Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nektarynka87

Wielki dylemat pomiędzy orkiestą a wodzirejemdj

Polecane posty

Czesc dziewczzynki tym razem mamy problem taki jak powyzej. Ludzie tradycyjnie biora orkiestre nie mam nic przeciwko jest fajnie ale rozwazam plusy oi minusy co sie stanie jak nagle zachoruja wokalisci, jak zaczna sie z nimi problemy albo podczas wesela juz ktos zaniemoze bo to sa tylko ludzie i takie przypadki sie naprawde zdazaja. inna kwestia minusowa jest to ze nie wiem w sumie jak kto spiewa biorac orkiestre i wezme kogos kto mi nie odpowiada? teraz jesli chodzi o dj to musi byc to typowy wodzirej ktory tak samo jak w orkiestrze zacheca ludzi do zabaw spiewa przez mikrofon sto lat, zadaje zabawy i wspolpracuje z mlodymi tyle ze muzyka dysponuje oryginalna i tu mam taka mała pewnosc ze nic mu sie nie stanie nie zachrypnie bo spiewac nie musi a przeboje beda odpowiednie do tegoo zawsze taki dj ma swoje osiwetlenie i wszytko. nasi rodzice ida we wrzesniu na takie wesele gdzie nie bedzie orkiestry i maja sie rozeznac jak to bedzie wygloadac a moze ktos z was tak mial i poleca goraco ? jakie wrazenia? ten faet co bedzie na tym weselu wodzirejem praCUJE W JAKIMS RADIU jest profesjonalista prowadzi audycje i prZy okazi tez tak pracuje ale to na marginesie. napiszcie dziewczyznki co myslicie:)

wiemy,że minusów jest więcej.....i hasło dnia ...nie zatrudniaj kapeli na wesela /20-40 osób/bo i po co.Kasę wyłożysz,a tańczyć nie ma kto.Dobry sposób,to człowiek orkiestra/klawisze,dyskietka +wokal/.Taki to zaspiewa,powie coś ludzkim głosem,ludzi zabawi,weżmie mniejszą kasę i ogólnie tani w utrzymaniu.

No tez mi tak sie wlasnie wydaJE NASZE WESELISKO NIE BEDZZIE WIELKI EBO NA 50 OSOB i tez wlasnie coraz powazniej zaczynamy sie zastanawiac czy taki wodzirej z ikrą ni ebedZzie lepszy w tym wypadku. przepraszam cos sie dzieje z klawiatura

Ludzie podobno wolą orkiestry, jak \"coś żywego\" gra, ja tam preferuję dj\'ów... Zawsze można wybrać repertuar i nie ma problemu, że coś nie wyjdzie albo nie potrafią zaśpiewać..

Gość Inglott
A ja biorę tandem: wodzirej+DJ. DJ ma zapewnić dobra muzykę przez cały czas trwania wesela (także podczas posiłków), wodzirej ma wyjśc zza konsolety i ma porwać wszystkich gości do tańca i zabawy. Nie mam nic przeciw zespołom, jednkże nie udało mi się znaleźc takiego, który za rozsądną kasę dałby radę zagrać na poziomie, a także nawiązać kontakt z pblicznością.

W sumie to nie nawet o koszta chodzi bo nie mam pojecia ile taki wodzirejo -dj bierze moze ktos zna w jakich mniej wiecej cenach sie to obraca? tylko chodzi mi o to by wszytko wypalilo

Ja miałam wodzireja, pana w zaawansowanym wieku średnim, we fraku i cylindrze, który wziął ze sobą wróżkę i pana do pomocy przy muzyce (puszczał piosenki z płyt, a także przygrywał czasem na klawiszach). Mnie się podobało. Jeżeli chodzi o gości, to wszystkim się nie dogodzi. Kilkoro po weselu powiedziało, że lepiej by się bawili przy zespole disco-polo. Jedna dziewczyna stwierdziła nawet, że bała się tego wodzireja, bo wiekiem i strojem budził respekt :P Zadecyduj sama, biorąc pod uwagę upodobania większości gości, no i swoje!

Gość Inglott
Wodzirej na Śląsku 800-3000zł (z cenników na rok 2008)

Gość wodzirej za 3000 to pomyłka
zaden tyle nie jest wart:o zresztą co to za wesele,jak jakis pierdziel puszcza to samo co w radiu graja...:o kapela,tylko kapela :D

Gość Inglott
Tego za 3000 podałam jako ciekawostkę - równiez nie zapłaciałbym takiej kasy wodzirejowi. On sam chyba czuje, że przegina, gdyż w juz w pierwszym mailu tłumaczył, że cena jest uzasadniona i w skadają się na nią "pomysł, scenariusz imprezy, oświetlenie, prowadzenie imprezy na poziomie" itd itp. Z drugiej strony jestem pewna, ze na brak zlecen nie narzeka - być może ktoś łudzi się, że jesli wywali duzo kasy to zapewni sobie dobrą zabawę...

Gość chyba chodzi o to
a ja nie rozumiem, co to za dylemat?? Bylismy ostatnio na slubie, i gral zespol, (gitary, perkusja, klawisze) ktorego lider byl od razu wodzirejem. Rozkrecil impreze, ktora wydawala sie przegrana! Mieli ze soba mnostwo rekwizytow, ale takich, jakich na zadnym weselu nie widzialam - i robili naprawde fajne, pomyslowe i na poziomie zabawy. Ludzie wybawili sie do bialego rana, a towarzystwo bylo w wieku mieszanym.

Gość *DJ SANTANA* SLASK
Kochani , a wiec powiem krotko i zrozumiale..... na wesele teraz juz sie zamawia tylko i wylacznie DJa, oczywiscie musi to byc sprawdzony DJ zeby go ktos polecal..lokal lub ze znajomych.... Orkiestra na wesele to juz jest Przezytek...naprawde.. Chyba ze ktos robi wesele na ponad 100 osob to oki, zespól moze byc -ale taki za ponad 3000zl. i dodatkowo zamowic sobie mozna DJa zeby nie bylo przerw itp. Takie jest moje zdanie, dobry DJ ma po 40 wesel w ciagu roku... takze to o czyms swiadczy prawda? a zespoly hhm..no cóz kwestia gustu..ale swoje juz wyzej napisalem. Zapraszam na stronke www.imprezka.rox.pl tel-501 160 757. Jak impreza to z Jajem...a nie smutki, chaltura i dlugie przerwy. pozdrawiam Piotrek.

Gość Viss
Ja słyszalam wiele dobrych opini o weselach na ktorych byl wodzirej

Nie daicie się zwariować :D! Nie ma co zakładać scenariuszy że wokal nie zaśpiewa bo się schleje ,że fryzierka o nas zapomni,że tort się rozwali w czasie drogi.Po co to? :) i tak macie stresy a dokładacie sobie problemów.Trzeba myśleć POZYTYWNIE i to nie tylko w organizacjach ślubnych :D

Gość sielska01
moj DJ /wodzirej bierze 1000 + 400 za dojazd ok 300 km