Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dera

Odstawienie tabletek anty, jak zareaguje organizm??

Polecane posty

Gość Dera

Biorę od 8 lat tabletki Cilest i zdecydowałam się odstawić tabletki. Jednak boję się jak to przyjmie mój organizm... A jak to było u Was??

u mnine jako tako bez zmian :) czulam sie tak samo jak przed, tyle ze waga nieco spadla :)

Gość Dera
oooo to miło:)

Witam, też jestem ciekawa jak to będzie po odstawieniu, jutre biorę ostatnią tabletkę ostatniego opakowania cilest. ciekawa jestem jak bedzie teraz :czy miesiaczki beda reguralnie i wogóle

Gość Dera
ja powinnam wziąć jutro, ale nie wezmę, trochę się obawiam żeby nie było jakiś rewolucji;)

Gość ** ** ** ** ** ** ** ** **
ja odstawiłam harmonet nie dawno...cera mi się bardziej przetłuszcza (ale zawsze była trądzikowa) i dostałam tzw poweru, czyli mam o wiele więcej energii

ja tez sie obawialam dlatego przed zakonczeniem brania tabletek poszlam do ginekologa gdzie dowiedzialam sie, ze jedyne co mi grozi to nieregularne miesiaczki na poczatku, ale nie jest regula. ponoc jedna ze wszystkich pacjetek tego lekarza zaczela po odstawieniu tyc, ale to wyjatkowy przypadek. sama odstawilam ponad dwa miesiace temu. nie mialam jakis negatywnych odczuc. najpierw pojawil sie sluz o wiele wikszy niz podczas brania tabletek. jednak kiedy je bralam bylam dosc sucha i spadlo mi libido. teraz je odzysukje ;) mam dluzsze miesiaczki take jake mialam zanim zaczelam brac i troche bardziej bolesne. sa w miare regularne. z innych rzeczy chyba nic sie nie pojawilo niepokojacego. dodam, ze bralam ladnych pare lat.

nie4 powinno byc zadnych rewolucje. lekarz mowil, ze moga owszem wystapic plamienia czy spoznienie miesiaczki i to drugie jest bardziej prawdopodobne. mowil, ze do 3 miesiecy jak sie nie pojawi to jest jeszcze w porzadku, pozniej trzeba wziazc leki na wywolanie. moja kolerzanka juz przy pierwszym cyklu takie wziea bo chciala miec @. ja poczekalam. pojawila sie o czasie ;) mysle, ze to kwestie psychiki, ale nie ma sie czego bac.

Gość Dera
dziękuję za wyczerpującą odpowiedź:) To mój ukochany się ucieszy bo od pewnego czasu sex mógłby dla mnie nie istnieć, to jest straszne, tym bardziej, że kiedyś tak nie miałam;( Mam nadzieję, że szybko wszystko się unormuje:)

oj uwierz mi dla mnie seks tez mogl nie istniec...choc zanim zaczelam brac tabletki bardzo go lubilam ;) teraz wszystko wraca do normy. mysle, ze ta ochota ne seks miala zwiazek z tym, ze tabletki dosc \"wysuszaja\"..ale jak odstawiasz sama zobaczysz roznice. wiadomo trzeba na nia poczekac kilka dni, ale mysle, ze warto. pozdrawiam! ;)

Gość Dera
już się cieszę!

Mi się wydłużyły cykle z 26 do 29 dni ... 2 razy miałam nieregularną miesiączkę. Zanim mi się wszytsko unormowało. Ale niestety miałam strasznie bolesne miesiączki (okrutnie) przez 3 miesiące. Ale z Tobą nie musi być tak samo.

Gość Dera
wiem, że każdy organizm jest inny, ale chciałam wiedzieć co może mnie czekać;)

Gość majmahj
o nie wiedziałam że można schudnąć a wzrost ochoty na sex też się przyda. FAJNIE ze więcej plusów niz minusów. Wkrótce odstawiam po wielu latach... Nareszcie!

Gość ajajjaaq
Ja tez odstawilam harmonet po 5 latach, ostatnio wzielam 5 grudnia. Na razie odczuwam spadek enrgii, i troche nerwowosc, wiec magnez. Mialam lepszy humor w czasie brania tabetek. Chce zrobic przerwe okolo 3 mc, i wrocic do tabletek. Moze za 5 lat skoncze brac calkowicie.

Gość majmahj
ja miałam strasznie nieregularne miesiączki przed tabletkami - a jak brałam bylo idealnie prawie pod godzinę. Boję się ze wroci nieregularność po odstawieniu