Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kiara22

Dania ze słoiczków - czy faktycznie są takie złe ?

Polecane posty

Gość Marika kolejny wake-up call
wiesz co, powiem ci tak – ZMIEŃ PEDIATRĘ bo ci herezji nawygłaszał i tyle masz poczytaj sobie co nieco w temacie mleka i żywienia ogólnie, bo temat był już przerabiany chyba milion razy a wy wkoło jak ta zacięta płyta (to zaledwie jeden z milionów podobnych tematów przerabianych na kafe co miesiąc http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4197192 czy wiesz na przykład, że PL ostała się dziś jako jeden z nielicznych krajów na świecie, gdzie usłyszysz tyle bzdur na temat żywienia i ubierania dzieci od ludzi podających się za rzekomych specjalistów, że nieraz dosłownie włos się jeży na głowie. i chyba jedynym wytłumaczeniem tego, że te bzdurne teorie są wciąż żywe, jest niski odsetek ludzi wykształconych, którzy nie dają się zwariować i mają własne zdanie. czy wiesz, że nikt na świecie poza PL nie czeka z mlekiem krowim do 2 roku życia, że już o 3 nie wspomnę?

marika - ja moja karmie bebilonem, wczesniej nutramigenem - pewnie tez zaraz na mnie wsiądą bo jest nagonka na karmienie cycem, a ja po raz kolejny nie mam zamiaru sie tlumaczyc czemu karmie tak a nie inaczej

Gość słoiczkiii
Nie ma to jak kulturalna rozmowa na poziomie :D. Spokojnie, ja nie chcę nikogo denerwować. Myślicie, ze każda partia słoików jest gruntownie bada?

Gość wazka....
"smarkula a pracujesdz dlatego ze nie stac cie na siedzenie w domu czy dla wygody co by placzu dziecka nie sluchac i zupek nie gotowac..." a jesli pracuje by miec odskocznię od codziennej monotonii w domu to też źle?:P

Gość gÓruje tu jakieś spłycone
myślenie o Matkach na wychowawczym czy nieporacujących. Życzyć takiego dziecka, co ani pospać ani usiąść nie da- szybko zweryfikujesz poglądy :P

serek topiony to jest dopiero chemia. to już bym wolała dac danonka. "yvon_1986 - Moja mama i teściowa też tak gadały ale ja się nie dałam. Mówiły, że to bez smaku, że mam to popieprzyć, dosolić jak już itd." tyle ze dziecko ma inne kubki smakowe. to co nam sie wydaje bez smaku dla dziecka jest naturalnym smakiem miesa, owoców, warzyw. im póxniej maluch zacznie sie opychac solą tym lepiej.

Nie ma tutaj nikogo kto mialby z tylui do ogrodek..:) robie jaja bo i wy przekrecacie moje slowa, tak sie tutaj z ludzmi rozmawia , tak sie pisze, szybko sie mozna chamstwa nauczyc

ee chora jestes zasady jakie sa w polsce to od 3 roku zycia i nie wiedzy z forum tylko spytaj sie lekarza!!! to nie wymysl moj owszem wiem ze za granica inaczej sie chowa dzieci ale my mieszkamy w polsce!!

Gość AaliyahDanaHaughton
A moja cała trójka jadła zupy ze słoiczków i maja sie swietnie, gorsze od obiadków słoiczkowych są chipsy i inne swiństwa typu fast food, wiec bez przesady

Gość słoiczkiii
No dobra spoko ;). Wszystkie jesteśmy super i już :)

Gość dmsk
Jeśli mam być szczera to na słoiczki też trzeba uważać córeczka mojej przyjaciółki prawie się żółtaczki dorobiła bo tylko słoiczki i pierś dostawała. Okazuje się że ta ilość marchewki może szkodzić. Więc trzeba uważać i nie popadać w żadną przesadę ani ze słoiczkami ani z gotowaniem samemu,

Gość nie ma co ....
ludzie uwielbiają innym zagladać jak nie do wyra to do gara. :O

Ważka bo chyba nie zdajesz sobie sprawy z polskich realiów. Ale mniejsza o to, z tego co widzę, to mieszkasz w Irlandii. Z tego co mi wiadomo inaczej się żyje u nas a inaczej tam. A ty niestety nie zdajesz sobie chyba z tego sprawy.

Gość AaliyahDanaHaughton
poza tym gotując same zupy, kupujecie tez warzywa hodowane przy drogach, na sztucznych nawozach itp. Z dwojga złego słoiczkowe zupy sa lepsze. Jesli chodzi o mleko to moja 3 latka nadal pije Bebiko4 i nie zamierzam jej póki co dawac krowiego mleka

Hehehehehe :D. A co ma piernik do wiatraka. Co ma marchewka do żółtaczki :D. No nie kolejna nowina :D. Słoiczki wiadomo, każda z nas jest ekstra :D. A co do zaglądania komu innemu, to taki nasz sport narodowy, przynajmniej w tym jesteśmy najlepsi :D.

praca jako odskocznia super...nawet zaraz po pordzoie pojde co by odskoczyc od codziennosci:P

Gość no wlasnie odnosnie
doprawiania - smiac sie chce jak sie słyszy oburzone głosy, że jak tak można podawac słoiczki a te same osoby solą, doprawiają domowe jedzenie dla dziecka.

Gość matko zamknąć top dla nieletni
ch mądral bezdzietnych :P

Gość Marika kolejny wake-up call
a wy i ci wasi polscy lekarze wkoło swoje, jedno i to samo bla bla bla od lat tymczasem koncerny produkujące odżywki dla dzieci i mleka modyf. cieszą się jak mało kto, że trafili do takiego zagłębia naiwnych, bo gdzie indziej uwierz nie mają zazwyczaj tyle szczęścia co u was

Gość Jesli odskocznia czemu nie
nie ma nic gorszego niz monotonia. Czemu najwiecej sfrustrowanych matek to te, ktore zajmują sie tylko domem i dzieckiem?:P

no wlasnie o to chodzi ze dziecku mozna kupic elologiczne duzo tego nie bedzie:O:O:O tutaj zawsze trzeba sie powtarzac hehe

Gość AaliyahDanaHaughton
jeju jak mozna pisac takie brednie że od marchewki mozna sie żółtaczki nabawic :o owszem skóra robi się marchewkowa ale nie ma to nic wspólnego z żółtaczką

duza dawka marchwii to duza dawka KAROTENU a on powoduje Ze skora staje sie zolta Problemy z watroba to nastepny etap ... kobieto Myśl!!!!

Gość Z marchewką trzeba
uważać by nie przedawkowac wit. A bo ona nie jest wydalana z organizmu tylko magazynowana w nim...a tu ktos o jakichś żółtaczkach pisze.:D

Gość AaliyahDanaHaughton
nie należe do naiwnych które nabijaja kase producentom jedzenia dla dzieci, tylko starszym synom zwykłe mleko szkodziło, dlatego córka pije modyfikowane i jakoś nie ma problemów tych które mieli synowie.