Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiakuba

Ile zarabia nauczyciel po kolei...

Polecane posty

Gość kasiakuba

kontraktowy, mianowany, dyplomowany, i td. prosze mi podac wg awansu bardzo dziekuje

Gość mam problem777
jeszcze jest stażysta. Ten ma 1160 brutto, netto jakies 930. marne grosze

Gość Błękitne Szkiełko
stazysta licencjat - 610, z mgr 850, kontraktowy 1000zl, dalej jeszcze nie zaszlam:)

Gość Błękitne Szkiełko
zizzi - piękne fotki:)

Gość kasiakuba
no wlasnie, stazysta, mianowany, kontraktowy i dyplomowany prosze, podawajcie czy brutto czy netto

Gość Błękitne Szkiełko
ja podałam netto:)

Gość y7u7i
stazysta licencjat 740 zlotych. Wiem, bo tyle zarabiam

Gość Błękitne Szkiełko
to pewnie po podwyzce, jak ja zaczynalam to mialam 610:(

Gość ciekawe skąd wzięli te srednie
bo jak patrzę na stawki, to u mnie w szkole wszyscy lecą minimalnymi. :O

Gość jaaaaafg
u nas tez minimalnymi:O i tez nie wiem skad brali srednie:O

Gość xyz...............
ja jestem stazysta i zarabiam netto 805 zl z groszami. a jestem mgr. smiac sie czy plakac?

Gość wszystkiego naj...
no bo uposażenie n-la zalezy własnie od tych bzdurnych stopni awansu i nie da rady tego przeskoczyć:o zaczęło sie za rządów Łybackiej, bo zdaje się że to ona jest autorką tego bzdurnego projektu awansu zawodowego:o Natomiast wykształcenie (licencjat, magisterium, czy wyższe stopnie maja mnimalny wpływ na uposażenie n-la zamiast zapobiegac biurokracji szerzy sie ja coraz bardziej:o

a dodatkowo blokuje sie nabywanie stopni awansu jakimis durnymi okresami przejsciowymi. Wyczytalam, ze ja jako kontraktowy (zaraz po stazyscie najwieksze w szkole popychadlo) mam pracowac 2 lata bez mozliwosci skladania wniosku o kolezny staz? czy to prawda? i jak tu w miedzyczasie miec jeszcze dzieci? powiedzcie? Nauczycielem zostaje albo glupi, albo fascynat... ja nie wiem, do ktorej grupy sie zaliczam...

Gość marcysiankaaa
tak, czy siak, marne grosze. Trzeba szukać dobrze zarabiajacego męża, bo mozna z głodu zdechnąć, jak przyjdzie opłacić rachunki :(

Gość jakby chciał ktoś wiedzieć
jestem dyplomowana mgr i mam 25 lat stażu i biorę na rękę 1840 zł. Nie mam godzin nadliczbowych, dodatek motywacyjny 5%.

Gość marcysiankaaa
no to masz koło 50-tki. a wczesniej bieda z nędzą. Dyplomowanym jest sie też nie od tak dawna.

to wszystko jest chore. jak mozna z wyksztalconymi ludzmi tak postepowac, zeby po 25 latach zarabiac takie marne grosze? to kosztuje kupe pracy, nerwow i serca... co ja tu robie?!

Gość wszystkiego naj...
niestety to prawda kefirek:o stazystów i kontraktowych traktuje sie w polskiej szkole jak popychadła bo nie dosyc, że maja absurdalnie niskie pensje to jeszcze są przez starszych stażem wykorzystywani:o ja jestem mianowanym i waham się czy rozpocząć staz na dyplomowanego czy dać sobie spokój bo przeraża mnie ten stos papierów (mam na myśli nie tylko dokumentację ale również te bzdurne kursy doskonalenia zawodowego, które niestety trzeba kończyć dodatkowo kosztem własnego wolnego czasu:o masz rację - tylko osoba czująca sympatię do dzieci/młodzież może "targnąć się" na ten zawód🖐️

Gość jakby chciał ktoś wiedzieć
niestety .... ale do 50-tki jeszcze trochę mi brakuje

nie jestem osoba, ktora narzeka, ale jak slysze, ze ktos po 25 latach pracy zarabia tyle, to szlag mnie trafia po prostu! 😠

a to dopiero poczatek... \"kariery\" :) przyszlam do szkoly zielona, a musialam dawac sobie rade, jak inni... wychowawstwo, samorzad uczniowski... ryczalam po nocach... i nikt nawet nie pochwalil...

Gość marcysiankaaa
No i będzie tyle zarabiał do usranej emerytury, bo dalszych ścieżek awansu już nie ma.

Gość ala z Ib
ja skończyłam pedagogikę specjalną- rewalidacja upośledzonych umysłowo i miałam nadzieję , ze będę pracować w szkole lub klasie specjalnej-większe zarobki i lubiłam kontakt z tymi dzieciakami. A tu guzik, klas specjalnych u mnie nie ma, bo polikwidowali. Pracuję, jako pedagog szkolny, wkladam w to serce i duszę. Kosztuje mnie to kupę zdrowia psychicznego. Za tak małe pieniądze, dodatek motywacyjny to u nas 10 zł. NIGDY nie wybrałabym juz tego zawodu-nie dlatego ze nie lubię pracy, lubię, bo kocham te smarki. Ale człowiek powinien zarabiać tyle, by godnie żyć, a nie dostawać jakąś jałmużnę :(

Gość wszystkiego naj...
na dyplomowanym scieżka sie kończy i całe szczęście:D kefirek - też tak miałam niestety ale przyjmij jedna zasadę - nigdy nie licz na uznanie i pomoc ze strony kolegi-nauczyciela, bo chyba ze jest odmiennej płci:D

To prawda.Zarobki nędza. Zal mi mojego faceta. Obronił doktorat,jest b. dobrym nauczycielem,a malo zarabia. Na Zachodzie 10x wiecej nauczyciele. Z drugiej strony dlaczego nauczyciele nie strajkuja?