Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy wszystko gra

Ciśnienie 113/67 puls 90. Może być?

Polecane posty

Gość czy wszystko gra

Jakoś tak mnie nosi :o

Gość awril
nosi cie,bo masz puls za wysoki na takie cisnienie

Gość tak x 999
za niskie i skurczowe i rozkurczowe,!!!Ppewnie łazisz jak mucha w smole? A puls wskazuje na tachycardię. Pobieżny wzór na cisnienie tętnicze krwi, to wiek +100 jako ciśnienie skórczowe, ciśnienie rozkurczowe nie może być wyższe od 100 mmHG. Obecnie jest tendencja do określania ciśnienia jako standardowe 140/80 bez względu na wiek. Wszelkie powyżej uważa się za nadciśnienie.

a ja mam przwaznie 90/60 a puls w granicach 100 i jakos z tym zyje lakarz mowi ze jak daje rady to nie wymaga to stosowania zadnych srodkow farmaceutycznych

Higienicznym trybem życia i treningiem autogennym można uregulować ciśnienie tętnicze krwi. Wskazówki na poniższej www

Ciśnienie podręcznikowe to 120/80/ 70 (ostatnie to puls). Natomiast 140/90 to ciśnienie graniczne...jeżeli utrzymuj esie przez dłuższy czas to może byc początek nadciśnienia!

Gość a może..
a ja mam czesto 170/100. Puls w okolicy 100 lub więcej i jakoś żyje.

http://www.pfm.pl/u235/navi/198656 Cyt: Ciśnienie optymalne dla zdrowia Ciśnienie optymalne - to ciśnienie skurczowe (tętnicze) o wartości nieco poniżej lub równej - 120 mmHg oraz ciśnienie rozkurczowe nieco poniżej lub równej - 80 mmHg. Ponadto wyróżnia się tzw. ciśnienie prawidłowe, nieco wyższe od optymalnego - ciśnienie skurczowe (tętnicze) od 120 do 129 mmHg oraz ciśnienie rozkurczowe 80-84 mmHg- zwane jest ciśnieniem prawidłowym - ciśnienie skurczowe (tętnicze) od 130 do 139 mmHg oraz ciśnienie rozkurczowe 85-89 mmHg - zwane jest ciśnieniem wysokim prawidłowym.

cyt.: a może.. a ja mam czesto 170/100. Puls w okolicy 100 lub więcej i jakoś żyje. odp.: Wybacz, nie chcę Ci krakać, ale jesteś na dobrej drodze do wylewu lub zawału, a w rezultacie do kalectwa lub śmierci. Skonsultuj to z dowolnym lekarzem a otworzą ci się oczy i zaczniesz dbać wreszcie o zdrowie i życie..

Gość awril
a ja mam cisnienie 100/60 i puls 58-60 masakra...

Gość a mi skacze
ciśnienie jak piłka.Raz wysokie raz bardzo niskie.To przez tą pogode(chyba)

Gość czy wszystko gra
niskie ? :o zwykle mam 99/60 puls do 80. dzięki za zainteresowanie piesek coś Ci powiem, może prowadzisz zdrowe, higieniczne życie, ale co to za życie. Hipochondria to straszna choroba, a ta strona jest niezbyt dobra :o

Gość rewelacja tysiąclecia
cyt.:czy wszystko gra niskie ? zwykle mam 99/60 puls do 80. dzięki za zainteresowanie piesek coś Ci powiem, może prowadzisz zdrowe, higieniczne życie, ale co to za życie. Hipochondria to straszna choroba, a ta strona jest niezbyt dobra Odp.: niestety nie jestem hipochondrykiem, chyba, że o sobie mówisz! A powiedzenie, że strona jest niezbyt dobra, to strzelanie grochem o ścianę, sorki. Jeśli masz coś do dodania/odjęcia/skrytykowania, to proszę bardzo, adres e-mailowy jest na www. Krytyka mile widziana ale konstruktywna.

Gość agaww
moim zdaniem wszystko gra też mam takie , może i ciut za niskie ale czuje sie bardzo dobrze i nigdy nie jestem zmęczona

Gość piesek lecz się póki nie jest
za późno po kiego ty cytujesz poprzednie posty? co to ja nie jestem w stanie zapamiętać, co pisałam?? jesteś ciężko chora, proponuję wizytę u dobrego terapeuty i przestań prześladować ludzi tą swoją szmatławą stronicą, bo nie wyczytają z niej nic, czego by jeszcze nie wiedzieli, same oczywiste fakty :o znachorko z Bożej łaski 💤 :)

Gość to pan wuefista
:)

Gość ta co też tak ma
ja wczoraj wieczorem miałam takie ciśnienie (pulsu nie pamiętam) i myślałam, że mi głowa pęknie tak bolała. Noramlnie mam 80 na 50 lub 90/60 i ciagle chodzę zaspana . Cholery można dostać.