdrowe??