Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

Ile ważą ważyły wasze dzidzie w 29 tc ??

Polecane posty

w 29tyg ciazy maly wazyl 1360 tyle ze on mial wade wrodzona i obwod brzuszka mial mniejszy wiec trzeba wziac ok 200-300gram poprawki ze bylo jednak wiecej

Moja Malutka waży 1230 g...lekarz mowi ze to dobra waga, chociaż jak tu porównuję to wydaje mi się że mało... W 25 tc wazyła tylko 620 g...a ja sama ogólnie przybrałam narazie ok 7 kg...i mam malutki brzuszek:)

cukierkowa dzieciaczki srednio tyja 200gram tygodniowo. w 34tc maly wazyl juz u nas ok 2300 a w 36tc urodzil sie z waga 2950 :) ja mialam zalecenie od chirurgow ktorzy pozniej operowali Krzysia zeby go na maxa podtuczyc przez ostatni miesiac ciazy (ciecie planowane na 36tc bylo od poczatki) wiec jadlam tygodniowo 5-6jaj na twardo, conajmniej 0.5kg ryby morskiej tlustej i 0.5kg tlustego twarogu :) podzialalo :D ja na wadze nawet spadalam a on ladnie rosl :)

wg mnie to prawidlowa waga, ja sama do 25 tyg mialam 5 kg na plusie a skonczylam na...20-tu :-o

ja w 23tygodniu mialam 4kg na minusie. w sumie przytylam 12kg ale jadlam przez 2 meisiace co 1.5-2godz zeby podtuczyc maxymalnie dzieciatko

Gość fefelka
moja dzidzia w 29tc wazyla ponad 1900g :) mały klocek :)

Gość moniur
Moja mała w 26 tygodniu ważyła 1420 a w 32 ważyła 2320.Urodziła się z wagą 4kg więc całkiem sporo ale nie jest łatwo urodzić takiego klocka tymbradziej gdy jest to pierwsze dziecko więc chyba lepiej jeśli dziecko jest troszkę mniejsze :)

Gość fefelka
moniur a rodzilas naturalnie? ja sie boje ze nie dam rady bo moj szkrab jest duzy i tez moze miec ponad 4kg :/

Ta waga jest bardzo niedokładna, ja pare dni przed porodem w rożnych miejscach robiłam usg i wyszło że m/w dziecko urodzi sie nie więcej niż 2600, a tu szok- 3750

W 29 tyg 1770g w 35 tyg 3320g Urodził się z wagą 3900g Nie wierzcie w dokładność USG! Ja jestem niska, miałam mieć cc jeśli dziecko będzie więkdze niż 3500g. I na ostatnim USG robionym po odejściu wód na 3 godziny przed narodzeniem małego wyszło, że ma 3400. USG pomyliło się o pół kilo. Chociaż z tego akurat się cieszę, bo w sumie nie licząc dość dużego nacięcia urodziłam bez problemów w 3 godzinki (bóli) a 4 od odejścia wód.

Ja pod serduszkiem noszę prawdziwego olbrzymka - mój synek w 29 tyg ważył 2300!!! Uważam, że to za dużo i martwię się, że czeka mnie cesarka...

Gość fefelka
Gonia to naprawde duzy dzieciak, ja mam troche mniejszego ale tez duzego i tez sie boje...