Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magdziaa83

Dwie Kreski na teście - termin kwiecień 2008!

Polecane posty

dzien dobry!! Jak ja lubie swieta wielkanocne!! Moj maz to w ogole nie przepada za spacerami, a szkoda!! Licze tylko na to ze z wozkiem to juz bedzie sie dal namowic :) olcia00 ja tez nie mam zadnych objawow a juz u mnie trwa 38 tc i tez sie zastanawiam ile ponosze:) Dziewczyny gdzie Wy kupujecie lisc maliny????????? Bylam chyba w 6 aptekach w warszawie i chyba wszystkich tu miejscowych i nigdzie nie bylo . Tylko zdziwienie pani mgr w oczach :) Plisss napiszcie mi gdzie to mozna dostac..?jakos moze przez internet.? Pijecie to...? pzodrawiam w sloneczny dzien

hehe no więc mama ja póki co karmię moje małe zoo tylko (koty, żółwie i faceta:)) ale już bym chciała mojego maluszka też...co do świąt to ja za tymi nie przepadam, jeszcze jak jest ładnie, ciepło to ok ale jak w tym roku ma padać śnieg:/ a z małą Alicją też nie wiem, Gosia nic mi nie odpisała...ale na pewno będzie dobrze...moja znajoma 2 tyg spędziła w szpitalu..najpierw żółtaczka a potem zakażenie od pępka..więc dziewczyny jak nas tam potrzymają (nie daj Boże) więcej niż 2 doby to weźcie spirytus i same dbajcie o pępki...

aaa liście malin!! a więc pytaj w sklepach zielarskich a nie aptekach...ja właśnie musze kupić ale wczoraj w jednym facet powiedział że mu się skonczyła..za dużo porodów w Toruniu:P

Cześć dziewczyny :) Wczoraj byłam na zakupach w \"dzieciowej\" hurtowni :) trwały 10 minut :P. Kupiłam stelaż do baldachimu, jednorazowe majtki poporodowe, wkładki laktacyjne i kubeczek do karmienia niemowląt firmy medela :). Obejrzałam pościele. Były albo drogie i brzydsze niż od \"mamo-tato\" z allegro albo tragicznie drogie i już nie takie brzydkie. Więc nie kupiłam, na razie mi 2 komplety wystarczą. Wyprałam trochę ubranek, dziwnie wyglądają suszące się w łazience :). Co jakiś czas idę po oswajać się z tym widokiem. Może wcześnie zaczęłam to pranie (do terminu jeszcze z 36dni) ale jakoś boję się że czasu i sił mi nie starczy. Denim, ty nadal zgrabna jesteś tylko zgrabna ciążowo :P. Mnie wkurza jak moje koleżanki zaczynają ze mną rozmowę od \"jak się czujesz?\" i zadają mi pytania związane z ciążą :(. Nadal wolę gadać z nimi o \"normalnych tematach\". Alex, trzymam kciuki za Ciebie :). Ciekawe kogo tam nosisz pod sercem - córeczkę czy synka? Motka, Agoosia :) W mojej okolicy jest śmiesznie z tym miejscem urodzenia bo dobry szpital jest w Policach... tylko jak to w paszporcie wygląda? Place of birth: Police... tzn. co? Na komisariacie się urodził? 1967, daj psu spokój jak pisze Agoosia dziecko już go dawno słyszy i się przyzwyczaiło. Jak chcesz to ci mogę pożyczyć 2 fajne książki o psach - \"Okiem psa\" Johna Fishera i \"Zapomniany język psów\" Jane Fennel. Może uda ci się oduczyć psa szczekania na ludzi za drzwiami jeśli ci to bardzo przeszkadza. No więc mama, liście malin kupuje się w sklepie zielarskim :) tzn. wiem, że tam dziewczyny kupują. Ja kupię i zacznę pić po świętach. Najlepsze życzenia dla obu Alicji. Niech szybko dochodzą do formy i wracają na święta odpoczywać i cieszyć do domu :). Miłego dnia dziewczyny!

hehe a propos Polic...własnie walczę z tekstem z socjologii prawa po ang i tam jest o policji..a że muszę z tego jakiś nudny pseudo esej zrobić to jak zwykle grzebię w necie..i wpisuję police...i wyskakuje że to miasto w Polsce:)) co do prania to myślę że dobrze robisz bo tak się mówi ale jak np gorzej poczujesz się w ostatnim m-cu i bedziesz chciała odpocząć to tylko stres Ci dojdzie że nie zdążysz...co do pościeli to ja mam 3 komplety ale sądzę ze 2 bez problemu na początku wystarczą, zresztą ja mam kołdrę 120na90 chyba i ona taka duża mi sie wydaje dla maluszka:P pewnie początkowo będzie spał pod kocykiem albo w rożku, ma być ciepło w końcu prawda???

dostałam smsa od ali-cji, czyli od Gośki...że bardzo dziękuję za wszystkie smsy i słowa otuchy...czują się lepiej, jutro, może pojutrze wyjdą..i trzyma za nas kciuki:))

Agosia - też mam kołderkę 90X120 (i to jest ten mniejszy rozmiar, bo w mamo= tato były jeszcze troszkę większe) i też mi się wydaje duża, do łóżeczka na pół ja trzeba składać . Te nasze maluśkie Okruszki utoną w tych pościelach :) Pigi - fajne te mebelki, tylko wiesz co ja miałam straszny problem, żeby pozbyć się tego cholernego zapachu nowości z szafy - wietrzyłam ją ponad miesiąc , myłam kilka razy a i tak nie do końca wydaje mi się być wywietrzona - no ale tak to jest z nowymi meblami. Jeśli jesteście na etapie malowania, to jeśli mogę Ci doradzić, to kup sobie takie specjalne wzorniki do robienia właśnie wzroków na ścianie - my mamy na niebieskiej ścianie żółte słoneczka i białe chmurki (tak po kilka) - fajnie to wygląda ;) Dziadek z mężem zrobili wczoraj ten przewijak mojego projektu, zadowolone jesteśmy z Mają :) to ja cc- też zwlekałam z tym praniem, ale w końcu się za to zabrałam, bo się wystraszyłam ,że jakby coś wcześniej zaczęło się dziać, to ja kompletnie w lesie jestem a nigdy nie wiadomo kiedy nas dopadnie ... A to i tak schodzi, bo wiadomo, że trzeba wszystko posegregować i kilka prań wyjdzie - u mnie właśnie trzecia idzie a w połowie jestem, zabieram się za prasowanko - ale wiecie co, nigdy jeszcze pranie i prasowanie nie sprawiało mi tyle radości :) Jejku ta pogoda to jaka s porażka, a tak liczyłam na wiosnę :( właśnie w TV mówili, że druga połowa marca ma by ć zimna :(

pigi- fajne te mebelki, ale chyba dla troche starszego dziecka? co do feminatalu, to nie pisze nic, zeby nie brac w ostatnich tygodniach ciazy, on jest nawet dla matek karmiacych! isa- ja tez mieszkam na 4 pietrze ( bez windy) ale ledwo wchodze hehehe, teraz jak boli to spojenie to mam zakaz chodzenia po schodach. a co do tych nog wysoko podnoszonych przy chodzeniu to chodzi zeby je jak najwyzej podnosic podciagajac do brzucha ( oczywiscie zgiete w kolanach:P) ja juz 2 dzien na lisciach malin, masowaniu sutkow i po cieplej kapieli i zadnych skurczy. mialam delikatne jak maz masowal sutki, ale jak przestal to przestalam miec skurcze;) i widzicie, tydzien jak dostawilam fenoterol i tez nic, hehe a porod przedwczesny grozil mi od 20 tygodnia;/ agossia- ja tez nie wiem jak bedzie w swieta, nic nie planuje, wyjdzie w praniu. Dobrze, ze czujesz sie lepiej! milej niedzieli!

no ja wlasnie kupilam wieksza koldre, zeby na dluzej starczylo.. masakra duuzy ten zestaw i tez na 2 trzeba zlozyc. dobrze, ze z Ala i Gosia ok... a pogoda- makabra! swieta w deszczu ze sniegiem brrrr. ale to nagroda dla mnie chyba. my co roku na Wielkanoc w gory jezdzimy. w tym sobie odpuscilismy i pewnie zeby nam zal nie bylo, to bedzie zimno.

to ja CC, no wlasnie, ja do kolezanek tak \"po staremu\" podchodze a one mnie troche traktuja jak misia-przytulanke wzglednie stworka z innej planety. wiem, ze to niezlosliwie tylko wlasnie z symaptii, ale czasami jest to irytujace. tym bardziej ze mieszkam w bardzo malej miejscowosci, gdzie wszyscy sie znaja i jak ide cos zalatwic w miescie to zawsze sobie doliczam jakies pol godzinki na nieprzewidzaine rozmowy z ludzmi ktorych praktycznie nie znam, a ktorzy koniecznie chca wiedziec co u mnie slychac, jak sie czuje i na kiedy termin... grrr..... dlatego moje wlasne kumpele moglyby mi juz odpuscic, ale im moge wybaczyc... :) co do lisci malin, to chyba tez sie wezme za picie tego specyfiku, ile to czlowiek moze sie dowiedziec z jednego forum :)

W koncu ugotowalam obiad a zgrzalam sie przytym jak mysz. Kochana my te zorki tez juz dawno mamy a co do mebli to mowicie ze da starszego dziecka to lozko co tam jest pokazane to narazie nie kupujemu a szafa i komoda to chyba w kazdym pokoju stoi czy Wy macie co innego?

Witam :) wczoraj z mężem kupiliśmy kamerę w Media Markt w super cenie. Bardzo się cieszę, bo ta sama jest w Saturnie we Wrocławiu 400 zł droższa. Jeśli któraś z Was planuje to polecam, bo teraz super promocja jest. Sony na dysk 40 GB. Fajna, mała i bardzo zgrabna. Bawimy się nią dzisiaj jak małe dzieci. A zaraz jadę do mojej bratanicy na 4 urodziny - już mamy co kręcić ;) Ale dzisiaj senna pogoda. Pozdrawiam buziaczki

hihi.... no to widzę że wszystkie bedziemy z kamerami no około dzieciaczków biegac...mój mąz właśnie pojechał po kamerę...odkupujemy od znajomych po bardzo okazyjnej cenie( nowiutka nigdy nie używana,wygrali ją w konkursie i jest im nie potrzebna bo juz jedna mają) Dzis chyba wypadł mi kawałek czopa(chyba to było to?taki b.gesty przeźroczysty śluz)....przeraziłam się nie na żarty...bo za tydzień we wtorek mam jechac na wizyte na której umówie się na konkretny termin CC i boje się że nie dotrwam a przecież mam jeszcze dużo czasu.....to dopiero 36 tydzień:( Boje sie o Nikiego chciałabym żeby posiedział jeszcze w brzuszku conajmniej 3 tygodnie...pozatym od wczoraj czuje że brzuch mam trochę niżej i przez to jest prawie cały czas twardy...Mam stracha nie ma co,dziś pakuję torbę... Buziaki dla Ali-cji i malutkiej Ali mam nadzieje że juz u nich wszystko dobrze🌻 pozdrawiam🌻

witam BRZUCHATKI! ale dziś miałam bardzo miły dzien, wstałam bardzo wczesnie zrobiłam obiad tzn przygotowałam wszystko i czekałam na mamę, pzyjechała do nas na cały dzień...miałysmy czas na wszystko,na kościół, na spacer, na rozmowę, na płacz, na śmiech i zabawe...w grudniu założyłam mamie konto na naszej klasie i dziś n chwilkę się rozpogodziła przegladając zdjęcia swoich dawnych szkolnych znajomych....miło było popatrzeć na nią gdy na chwilke zapomniała o tym co się dzieje wokół niej... właśnie odwiozłam mame do domu..sama miałam dziś prasować ale gdzieś mi po drodze uleciało natchnienie... jutro wyprasuję... dzieci mają rekolecje to bede miała troszkę luzu...pogoda rzeczywiście dziewczyny bardzo zmienna...no cóż nie na darmo powiedzenie... \"w marcu jak w garcu\"... ja jak na razie trzymam się jako dwupak..choć Kubuś się wierci niemiłosiernie i puchnę jak balon...chciałabym doczekac do świąt... duża bużka i spokojnego wieczoru!

Witam Wszytskie Mamusie:) Ja ciąglę leżę w łózku to na jednym , to na drugim boku i czekam...Jestem w 36 tyg. i lekarz powiedział zebym wytrzymała jeszcze tydzien. Wtedy moge spokojnie urodzić. Jutro jade do ikei po jakies mebelki:) a pozniej do Bielska do kiliniki na konsultacje. Tam dowiem się jak to teraz u mnie dokładnie wygląda. Od kilku dni bardzo twardnieje mi brzuch i bardzo wyraznie czuje dziecko. Ciągle sprawdzam bielizne czy nie wydostaje się tam jakiś różowy śluz. Boje się ze nie rozpoznam oznak porodu , w ogole boje się tego wszytskiego:) Widze ze u Was jakiś taki optyzmin i pogoda ducha, az Wam zazdroszcze. Tak trzymać:) Pozdrawiam Was gorąco!:)

1967 - no wlasnie u nas nie wszystkie sie odzywaja. a ta tabelka juz i tak jest skrocona bo kiedys ktos wycial wszystkie ktore sie dluzej nie odzywaly. no ale i tak sa tam osoby ktorych w ogole nie kojarzymy :O dlatego wlasnie dwie dziewczyny ktrorych nie bylo od wiekow zostaly wyciete :P ale widzialas jaki efekt od razu :D :D :D

dziewczyny znowu mam pytanie \"wyprawkowe\", potrzebuje porady.. Czy kupujecie sterylizator...? Chcialabym karmic piersia, mam nadzieje ze sie uda, wiec nie byloby problemu z duza iloscia buteleczek.. Ale to wygotowywanie w garnku smoczków... Jak myslicie...?

A JA kupilam piekne zaslony do pokoiku. Ja mam butelki i smoczki ktore mozna wstawiac do mikrofali. Chcialam wstawic zdjecia na tamta poczte i nie moge wyslalo mi sie napewno do 1967 i do kogos jeszcze a na ta nasza poczte nie moge wstawic

agoosiaa a jakie to urządzenie? Tefala? Ma ono taką funkcję-sterylizacji? I czy mieszcza sie w nim butelki smoczki itd..? Bo moze bym sie zaopatrzyla w takie dwa w jednym :)-przyda sie na zrzucanie kilogramkow po ciazy :) Napisz pliss jaki masz model

ja mam akurat MPM firmę, ale własnie moje kochanie mnie uświadomiło że każdy parowar ma tę funkcję...bo sterylizacja zachodzi w 100 stopniach, tylko nie na każdym opakowaniu to pisza...

Dzien dobry mamusie a ja wczoraj byłam we Wrocławiu na zakupach ale i tak nie wszysko kupiłam.Miałam nadzieje że po tych dziurach to mnie wyczęsie to może sie cos ruszy ale nic z tego zobaczymy co mi mój gino powie jutro wizyta siedze jak na igłach już bym chciała zobaczyć co z moją dzidzią ostatnie usg było 6 tyg temu a u takiego dzieciaczka to dużo czasu pozdrawiam w ten deszczowy dzien

Witam! A co dziewczyny jeszcze spia po wekendzie czy rodza? wstajemy POBUDKA!!!!!!!

To my z Marysia rzadzimy jak narazie na forum?:)ja lece zaraz do fryzjera

witam w piekny dzien, slyszalam ze na swieta ma padac snieg... ja nie chce... :( jestem ciekawa, ktora z nas rozpakuje sie w swieta? albo i przed? jeszcze prawie caly tydzien, wiec duzo sie moze zdarzyc:) pozdrawiam i zycze milego dnia wszystkim mamusiom i brzuszkom