Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 alba.alba

utajone oszustwo w kosmetykach!!!!!!

Polecane posty

Go艣膰 alba.alba

Niedawno si臋 dowiedzia艂am, 偶e wszystkie produkty z bran偶y kosmetycznej czy chemii gospodarczej produkowane na rynek Europy 艢rodkowo-Wschodniej (czyli Polski!!!!) s膮 o wiele gorsze ni偶 na rynek niemiecki - oboj臋tnie jakiej firmy. Czyli np. taki 偶el Palmolive sprzedawany w Niemczech jest o wiele lepszy ni偶 ten sam rodzaj 偶elu Palmolive, kt贸ry mo偶emy kupi膰 w Polsce. Skandal! Jak si臋 o tym dowiedzia艂am, to si臋 straszenie wnerwi艂am. O tym wiele os贸b pisze w internecie, wi臋c s膮 to informacje wiarygodne, wiele os贸b widzi r贸偶nic臋, kt贸ra najbardziej jest widoczna w proszkach do prania. Ja si臋 o tym dowiedzia艂am jak czyta艂am na forum o proszkach do prania, 偶eby si臋 dowiedzie膰, kt贸ry jest lepszy. I nie przypuszcza艂am, 偶e Persil w wersji niemieckiej pierze o wiele lepiej ni偶 Persil w wersji polskiej. Dlatego tyle jest na allegro i na ryneczkach ofert proszk贸w z rynku niemieckiego. Ja ten proszek to mog艂abym jeszcze prze偶y膰, bo co za problem kupowa膰 w ten spos贸b jeden proszek 偶eby patrze膰 na kod kreskowy, 偶eby to by艂a wersja niemiecka a nie polska, ale z kosmetykami???!!! U偶ywam r贸偶nych kosmetyk贸w r贸偶nych firm i ci臋偶ko si臋 zaopatrywa膰 za ka偶dym razem w wersje niemieckie. Taki Schwarzkopf czy Nivea kupiona w polskich drogeriach czy marketach ma podobno o wiele ubo偶sze dzia艂anie ni偶 ta zakupiona w niemczech. Co wy na to????

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 KurdeKurde
Normalnie Ameryke zes odkryla!!! Ja akurat nie mam problemu, bo sie przeprowadzilam do Niemiec, he he. Na dodatek jeszcze za taki zel palmolive place niecale euro, a w Polsce placilam ponad 6 zeta. Drozsze i badziewne!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no fakt Ameryki nie odkry艂a艣
:O wystarczy por贸wna膰 tusze do rz臋s...:O w og贸le nie ma o czym m贸wi膰, bo wiadomo o tym od dawna i jakos nikomu nie uda艂o si臋 tego do tej pory zmieni膰:O:O:O:O:O:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
hm, mojej przyjaci贸艂ce wujek przywozi艂 kiedy艣 z Niemiec (czy Austrii) batony typu bounty, jak u nas jeszcze nie by艂o. no i ona m贸wi, 偶e tamte batony by艂y o wiele lepsze, tzn wi臋cej by艂o w nich kokosa :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wszelki sprzet
domowego urzytku (pralki, lodowki .....itd) sprzedawany w duzych sklepch jest rowniez innej jakosci :p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 brutalna prawda....
myslisz ze to efekt miedzynarodowego spisku, czy czysty przypadek ze 偶adna szanowana instytucja tego nie potwierdzi艂a?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KurdeKurde
Sami jestesmy sobie winni, bo kupujemy te buble. A Niemcy bardzo przywiazuja wage do jakosci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wszelki sprzet
dziewczyny , juz dawnoo tym czytalam , ze wszystko co jest sprzedawane w tych zagranicznych sklepach , na potrzeby bloku wschodniego , jest oddzielna produkcja.... te towary - wszystkie - sa inne , tzn. gorszej jakosci. nie odkrylyscie ameryki :p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
no to z tego wynika, 偶e lepiej kupowa膰 polskie :P przynajmniej ta艅sze :P

Udost臋pnij ten post

Hmm... jestem w Anglii i nie widze zadnej roznicy w produktach tych samych marek tutaj i w Polsce... moze to tylko Niemcy maja wszystko najelpsze :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 widocznie .....
w anglii tez buble sprzedaja :p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eee tam mmmm
czy chemia z Niemiec czy z Polski to nie ma roznicy, jedno i drugie gowno. Proszek ok, w czyms prac trzeba, ale kosmetyki? uzywajcie tych naturlanych, polskich a nie jakies gowna chemiczne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oonaaaaa
Moja mama od d艂u偶szego czasu kupuje np. Lenor (p艂yn do p艂ukania tkanin) od kobiety kt贸ra sprowadza go z niemiec, cena podobna do polskiego ale o jako艣ci nie ma co m贸wi膰:O

Udost臋pnij ten post

Szczerze? Wydaje mi sie, ze to kompletna bzdura. Aktualnie ze wzgledu na prace mieszkam w Niemczech, natomiast w ogole od paru ladnych lat mieszkam w Holandii wiec mam porownanie 3 krajow: Polski, Niemiec i Holandii i uwazam naprawde, ze to totalna bzdura. Ani w proszkach do prania, ani kosmetykach, ani w zupelnie niczym nie zauwazylam, aby produkt jakosciowo odbiegaly od tych oferowanych na polskim rynku.

Udost臋pnij ten post

I dodam jeszcze, ze mam wrazenie, ze w naszej polskiej mentalnosci jeszcze istnieje cos takiego, co powstalo \"za komuny\", ze wszystko co z zachodu to lepsze, trwalsze itd., a to wedlug mnie naprawde bzdurka.:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jasne ..
"Proszek ok, w czyms prac trzeba, ale kosmetyki? uzywajcie tych naturlanych, polskich a nie jakies gowna chemiczne." Taka np. firma Eris - polska firma. Kosmetyki tej firmy nie s膮 ani troch臋 naturalne. W艂a艣ciwie prawie wszystko co jest sprzedawane w sklepach nie jest naturalne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alison25
oczywiscie ze to prawda. i tez jestem wsciekla!!! fakt ceny u nas nizsze wiec robia dla nas wszystko tanszym kosztem, ale mimo wszystko tak nie powinno byc. sama mieszkam od jakiegos czasu w szkocji i widze golym okiem roznice miedzy tymi samymi produktami na polskim i na tutejszym rynku. juz nie wspomne o tym, ze cale oprawa rownierz jest lepsza np. farba garnier 100% colors - w polsce to male pudelko z tubkami, ktore musimy mieszac w miseczce - a tutaj wszystko w eleganckim duzym pudle, oczywiscie pojemniczki dolaczone://// ale mniejsza z opakowaniem i dodatkami. tutejsze produkty sa lepsze!!! i to mnie boli:( a wiecie co jest najgorsze???????? ze sa tu sklepy typu "wszystko za 99pensow" i w tych sklepach sa produkty przeznaczone na wschodnio-europejski i chinski rynek. w tym na polski rynek - widzialam polskie napisy na opakowaniach ...

Udost臋pnij ten post

Hmm.. ja mam por贸wnanie je艣li chodzi o kosmetyki zakupione w Polsce i w Irlandii, konkretnie o podk艂ady revlonu, wg mnie nie ma 偶adnej r贸偶nicy w jako艣ci, ale jest w cenie, W irlandii s膮 o po艂ow臋 ta艅sze ;-), w Niemczech kupowa艂am sppro produkt贸w manhattan, te same obserwacje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Alison nie podniecaj sie tak
wiesz dlaczego widzialas w tych sklepach produkty z polskimi napisami? POniewaz w calej Unii jest prawo, ze produkty sprzedawane na rynku danego kraju musza miec opis W JEGO jezyku, jesli nie maja to nie maja prawa byc sprzedawane w normalnych sklepach . Ot i cala filozofia.

Udost臋pnij ten post

A tak, co do ceny to sie zgodze ze Scooby. Mam takze wrazenie, ze w Niemczech (to samo w Holandii) wiele (nie wszystkie) kolorowych kosmetykow jest tanszych niz w PL.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alison25
alison nie podniecaj sie tak - oczywiscie ze tak. ale sama cena - polski produkt za 99pensow, a jego brytyjski odpowiednik za 6 funtow.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Boze Alison jaka ty
jestes dziwna! Czytaj ze zrozumieniem! Oczywiscie, ze tego nikt nie sprzeda w tej samej cenie skoro nie ma napisow w jezyku angielskim. Bylas kiedys w polskich sklepach za 5 zl? Chyba nie, bo inaczej nie wypisywalabys takich bzdet.

Udost臋pnij ten post

zgadzam sie z dziewczynami, ktore nie widza roznicy w jakosci ale roznice w cenie - studiowalam w Niemczech przez 2 lata i naprawde poza tym, ze wiele produktow ma nizsze ceny, to zadnej roznicy ani w kosmetykach ani w proszkach - nie zauwazylam, plamy tak samo schodza (lub nie) w naszych i tamtejszych proszkach, na urodzie tez specjalnej zmiany nie widac :-P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 i_want_to_be_skinny
a wisz ze masz racje! moja mama kupuje proszki do prania w niemczech !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 manuelaaa
po prostu poczytajcie sobie sklady inci kosmetykow - te sprzedawane w polsce maja inne - tansze i gorsze skladniki niz ich odpowiedniki sprzedawane np w szwecji czy niemczech producenci z niemiec sami to przyznaja bez zenady - na rynek wschodni tylko 1 partia towarow ma dobry sklad - zeby zachecic - potem sprzedaja nam swoje odpady z konserwantami ktorych u nich od lat nie wolno stosowac. dlatego wszystkie kosmetyki sprowadzam z niemiec, a proszki kupuje na targowisku - tez sprowadzane z niemiec co zauwazylam - np od lat nie wiem co to rozdwojone wlosy na przyklad, a wczesniej mialam straszne koncowki itd...

Udost臋pnij ten post

To niestety prawda. Tak samo jest z proszkami, Persil kupuje tylko ten sprowadzony z Niemiec, bo nasz proszek Persil nijak sie ma do tamtego. To smutne, ale prawdziwe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alba.alba
Dziewczy;ny, ja ju偶 sama nie wiem! Jedni m贸wi膮, 偶e jest r贸偶nica, drudzy m贸wi膮, 偶e nie ma. Ja osobi艣cie nie mam mo偶liwo艣ci por贸wnania. Kto艣 to w ko艅cu potrafi rozstrzygn膮膰???!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 manuelaaa
alba poczytaj topik natora gora - tam pisza o tym od lat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja widz臋 ogromn膮 r贸偶nic臋
proszki do prania,kosmetyki,nawet 偶ywno艣膰 produkowana na polski rynek jest o WIELE GORSZEJ JAKO艢CI ni偶 ta produkowana na rynek np.niemiecki:-o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KurdeKurde
Jak nie ma roznicy? Pewnie ze jest!!! Wez sobie lenor niemiecki i polski na przyklad. Po tym pierwszym ciuchy pachna jeszcze dlugo, dlugo po praniu - nawet jak sie ich nie nosi, tylko leza w szafie. O proszkach do prania nie wspomne. Moze nasze tez spieraja plamy, ale jednak jakosc i zapach sa inne. Ktos tu pisal o jakiejs postkomunistycznej mentalnosci - co za bzdura!!! Przeciez nawet samochody produkowane na polski rynek sa inne, gorszej jakosci! Nawet na studiach na wykladach byl poruszany ten temat.

Udost臋pnij ten post