Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bożenka1979

MARVELON!!!!Wreszcie czuję sie świetnie!

Polecane posty

Gość nimfamika
witam! Ja nic dobrego nie mogę powiedziec o tych tabletkach nie brałam ich wcześniej urodziłam dziecko i teraz biorę czyba 5 tabletkę ale czuje sie okropnie głowa mi pęka a mdłości takich jak teraz nawet w ciąży nie miałam

Brałam Malveron tylko w przerwie, kiedy zawiesili Minulet. Obydwa NA MNIE działały skutecznie i bez skutków ubocznych.

Gość Lady_F
ja się czułam świetnie na marvelonie prze pierwsze 3 opakowania, przy czwartym tak mnie zaczęły piersi boleć że musiałam zmienić tabletki..

Gość Tyna
Ja przed chwila przytargalam do domu trzecie opakowanie Marvelonu. Wiem ze go zbyt krotko by swterdzic czy mi sluzy czy nie, ale narazie jest okl- w ogole nie czuje ze cos biore. Pozatym cera jakas taka lepsza :) A dzus skorzystalam z okazji i kupilam go 29 zl i 58 gr :)

Gość apod1982
mam pytanie w sprawie efektow ubocznych z Marvelonem. zauwazylam ze mniej wiecej od momentu kiedy zaczelam brac marvelon to strsznie bola mnie nerki. czy ktos tak jeszcze ma?? czy moze niesczesliwie nalozylo mi sie to z marvelonem:/

Gość malusienka22
Hehe, ja wertuje dzis fora na temat różnych preparatów po kolei bo zastanawiam się nad zmianą Marvelonu, ale o jakich pigułkach bym nie czytala wszedzie spotykam to samo: dla jednych sa swietne, dla innych takie sobie, a dla jeszcze innych wręcz szkodliwe. Ja biorąc Logest miałam depresje i totalny spadek libido, po Mercilonie suchość w pochwie,a w 5 miesiącu stosowania pojawiły sie plamienia. Teraz biore chyba 4 albo 5 opakowanie Marvelonu i ok jest wszystko oprocz tego ze nadal musze stosowac dodatkowy \"poślizg\" w postaci zelu nawilzającego. I wlasnie dlatego zastanawialam sie nad zmianą srodka, ale jak sobie teraz poczytalam jakie paskudztwa sie kobietom po roznych preparatach zdarzają, to uznalam ze moj problem juz mi tak nie przeszkadza:) Chyba nie chce juz eksperymentowac. Jedyne co mi sie marzy, to zeby tabletki powiekszyly mi piersi :) (po marvelonie na poczatku ciut mi rosly, ale przestaly:( ) , ale nie kosztem innych skutkow ubocznych! Wiec oczywiscie na forach zawsze mozna wyczytac cos ciekawego, ale generalnie niestety trzeba szukac przedewszystkim dobrego lekarza, ktory bedzie uczciwie doradzal, a nie na sile przepisywałl to z czego ma profity. Powodzenia w poszukiwaniu tabletki idealnej! :)

Gość sdjihioo
Z tymi nerakmi to nie wiem...Zapytaj lekarza...moze to byc jakis skutek uboczny, ale moze byla tego jakas inna przycznya. Tez werowalam fora nim poszlam do lekarza. Niektore historie przypominaly horryry! Chba najgorsze opinie czytalam o Yasminelle ;/, a je wlasnie chcialam brac bo podobno zaiwraja tylko zenski hormon i wplywaja na powiejkszenie piersi. Lekarz jednak po przeprowadzeniu badan przepisal mi marvelon- w ogole wtedy jeszcse o tych tabletkach nie slyszalam. ;/ Ale oto mija juz pol roku odkad je stosuje i wsyztsko jest jak bylo przed stosowaniem. Nie uskarzam sie na suchosc pochwy, ani spadek libido, mam za to ladna cere bez zadnych niespodzianek. Chociaz przez pierwszy miesiac miewalam poranne mdlosci. Nawet juz myslalam ze moge byc w ciazy. Pozdraiwma serdecznie i ze swojej stroiny Marvelon polecam- trzeba jednak pamietac ze oragzniz kadehj z nas jest inny- ja dostalam te tabsy po bardzo wniukliwych badaniach. Sa dobrze do mnie dobrane :)

Gość mika_88
mam male pytanie? czy moge zaczac brac marvelon nie podczas pierwszego dnia miesiaczki (choc tak pisze w ulotce) i czy wowczas tabletki beda \"dzialac\" ?

Gość kora27
Z pewnością nie będzie zachowana skuteczność antykoncepcyjna od tego pierwszego dnia. W ogóle nie ma sensu brac ich w trakcie normalnego cyklu. Poczekaj do okresu i wtedy zacznij, bo organizm zgłupieje.

Gość fobiczka
witam. 2 dni temu skończyłam pierwsze opakowanie Marvelonu. Lekarz powiedział, że od razu powinien pojawić się okres. Niestety, nic nie przyszło. Czy jest coś nie tak?Czy mogę być w ciąży?

Gość fobiczka
Tak, brałam je codziennie, dodatkowo zabezpieczaliśmy się prezerwatywą. Mimo wszystko, boję się.

Gość kapata
Nie masz czego :) Chcoiaz ja tez balam sie przy a wlasciwie po swoim puierwszym opakowaniu;) Wspolzylam bez przerwatywy od 3 tabletki i kiedy opakownia sie skonczylo, bylam pelna niepokoju. Jakaz byla moja ulga gdy sie okazalo ze dziala :p Tak to jest...trudno uwierzyc w to ze taka mala tabletunia zapobiega ciazy... A tak swoja droga- krwawienie czasami poprostu sie nie pojawia. Pamietaj ze to juz nie jest normalna miesiaczka, a krwawienie z odstawienia i zasady dzialania sa troszke inne. Mi lekarz akurat mowil ze ono moze przevbiegac tylko w formir plamienia, albo w formie obfitej jak okres albo moze go nie byc w ogole :) Ciaza sie nie stresuj-jesli jeszcze dodatkowo uzywaliscie kondomow to uwazam ze prawdopodobienstwo ciazy jest praktycznie zerowe :)

Gość apod1982
Zaczelam brac furalgin na te bolace nerki. jesli to nie pozmoze to ide do ginekologa :/ oby to nie bylo przez marvelon. czuje sie z nim nawet dobrze !! ale jesli ktos zauwazy jeszcze jakies problemy z nerkami i marvelonem to niech pisze !! plizzzzzzzzzzzzzzz. dzieki

Gość kapata
wiesz co apod? Tak polaltalam triche po forach antykoncepecyjnych i wychodzi ze bol nerek to dosc typowy objaw towarzyszacy przyjmowaniu anty. U mnie to wyglada tak ze nie jest to prmanentny bol- pojawia sie na poczatku nowego opakowania trwa jeden dzien a potem jest spokoj... Nie wiem co o tym myslesc. Konieznie spytam o to lekarza przy nastepnj wizycie.

Gość fobiczka
dzisiaj przyszedł okres!! Jak myślicie, te tabletki przy regularnym dawkowaniu to metoda antykoncepcyjna skuteczna w 100%??

Gość Gagi86
Nie. Zaden srodek anty nie daje 100% gwarancji ze nie zajdziesz w ciaze. Niewatpliwie tabsy sa najskuteczniejsze, ale...no wlasnie-mam znajoma ktra przy regularnym stosowaniu tabletek zaszla w ciaze-miala nawet krwawienia z odstaiwenia i zero objawowo ciazy. Lekarz jej powiedzial ze jest jednym przypadkiem na 10 tysiecy. Jesli chcesz miec 100% pewnosci-nie uprawiaj seksu :p

Apod, nie faszeruj się furaginem, bo sobie krzywdę zrobisz. Odstaw i zrób badania. Gagi, tabletki prawidłowe zażyte i mające możliwość prawidłowo zadziałać dają 100%, bo blokują owulację. Ten 1% to błędy w zażywaniu, często nieświadome, i zaburzenia organizmu, o których kobieta może nawet nie wiedzieć, co prowadzi do tego, że tabletka nie może zostać prawidłowo wchłonięta.

Gość zuzia_z25
Witam!! Dziś kupiłam pierwsze opakowanie Marvelonu, do tej pory bralam Novynette.Niestety dzis nie zastalam swojego lekarza, a w aptece nie bylo tamtych tabletek wiec wzielam tw-ponoc ten sam sklad. Tyle tylko ze nie wiem co robić, wlasnie mam 7 dzien przerwy, okres mi sie skonczyl i jak zawsze mialam wziac tabletke tego dnia, a na ulotce Marvelonu pisze ze przy zmianie tabletek powinnam ja wziac pierwszego dnia okresu, czyli juz za pozno.Nie wiem teraz jaka jest skutecznosc antykoncepcyjna, czy tak w ogole mozna?? Proszę o jakąś rade

Gość kapata
Do zuzi, jesli to identyczny sklad to chyba mozesz wziac normalnie-jakbyc kontynuowala novynette.

Gość Gagi86
"Ten 1% to błędy w zażywaniu, często nieświadome, i zaburzenia organizmu, o których kobieta może nawet nie wiedzieć, co prowadzi do tego, że tabletka nie może zostać prawidłowo wchłonięta." No wlasnie- tylko potwredzilas co napisalam powyzej. Takie zaburzenia sie zdarzaja-stad ja z uporem maniaka bede powtarzac ze to zabezpieczenie 100% nie jest, ale owszem jest tej stowy bliskie.;) dlatego sama postawilam na antykoncepcje hormlnalna.

Gość zuzia_z25
Kapata dziękuję za odpowiedz, wzielam juz ale mialam obawy. Sklad ponoc ten sam, tak powiedzileli w aptece.

Gość lmikaa
a co z plamieniem?,bo ja mam po yasmine,wiec przestalam brac,poniewaz balam sie ze zajde w ciaze,a poz tym to dla mnie dyskonfort takie plamienie

Gość kapata
Ja nie miewam na marvelonie zadnego krawienia poza tym z odstawienia.

Gość marvelonek
Witam! mam do sprzedania dwa opakowania Marvelonu, bo lekarz zmienil mi tabletki a ja kupiłam na zapas... niestety do apteki nie chcą mi ich spowrotem przyjąc :(, takze jezeli ktoras z was byłaby zainteresowana proszę o kontakt: myslezetak@op.pl

Gość Lenciaaa
Powiem Wam tyle, że Marvelon okazał się dla mnie lepszy od innych środków anty. Po niektórych tabletkach czulam się mdło, miałam wachania nastroju, przytyłam, spadło mi i to o bardzo liblido, w ogóle miałam wstręt do sexu. Marwelon biorę 3 miesiąc ani nie przytyłam rano budzę się wyspana, schudłam, a liblido podobno przy każdych tabletkach się zmniejsza, ale ja jakoś zauwarzyłam jego skok :), mam jędrniejsze piersi, cera w porządku, ale przy cileście miałam ładniejszą, ale bardzo wypadały mi włosy teraz widzę poprawe, bardzo polecam choć cena jest o kilka złoty wyższa od innych jak np. od cilestu.

Gość aga 712
Ja wczoraj zaczęłam pierwszy raz marvelon, a więc pierwszego dnia miesiączki i teraz mam bardzo skąpą miesiączkę. Właściwie prawie jej nie mam. Czy to przy tym środku normalne? Zawsze miewam obfite miesiączki.

Gość A****
Właśnie weszłam w tę stonkę... Biorę Marvelon od 8 m-cy wcześniej brałam Dianę, Harmonet, Progesteron... Itp. itd. Bądź co bądź dzisiaj chciałm wykupić kolejne opakowanie i okazało się, że sprzedaż jest wstrzymana. Czy ktoś wie z jakiego powodu? Co do tycia po Marvelonie ja przytyłam po nim 4kg ...

Gość fobiczka
Proszę o odpowiedź osoby kompetentne, obeznane w temacie. Biorę drugie opakowanie Marvelonu. Kochałam się ze swoim narzeczonym ok. godziny 19, pora na Marvelon to godzina 23, niestety, w ten dzień wzięłam tabletkę ok 1 w nocy. Czy mogę być w ciąży?

Gość Gagi86
"okazało się, że sprzedaż jest wstrzymana. Czy ktoś wie z jakiego powodu?" Moja ciocia ma apteke, spytalam napredce. W istocie ze sklepow wycofano opakowania z wadliwej serii. Nie wiem dokladnie na czym wadliwosc na polegala, ale na pewno nie na nieskutecznym dzialaniu antykoncepcyjnym. Pozdrawiam.

Gość Gagi86
Do fobiczki- to tylko dwie godziny :) Nie mas zpowodow by sie martwic.