Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POMooOCY

Nowa wieza hi-fi wyswietla NO DISC i nieodtwarza plytek!

Polecane posty

Gość POMooOCY

witam! moja cztero-miesieczna wieza tak po prostu przestala czytac plytki. objawy - po uruchomieniu zaczyna czytac ale plyta kreci sie bardzo powoli, jakby cos bylo nie tak z napedem, po czym staje i wyswietla sie komunikat NO DISC! dodam ze jestem jedynym jej uzytkownikiem, od 2 miesiecy wieza stoi w tym samym miejscu i niemozliwe jest jakies uszkodzenie mechaniczne. wiec o co chodzi??? da sie cos z tym zrobic??? dodam, ze nie moge odnalezc paragonu wiec do sklepu raczej sie nie moge zglosic.... :((( prosze technikow - mechanikow o jakas rade moze? kobieta jestem ... :):)

Gość do autorki..........
moze wlozylas plytke, ktora sama nagrywalas i wieza jej nie czyta? sprobuj oryginalna wlozyc. Jesli nie zglos to do sklepu, w ktorym kupilas wieze jako reklamacje

Gość do autorki..........
reklamowac mozesz chyba na podstawie karty gwarancyjnej, na ktorej powinna byc pieczatka sklepu wraz z data wystawienia

Gość Renata W.
moze wyczysc patyczkiem kurz,ja tez tak kiedys mialam i po wyczyszczeniu dzialala:)

Gość POMooOCY
wlasnie problem jest chyba z napedem bo nie moze plytki rozkrecic zeby sie szybko obracala. aha, tak prawde mowiac to 95% moich plyt jest oryginalnych i \ kazda jest tak samo...

Gość MaurycyW
Moim zdaniem nic już raczej z tą starą wieżą nie zrobisz. Proponuje rozejrzeć się za nową. Może popatrz na te http://www.telefunken.pl/upload/1376382149_phpxCicOG.pdf , teraz przy takich zestawach dochodzi możliwość sterowania urządzeniem przez Bluetooth , wiec leżysz sobie wygodnie i wszystko np robisz telefonem.

Maurycy, ty stąd W.....dalaj ze swoim nachalnym, reklamowym spamem . x Spróbuj przeczyścić mechanizm np. sprężonym powietrzem. Laser, czytający płytę ukryty jest w zagłębieniu i łatwo, go zabrudzić. Niestety, w najtańszych modelach, mechanizm może paść, już po kilku miesiącach :(.