Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość escapikowa

pomozcie przejsc escape!!!1

Polecane posty

Gość gram++++
ładuję sie....

Gość gram++++
3 kolorowe probówki, jakies kłaki (?) na karteczce, śrubokręt - tym otwarłam to pudło, przy drzwiach (był w szufladzie), klucz w kwiatku,łoj chyba za późno............ trza leciec:) ale zagarmy!

Gość gram++++
kartka z kubła

Gość gram++++
upppppp

Gość gram++++
i w pierony królików mam :-D Masz coś ? Na razie : zółty kluczyk - wyciągnełam niebieski kocyk i okryłam królika - co będzie marzł :) obcążki, taśmę z przeźroczystego pudełka i klikam dalej.....ale królkowo:-D

Gość gram++++
śrubkę z gitary, a obcążki dostaje się z ułożonyh puzzli w pudełku -też króliki :-D Fajne ale.........pomocy...........

Jak zbierzesz czesci ukladanki to pokaza ci ktore kwiatki na kroliczych łapkach masz klikac najpierw. Po prawidlowym kliknieciu w uchu pojawi sie czarny klucz. Chyba do szafy na pietrze, W szafie jest krzeszlo skaldane, ktore podstawiasz pod okno a \"klodke\" na oknie rozcinasz obcegami. Na balkonie w kwiatkach jest cos:P LA enie pamietam. W kazdym razie, po znalezieniu niebieskiego papieru owijasz nim czekoladku w pokoju na parterze i zawijasz wstazka. I Mozesz wyjsc przez to wlasnie okno na pietrze. p.s kilka przedmiotow jestchyba nieuzywanych o ile dobrze pamietam to cos a'la rozowy stoleczek, i zawias z szafy. Ale byc moze myle, nie che wprowadzac w blad, wiec si enie sugeruj. A teraz cos nowego. Robimy pizze. http://www.moregames24.com/2008/02/escape-ecru-room.html

Gość gram++++
Zapodałam ja wczoraj :):):): Sajgooooooonnnnn z ta pizzą.Odechciało mi się ją robić:( Ileż ,można Asasello - bez englisz nie da rady! prośba. W szafce pod zlewozmywakiem koło rolek papieru jest kartka - od bosa tej speluny:).Są tam wymienieni jego kumple i jak są ubrani (kolory garniturów), jakie mają kolory kapeluszy, butów, samochodów.Nie wszystko kapuje stąd nie mogę upiec właściwej pizzy dla tego jego kolesia:(.Przetłumacz proszę:):):)🌼 A gierka z naszych ulubionych - fajna:)

Gość gram++++
JUż nie trzeba tłumaczonka:) Jest proste. I zmienia się za każdym razem otwarcia gierki:)

Jesli przyjdzie jakis kumpel w innytm ubranku niz napisane w liscie (inne ubranie) to uzyj na niego noza i zniknie. Musi ich byc (tych wlasciwych) kulmpi lacznie 5 i kazdy z nich da ci po odebraniu wlasciwej pizzy czerwona kartke.

Gość gram++++
Asasello ---> dzięki - ale 1 pizzy nie moge zrobić.Tę gdzie jest zielony pieprz:( Gdzie on jest ? Pomidory i chili są w 1 misce, seler i zielona papryka w tej drugiej .To jest dla tego gościa który nie znosi chili!!! A lubi - no nie wiem czy dobrze przetłumaczyłam:o pieprz zielony:o:o

Ja czytalm solucje, bez tej pomocy bym nie przeszka chyba :D NIe wiem czy ci wiecej napisac czy nie. Bo nie chce ci psuc zabawy. Ale troche napisze. jakby co, adres do solucji.

Gość gram++++
A. napsz co z tym zielonym pieprzem :o Musze lecieć.

solucja: http://www.escapegames24.com/2008/02/escape-ecru-room.html I wyjasnien troche. Kazde ciasto na pizze robisz tak samo czyli: Kubek maki (sznurek noze, szklanka tego czegos brazowego, jajko (tylko te jaja ktore po dwukrotnym kliknieci w items kreca sie powoli, jak szynko to odkladasz i szukasz dalej), butelka wody i sol. To wszystko wrzucasz do garnka. Zeby ciasto w gar. roslo szybciej -chodzisz po pokoju. Jak juz wyrosnie wyciagasz, klikasz w items w niego i "reka" z items kilka razy ugniatasz. Potem walkiem. A na koncu keczup. Składniki: tomatoe - pomidor chili red pepper - mala papryczka czerw green bell peper - zielona papryka celery - seler krewetki - shripmp guatemalian shr - niebieskie pudelko - bialy pasek bangladish str. - zielone pudełko czerwony pasek indonesian shr. - czerwone pudelko - bialy pasek norwegian shripm - czerwone pudelko- niebieski pasek noigerian shr. - zielone pudelko- bialy pasek I mysle ze do tego bym nie doszla za chiny.... Jak przylazi gos, i ma wlasciwe ubranie, to szukasz tego co lubi w ksiazce kucharskiej. Jak przylazi inni kumpel, to strasysz go nozem. Wiecej nie pisze, bo nie wiem czy sobie zyczysz. Pozdrawiam i do zoebcznia :)

Gość gram++++
A.--->dzięki. Pozostała mi od wczoraj , jedna jedyna karteczka czerwona od Vipa i za zbója tej pizzy upiec mu nie mogłam:o .I NIE MOGĘ:( Gość jest dopasowany do przepisu a jednak stale słyszę noł :-D Układam je na tej czerwonej tablicy.Ale gości jest 5, a miejsc osiem.Cos musi być za szafą z krewetkami a przed nią jest szary otwór:o Nie wiem co dziś "wymyślę" jeszcze. Krewetki dopasaowałam do flag państwowych, a bolce za szafką porównałam do światełek z zielonego pokoju - ta sama zasada działania:) Tylko tyle wymyśliłam:o Acha i kluczyk znalazłam w nodze od stołu .Na stolikach da się poukładać krzesła - po cos to musi być. Pozostał sejf - szkoda jednak, że sie mijamy:( Myślę że we dwie albo z crazy poszłoby o wiele szybciej:) Pozdrówka.🌼

Gość gram++++
przeszłam:) nie bierz kasy z górnej połki sejfu bo przyjdzie gliniarz:(

Gość gram++++
Sorry z z dolnej a nie górnej :-D Już i nie znosze pizzy:):)

Gość gram++++
A ! Jeśli jednak gliniarz przyjedzie weź z suszarki długi widelec (nóż mi wypadł za drzwi) i przez "pizzowe okienko" na zoomie klikaj po nim aż złapiesz pałkę:) Pałkę w ten otwór przes szafą z krewetkami i odsuwają ją:) I jest wyjście.Ale chyba Ty już przeszłaś? No teraz zasnę:):)

Przeszlam juz. Uff. Tez nie znosze pizzy. Najgorsze ze jak jeden chcial pizze \"COs tam cos tam\" z krewetkami z gwatemalii, a w przepisie byly z norwegii, to ja myslalam ze trzeba je zamienic a nie potraktowac jako dodatkowy skladnik. I tak oto jednemu upiekla az 3 i wywalilam do kosza :D Az w koncu zaskoczylam o cho chodzi!

A co do bolcy za szafka, topoprostu klikalam, klikalam i wyklikałam. Drugi raz by mi sie pewnie nie udało :D

Gość gram++++
A . ja się też przy tym gościu zamotałam ale przez ten wyimaginowany przeze mnie zielony pieprz:-D, a potem Twój ripley - 3 x , w końcu zaskoczyłam i w porywie rozpaczy:-D i do już upieczoej dołozyłam :-D te norweskie krewetki:). Czekam na nastepną z tej serii, choć mam do przejścia "zaległą" - świateczną - z tą dużą ilością niebieskich puzzli.To akurat mi się udaje poskładać ale NIE mogę za zbója PRZESKOCZYĆ tych dzwonków nad drzwiami:(.Wezmę się i za nią, może już ktoś wymyślił jakiś sposób:) do następnej z serii 2key.

gram++++ o jestes! :D Cyz ty w ogole spisz hihi. Milo sie w koncu spotkac :D

Gość gram++++
------------->nefrytowakotka - no co Ty nie poddawaj się;) Masz taką solucję wyżej, że przejdziesz bez bólu;);)