Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magdziaa83

Dwie Kreski na teście - termin kwiecień 2008!

Polecane posty

witajcie, nie mam siły czytać, napiszę tylko, że rano jadę do szpitala.ledwo wstaję do toalety. na pewno będę mieć kroplówkę. odezwę się jak wrócę. trzymajcie się:)

Ali-cja trzymaj sie dzielnie. Ale co sie stało, dlaczego szpital, czy przez ten ból pleców? Niesamowite to, tym bardziej, że ja nie mam pojęcia o czym może to świadczyć, ale chyba o niczym groźnym. W każdym razie trzymaj sie dzielnie!!!!

Gość olcia00
gosiek69........Gośka..........38.......20.........02.04 . .......+4kg Alex81...........Ola..............26......22.........02. 04........+2kg..N adamisia........Asia............26.......22.........03.0 4... ...+6 kg..CH ali-cja...........Ala.............36.......21.........04 .04...... ..+6,2kg..N Ola31............Ola.............31......21..........07. 04....... +5kg agoosiaa........Agnieszka....22.......20.........09.04.. ..... .+2kg CH Kaśka31.........Kasia..........31.......14........ 09.04.........-2kg Anna_śl..........Ania............29.......21........09.0 4.........+5kg CH Mysiczka30.....Ola.............30......17........ 10.04.........-2,5 kg echo1978.......Aneta..........29.......18.........11.04. . .....+4kg chanel 5.........Marlena.......22.......18....... 13.04.........+2kg Motka...........Ania............28.......20....... 14.04.........+4kg..CH Renia905........Renata........26.......21....... 14.04.........+4,5kg CH rosar.............Ania...........26...... 12........16.04.........+0kg gregia...........Justyna.......25.......18....... 18.04.........+3kg córunia 1967.............Iwona.........40 ......18.........18.04........+2kg mag26...........Magda..........27......18........19.04.. .......+2,5kg minimisia....... Agnieszka.....26.......19.......20.04.........+5kg DZ viki444...........Wiolka.........29.......19......20.04 ........+4kg to ja CC.........Anka...........25.......19.......22.04.........+/ - 0kg CH a2_el.............Magda.........20.......10.......23.04. ... . ...+2,5kg weryka..........Ania............30.......12.......23.04. .. ..... +3kg aniawd...........Ania............29......16....... 24.04.........+2 kg Bogdanka........Ania............26......10.......25.04.. .. . ...+1kg Isa22.............Ewa............29.......18 ....... 27.04.........+0,5 kg pikpik........Kinga...............23.......19 .......27. 04........+3kg Suzanke.........Iwona..........29........15.......30.04. .... .. .+4 kg polina80.........Ola..............27........18.......20 .04..........+5kg pigi15...........Dorota.......28........18........22.04. .......+3kg Olcia00.........Ola............26.........19.......23.04.........+1,5kg Ch Cześć dziewczyny wczoraj byłam na USG teraz moge spokojnie do Was się dopisać kiedy na 100% wiem, że z moim maluchem wszystko dobrze :) łożysko przyklejone dzidziuś rośnie teraz mam mniej obaw stąd dopisze się do tabelki bo wcześniej nie chciałam nic krakać Buziaczki kochane

gosiek69........Gośka..........38.......20.........02.04 . .......+4kg Alex81...........Ola..............26......22.........02. 04........+2kg..N adamisia........Asia............26.......22.........03.0 4... ...+6 kg..CH ali-cja...........Ala.............36.......21.........04 .04...... ..+6,2kg..N Ola31............Ola.............31......21..........07. 04....... +5kg agoosiaa........Agnieszka....22.......20.........09.04.. ..... .+2kg CH Kaśka31.........Kasia..........31.......14........ 09.04.........-2kg Anna_śl..........Ania............29.......21........09.0 4.........+5kg CH Mysiczka30.....Ola.............30......17........ 10.04.........-2,5 kg echo1978.......Aneta..........29.......18.........11.04. . .....+4kg chanel 5.........Marlena.......22.......18....... 13.04.........+2kg Motka...........Ania............28.......20....... 14.04.........+4kg..CH Renia905........Renata........26.......21....... 14.04.........+4,5kg CH rosar.............Ania...........26...... 12........16.04.........+0kg gregia...........Justyna.......25.......18....... 18.04.........+3kg córunia 1967.............Iwona.........40 ......18.........18.04........+2kg mag26...........Magda..........27......18........19.04.. .......+2,5kg minimisia....... Agnieszka.....26.......19.......20.04.........+5kg DZ viki444...........Wiolka.........29.......19......20.04 ........+4kg to ja CC.........Anka...........25.......19.......22.04.........+/ - 0kg CH a2_el.............Magda.........20.......10.......23.04. ... . ...+2,5kg weryka..........Ania............30.......12.......23.04. .. ..... +3kg aniawd...........Ania............29......16....... 24.04.........+2 kg Bogdanka........Ania............26......10.......25.04.. .. . ...+1kg Isa22.............Ewa............29.......18 ....... 27.04.........+0,5 kg pikpik........Kinga...............23.......19 .......27. 04........+3kg Suzanke.........Iwona..........29........15.......30.04. .... .. .+4 kg polina80.........Ola..............27........18.......20 .04..........+5kg pigi15...........Dorota.......28........20.......22.04. .......+3kg

wpolczUje ALICJI mnie tez bolal mocno i bylam u lekarza ciekawe co jej powiedza .Trzymam kcikuki bedzie dobrze

Olcia, cieszę się, ze wszystko dobrze, na pewno jesteś spokojniejsza. Mi zostały jeszcze dwa dni czekania i coraz gorzej je znoszę :(. Ali-cjo, jak tylko będziesz mogła odezwij się do nas, jesteśmy trochę zdezorientowane, co się stało. Może to nerki? Ja w pierwszej ciąży miałam takie straszne kłucie po boku, że nie byłam w stanie się ruszyć, nie mówiąc już o zejściu po schodach w mieszkaniu , siedzeniu w pracy itd., ale wykluczono wszystko niepokojące, brałam regularnie no-spę i po kilku dniach mi przeszło, ale to było bardziej z przodu i ból mi promieniował do tyłu. Wydaje mi się, jednak, ze tym razem o Ciebie bardziej chodzi, niż o dzieciaczka. Olu31 napisz mi jakimi kryteriami kierowałaś się wybierając wózek, bo teraz to mam już mętlik w głowie. Nie wiem, która firmę wybrać, aby znowu nie było wpadki. Choć mąż mówi, ze tym razem decydujemy sie na trójkołowy. I jeszcze jedno pytanie do Ciebie mieszkasz 60 km od Wrocka, ale w którą stronę?. Bo ja 100 km od Wrocławia.... pozdrawiam Was i Wasze Maleństwa.

Cześć Dziewuszki! Alicjo, mam nadzieję że ten szpital to raczej profilaktycznie, trzymam kciuki za Ciebie i Twoje Maleństwo i mocno Was przytulam❤️ Mysiczko, mieszkam w Namysłowie:) A co do wózka, głównym kryterium była jego waga: 6,5 kg cała spacerówka, dodatkowo wózek tan poleciła nam znajoma, która od wielu lat zaopatrza w wózki sklepy Smyk. I gdy pooglądałam sobie ten wózek naprawdę podoba mi się jego funkcjonalność... Nie bierzemy gondoli, ponieważ dzidzia urodzi się na wiosnę, więc ten rozkładany fotelik w zupełności wystarczy. Co do Twojego samopoczucia... bądź dzielna i może spróbuj myśleć pozytywnie... wiem, łatwo mi mówić... sama nie umiałam tak myśleć, gdy miałam ciężkie dni. Mam nadzieję, że Twoje dzieciątko jest zdrowe i że wszystko będzie dobrze, czego Wam z całego serca życzę ❤️ Pozdrawiam Was wszystkie i uciekam się szykować, dziś mamy rodzinną imprezkę w domu:)

Cześć dziewczyny! Byłam dziś na pierwszych śwateczno-prezentowych zakupach...został jeszcze miesiąc ale ja nie lubie kupowac czegos na ostatni moment i w tym tłumie ludzi..a tak powoli sie rozejrze, cos wybiore, coś moge jeszcze zamowić...bardzo lubie święta, choc w tym roku trochę się boję, mam nadzieje ze nie zabraknie przy stole moich dwóch bratanic:/ jakoś z dziećmi te święta wyglądaja inaczej:) buziaki

Bardzo fajny...a o jakim kolorze myslałaś? bo ten czarny taki smutny..ja chciałam znaleźć coś tańszego ale zobaczymy, ten ma wszystkie elementy potrzebne...

ja myslam o kolorze granat laczony z niebieskim albo olifkowym jest drogi ale wlasnie ma wszystko no i zeby mial 4 kola

tzn wolałabys zeby miał 4? no ja mam złe doświadczenia z 3-kołowcem...i chyba chciałabym zeby miał przekładaną rączkę bo wydaje mi się ze na poczatku jazdy w spacerówce wolałabym małego widzieć i dzieci tez czują sie jakos bezpieczniej...

tak cztery kola wydaje mi sie wozek jest wtedy stabilniejszy a ten ma przekladana raczke wiesz jest drogi ale ma wszystko nic nie trzeba dokupywac i jest lekki

no ja tez bede szukać z 4...choć niektóre z 3 sa tez bardzo ładne..ale pamietam ze kiedys prawie bratanice wyrzuciłam z wózka przez to...źle najechał na krawężnik....myslę ze jeszcze sie przejde po sklepach zeby \"pomacać\" bo to zawsze inaczej niz tylko przez net

ja tez pewnie bede szukac po sklepach ale chcialabym cos takiego i w takim zestawie a lozeczko to bym chciala razem z komoda przewijakiem i szufladami to jest razem w lozeczku pozniej to odstawisz i robisz lozko mlodziezowe tez fajne jak znajde gdzies w necie to pokaze

a wiem, takie samo chce, bodajże jak wpiszesz max teak drewex to wyskoczy...fajne są..tzn widziałam w M jak mama takie lepsze bo ma boczne ochraniacze przy przewijaku, ale jest droższe i białe a ja chce takie ciemniejsze drewno...

no wlasnie podoba mi sie z tej gazety M jak MAMA jest drogie ale praktyczne ja bym chciala pokoik zrobic w kolorze jasno zielonym taki delikatny takze jasne mebelki ladnie beda wygladaly fajny zestaw widzialam w sklepie tam byla komoda szafa i lozeczko i te 3 rzeczy kosztowle 5400 takze duzo ale mysle ze to dlatego ze byly tam gadzety typu jakies rysunki na szafie komodzie napewno wiesz o co mi chodzi chociaz ciemne dzewo tez mi sie bardzo podoba

no jak ja przeglądał takie komplety mebli to naprawde, cudne...w ogóle znalazłam takie piekne łózeczka za..uwaga 7000!! nie wiem czy one były pozłacane czy co ale cena mnie rozwaliła....ja chciałam właśnie coś w ciemniejszym drewnie, pokoik mam zielono-pomarańczowy i jeszcze szfę bedziemy odnawiać i wlasnie troche przyciemniać zeby pasowała do łóżeczka...ale też bym chciała je na zywo zobaczyć ale wątpię czy gdzieś w Toruniu będzie...

oj nie wiem , no nie zla cena mysle ze tu w warszarszawie sa rozne ceny poniewaz sa sklepy ktore konkuruja ze sobano jest wiekszy wybor

Ehh no w Toruniu jest z tym dużo gorzej..myślę ze może rzeczywiście jakos po nowym roku sie wybierzemy gdzieś do Poznania albo Warszawy i pooglądamy a potem zamówimy przez internet...

witajcie, wróciłam wczoraj wieczorem. z dzieckiem wszystko w porzadku, a ja mam zażywać 3* dziennie po 2 tabl. magnezu i 3* dzienie no-spe. chcieli mnie zostawić faktycznie , żeby podać kroplówkę z magnezem, ale wiecie, jaką mam sytuację teraz. nie ma męża a ja, jeśli nie jest to sprawa życia i śmierci to wolę być w domu. nie bardzo mogłabym zostawić córkę samą . oczywiście wymyśliłyśmy plan, w razie, gdybym została w szpitalu, no , ale jednak udało się wrócić tak więc mam leżeć i wstawać tylko do toalety i czekać na poprawę. jeśli nie przejdzie za kilka dni , to niestety trzeba wrócić do szpitala. mam jednak nadzieję, że będzie lepiej. nawet już się czuję lepiej! dziękuję wam za troskę i pozdrawiam!

gosiek69........Gośka..........38.......20.........02.04 . .......+4kg Alex81...........Ola..............26......22.........02. 04........+2kg..N adamisia........Asia............26.......22.........03.0 4... ...+6 kg..CH ali-cja...........Ala.............36.......22.........04 .04...... ..+6,2kg..N Ola31............Ola.............31......21..........07. 04....... +5kg agoosiaa........Agnieszka....22.......20.........09.04.. ..... .+2kg CH Kaśka31.........Kasia..........31.......14........ 09.04.........-2kg Anna_śl..........Ania............29.......21........09.0 4.........+5kg CH Mysiczka30.....Ola.............30......17........ 10.04.........-2,5 kg echo1978.......Aneta..........29.......18.........11.04. . .....+4kg chanel 5.........Marlena.......22.......18....... 13.04.........+2kg Motka...........Ania............28.......20....... 14.04.........+4kg..CH Renia905........Renata........26.......21....... 14.04.........+4,5kg CH rosar.............Ania...........26...... 12........16.04.........+0kg gregia...........Justyna.......25.......18....... 18.04.........+3kg córunia 1967.............Iwona.........40 ......18.........18.04........+2kg mag26...........Magda..........27......18........19.04.. .......+2,5kg minimisia....... Agnieszka.....26.......19.......20.04.........+5kg DZ viki444...........Wiolka.........29.......19......20.04 ........+4kg to ja CC.........Anka...........25.......19.......22.04.........+/ - 0kg CH a2_el.............Magda.........20.......10.......23.04. ... . ...+2,5kg weryka..........Ania............30.......12.......23.04. .. ..... +3kg aniawd...........Ania............29......16....... 24.04.........+2 kg Bogdanka........Ania............26......10.......25.04.. .. . ...+1kg Isa22.............Ewa............29.......18 ....... 27.04.........+0,5 kg pikpik........Kinga...............23.......19 .......27. 04........+3kg Suzanke.........Iwona..........29........15.......30.04. .... .. .+4 kg polina80.........Ola..............27........18.......20 .04..........+5kg pigi15...........Dorota.......28........20.......22.04. .......+3kg

ali_cja: strasznie się martwiałam, cieszę się ,że już jesteś...kurczę --sama sobie zaaplikowalam od poczatku ciazy magnez i chyba dobrze...u mnie wszystko normalnie,ciąży nie odczuwam oprócz obwodu w pasie.... przydałby ci się ktoś do pomocy w cięższych pracach typu odsnieżanie i węgiel.... trzymaj się cieplutko pigi15,agoosiaa: z tematu o wózkach,przewijakach itd. wypadłam 12 lat temu i kompletnie się nie orientuję:( chetnie czytam jak wymieniacie się pogladami więc róbcie to nadal...jednak wózek wybiorę na 100% 4-ro kołowy--wydaje mi się stabilniejszy...wklejajcie linki do jakichś ciekawych aukcji i produktów z netu jeśli na coś ciekawego traficie i macie czas pobuszować... minimisiu: faktycznie ta cytologia to nie powód do radości ale po przeleczeniu może wskoczy II...moja koleżanka miała też III i wystarczyło usunięcie części szyjki zabiegiem laserowym...na pewno lekarz ci to zaproponuje po urodzeniu córci Ola 31: z tym bezdechem u malego faktycznie masz problem i wydaje mi się,że po konsultacji neurologicznej dostaniesz skierowanie do psychologa...są dzieci dla których jest to sposób na manipulowanie dorosłymi i robią to podświadomie,nie na złość, nie specjalnie... alex81: na dobrą morfologię mam sprawdzony sposób---barszczyk czerwony Hortexu pół kartonu dziennie i sok Tymbark Vega warzywno-gruszkowy i warzywno-jabłkowy...oprócz tego jem natkę pietruszki jak krowa trawę,posypuję nią nawet kanapki...jeśli macie możliwość to radzę wyhodowaną z własnego parapetu a nie marketu... suzanke---mam nadzieję,że w dalszym ciągu czujesz się już lepiej i zapomniałaś o szpitalu... Anna_śl: pisz dziewczyno dużo i często ,bo bije z twoich postów tyle pozytywnej energi,że aż się chce żyć>>>.pozdrawiam cieplutko.. Mysiczka: niestety żadne moje słowa nie spowodują,że przestaniesz się niepokoić zdrowiem swojego szkraba..sama też czekam z lekkimi obawami do 12-go grudnia...staram się myśleć po prostu o bieżących sprawach,nie mam wyjście bo dużo pracuję:( przytulam cię mocno i wiem,że wszystko będzie dobrze...a jak w pracy będzie nie tak jak tego oczekujesz i potrzebujesz to zostaw to pod cholerę i idz na L-4....na pracę jest zawsze czas w przeciwieństwie do dzieci i płacenia podatków... nie należę do kobiet które wieszają psy na każdej kobiecie korzystającej ze zwolnienia lekarskiego tylko dlatego,że ja na nie nie pójdę... dbajcie dziewczyny o siebie i za nic miejcie te głupie wypowiedzi,które czasami czytam nawet jako topiki na kafe. najważniejsze jesteście wy i wasze dzieci... w końcu w ciąży bywa się co roku i to nie jest urlop wypoczynkowy dla organizmu... pominięte kinderniespodzianki---was również mocno całuję

Cześć Dziewczyny, wpadłam tylko na chwilę, bo coś kiepsko się czuję. Wczoraj wieczorem wymiotowałam i w nocy miałam biegunkę:( Jestem teraz słaba i marzy mi się tylko łóżko. Alicjo, dobrze, że wszystko ok. Leż, czytaj gazetki i odpoczywaj. Będę Cię w tym wspierać. Pisałyście o łóżeczkach. Znalazłam stronkę, gdzie jest dużo rzeczy dla Maluszków. Wózki raczej same droższe, ale łóżeczka fajne. Jak chcecie to zajrzyjcie. Pozdrawiam. http://familyshop.com.pl/index.php

achh 1967- dziękuję za radę. Właśnie u mnie jest taki problem, że nie lubię pietruszki ani soków warzywnych ( tylko marchewkowy lubię). Więc gotuję zupki jarzynowe, barszczyki, żeby jakoś tego żelaza dostarczyć. Na szczęście słyszałam, że dużo żelaza jest w sałacie zielonej i pomarańczach, więc tym się zajadam.

Witajcie! Ali-cja cieszę się, że wszystko w porządku!!!To chyba jednak nie było nic aż tak poważnego, skoro poprzestano na no-spię i magnezie, ale właściciwie, czy Ci jakoś zdiagnozowano tę dolegliwość?. Ja pisałam, ze będąc w pierwszej ciąży miałam podobne objawy, nie wiem do dziś co to było, ale...po nospie samo przeszło :) 1967! Dziękuję za wszystkie ciepłe, podbudowujące słowa. Ja zawsze im bliżej wizyty u lekarza, tym mam więcej obaw (czy Wy tez tak macie?), a teraz jeszcze to ważne USG. Mąż mnie pociesza, ze skoro ja dobrze sie czuję, mam bardzo dobre wyniki, a Maluszek codziennie kopie, to znaczy, ze jest on w dobrej formie, ale wiadomo jak to jest...Chyba dopiero sie uspokoję, jak urodzę całe i zdrowe i krzyczące dziecko. Co do pracy, to popracować chciałabym, jeszcze trochę, aby \"coś\" robić, mieć mobilizację, ale nie jest to miejsce do którego aktualnie chodzę z wielką przyjemnością, zresztą przed ciążą tez tak było, ale to z innych względów. Za tydzień jadę jeszcze na szkolenie za warszawę, a na Sylwestra to w ogóle mam dyżur. proszono mnie, bo \"i tak wiadomo, ze nie będę piła\", a w sumie nigdzie z mężem sie nie wybieramy (choć w tym roku akurat mieliśmy okazję), więc będę miała go z głowy a konto następnego roku :).Na święta na szczęście nie mogę mieć dyżurów- mam małe dziecko i jeszcze długo je będę miała :). Napiszcie, która z Was jeszcze pracuje (na pewno 1967 i Ola 31) i czy wybieracie sie w końcu na zwolnienie, a jeśli tak, to kiedy? 1967! Podziwiam Cię za Twój optymizm i pogodę ducha, naprawdę. Dla każdego masz dobre słowo:), szczególnie gdy ten ktoś tego potrzebuje. Ja Ci bardzo za to dziękuję. Co do wózka, to ja tym razem się skłaniam bardziej do trzykołowego , wygodniejszy w obsłudze, choć czterokołowe chyba podobają mi sie bardziej. Już Wam pisałam, ze miałam z Graco - nie polecam. Pozdrawiam serdecznie i zmykam do kuchni. Zresztą chyba slysze juz mojego synka, jak wraca z tatą od babci :) Buziaczki !