Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość escapikowa

pomozcie przejsc escape!!!1

Polecane posty

crazy_bogie - masz szczęście :-P :-D-D, że wkleiłaś ściągę.Przeszłam ale tylko jeden raz.....już drugim razem się nie udało. Zrezygnowałam po paru próbach bo stwierdziłam, że ktoś te gierkę popierniczył:-D.A to ta szkatułka tyle zamieszała:o:o Ale ogólnie gierka fajna:).Asasello🌼 - też brak czasu i fakt - ta herbatkowa to była kaszka z mleczkiem:) ....czekam nową na gierkę z ulubionej 2 keys:):) Pozdrawiam.

ta gra doprowadzila mnie pare razy do szalu i bez tej sciagi pewnie nigdy bym nie wpadla na to, ze wazne sa takie szczegoly. tez czekam na nasza ulubiona serie, albo czegos od Skutnika, a w miedzyczasie chetnie rozpracuje cos innego :D pozdrawiam!

Asasello🌼 Udało mi się to wyżej przejść.Muszą być 4 karty, (jedna jest przyklejona pod stolikiem z szampanem).Usta do obrazu są na tej samej ścianie gdzie on wisi, klikać trzeba między ta żółtą ramą a obrazem, reszta kodu jest na drzwiczkach sejfu.Jedna z kart jest na suficie ale zdejmiesz ją wtedy paletką jak \"pokonasz\" sejf, te bączki w szafki (po bokach), układanka kolorów w szafce - zastąpić trzeba żółty kolor - białym !!!! Dali tym w doopę. Te kolory pokażą Ci się na kartach - długoooooo klikałam a potem juz dojdziesz.:).Miłego!!!!

heeeej:) A u mnie bialy to bialy :D Fajna gierka. Jak cos nowego znajdziesz to wrzucaj:)

http://www.giercownia.pl/gra/9660/concertalino/ Asasello🌼 rozbierz to to, bo ja się .Stoję bo NIE umiem 😭 drugi raz odciąć kawałka tego przeklętego dywanu.Potrzebny jest do wytarcia tego brudnego obrazu - juz raz mi sie to udało!! Acha i zamoczyć go trzeba w miseczce z wodą u papugi wpierw.Nożyczki ostrzę na osełce (jest na biurku), nimi też musisz obchlastać kawałek prawej fieranki i biały kwiatek, który musisz wsadzic do flakonika nad forteklapą.Nie będę Ci opisywać wskazówek bo się doczytasz - lukaj na pierwszą stronę ! Mam Chopina.Za każdym razem jest chyba inny wirtuoz:o i inny kod do forteklapy - znajdziesz go oblewjąc obraz atramentem - a to Ci się podświetli jak pomanewrujesz lusterkiem w \"lokalu\"papugi i zgasisz światło - to ten obraz nad adapterem.Atrament weźmiesz jak pomanewrujesz piórkiem - daj go do drugiego kałamarza.Odkryłam karteczkę jeszcze w bucie - w szafie! i w koszu z kwiatami.Nie mam juz cierpliwości:(.Niby proste ale.......zagrać jeszcze trzeba!!Powodzenia.Czekam,Fajna grafika.🌼

Wycięłam ten kawałek dywanu:) Trzeba zgasić światło i papugę nakryć tym kawałkiem obciętej firanki :classic_cool: - sama doszłam:-D:-D zaświecić , przeciągnąć nożyczk po osełce i kliknąć (po zapaleniu światła) w ten wywynięty \"rożek\".Nie wiem ale jak odwrócisz kolejność to kwiatek się nie da obchlastać, ani poduszka ni firanka i od nowa......i nowa \"klasyka\" na obrazie:o Idę dalej:)

lena 🌼 Ide powalczyc. Dzis mam wolne :) ZObaczymy, moze wspolnymi silami cos nam sie uda....

Powoli mi idzie... Moe juz to wiesz, ale: 1. z ksiakzi (staojącej pionowo) na srodkowym regale wypadaja nuty, trzeba na nia klikac wieeeele razy. 2. Miedzy "pedałami" w forte jest wtyczka do kontaktu, dopieor mozszuruchomic adapter. 3.Obraz mi sie raz podswietlil, ael jak zaczelam grac drugi raz to klapa... nie dam racy choc manweruje lustrem ile wlezie :D 4. W zdgarze kolejne nuty (po odkreceniu srob) - srobokret pod wersalka. 5. Obok zegara pod dywanem rozcientym nozyczkami znowu nuty (mniej wiecje pod lewa strona obrazu) 6. nuty na parapecie

ja odcialam, ael dluuugo sotrze nozyczki, a obraz sie podswietli jesli jest tez odsłoniete okno

kwiatki mozna nakryc firanka Ciekawe co z tymi plytami... kilka z nich dziala

W obrazie chopina po wyczyszczeniu mozna rozciac nozyczkami lewy dolny rog. Trzeba wpisac haslo, ale jeszcze nie wiem jakie. Tylko wczesniej musisz mocno naostrzyc nozyczki Kurde, nie daje mi ta gra spokoju

Haslo Chopin (nie wiem jak weszlo) wpisalam i poszlomwlewo, a jak wrocilam to fejf byl otwarty

Haslo Chopin (nie wiem jak weszlo) wpisalam i poszlomwlewo, a jak wrocilam to obraz odsłonił sejf... z nowym hasłem.... :/wwwwrrr

Gość collin
ale ona jest o rusku... a ja po rusku nie umiem

crazy_bogie 🖐️ Kurde granie jest najgorsze/// pamietasz te gre z dzwonkami nad drzwiami? Taka swiąteczna.. ehhh Ja jeste glucha :P Ide zobaczc na te podpowiedzi

ja mialam chyba beetovena i ktos tam ulozyl melodie, wazne w niej bylo gorne do, a nie dolne. nie lubie za bardzo watkow muzycznych..ale zycze powodznie moze dojdziesz do konca ;)

ja mialam chyba beetovena i ktos tam ulozyl melodie, wazne w niej bylo gorne do, a nie dolne. nie lubie za bardzo watkow muzycznych..ale zycze powodznie moze dojdziesz do konca ;)

:):):) Pasuje Pamiętasz Asasello te dzwonki - też je trzeba było zagrać:o Nie dałam rady.:( Narysowałam sobie te nutki.Mam Chopina, 8 kartek, wiem , że zielona płyta zawiera te nutki ale są różne kombinacje, pomijając to, że trzeba je umieć zagrać.Dla laika to trudne:( Tylko wtedy po ZAGRANIU tych nut mamy kod szyfr do sejfu - gdzie domyslam sie jest łopatka a szafa to już drążek z pod papugi i ułożenie nazwy instrumentu.Nie wiem ale przy Chopinie przy kombinacji EAFEDC nutki spadają, przy tej też CFEDAC :( Więc są różne.Poczytam link do forum, który zapodala crazy:) Ale wkurza mnie to:( Co mi na stare lata przyszło - NUT sie \"uczyć\" ? a w żciu.Piszcie może coś wspólnie wykoncertujemy.

Crazy🌼 - Ty to przeszłaś????????????????????????? No to szukam takiego otwarcia gierki z tym muyzykiem:-D Juz na listwie mam Czajkowskiego, Mozarta,.....................lalalalala

tak przeszlam, ale z pomaca tych komentarzy z linka, ktorego podalam. tam dziewczyna miala beetovena i rozgryzla ta melodie wiec tylko ja zagralam i sie udalo. ❤️