Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miss Sunshine

Zeby! Kto z Was ma kompleks brzydkich zebow?

Polecane posty

Ja mam nieciekawe zeby:( tzn. jedynki i dwojki..pozostale sa biale i rowne, a przede wszystkim zdrowe! Tylko te przednie spedzaja mi sen z powiek. Mam teraz pieniadze i postanowilam zrobic zobie koronki porcelanowe. Chce odzyskac ten komfort i usmiechac sie \'cala geba\'. Jak to jest z wami? wizyta u stomatologa=>20 sierpnia

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhh
moje za to sa w miare biale i rowne, ale za to srednio zdrowe, mimo ze dbam jak moge :( i spac przez to nie moge :(

Gość karolka32
ja mam 32 lata i w zasadzie od dawna kompleks zebow-jestem ladna i gdybym miala puiekny usmiech bylo by ok a tak mam jedynki byle jakie nie mam juz czworek -wiec o usmiechu pelna geba nie ma mowy-a najgorsze jest to ze mam wieczny brak kasy i nie stac mnie na prywatne leczenie -i nie wiem co robic

Kurcze... Czyli nie jestem sama. Ja nie wiem, czy to nie ejst taka moja fobia, ale nie pamietam, kiedy smialam sie tak szczerze i pelna buzia. Strasznie mi te moje zeby przeszkadzaja i juz czas sie za nie zabrac.

karolka32---->leczenie zebow prywatnie jest bardzo kosztowne, ale chyba to chyba najlepsze i najpewniejsze rozwiazanie. Koszt takiej koronki wynosi 350 zl. Zdaje sobie sprawe, ze to kupa kasy. Ja ciezko na nie pracowalam. Mam nadzieje, ze bedzie warto. 🌼 na pocieszenie

magdaaaaaaaaa=> jak juz pisalam wyzej 350 zl. Lekarz-stomatolog opilowuje zeba, ze w gruncie rzeczy zostaje taki maly \'kikut\' i na tego kikuta:) naklada koronke. Oczywiscie kolor i ksztalt jest taki sam jak pozostale zeby. Fajna sprawa, ale kosztowna i troche nieprzyjemna:)

Gość karolka32
kochana ja zarabiam 650 zl i mam dzieci i nie stac mnie nawet na jedna koronke bylam miesiac temu na weselu -ogladalm zdjecia i widze ze gdybym mial piekne zeby bylo by super-kurcze a np czworki gdybym chciala wstawic to jak to zrobic najtaniej

karolka32------>mysle, ze mozna dosztukowac zeby.Zapytam sie mamy, ona pracuje z lekarzami i wie najlepiej. Napisze jutro, ok? Z tego, co sie orientuje, moglabys to zrobic w panstwowym gabinecie stomatologicznym.

kurcze chyba sobie zrobie, sa to duze pieniadze, ale podejrzewałam, ze bedzie to jeszcze wiekszy wydatek... ale mnie podkreciłyscie teraz ja mam strasznie spiczaste zeby. masakra.

Gość zęby też mój kompleks
ja tez mam tragiczne zęby- niebiałe ;(( a po za tym też nie są za zdrowe wręcz z okropna skłonnością do próchnicy,a ponadto jak miałam ok.12 lat miałam ropne zęby,tzn.puchła mi strasznie twarz i ból taki że...... i trzy 5 oraz diwe 6 mam usunięte:((

Gość karolka32
juz zmykam spac-piszcie dziewczyny bo potrzebuje wsparcia i zamierzam sie za siebie zabrac

Ja mam kompleks brzydkich zębów! Nie dość, że mam jakieś takie nierówne to żółte! Zdrowe owszem, ale aż przykro mi oglądając zdjęcia, na których się uśmiecham... :/

Wiecie, ja stwierdzilam, ze warto zainwestowac w te cholerne zeby:) Przeciez da je to 100% pewnosci siebie, a juz szczegolnie w dzisiejszych czasach, gdzie wyglad to podstawa. Ja nie jestem jakas lala, nie przejmuje sie opiniami ludzi, ale wiem, ze te zeby, to moj slaby punkt i odbiera mi mnostwo checi do rozmow.

Gość ghkjhl
Cholera,a ja mam tak: -krzywe dwójki, -nie mam dwóch siódemek, -jakieś białe plamki na 2 i 3, -praktycznie sztuczną (nadlewaną po ułamaniu) czwórkę. Co wy na to???? :P

Gość iusiua
Miss Sunshine------------->wiesz,ja tez chciałam mieć piękne koronki,bo moje jedynki są poza łukiem,ale są zdrowe i stomatolog nie chciał mi ich niszczyć,kurcze,zawiodłam się

Gość Slonce_24
Z tymi zebami to zawsze cos-nie udaly sie naszemu Stworcy:) Dziewczyny, musimy sie zmobilizowac, a zawsze razniej w kupie!! Ja ide 20 sierpnia, a Wy- na konsultacje?:)

Slonce_24-----> ja tez ide 20 sierpnia, hehe, ale zbieg okolicznosci. Zgadzam sie rowniez z tym co napisalas....stworzmy grupe wsparcia AKCJA ZABEK:):):)

Gość ghkjhl
dziewczyny a orientujecie się może czy krzywe dwójki można skorygować za pomocą aparatu np noszonego tylko na noc?Bo nie mam zamiaru nosić stałego.Mam 18 lat

Gość madzia--
ja na pierwszy rzut oka mam zdrowe,a raczej mialam ,bo teraz moja górna dwojka wyglada strasznie,a to blad dziecinstwa-mama radzila idz do dentysty póki mała dziurka,a córcia miala to gdzies,teraz mam czeste problemy z tym zebem,a niedawno moja córka paluszkiem niechcacy wykrzywila mi kawalek tego zeba(czesc sztukowana)i sie zaczeły problemy.chodze teraz z trutka i na 7 sierpnia mam isc na jakis opatrunek

Gość anilenka
miałam okropny kompleks, więc uzbierałam pieniążki i założyłam sobie aparat, a jak zdejmę go to ząbki sobie jeszcze wybielę

Gość madzia--
w ogóle nie wiem po co zostaly wymyslone zęby.rozumiem zeby jeszcze nie bolały nie zółkły,a w dodatku sa tak holernie drogie,ze nie stac wielu osób na zrobienie zebow. i juz sobie przyrzeklam ze przypilnuje moja córcie zeby dbala o nie jak nalezy,a nie pozniej bedzie sie meczyc jak ja

Gość fFKDLONFADDDfdsfasafs
A co oznaczają białe plamki na zębach (przednich u mnie) ?? pomocy!!!

Gość polecam polecam
koronki porcelanowa,sama sie zdecydowalm i zalozylam koronki na jedynki i dwojki,sa piekne,oczywiscie nie zrobilam sobie usmiechu niczym gwiazda filmowa,bo chcialm zeby byly naturalne,teraz mysle o trojkach,potem moze 4ch.polecam .tylko przygotuj sie bol nie sz tej ziemi,chyba ze masz martwe zebe,ale jesli zywe to jak dentysta ci je opiluje to jakis czas,ok tyg bedziesz czekac na koronki,a wtedy te opilowane zeby sa b.b.b wrazliwe.wez wolne bo na ulice raczej tez nie da rady wyjsc,ale warto sie przemeczyc,ladne zeby to wazna sprawa,gdybym mial kasa zalatwilabym wszystki hurtem

Gość karolka 32
dobrze rozumiem ze te koronki zaklada sie na swoje zeby by byly ladniejsze? i jedna 350 zl? ja sie nie orientuje bo naprawde niestac mnie nawet na plombe prywatnie-takie czasy-chyba jak wyrwe sobie wszystkie ui wloze sztuczna szczeke bede miala w koncu ladne a tak wogole to szlag mnie trafia bo zeby ladne miec paznokcie wystarczy tylko kilka zlotych zainwestowac nawet ladna cera jest w zasiegu moich mkozliwosci a na dentyste nigdy nie bylo i nie jest mnie stac