Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie wybrać studia

nie wiem jakie wybrać studa? na których jest w miare łatwo?

Polecane posty

Gość trudna młodzież
nie, ja nie wybieram, ja już jestem dawno po studiach :) tylko mnie to zaskoczyło, bo trudno mi sobie wyobrazic po pierwsze - techniczną stronę takiej edukacji muzycznej - co innego flecik, który każdy moze sobie kupić w kiosku, co innego pianino; a po drugie - zawsze nauka gry na instrumentach kojarzyła mi sie z jakimś przynajmniej minimalnym talentem, nie wiem, jakie to daje efekty, jak komuś słoń nadepnął na ucho dlatego ciagne ten temat - jakby mi ktoś mógł opisac , jak to wyglada, to bym sie bardzo cieszyła

Nie ma łatwych kierunków. Nie lubisz się uczyć, nie masz drygu do nauki, chcesz coś skończyć na odczepne? Idź lepiej do studium. Teraz w czasach, w których co druga osoba to student- brak papierka już nikogo nie szokuje.

Gość koneta
Jeśli ktoś nie był dobry z matematyki w liceum czy technikum to uważam ze niema czego szukać na kierunkach typu: rachunkowość, bankowość, finanse czy ekonomia. zgadzacie się ze mna?

Gość tronika
Zgadzam się. sama kończyłam w Bydgoszczy i miałam nawet dyplom z wyróżnieniem. Obecnie pracuję w zawodzie. Jeżeli chodzi o studia prywatne to też nie mozna uogólniac, przecież kadra często jest z państwowych. Na zaocznych też się płaci.

tego nie wiem, ale wiem, że na pedagogike wczesnoszkolną na egzaminach jest śpiew przedstawienie czegoś ...także minimalnym talentem trzeba sie wykazaź lub chocby wyobraznia, to ma byc praca z dziecmi... A jeśli skoncazylas studia to chyba wiesz jak to jest??nie ma sie wszytskich pomocy naukowych..ja tez nie zkaupilam ani nie zakupie sobie szkieletu czy tez innych wewnetrznych czesci czlowieka:P...a;e chodzilam po prostu na uczelnie korzystac z tamtejszych pomocy czy \"rekwizytow\" nazwijmy je w ten sposob...i epwnie dlaej będe chodzic...

koneta ja sie nie zgadzam...ja skonczylam profil dziennikarski w liceum...bylam wiec dobra jak to mwoicie z polskiego, laciny i tych wsyztskich innych dodatkowych przedmiotow, ktre mialam typu mysl polityczna....skonczylam studia z bardzo wysoka srednia z zupelnie innego zakresu...(biologia chemia, elementy fizyki, biomechaniki)...tez niby jestem umyslem humanistycznym, a prawda jest taka, ze jak przychdozilo sie czegos nauczyc to sie siadalo i uczylo... to samo bylo w liceum...a z polaka , matmy , fizyki, biologii, historii, mialam te same oceny:]wysokie:] pozdrawiam:]

Gość koneta
o boże chciałam isc na pedagogike wczesnoszkolną, przedszkolną, ale ja nie potrafie śpiewac, ja fałszuje do kwadratu! i to mnie skreśla na wstępie!!!! :(((((((

koneta ----> możliwe, że nie wszędzie mają takie wymagania... w końcu wsyztsko zależy także od uczelni...

Gość tronika
mozna ćwiczyć na keybordzie albo korzystac z pianina na studiach, ale są kolejki.

Gość trudna młodzież
skończyłam studia i własnie dlatego sie zastanawiam, jak technicznie rozwiazac nauke gry na pianinie dla całego roku uczyłam sie grac na pianinie i wiem, choc może to tylko ja taka głupia, a komu innemu wystarczy to co na zajęciach - ze trzeba cwiczyc , i to nie raz, a parę razy - bo i nuty, i dynamika, to trzeba po prostu pocwiczyc ja miałam pianino dla siebie, ale nie przypuszczam, zeby każdy student kupował sobie syntezator czy pianino ja do mioch studiów potrzebowałam komputera; na uczelni można było korzystac , ale studentów było na wydziale koło tysiaca, a kompów jakies 30

Gość trudna młodzież
a nauka gry na instrumencie to nie to samo co ogladanie szkieletu; szkielet obejrzysz raz, drugi trzeci i jednoczesnie z toba moze go ogladac pare osób pianino potrzebujesz na czas cwiczeń miec tylko dla siebie i to mniej wiecej co drugi dzień - o ile taka nauka ma mieć ręce i nogi

Gość tronika
podzial na grupy ( 7os )i 1,5 h zajecia.

nie chc e sie wykłócac co zajmuje więcej czasu, zapenwiam Ciebie, że nauka anatomii nie polega na trzykrotnym spojrzeniu na kości:]i nie tylko na kości:] a co do nauki gry na pianienie na pedagogice ( bo przecież o tym mowa) to nie sadze, aby ktokowliek musial byc wirtuozem pianina, tylko chodzi o podstawowe rzeczy...co innego jesli mówi my o szkole muzycznej, gdzie chyba ejdnak każdy muzyk ma sój instrument w domu:]

Gość NAJBARDZIEJ GóWNIANE STUDIA
TO MARKETING I ZARZąDZANIE. MOJA ZNAJOMA TO STUDIOWAłA ZAOCZNIE I JEST TAKA DURNA JAK BUT,żE NAWET KOMPUTERA NIE POTRAFI WłąCZYć

Gość myśle że to nie jest
zasługą studiów jaka jest, tylko musiała taka być wcześniej./..

Gość rasta meniooorka
Nie ma latwych studiów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale byc moze poradzisz sobie np na ochronie srodowiska, zarzadzeniu i marketingu .

hejka wstystkim....Ja w tym roku zdaje mature i jestem zalamana bo tez nie mam pojecia na co chce isc!myslalam o dietetyce ale czy to zawod z przyszloscia?a moze ratownictwo medyczne?nie chcialabym isc na te oblegane kierunki,bo niby teraz jest zapotrzebowanie na te zawody,aleskoro tyle ludu na to idzie,to za niedlugo bedzie niezla nadwyzka:/ help!!!!

Gość podiełam decyzje 25
ide na Zarządzanie. Dział ekonomii. mam nadzieje zę sa jeszcze zapisy!!!!!!!!!!!!!!