Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bede_Sie_Pakowac

Kompletna lista rzeczy do szpitala

Polecane posty

Gość Bede_Sie_Pakowac

Wpisujcie rzeczy, ktore trzeba zabrac ze soba do szpitala - dla mamy i dla noworodka. Prosilabym o dokladne dane czyli np. zamiast ciuszki dla dziecka dokladnie ile czego zabrac. Na dzien dzisiejszy wiem tylko, ze powinnam wziac ok. 10 pampersow na dzien w rozmiarze noworodkowym :)

Napiszę Ci jak wygladala moja \"torba podrózna\" --koszula ( najlepiej dla mamy karmiacej ) wystarczy jedna , do porodu dostaniesz szpitalna ... -szlafrok , -reczniki -- duzy , sredni i malutki -skarpetki ( ilosc par dowolna ) -kapcie , takze japonki -- pod prysznic -majty popordowe ( polecam takie z apteki siatkowe , strasznie a\'seksualne ale wygodne i przwiewne ...dobrze utrzymuja podkalad poporodowy, -2 razy podklady poporodowe ( 2 opak ) takie wiesz pieluchy ogromne ale na poczatku w 5 pierwszych dobach krwawienie jest bardzo obfite pozniej utrzymuje sie do ok 6 tyg ale zmienia sie ilosc i kolor pozniej wystacza podpaski ( do ktorych nie moglam sie przyzwyczaic , od lat uzywalam tamponow przy miesiaczce ) --krag poporodowy badz kolo do plywania dla dzieci --- ulatwia siedzenie -- POLECAM !!!!! -kosmetyczka : mydlo , myjka , szczoteczka do zebow , pasta , itp rzeczy do codziennej pielegnacji , szczotka do wlosow , frotka jezeli masz dlugie , spinki ... -kosmetyki -- nie zaszkodzi tusz do rzes w koncu wszedzie nalezy byc kobietka sliczna -komorka , aparat fotograficzny ... -saszetki Tantum Rosa rozpuszcza sie w wodzie daja ulge przy gojeniu sie krocza,ale nie trzeba brac do szpitala ...wystarcza w domu ....w szpitalu nie uzyjesz za bardzo krwawi sie ...ale bez obaw nie boli tak mocno .... -gazety czy tez dobra ksiazka , mp3 albo discman ... DOKUMENTY ; --legitym ubezpieczeniowa itp ... --karta ciazy ...itp inne badania z okresu ciazy ....usg itp -dowod osobisty czy tez inny dokument stwierdzajacy tozsamosc ... DLA DZIECKA : --pieluszki Pampers New Born, -chusteczki do pupci , u mnie w szpitalu ubranek nie trzeba bylo miec dopiero na wyjscie ... kosmetyków innych nie radze używać w pierwszych dobach dziecko jest naturalnie chronione przez maz płodową... pozdrawiam:)

Gość Bede_Sie_Pakowac
Dziekuje za liste - z pewnoscia sie przyda :) Maz juz dawno zapisany wiec nie boje sie, ze o nim zapomne :) Do porodu zostalo jeszcze 2.5 miesiaca ... Uff.... Zaczynam sie bac troszke :(

a no to masz jeszcze czas,naszykuj sobie najważniejsze rzeczy a w dniu porodu spakujesz reszte,uwierz ze zdąrzysz bo to dopiero zacznie sie rzkecac :-) powodzonka

ja do szpitala zabrałam wszystko co polecali w czasopismach kobiecych. Pojechałam z gigantyczna torbą. I położna opierdzieliła mnie\" pani przyjechała na dwu tygodniowe wczasy, czy rodzić\".

masz racje :-) tak naprawde połowa niepotrzenych rzeczy ale i tak na pierwszy raz każda wezmie wszystko co pisza :-) trzeba to przeżyć :-) A WIESZ JUŻ KOGO BEDZIESZ MIAŁA?CHŁOPIEC CZY DZIEWCZYNKA?

w szpitalu w którym rodziłam było dosłownie wszystko! gdybym tam pojechała z ulicy niczego by mi nie brakowało!

Gość Bede_Sie_Pakowac
Nie, nie chcielismy wiedziec choc byla okazja. Niespodzinka bedzie .... A ja uwielbiam niespodzianki :)

Ja polecam jeszcze takie nakładki silikonowe na piersi do karmienia. Jak bardzo bolą sutki albo są popękane, to trochę pomaga. Aha, ten ręcznik papierowy popieram, ja też używałam takiego - położna mi poleciła. No i nie wycieraj tak normalnie tylko delikatnie przykładaj ręcznik przez chwilę, żeby jakieś kłaki sie nie dostały do rany. I wietrz ranę jak najwięcej. Mydło szare też polecam. No i jeszcze biustonosz do karmienia i wkładki laktacyjne. Aha, ja nie miałam podkładów tylko zwykłe podpaski takie tanie z Carrefura, tyle że największe i było ok. Powodzenia

Jeszcze jakiś błyszczyk albo pomadkę ochronną. Mi bardzo usta pierzchły w czasie porodu.

Gość aparat fotograficzny

Gość marjela
ha ha ha...ale się uśmialam...fajnie że humor wam dopisuje :)