Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaaaaaaaaaa

skok - jak wygląda rekrutacja?? jakie zarobki??

Polecane posty

Gość ex pracownik że Śląska
generalnie w Stefanie jest mega miazga i 3/4 "starej" kadry na Oddziałach na Śląsku zwalnia się, z powodu "super" regionalnej, która chyba zapomniała o odr****ch ludzkich. Jeśli ktoś chce nabyć doświadczenia w finansach to spoko,ale jak ktoś pracuje już w finansach odradzam, bo to co się dzieje teraz to jakiś "śmiech na sali" i powinni dawać nowym pracownikom stoperan bo nie ogarniają kuwety.

Witam, czy ktoś może wybiera się na szkolenie do Mysłowic 16.06.2014 z okolic Krakowa

Gość gość
Witam, mam pytanie czy wiadomo kiedy będzie następne szkolenie w Władysławowie?

Gość anetka85lodz
Hej! Czy ktoś mi może powiedzieć jak wygląda rekrutacja krok po kroku ? Jakie scenki robią, o co pytają? Z góry wielkie dzięki !

Gość kamakg
Nastepne szkolenie jest 23 czerwca pozniej 7 lipca. Ja nie mialam scenek tylko luźna rozmowe :)

Gość Tiners
Hej jedzie ktoś na szkolenie 23.06.2014 do Dąbrowy Górniczej?

Gość podkarpacka
Cześć SKOCZKI :) Skacze Ktoś na szkolenie 23.06.2014 z podkarpacia?

Gość gość
byłam na szkoleniu we Władysławowie jest fajnie choć dużo nauki ile już po szkoleniu w placówce całkiem inna atmosfera stare wyżeracze nic nie pomogą jest nie miła atmosfera i tak przykra praca że nie chce się do niej chodzić naprawdę nie jest tak fajnie tylko plan plan i plan masz go zrobić i koniec a ich to nie interesuje nic fajnego w tej placówce ja i inne osoby które znam nie są wcale zadowolone

Gość gość
witam, ja miałam rekrutację trzyetapową może dlatego że przeskoczyłam na stanowisko SOF. Rozmowy nie były trudne parę scenek sprzedażowych, pytania o historię kasy pracodawców i co mogę wnieść do firmy. Samo szkolenie prócz tego że trzeba było się uczyć wspominam dobrze, firma naprawdę stara się zadbać od samego początku o pracownika. Jest od razu umowa o pracę juz na czas szkolenie a po pozytywnie zaliczonym teście umowa od razu na 2 lata. Firma ma dobra ideę opieki nad pracownikiem duże pakiety szkoleń, ja otrzymałam wysoką podstawę bo 2800zł brutto, ubezpieczenia itp niestety na tym bajka się kończy ponieważ tak naprawdę firmą zarządzają osoby pozostawione na danym oddziale :( i tu jest problem ponieważ nowa osoba nie ma możliwości wykazania się każdy potencjalny klient jest przejmowany przez kogoś bardziej doświadczonego, jeśli już się uda sfinalizować sprzedaż to niestety ale premia i tak się trzeba podzielić, z mojej grupy po szkoleniu już wiele osób nie pracuje.. to chyba mówi duzo za siebie, musisz robić wiele rzeczy naraz a często się zdarza tak że mając kolejke do kasy dostajesz telefon z zaplecza ile zajmie czas obsługiwania tych ludzi bo masz co innego do roboty. Niestety gdyby firma zainteresowałaby się tym dlaczego nowe osoby odchodzą może nie musiałaby tyle inwestować w szkolenia nowych pracowników, starzy pracownicy bazują na bazie klientów i nie chcą się dzielić wiele praktyk stosowanych przez nich jest juz nie używana w sprzedaży jednakże nowi pracownicy nie mają możliwości popisania się i wykazania ponieważ muszą zajmować się wszystkim co nie przynosi im bezpośrednio dochodu. Ja składając wypowiedzenie nawet nie usłyszałam dlaczego? tak jakby to było na porządku dziennym..

Gość gość
podkarpacka 2014.06.15 Cześć SKOCZKI usmiech.gif Skacze Ktoś na szkolenie 23.06.2014 z podkarpacia? W którym oddziale będziesz pracował/a?

Gość gość
Czy ktoś jedzie na szkolenie do Mysłowic 14 lipca? Pisać to może się jakoś razem zgadamy... ;) Opowie ktoś jak tam jest? Jak praca w SKOK Wesoła?

Gość mgość
Witam, mam pytanie do pracujących w Skoku, jak to w końcu jest z tymi lojalkami? Czy jeśli będę chciała zmienić pracę/zwolnić się przed upływem czasu na który otrzymam umowę nie będę musiała ponosić kosztów szkolenia oraz jaki jest czas wypowiedzenia umowy?

Gość gość
Hej, jedzie ktoś na szkolenie do Władka 21.07 PKP z okolic Bielska-Białej / Katowice ?

Gość gość
Hej. Jedzie ktoś na szkolenie 21 lipca do Władysławowa z Krakowa Kielc lub okolic? dajcie znać :)

Gość gość
będę jechać z Krk na 21 lipca.. odezwijcie się: ona2603@op.pl , zawsze raźniej..;-)

Gość gość
Dostałam zaproszenie na rozmowę skok piast tychy. Piszecie o szkoleniach, gdzie te szkolenia sie odbywają i jak wyglądaja?

Gość gość
" gość 2014.07.21 Dostałam zaproszenie na rozmowę skok piast tychy. Piszecie o szkoleniach, gdzie te szkolenia sie odbywają i jak wyglądaja? " Z tego co wiem szkolenia są w Tychach. Gdzie byłaś na tej rozmowie? Dostałaś zaproszenie na drugi etap rozmowy ? Czy miał ktoś w skoku w ogóle drugi etap rozmowy i jakieś zadania do zrobienia. Zwykłe stanowisko, obsługa klienta( dzwonienie i pozyskiwanie oraz roznoszenie ulotek) a tu wieloetapowa rekrutacja z pisaniem jakiś projektów. Praca za marne grosze, a wymogi kosmiczne.

Gość gość
to może napisz tu dla potomnych

Gość gość
Witam jedzie ktos na szkolenie 18 z okolic katowice-krakow

Gość rrrruda
czy ktoś aplikował ze strony kasy stefczyka? jakie wpisywaliście oczekiwania finansowe? "poniżej 2.000,00 zł od 2.000,00 zł do 2.500,00 zł od 2.500,00 zł do 3.000,00 zł powyżej 3.000,00 zł" jakie najlepiej wpisać? te co oczekuję czy te które chcieliby zobaczyć?

Gość gość
Ja wpisalam 2000 i tyle dostalam brutto oczywiscie..

Hej Pan Cogito mam pytanie dzisiaj wrocilam z rozmowy w Skok wesola mam pytanie odnosnie umowy szkoleniowej co to jest za twor rozumiem ze dziala tylko w jedna strone tzn ani delegacji ani wynagrodzenie za czas szkolenia tym bardziej ubezpieczenia a jedynie lojalka na 900 zlotych.a umowa dopiero po faktycznym rozpoczeciu pracy w oddziel, zwrotu za dojazd tez nieme

Gość gość
w Stefczyku możesz zarobić 3000 na rękę, a możesz i ledwo 2000 - wszystko zalezy od oddziału do jakiego trafisz. Choć ja skłaniałabym się raczej do tej mniejszej kwoty :(

Gość gość
Witam , zostałam zaproszona na rozmowe w Pile może ktoś coś poradzić czego sie spodziewać . Pozrawiam

Gość Pan Cogito
Przepraszam, że dopiero teraz. Otóż jest to właśnie taki dziwny twór. Pierwszy tydzień szkolisz się za free, jedyne co jest opłacone to hotel ze śniadaniem;) dojazdy do centrali są w twoim własnym zakresie, przyjazd na szkolenie i powrót w pierwszym tygodniu jest na twój własny koszt. Jeżeli zdasz egzamin, który jest w drugim tygodniu to wówczas masz już płacone, jak nie zdasz to nie dostaniesz nic. Pytanie jeszcze czy na DK czy na Menagera? Jak na Doradce to jest jeszcze spoko, jak menager to żadnej delegacji nie dostaniesz. A co do samej pracy...codziennie będziesz raportować ile spotkań umówiłaś, ile pozyskałaś klientów itd, będziesz co chwile otrzymywać maile, że trzeba śrubować wynik, że trzeba nowych klientów itd, dlatego warto się zastanowić czy chcesz tego czy nie, czy chcesz wracać do domu delikatnie mówiąc kiepskim nastroju, no chyba że będzie to po Tobie spływało.

Gość gość
Idzie ktoś z Piły jutro na rozmowy na Bydgoską

Gość kasza jaglana
SKOK WESOŁA...nie jest to wesoła praca. Zaczynając od początku. Na szkolenie do mysłowic jedziesz na własny koszt...tam masz ostateczny etap rozmowy, którego jak nie przejdziesz to wracasz do domu,a jak przejdziesz to jedziesz do hotelu. Następnego dnia trzeba dojechać do salki szkoleniowej która jest oddalona od hotelu o pół godziny jazdy autobusem, za którego oczywiście nikt Ci nie zwraca pieniędzy...na szkoleniu cały czas obowiązuje strój biurowy (chyba że coś od początku roku się zmieniło), po szkoleniu wracasz do hotelu (oczywiście na swój koszt). Dostajesz "umowę szkoleniową", która tobie nic nie daje...nie masz żadnego ubezpieczenia, żadnych zwrotu kosztów. Ta umowa ma zabezpieczać SKOK i tyle. Przez 10 dni szkolenia to Ty wydajesz swoja kase na przejazdy i na jakiekolwiek jedzenie popołudniami, bo SKOK funduje Ci tylko pokój ze śniadaniem. Egzamin ja akurat miałam w przed ostatni dzień szkolenia i za ostatni dzień szkolenia też nam nikt kosztów nie zwrócił. W trakcie szkolenia w czasie przerw nie wolno nam było opuszczać budynku..mogliśmy podchodzić tylko do okien..w trakcie szkolenia ciągle nam powtarzano, że nie jesteśmy jeszcze pracownikami SKOK i dlatego nie należy nam się żaden zwrot kosztów....jeżeli chodzi o wynagrodzenie...to szkoda o tym pisać...jeżeli macie być menadżerem oddziału to liczcie się z tym, że będzie od was wymagany własny samochód z własnym paliwem..za to też wam nie będą zwracać kosztów. Moja praca w SKOK Wesoła to był krótki epizod..żałuję, że w ogóle się na niego zdecydowałam zmarnowałam tylko masę pieniędzy na szkolenie i później na paliwo do własnego samochodu.

Gość gość
Hej, zostałam zaproszona na rozmowę do centrali dział finansowy stanowisko specjalista czy ktoś orientuje sie ile zarabia się w centrali w Warszawie i ogólnie jakie są tam warunki pracy? Czy warto sie tam wybrać na rozmowę ?

Gość gość
kasza jaglana Z tym samochodem i paliwem na własny koszt przesadziłaś. Zwracają. Od połowy roku nie ma starego zarządu i sporo się zmieniło. Co prawda umowy szkoleniowe nadal obowiązują, ale można wychodzić dalej niż "tylko do okna".