Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Introwertyczka

Kieszeń w dziąśle,zęby mądrości. Ogólnie - POMOCY!!!

Polecane posty

Witam.Mam problem.Nie wyrósł mi do końca ząb mądrości,tylko kawałe. Wskutek tego powstała \"kieszonka \" w dziąśle, w którą wchodzi jedzenie.Umycie zębów nie pomaga .Resztki tam siedzą.Boję się , żeby się nie okazało że trzeba będzie usunąć ten kawałeczek zęba , który nie wyrósł całkiem, bo może mi sie coś zrobić od tej kieszeni. Czy kieszonka zębowa może sie sama zakleszczyć, czy będzie coraz gorzej? Prosze o rady.Boje sie, mam dopiero 19 lat.

Gość ulalalalalal
też tak mam, mam 28 lat, ząb rośnie już chyba z 5 lat, ostatnio znów się nieco wysunął, tak, że jest prawie na równi z dziąsłem, ale część jest nadal zasłonięta myślę, że jego wzrost przyspiesza nabiał, wapń, ostatnio jadłam sporo mlecznych produktów

Gość ulalalalalal
a mnie się przez te 5 czy 6 lat nic nie stało, myje zęby i ósemka nawet się nie popsuła, gdyby w końcu wyszła, można byłoby ją zalakować, a tak, to nie wiem....

Gość taka jedna 30-stka
mam 31 lat i niestety ten sam problem.Ząb rośnie mi już chyba z 4 lata,wyszło go dość sporo,ale ,że nigdy nie wyjdzie do końca ,bo to 8-ka leżąca tzn ,korzeń nie rosnie pionowo tylko prostopadle.Byłam juz na kilku konsultacjach i każdy odsyła mnie na kolejne i tak już ze dwa lata.Wiem,ze musiałabym mieś zabieg operacyjny w znieczuleniu ogólnym.Jak na razie mam igłę i strzykawkę od stomatologa (igła zakończona tępo) i przepłukuje co drugi dzień wodą utlenioną (przepłukuje tę kieszonkę) Polecam,bo pomaga.też zdarzył mi sie kilka razy stan zapalny-taki,ze buzi otworzyć nie mogłam,nie wspomnę już o jedzeniu

usuwaj resztki jedzenia wykałaczką, przemywaj tę kieszeń wodą utlenioną ( za pomocą strzykawki albo zwykłego patyczka do uszu). płucz/pij sporo wody z cytryną to nie będzie się tam robił stan zapalny.

Gość juliastokrotka
Witam.wszystkich.wlasnie leze w szpitalu na chirurgi szczekowej. Pol roku temu zaczela mi rosnac osemka.dentysci spierali sie czy ja usuwac.a skoro mnie niebolalo, odkladalam to na pozniej i odwiedzalam po kolei roznych lekarzy.ostatnio zrobil mi sie stan zapalny.a 2dni temu.nagle cala lewa str policzka mi b.spuchla.pojechalam na ostry dyzur stomatologiczny.i z tamtad wyslali mnie na lindleya do szpitala.na usuniecie kieszonki i ropnia. B.bolalo ale jakos przezylam.a jutro maja mi wyrwac osemke. I tak sie skonczylo to odkladanie na pozniej skoro nieboli. Niepopelniajcie tego bledu.idzcie do chirurga specjalisty po opinie.pozdrawiam

Gość gość
ja mam chyba źle wyrastające zęby madrosci co robic?

Gość gość
jesli faktycznie źle rosną CI ósemki to leć do dentysty. One mogą wypychać zęby albo nawet krzywić te, które masz. idź lepiej gdzieś i się dowiedz czy nie zaszkodzą Twojemu dotychczasowem uzębieniu. Ja miałam właśnie usuwane ósemki w http://www.kuroczko.pl/chirurgia i cieszę się, że tam bo w zasadzie było to bezbolesne i nie miałam powikłań.

Gość gość
Nie ma na co czekać, źle rosnące zęby to poważny problem. Idź czym prędzej na wizytę np do www.stomatologiaraszewska.pl w Pabianicach i zrób porządek z zębami