Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0987654321

Brwi - co z nimi zrobić??

Polecane posty

Gość 0987654321

Mam bardzo ciemne, gęste, sztywne i długie włoski brwi. Co z nimi zrobić, żeby były delikatniejsze i słabsze??

Gość Siedemnastoletnia.
Może opal nad palnikiem gazowym? :P Ja bym je wyregulowała i przycięła nożyczkami. Możesz spróbować rozjaśnić je wodą utlenioną, ale nie odpowiadam za ewentualne skutki uboczne. :) Poza tym nie przesadzaj z tym regulowaniem- wiele kobiet marzy o gęstych brwiach.

Gość madzia100022
Ja bym Ci radzila iść do kosmetyczki na regulację co prawda beda odrastac ale beda dużo ładniej wyglądać...:) I mozesz chodzić regularnie co miesiąc a sama też coś skubać jak już wyreguluje Ci jakiś ładny kształt...:) A regulacja nie jest droga gdzieś 5zł:)

Gość 0987654321
Ale to nie chodzi o regulację... Mam brwi wyregulowane, wprawdzie przez siebie samą, ale robię to już od kilku lat i mam wprawę. Także mam ładnie zrobiony łuk. Problem w tym, że w tym łuku włoski są długie i sztywne, i często się jakoś zaginają, wykręcają... Nie wiem, jak to opisać, po prostu przez to, że są za długie "wychodzą" z tego łuku. Przycinać się boję, a przecież na zero sobie brwi nie wydepiluję...

Gość madzia100022
Aha...a byłas po rade u kosmetyczki? One bardziej znają się na rzeczy...;)

Gość Siedemnastoletnia.
Pamiętam, jak w programie "Chcę być piękna" kosmetyczka przycinała brwi jakiejś babce.

Gość 0987654321
Nie byłam. Ale mam nadzieję, że ktoś na kafe też ma taki problem i jakoś sobie z tym poradził. Zresztą z kosmetyczkami mam raczej złe doświadczenia i od jakiegoś czasu wolę sobie radzić sama...

Gość 0987654321
No już raz przycięłam... To się jeszcze dłuższe zrobiły... Mam więc podstawy obawiać się, że po kilku przycięciach będę wyglądać jak Breżniew...

Gość hytgtrye
ja przycinam delikatnie regularnie nozyczkami i jest ok :)

Gość madzia100022
No ja bym Ci nie radziła bo jeśli wtedy zauważyłas ze są jeszcze bardziej sztywne i grubsze to odradzam a idż do jakies innej kosmetyczki może bedzie milsza ...:)

mam tak jak Ty-ciemne , geste, o grubych wloskach, najlepeij uzywac jakiejs odzywki lub olejku rycynowego nawilzy i je zmiekczy....ciesz sie ze masz tak a nie inaczej , bo wtedy plakalabys ze nie mozesz nic z nimi zrobic bo ich prawie nie widac :P

Gość 0987654321
Z czego tu się cieszyć?? Z krzaków?? A olejek rycynowy to nie jest właśnie na porost włosów i wzmocnienie?? Co do kosmetyczek, to naprawdę źle trafiałam... I to nie chodzi o jedną, ale kilka. Niekompetentne, niedelikatne, a znały się chyba jedynie na robieniu makijażu... Choć i tego nie jestem pewna...

jest na wzmocnienie ale i na zmiekczenie, mi nie wzmocnilo jakos bynajmniej-lepiej miec krzaki bo mozna cos z tym zrobic, niz nie miec prawe w ogole wloskow na brwiach i sie bawic w dorysowywanie brakujacych czesci na twarzy.....

ja mam to samo. Te które rosną przy nasadzie nosa - tak pionowo do góry - skracam nożyczkami, a resztę ujarzmiam żelem do włosów - zwyczajnie biorę trochę żelu na palec i przejeżdżam nim po brwiach zgodnie z linią łuku. Zamiast żelu można psiknąć na palec lakier do włosów:)

kup sobie odzywke do rzes, dzieki niej mozna nadac ladny ksztalt i nic potem nie odstaje

Gość gość
ja zazdroszczę takich brwi :) sama chciałabym mieć swoje naturalne grube i gęste. Niestety natura mi ich poskąpiła i dla mnie jedynym ratunkiem był makijaż permanentny u Domini Kossakowskiej z Jest Pięknie. Dzięki niej mam teraz ładne brwi :)