Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bożenka1979

MARVELON!!!!Wreszcie czuję sie świetnie!

Polecane posty

Gość Madziunia3004

Gość CZY KTOS WIE
KIEDY ZNOW BEDZIE MOZNA KUPIC MARVELON?

Gość pwkulka
hej! ja zaczelam brac Marvelon ale strasznie plamilam po nim;/ mialam mdlosci nawet w nocy i obolale piersi;/ moj lekarz jak mnie przebadal po 18 tabletce to az sie przezegnal;/;/ kazal mi przerwac branie i przepisal Femoden. teraz czekam az mi sie okres skonczy i zaczynam Femoden. mam nadzieję,że tym razem bedzie ok:)) pozdrawiam!

Gość czy jest juz znow w aptekach

Gość kasia3004
jest już w aptekach, kupiłam go 07.03.08

Gość Ktośpisał
Ze dużo złego słyszał o yasminelle a mi właśnie lekarz przepisał.Chwalicie marvelon.Nie wiem co robić!!Napiszcie na czym ma polegać ten minus yasminelle!!!?

Gość Ktośpisał
Czy ktoś mi pomoże bo nie wiem co robić!!!!

Gość Millllana
Te preparaty maja inny sklad hormonalny. Co my Ci mamy pomoc? Lekarz ma to dobrac, ale po uprzednim przebadaniu Ciebie a nie dlatego ze ma profity od firmy farmaceutycznej.

Gość pwkulka17
kazdy inaczej reaguje wiec moze sprobuj:)

Gość monia.m
Witam.Ja niestety muszę ponarzekać na to Cudo tj.Marvelon.Przy pierwszym opakowaniu przez m-c plamiłam ale gin.powiedziała że to normalne.Przy 2,3,4opakowaniu wszystko było OK.Kłopoty zaczeły sie dopiero od 5 opakowania.Bóle głowy,bóle łydek,nudności,bóle w dole brzucha,miesiączka dłuższa o 3dni i bardziej obfita,apatia,rozdrażnienie.No i najważniejsze,przytyłam w ciągu 2 m-cy 5kg. a raczej spuchłam(a jem ostatnio bardzo mało,brak apetytu)Wkrótce mam wizyte u gin.i będe nalegać by zmieniła mi pigułki ale wcześniej to zrobie komplet badan bo fatalnie się czuje.Pozdrawiam

Gość annchat
Witam Od 1,5 roku przyjmowałam marvelon i czułam się wspaniale,żadnych skutków ubocznych od pierwszej tabletki.Jednak mój lekarz przepisał mi mercilon,gdyż stwierdził,że osoby palące papierosy w wieku zbliżającym się do 40-tki powinny przyjmować tabletki o zmiejszonej zawartości hormonów,gdyż grozi to zawałem.Niestety z przykrością musze stwierdzić,że po mecilonie czuję się znacznie gorzej,wzrost masy ciała,krwawienia międzymiesiączkowe,a na domiar złego przy 19 tabletce pojawiło się krwawienie menstruacyjne. Oczywiście wybieram się w najbliższym czasie do lekarza z prośbą o powrót do marvelonu.

Gość myszka11111
hej!od 5 dni zażywam marvelon,jak na razie ok!zobaczymy co bedzie dalej...ale mam do Was pytanko; czy rozpoczęcie zażywania tabletek 2 dnia okresu może zaważyć na ich działaniu antykoncepcyjnym?i jeszcze jedno: jeżeli zdarza mi się barć tabletki z godzinnym poślizgiem lub troszkę wcześniej to również może obniżyć procentowy wskaźnik bezpieczeństwa? proszę o możliwie szybko odpowiedz pozdr:)

Gość Gagi86
Na oba Twoje pytania odpowiedz brzmi:NIE Z tym pierwszym dniem okresu chodzi bardziej o to by wziac tabletke w ciagu pierwszej doby od wystapienia krwawienia, czyli ze np jak dostalas okres o 12 w srode to bedzie ok jesli, zaczniesz brac pigulki do tejze godziny w czwartek. Co do godzinnych poslizgow, tez nie trzeba sie nimi przejmowac, ale pilnuj czasu :) Pozdrawiam.

Gość nan12
czy gdy zażyłam w 5dniu okresu nadal są skuteczne te tabletki.Skończyłam karmić i mam już 2 tygodnie okres i nie wiem czy będą one skuteczne.

Gość leslie17
Witam! Mam do sprzedania 2 opakowania MARVELONu! Niestety pilnie musiałam przerwać kuracje hormonalną (z powodów zdrowotnych) a wcześniej kupiłam na zapas . Lokalizacja Warszawa :) Serdecznie pozdrawiam

Gość a ja się nie czułam świetnie
po marvelonie zamieniłam się w górę lodową i przytyłam parę kg. ogólnie to te kg mi nie zaszkodziły bo zawsze byłam chudzielec ale oprócz tego przytycia to jeszcze cała spuchłam :o jak dla mnie marvelon to wcale nie takie super-hiper tabletki :P

Gość myszka11111
hej dziewczyny!z racji małego doswiadczenia w związku z zazywaniem tab.anty,znów mam pewne wątpliwości,otoż jak juz pisałam rozpoczęlam zazywanie tabletek 2 dnia cyklu dzisiaj jest 22 dzień cylku i dostalam okres ( co prawda słabszy b.skąpy niz zazwyczaj),a problem tkwi w tym ze zostala mi jeszcze jedna tabletka i w uletce jest napisane by oproznic opakowanie nawet wtedy gdy nie rozpoczeło sie kuracji 1 dnia cylku,wiec w tym ukladzie co z przerwa 7-dniowa?czy jezeli rozpoczealm 2 dnia cylku to przedłuzyc przerwe o 1 dzień czy skrócić przerwe do 6 dni i przy nastepnym cyklu miec te 7 dniowa?pomożcie!!!!!!!nadto interesuje mnie czy zazywacie tabletki co do zasday :co do godz i minuty, mnie zdarzały sie godzinne poślizgi,czy ma to wplyw na nasze bezpieczenstwo? pozdrawiam

Gość martynka161
hm to forum juz chyba wygaslo...

Gość Patka22
Ja właśnie kończę zażywanie pierwszego opakowania Marvelonu. Moje piersi ładnie napuchły - gdyby nie były obolałe to byłoby świetnie, ale myślę, że mogę to przeżyć;) Mam pytanie do forumowiczek: jak wygląda wasz nastrój po przyjmowaniu tych pigułek? Ja zauważyłam zdecydowany wzrost pozytywnego nastroju i jakoś zwiększyło mi się poczucie humoru. Mój przyjaciel czasem ledwo wytrzymuje moje głupawki. Czy któraś z Was podobnie reaguje?

Gość ajcilka
Witam Czy któraś z Was ma na zbyciu jedno opakowanie Marvelonu? Kurcze.. nie wiem co mam zrobic..zaczelam brac od soboty pierwsze opakowanie, bo wszystko wskazywalo na to ze zaczyna mi sie okres. Niestety jakby zanikł.. Wrrr.. A niestety musze ten okres dostac w celu wyczyszczenia sie ( mam torbiele) - zalecenie lekarza.. wiec jak przerwe teraz to opakowanie to nie starczy mi do kolejnej wizyty u lekarza .. Nie wiem co mam zrobic.. Pomózcie

Gość Aleksandra86
Do Patki: Hahahaha, przy pierwszym pudelku mialam to samo, co Ty ;) Humor mialam jak zloto i tez zastanawialam, czy to ma cos wspolnego z tabletkami. Niewykluczone, ze mialo. Nadal mam dobry humor- leci mi szosty miesiac na Marvelonie i nie zauwazylam hustawek nastroju- a przyznam ze balam sie tego ubocznego skutku, bo i bez tego bywam momentami dosc...hm...niestabilna ;p Mi rowniez odrobinke przybylo w piersiach, i takze poczatkowo odczuwalam w nich bole, ale teraz nie mam juz z tym problemow. Byc moze rzeczywiscie sa ciut wieksze niz pol roku temu, ale nie jest to jakis spektakulkarny efekt- i dobrze, w sumie to bym nie chciala zeby urosly :) Stan cery jest bardzo ok. Moge z czystym sumieniem powiedziec, ze moja skora jest w coraz lepszej kiondycji. Sporadycznie male pryszcze i to niemal wylacznie w tej 7-dniowej przerwie, kiedy nastepuje krwawienie.. Na spadek libido tez nie narzekam, chociaz powiem szczerze, ze nie mam juz ochoty kochac sie 5 razy dziennie- mialam tak przed okresem zanim siegnelam po tabletki. Teraz moj seksualny apetyt ma charakter constans i nie jest zalezny od momentu cyklu. Pozdrawiam

Gość Patka22
Ajcilka: To jest normalne, że jak zaczynasz pierwsze opakowanie w trakcie pierwszych dni miesiączki, to ona Ci zaniknie:) Ja miałam okres pierwszego dnia, drugiego tylko małe plamienie. Niestety już nie biorę Marvelonu, bo dzięki niemu moja skóra stała się wrażliwa na słońce. W miejscach opalania zaczęły wyskakiwać mi krosty i czerwone plamy. Poza tym do tej pory mam twarz i dekolt w krostach, mimo że nigdy nie miałam skłonności do wyprysków... Mój nastrój się jakoś umiarował. Ale jak przestałam brać tabletki, pierwsze dwa dni byłam apatyczna i anemiczna. Żałuję, że muszę zrezygnować z Marvelonu, bo fajnie działał mi na humor właśnie... i na biust;)

Gość alexin
Ja musze powiedzieć, że Marvelon to mój 6 środek antykoncepcyjny. Brałam w zasadzie wszystko: i Yasmine, Diane, i jeszcze 3 których nazw nie pamiętam. Po nich było mi strasznie nie dobrze. Spadło libido, miałam krwawienia itp. Koszmar poprostu. Stan skóry zamiast się poprawić - pogorszył się. Bałam sie brać receptę na kolejne - bo to ja testować na sobie to wszystko. Myślę że żadne badania nie powiedzą jakie tabletki brać. Ja zrobiłam wszystkie badania i teraz i wcześniej(przed przyjmowaniem poprzednich tabletek) - i nic to nie dało.Organizm to odrzucał. Przestałam to łykać jakieś 5 lat temu. Zaszłam w ciąże - poroniłam. Teraz dałam się namówć mojemu lekarzowi na Marvelon. Biorę go dopiero od tygodnia i nie wiem co będzie dalej, ale już zauważyłam poprawę jakości skóry. Jest gładsza, bardziej promienna, ma zdecydowanie mniej wyprysków niż wcześniej - więc napewno coś działa. NIe wiem co będzie dalej. Przez pierwsze 5 dni strasznie bolały mnie piersi, że nie mogłam się dotknąć. Pożyjemy - zobaczymy. Czekam na efekt - jak będzie wyglądał okres po nich - zwykle mam straszne bóle i biegunkę potforną - tak, że muszę brać L4. W każdym razie libido mi wróciło, więc jestem ciekawa co będzie dalej. Pozdrawiam.

Gość natilkaa
Dziewczyny, jestem chwilowo w Polsce i koncza mi sie tabletki nigdzie nie moge ich tutaj zdobyc. A do UK nie moge chwilowo leciec, czy ma moze ktoras opakowanie na zbyciu albo jakies dojscie do tabletek? Plizzka odpowiedzcie, moj email msmaga@vp.pl

Gość martaruda2
Witam, Sprzedam 6 listków Marvelonu. Kontakt martaruda2@yahoo.com

Gość 78grazka
Hmmm............. Jeżeli chodzi o Marvelon to jak dla mnie był 100% zabzpieczeniem przed ciążą. Ani nie przytyłam,ani nic \"ciekawego\" na twarzy się nie pojawiało,zero bólu głowy. JEDYNYM MINUSEM JEST STRASZNIE NISKIE LIBIDO-aż czasem zastanawiałam się czy ich nie odstawić. Dodam że brałam je (z małymi przerwami co rok ) przez 7 lat. Podczas kolejnej małej przerwy od razu w pierwszym cyklu zaciążyłam. Ciążą przebiegła bez problemów. Teraz wracam do nich-tj.marvelonu-i wiem że na pewno będzie do dobry wybór.

Gość Zasmutana
Witam, Jestem w dość kłopotliwej sytuacji. Marvelon jest moim 4 lekiem i muszę powiedzieć, nie zachwycił mnie jak na razie. Skończyłam drugie opakowanie, mineło 7 dni przerwy...i nic. Okresu BRAK. Dzisiaj jest ósmy dzień, mam niby brać kolejną tabletkę? Przecież nie miałam okresu... Z pewnością nie jestem w ciąży, nie pominełam żadnej tabletki, nie wymiotowałam, żadnej sraczki nie pamiętam...I co ja mam w tej sytuacji robić? Brać tą tabletkę z kolejnego opakowania, czy nie? Słyszałam że okres może nie wystąpić, ale chciałam się dowiedzieć czy któraś z was miała podobny problem i jak go rozwiązała. Bardzo proszę o radę!

Gość pryka24
hej dziewczna mam male pytanko;mianowicie zaczynam przygode z marwelonem.okres dostalam poznym wieczoren mniej wiecej kolo 23 a tabletke nastepnego dnia o 22.czy postapilam dobrze czy teraz juz lipa jest...

Gość Andzia888
Biore marvelon prawie 2 lata i od jakis dwoch miesiecy jest strasznie. mam okropne bóle głowy, do tego nudności i częste wymioty.. o zgadze nie wspomnę, bo mam ją praktycznie co dziennie!!! do tego pojawiły mi się zmiany skórne na dekoldzie.. nie polecam zbyt dlugiego stosowania... na poczatku tez było ok..