Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kiara22

Dania ze słoiczków - czy faktycznie są takie złe ?

Polecane posty

Gość kafeterianka123
wazka85, jak juz będziesz miała dziecko, to będziesz szczęśliwa, że możesz sobie poleniuchować, zamiast siedzieć przy garach:)

Ja uważam, że jak ze wszystkim nie ma co dramatyzować. Słoik nie jest zły, tak samo jak nie jest zły obiad domowy. Trzeba zachować zdrowy rozsądek. Nie jestem przekonana czy podawanie non stop słoiczków jest ok, nawet ze względu na konsustencję owych potraw. Ale z drugiej storny jak słyszę, że dzieciakowi doprawia się domowy obiadek wegetą, kostką rosołową albo innym cudem, to aż mnie słabi. Co do czasu przygotowania. To zależy jak ktoś jest wprawiony w gotowaniu. Mi przygotowanie obiadu w chwili obecnej zajmuje około 10 minut, potem gotuje się już samo. Zupy robiłam więcej, wkładałam do pojemników i mroziłam. Jak potrzebowałam coś na szybko wyciagnąć to miałam. Ale jeśli ktoś nie lubi gotować, nie ma totalnie, czasu, nie chce mu się, to po co się zmuszać. Nie każdy musi być mistrzem i fanem gotowania. Grunt, że dziecko nie chodzi głodne i dostaje posiłek przygotowany dla niego. Nie rozumiem tych dyskusji raz na jakiś czas o wyższości słoiczka nad domowym obiadem.

smarkula ale tok myslenia ja piercze, nie ugotuje , nie zetre bo mozliwe ze dziecko tego nie zje...juz z gory zakladasz ze nie lubi wiec kolejna wymowka hehe....a co do jagnieciny, warzyw krolika chyba nie sadzisz ze takie malenstwo zje na raz cale udo krolika:O:O:O:O ..a co do gotowania...przetrzec szkoda czasu bo za dlugo bosze.. to moze niech to dziecko sie samo nakarmi bo podawanie mu posilku tez jest czasochlonne:O siedzenie w domu z dzieckiem i marudzenie ze sie nie ma czasu na to i na tamto to zwykle lenistwo:) nie mowie o mamach pracujacych i zabieganych, bo takie czesto czas na ugotowanie czegos znajduja( zwykle trzeba wlozyc ,. ugotowac i troszke zmiksowac) ale mi kupa roboty, potem podzielic na porcje i zamrozic....i na nastepny i nastepny dzien juz porcje sa ehhhhh

bede wprowadzac ale jak sie nauczy ladnie grysc co mam kotowac dziecko kotletem i patrzec jak sie krztusi ?? i wymiotuje.... prosze bardzo ale na swoim dziecku!

Gość taaa teraz mówią jakie
to słoiczki są beee ale za jakis czas same bedą wpychac w dzieciaki słodycze, fast foody, potrawy pełne soli itp.:o

Gość słoiczkiii
Czytaj ze zrozumieniem, że jak będzie miało 3 lata, to nie będzie chciało jeść np. kotleta tylko słoiczki jak roczniak.

Jejku a kto powiedział, że przetwory mleczne od 2 roku życia. Mam nadzieję, że mowa o danonkach i innych tego typu świństwach. A nie o krefirach, jogurcie naturalnym, maśle, maślance i innych.

chora jestes? jak bedzie mial 3 lata to bedzie jadl wszystko dzis ma rok i miesiac takze bez przesady ma czas jeszcze na sloiki co pewnie sama nie masz dzieci i gowno wiesz

okokokokokkookok nie trzeba byc mistrzem kuchni aby wlozyc pare warzyw i jakies miesko do gara, zalac woda i ugotowac:O:O:O:O nie mowioe ze sloiczki sa BRADZ\O nie zdrowe ale napewno nie jest zbyt madre karmienie dziecka tylko tym i niczym wiecej,,a mam takie znajome chodz siedza w domu calymi dniami i marudza ze nuda im doskwiera:O

Gość słoiczkiii
No ale jak go pokarmisz tylko tym jeszcze z pół roku, to może tak się przyzwyczaić, że później będziesz miała jazdy...oczywiście nie życzę, po prostu dziecko powyżej roku, to już powinno zaczynać jeść z talerza, czy miseczki...

to jaki jest sens gotowac zypu dla dziecka w garnku potem zeby je miksowac?? przeciez musi nauzyc sie grysc piwinno byc w kostke pokorojone a to co za roznica?

Przetwory mleczne przed ukończeniem roku, chyba, że jest alergia. Nie trzeba być mistrzem, ale też nie trzeba lubić. Prosta sprawa. Ktoś nie lubi tego, ktoś tamtego i nie ma co się zmuszać.

marika a jak dziecko nie ma skazy to tez nie mozna mu np. serka podac? a jak mozna to kiedy?

Mój synek ma 10 miesiecy i jada tylko zupki ze słoiczków. Nie mają żadnych konserwantów i jestem przynajmniej spokojna że moje dziecko je to co powinno. Moja mama i teściowa też tak gadały ale ja się nie dałam. Mówiły, że to bez smaku, że mam to popieprzyć, dosolić jak już itd. Od 4 miesiąca je dania ze słoiczków i jestem bardzo zadowolona. Owoce i warzywa które kupisz w zwykłych sklepach mają dopiero szkodliwe substancje. Nie wiesz gdzie były uprawiane, czym pryskane. Słoiczki to o wiele więcej pewności.

w ciagu pol roku to sie dziecko zmienia i zeby mu urosna takze sie nie martw tym co ja bede miala,,, bo poki co mam super zadnyh problemow z dzieckiem !!!

Wazka - pracuję na 4 etaty i mam 3-miesięczne dziecko, więc sama sobie odpowiedz na pytanie czy mam nadmiar czasu czy też nie... Zgadzam się, że dziecko nie zje uda zająca, ale 100g zająca nie kupisz... a sobie takiego drogiego mięsa nie kupuję, żeby trochę odkroić dziecku. Atakujesz mnie dla zasady, bo się nie zgadzam z Tobą? Czy chcesz tu coś udowadniać?

Marika kazdy robi jak kto woli, ja rozgniatalam widelcem i problemow nie bylo ale jak ktos chce byc wygodnicki to niech sobie miksuje hehe

Ważka, bo nie dasz 5 miesięcziakowi pokrojonego w kostkę bo sobie poprostu nie poradzi. Poza tym jest też coś takiego jak zupa krem, którą dasz z grzankami, groszkiem ptysiowym. Ja też uważam, że każdy robi jak uważa.

Gość słoiczkiii
Właśnie tak się zastawiam, że przecież kiedyś, to dzieci piły zwykłe mleko krowie prawie od urodzenia, jeśli matka przestawała szybko karmić, jakieś kaszki czy coś podobnego i było ok. To dlaczego teraz krowie mleko je be?

wazka spytaj sie swojego pediatry! naturalny jogurt na pewno jak ma rok ale stopniowo a jakies serki homogeniozwane? po co? czy danonki? to chemia!! od 3 roku zycia wg producenta serek topieony na kanapke owszem dla dziecka to stopniowo zaczyna jesc jak mu cienko posmarujesz nie powinno sie nic dziac ale skonsultuj sie z lakarzem

smarkula a pracujesdz dlatego ze nie stac cie na siedzenie w domu czy dla wygody co by placzu dziecka nie sluchac i zupek nie gotowac...sa i takie przypadki ze trzeba pracowac bo pieniedzy brak, i na zapas tez mozna ugotowac a krolika mozna kupic calego i zamrozic, przeciez dziecko najwazniejsze nieprawdaz!!! pracujesz po to aby cie na rto nie bylo stac

Słoiczki ja myślę, że tu chodzi o jakość mleka. Kiedyś się to mleko dawało od krowy, jakoś tam rozcieńczalo. A teraz. Mleko w kartonie, niczym nie przypominające mleka. Mało kto ma dostęp do prawdziwego mleka. A ogólnie chyba chodzi o to, że skoro było dobrze, ale może być lepiej, to dlaczego nie wybierać lepszej opcji.

bo nie jest odzywcze !!! tylko ciezkostarwne dla malego brzuszka owszem jak dziecko ma 5 ms - zupa krem /czy zmiksowana myslalam ze starsze jest sorry

krowie mleko ma przede wszystkim za mało żelaza. Strasznie obciąża nerki dziecka. Kiedyś dawano je dzieciom bo po prostu nie bylo innego

ja juz siedze w domu rok z malym, i jeszcze rok bede poki studiow nie skoncze, ost rok i koniec ale mam dosc nudy w domu ! dziecko grzeczne ale dluzy sie czas ;/