Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

minimonia

MAJ 2008 - kto już o tym wie?

Polecane posty

Cześć dziewczyny ,długo musiałam nadrabiać zaległości w czytaniu i widzę że wy już myślicie bardzo do przodu.Ja narazie mam inne problemy więc jeszcze nie myślę o zakupach dla dzidziusia ,a konkretnie dla córeczki bo od piątku wiemy że to będzie dziewczynka a miał być chłopczyk. Ja niestety musiałam wrócić do stałego leżenia w łóżku ,bo okazało się że mam bardzo nisko łożysko i uciska na szyjkę macicy więc za kilka dni najprawdopodobniej założą mi szew , a narazie muszę leżeć. Mój mąz bardzo szcześliwy bo chciał córeczkę ,teraz tylko musimy znaleść ładne imię ale narazie nam to nie wychodzi . Zyczę wam miłej niedzieli

Coral to chyba juz bedziesz lezec do konca, ale widze że chyba byłas na to nastawiona. GRATULUJE pierwsza dziewczynka . Ciekawe jaka na koniec bedzie proporcja. Teraz pomału juz wszystkie bedziemy poznawac płec chyba że ktos nie chce . Mamy które znaja płec niech poprawia tabelke -bedzie fajnie.

Peletka masz rację byłam przygotowana na leżenie ,poza tym w piątek mój gin.powiedział że najprawdopodobniej czeka mnie cesarka ,a ja trochę miałam nadzieje że uda mi sie naturalnie ,ale najważniejsze żeby nasza córeczka była zdrowa. Mój Mąż przeszczęśliwy coral bay-------33--------nowy sącz-------------- 25.07---------01.05--C wiolaj------------28--------warszawa-------------- 25.07 ---------01.05--C inez_82---------26----------elblag-------------------28 .07--------03.05 plusia------------31--------Szwecja----------------- 25.07---------04.05 minimonia-------28--------warszawa---------------28.07-- -------04.05--S marzenie31-----31--------słupsk------------------- 30.07---------05.05 magmal-----------26---------Opole-------------------30. 07----------05.05 kathi81----------26---------Łódź-------------------- 01.08 --------08.05 zizusia-----------24---------rzeszów---------------15 .08----------10.05 peletka----------31-------nowy targ----------------05.08---------12.05 czarna-----------24---------Konin--------------------05. 08--------12.05-- bajabaja---------29----śląsk cieszyński------------22.07--------13.05 Alexxxandra-----28----------Śląsk-------------------07. 08.--------14.05. iskierka..........27........wlkp.....................08. 08..........15.05 madeline80------27--------kraków------------------09.08 --------15.05 renka07----------31--------wielkopolska-----------19.08- --------22.05--C stelka------------ 27----------brzeg-----------------15.08----------22.05--S franceska--------27-------monachium--------------19.07-- -------25.04 madamagda------23-------Wrocław. ----------------15.08---------24.05 soczek37--------27------Ostrowiec św.-------------22.08---------29.05

Gość ciężarna...
mam pytanie do dziewczyn będących na L4 kiedy ZUS wypłaca chorobowe tzn. chodzi mi o to czy na koniec miesiąca czy w połowie przyszłego????

minimonia moja pierwsza dzidzia miałaby 2 lata dzisiaj. 🌼 dla Aniołka. Ale się nie smucę, bo mam kochanego synusia, który ma 15 miesięcy. On wynagrodził mi wszystkie smutki. Zobaczysz, że za jakiś czas również Ty tak napiszesz. Tak Bóg chciał i tak było. Nie ma co wracać i wspominać przykre chwile w życiu. Lepiej cieszyć sie z tego co się ma i co dostanie się od losu w maju ❤️

Coral - witaj, śledze na bieżąco co u Was. Nic się nie mart. Łożysko w tym tygodniu może być nisko, z czasem się przesunie do góry. Szew dla bezpieczeństwa. Cesarka to nic złego i o wiele bezpieczniejsze dla dziecka i dla ciebie. W twoim przypadku to super. Z tą płcią dziecko, może jąderka się podwinęły? Bo to jest tak: jak widać jąderka to na 99% chłopiec, jak nie widać to różnie może być. Mi ostatnio podobają się imiona kwiatowo - roslinne: Malwina, Róża, Kalina. Trzymam kciuki :) 🌻

Ja własnie wróciłam zimienin babci meża Katarzyny.jestem obzarta i spiaca, nie wiem czy uda mi sie doogladac taniec z gwiazdami bo bede go ogladac w łózku. Z imionami to trudno jest nie mozemy zrobic dziecku krzywdy imieniem i musi pasowac do nazwiska.Mnie sie podoba wiele imion ale jak sie trzeba zdecydowac to problem jest.

Gosia 24 witaj, napisz cos wiecej o sobie, jak sie czujesz i czy moze znasz juz plec dziecka? Minimonia, iskierka nadziei 🌼 Coral Bay, wyglada na to ze masz fachowa opieke, wiec glowa do gory :-) Jerta, Malwina jest jednym z moich ulubionych. Znalam cudowna dziewczyne o tym imieniu :-) Peletka, masz racje co do tego ze imie musi pasowac do nazwiska. A oprocz tego to jeszcze trzeba brac pod uwage i inne rzeczy, jak np kraj w ktorym sie mieszka. Ja mam zamiar nadac imiona ktore sie by sprawdzily i w szwedzkim i polskim srodowisku.

Jerta witaj🌼 Pewnie że jaderka mogly siepodwinac i moze byc chlopak,ale wtedy moj M chyba by sie bardzo rozczarował ,ja takjakos liczylamze bedzie chlopczyk ale z dziewczynki tez sie cieszę. A jezeli chodzi o imę to bardzo trudna sprawa bo jest tyle ładnych że ciężko wybrać. Narazie leżę cierpliwie bo moj lekarz tez mówi ze łozysko może sie podniesc ale narazie bardzo uciska na szyjkę macicy i lepiej żebym leżała.

Gość zurkowa
Hej ja tez mam termin na maj 2008 dokłanie na 3 i jestem w Wrocławia:))

Słuchajcie dziewczyny, czy wszystkie chodzicie do prywatnych ginów, czy też do przychodni? I jak się zapatrujecie na badania? Oczywiście - jak prywatny gin, to badania odpłatne? Dajcie znać

magmal juz o tym chyba pisałysmy na początku topiku:) w każdym razie ja chodzę prywatnie i badania też, ale na rzie nie jest to duży wydatek, bo muszę robić na rzie tylko zwykłą morfologię i mocz a to kosztuje ok 20 zł.:) jak będę miała jakieś droższe badania to pójdę do lekarze pierwszego kontaktu i on mi wypisze skierowanie:)

Cześć dziewczyny :) Jak ja nie lubie poniedziałków:) Tyle pisałyscie w weekend, ze sie troszke pogubiłam czytajac wszystko naraz. Poszecie o kawie, ja pije owszem ale tylko od swieta, nie zawsze mam ochotę na kawę, a jak juz pije to Ricorete- bardzo mi smakuje i jest łagodniejsza z domieszka cykorii. Piszecie też o badaniu na obciążenie glukozą, narazie nie mam takiego skierowania, ale moja koleżanka chodzi do tej samej ginki i dostała ale jest już w 20 tyg. ciąży więc pewnie póxniej tez takowe dostanę. Co do zakupów też troszke sie rozgladam ale nie chce jeszcze nic kupować, myslę, że jeszcze treoszeczke mam czas.Zreszta przy remoncie domu teraz mamy troszke innych wydatków. Pozdrawiam Was wszystkie :) Do nastepnego klikniecia :)

Gość zurkowa
dziewczyny jakie macie juz brzuszki? bo u mnie juz sporo widac.....dzis sie zaczal 18 tydzien

zurkowa witaj ale lepiej bedzie jak sobie zaczernisz nick, bo mamy tu nieprzyjemne akcje z pomarańczkami!!!

oj ja tez nie lubię poniedziałków, dzień się tak strasznie ciągnie, a ja w sumie nie myslę o niczym innym jak o maleństwie:) jak urządzic pokój co kupić itp:) ciągle na allegro coś wyszukuje:) jejku już nie mogę się doczekać kiedy będę znała płeć dziecka:0 zazdroszczę tym co juz znają:) mąż się upiera że chce dziewczynkę:) a ja czuję że to chłopak:) no zobaczymy może za tydzień w poniedziłek sie dowiem, to będzie juz 16 tydz. więc mały/a może coś pokaże:)

Witam drogie panie :) Wczoraj wieczorkiem poczułam pierwsze ruchy :) Ale smieszne uczucie hihihi. ciężarna: tez czekam na chorobowe z ZUS, moje zwolnienie trafiło do ZUS 06/11/07, zadzwonilam do ZUS z pytaniem kiedy moge sie spodziewac pieniedzy, i otrzymalam info ze po 25/11/07 bo do tego czasu musza zweryfikowac dane. Podobno zalezy to od daty przeslania przez zaklad pracy zwolnienia. Zobaczymy, mam nadzieje ze kaska bedzie dzisiaj na koncie :)

hej po weekendzie, u mnie byl taki se, siedzialam na zajeciach , od nowa rano mam mdlosci tyle ze w dzien spoko, piszecie ze za wczesnie na ta glukoze? ja tam nie wem, moze kazal mi wczesniej zrobic przez to swedzenie? ale tak powaznie to chyba i tak nie zrobie tego badania bo nie ma szans zebym to wypila na czczo w tym momencie, porazka, plusia ja tez pije litrami herbate, a a poczatku ciazy nie moglam nawet na nia patrzec, teraz uwilebiam, soczek moj brzuch wydaje mi sie dziwny, ale pewnie dlatego ze to 1 raz, codziennie sie przegladam i mam mieszane uczucia, ech ale w wiekszosc ciuchow sie nie mieszcze:( wybieram sie na zakupy w tym tyg, po spodnie, jakies sweterki dobrze ze teraz modne sa tuniki albo swetry takie dluzsze, musze kupic staniki:( nie wiem jak u was ale cycki to juz mi przeszkadzaja, smaruje je oliwka i balsamem na rozstepy bo sie boje ze za duzo urosly, minimonia glowka do gory ,moja szwagierka poronila 2 razy , a teraz cieszy sie juz rocznym mlaenstwem, widocznie tak mialo byc, jak mowia: co nas nie zabije to nas wzmocni!!!buziaki :)

czesc dziewczyny, nie sa takie zle te poniedzialki-tylko trzeba sie dobrze nastawic:) Pomyslcie ze nasze malenstwa juz bede o tydzien starsze i rosna z kazdym poniedzialkiem:) Ja wczoraj spojrzalam na kalendarz i zauwazylam ze przede mna rowniutkie 5miesiecy. to sie jeszcze wydaje calkiem dlugo, ale zaraz zrobia sie cztery, zacznie sie Nowy Rok i ani sie obejrzymy. sa u nas tesciowie i spedzilam z nimi dosyc pelen rozmow i w ruchu weekend-wyjezdzaja jutro, a dzis koniecznie chca mi kupic jakis ciazowy ciuszek. wiec idziemy po mojej pracy na zakupy. milo z ich strony:) czytam was i widze z zaskoczeniem ze wasi mezowie czesto czekaja na coreczki. to dziwne, bo moj niby nie ma preferencji,ale wiem ze w glebi dusz chcialby syna-i myslalam ze prawie kazdy facet tak ma.no i ja wolalabym tez w glebi duszy coreczke, ale moze tez dlatego czekamy ze sprawdzaniem. plusia,ja nie jem od lat miesa i mam poziom zelaza ponad norme. nie zalezy to pewnie wiec koniecznie od tego i mysle ze jak bedziesz jsc dalej duzo warzyw wszystko sie unormuje. ja mam ochote na seks caly czas i podpisuje sie pod opinia,ze ta ochota jest nawet wieksza niz przed ciaza. wczesniej dlugo bralam tabletki i na pewno one obnizaly te moja ochote. a teraz czuje sie jakbym byla naprawde soba i czuje dotyk meza wlasnie tak naturalnie. od dwoch nocy spimy na sofie i tesciowie w naszym lozku, wiec tylko sobie mysle co bedzie jak wyjada:) a,jeszcze jedno wam chcialam opowiedziec: w piatek bylam na koncercie Refala Blechacza w Monachium. Dwie godziny zChopinem i przyznam Wam ze male ruszalo sie jak nigdy!chyba mu sie podobalo i w takim razie bede musiala wybierac sie czesciej na takie atrakcje. polecam!

Franceska ja o seksie ostatnio myślę prawie cały czas ,ale to pewnie dlatego że mi nie wolno.....już pięć miesięcy żyję w celibacie a nawet dłużej bo przed in vitro też nam nie pozwalali. Ale najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa i ciąża przebiegała prawidłowo . Ja mam dzisiaj wieczorem wizytę ,lekarz sam do mnie zadzwonił,chce jeszcze raz sprawdzić to łożysko i być może założą mi szew.Dam wam znać wieczorkiem❤️

juz jestem czarna:) ja tez jeszcze plci nie znam juz sie nie moge doczekac, wiecie gdzie jest moze najlepsze usg 3D albo 4D we wrocku?

zurkowa - ja robiłam w Corfamedzie:) i jestem zadowolona:D dokupiłam sobie płytkę i mamy nagrane zdjęcia Maluszka. Mam pytanie do Ciebie,czy możesz mi napisać do jakiegoginekologa chodzisz?? Pozdrawiam wszystkie majóweczki!! Podczytuje Was, ale nie za bardzo mam czas pisać,chyba, ze jestem na zwolnieniu. 🌼🌼🌼🌼🌼

magmal ja chodzę do gina na kasę chorych i nie placę za badania, ale przyznam, że zanim znalazłam dobrego i lekarza trochę sie musiałam nachodzić - trwało to kilka lat. teraz jestem bardzo zadowolona z mojej gin, za badania nie płacę, jak narazie płaciłam tylko 50zł za badanie usg prywatnie - ale u tej samej doktorki, bo w prywatnym gabinecie ma poprostu lepszy sprzęt. ja się znowu kiepsko czuję, od rana do wieczora niedobrze mi i zyganko co trochę, znowu drażnią mnie zapachy, nawet mam problem ze zrobieniem obiadu itp kurcze kiedy to się wreszcie skończy, w pierwszej ciąży w tym tygodniu czułam się już dobrze i nie miałam zadnych dolegliwosci... nawet przez to gorsze samopoczucie i dzidzia jakby się uspokoiła, mało daje znać o sobie prze ostatnie dni. pogoda u mnie straszna dzisiaj, byłam rano na mieście, bo miałam kilka spraw do załatwienia i nieźle mnie wywiało... zimę ostatecznie mogę zaakceptować i mróz ale jak nie wieje - to najgorsze co może być w pogodzie. a wy dziewczynki jak się czujecie? ja też już nie mogę doczekać się kiedy będę znała płeć, u mnie w pierwszej ciąży było tak że mąż od początku marzył o córeczce i się doczekał, teraz powiedział że wcale by nie było źle gdyby była druga córa, więc jednak do końca to nie jest tak że każdy facet chce syna... ja na kolejne usg idę za jakieś półtora miasiąca dopiero ale mam nadzieję ze wtedy już dzidziuś pokaże co tam ma między nogami. o imionach tez już myslimy, to fakt że bardzo trudno wybrać, ja zawsze patrzę czy pasuje do nazwiska. i wiem tez że dla chłopca dużo trudniej o wybór fajnego imienia. mam już kilka propozycji ale z ogładszaniem ich poczekam aż dowiem się czy to chłopczyk czy dziewczynka. trzymajcie się laseczki

coral bay jeśli mozęsz to napisz mi ile kosztowało was in vitro i gdzie robiliśćie, jak to wogóle przebiega i tp. pytam, bo moja siotra z mężem od dawna starają się o dzidzie i nadal nic... z góry dziękuję za odpowiedź.

Coral juz pisła co i gdzie dobre pare stron temu z tego co pamietam. Ja czuje sie dobrze .Wymiotuje tylko jak mam stres -tak ostatnio zauwazyłam. Zima wróciła do nas pełna geba to dobrze bo przykro było patrzec na brud na ulicach.

coral bay-------33--------nowy sącz-------------- 25.07---------01.05--C wiolaj------------28--------warszawa-------------- 25.07 ---------01.05--C inez_82---------26----------elblag-------------------28 .07--------03.05 plusia------------31--------Szwecja----------------- 25.07---------04.05 minimonia-------28--------warszawa---------------28.07-- -------04.05--S marzenie31-----31--------słupsk------------------- 30.07---------05.05 magmal-----------26---------Opole-------------------30. 07----------05.05 kathi81----------26---------Łódź-------------------- 01.08 --------08.05 zizusia-----------24---------rzeszów---------------03.08----------10.05 peletka----------31-------nowy targ----------------05.08---------12.05 czarna-----------24---------Konin--------------------05. 08--------12.05-- bajabaja---------29----śląsk cieszyński------------22.07--------13.05 Alexxxandra-----28----------Śląsk-------------------07. 08.--------14.05. iskierka..........27........wlkp.....................08. 08..........15.05 madeline80------27--------kraków------------------09.08 --------15.05 renka07----------31--------wielkopolska-----------19.08- --------22.05--C stelka------------ 27----------brzeg-----------------15.08----------22.05--S franceska--------27-------monachium--------------19.07-- -------25.04 madamagda------23-------Wrocław. ----------------15.08---------24.05 soczek37--------27------Ostrowiec św.-------------22.08---------29.05