Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfeta88

KPA P

Polecane posty

Może powinnaś spróbować stretchingu :) Ja bym zrobiła USG, zawsze lepiej sprawdzić niż się domyślać co to.

Przyjechałam sobie ostatnio na aerobiku biodro i teraz troche daje mi w kość :/ Poza tym boli mnie coś poniżej rzepki, co znacząco utrudnia mi schodzenie ze schodów. A poza tym się trzymam hehehe A co u Ciebie?

Oczywiście, że dalej, nie mam zamiaru go porzucać heheh Chociaż jak byłam wczoraj po recepty to usłyszałam, że to nie jest najlepszy wybór dla moich kolan hahaha

A do mózga wybieram się w przyszłym tygodniu i nie dam się zbyć :P Chociaż jestem prawie pewna, że spławi mnie zastrzykami, których nie chciał mi zrobić w zeszłym roku, twierdząc, że to bez sensu ;)

Ojj ja też jestem bardzo ciekawa .. :) ale już w środę będę wiedziała :)

Z tego co usłyszałam do tej pory wychodzi, że do tego bólu trzeba się po prostu przyzwyczaić, bo nie ma żadnej skutecznej metody pozbycia się chondro.

No... I się nie zdziwię jak mi lekarz powie że po prostu tak musi być... Ale najbardziej mnie zastanawia dlaczego ten ból mi nie przechodzi skoro to jest tylko chondromalacja... W tej pierwszej nodze po samej artroskopii ból przeszedł a teraz nie chce przejść do tego ból odczuwam inny niż w drugiej nodze miałam...

Może to nie jest problem ortopedyczny, bo trudno zwalać takie dolegliwości bólowe na chondro I stopnia. Aczkolwiek to RZS na razie wydaje mi się być diagnozą lekko na wyrost, może warto byłoby zrobić anty-CCP (które chyba też sobie zrobie), to chyba najlepszy marker RZS, wykrywający chorobę nawet na kilka lat przed jej pełnym objawieniem.

Zrobią mi te badania pewnie jak mnie wezmą na reumatologię. A czy mnie wezmą pewnie się dowiem w poniedziałek. Też moim zdaniem z RZS to trochę przesadzili... a ja mam takie pytanie. Mam nadzieje ze dobrze to opisze Jezeli mi to cos na kolanie uroslo i jest to pod miesniem obszernym uda to czy mozliwe jest ze to co mi wyroslo jakos przeszkadza temu miesniowi i dlatego mnie moze przy zgietym kolanie ciagnac i bolec ? I czy mozliwe jest to ze przy prostowaniu nogi chowa mi sie to cos pod rzepke? bo wg mnie tak jest ale nie jestem pewna czy to jest w ogole mozliwe :P

Nie sądze, żeby ci tam coś urosło, a gdyby się "chowało" pod rzepke to dopiero musiałby być ból. Ale masz teraz okazje, więc podręcz ortopede, może ci wytłumaczy co to :)

hej ale sie rozpisaylyscie w weekendowy wieczor:) ja mam jakies klopoty ze sciegnem bo boli boje sie zeby to ne bylo zapalenie bo ostatnim razem bolalo tak samo i na usg wyszedl stan zapalny:( ale juz biore jakies tabsy przeciwzapalne wiec moze nie bedzie tak zle...mam nadzieje ze dam arde wstac rano z lozka jutro;/