Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rye yut ytut

Co to jest u diabła??

Polecane posty

Gość rye yut ytut

Kilka tygodni temu na ramieniu pojawiła mi sie rózowa plamka ok 1 cm z rogowaciejącą skórą, w dodaktu to miejsce na skórze jest strasznie przesuszone. Od kilku dni zauwazyłam ze coraz wiecej tych plam pojawia mi sie na ciele. Występują pojedynczo, bez jakiś skupisk, od pasa w góre. Co to moze byc? Dermatolog dopiero jutro :(

Gość luszczyca po prostu albo
grzybica, natychmiast do dermatologa. To moze byc zarazliwe...

Gość rye yut ytut
łuszczyca nie ... naczytałam sie o tym, nie jest zakaźna, uwarunkowana jest genetycznie, a grzybica ??? ale skąd ??

Grzybica, albo nie daj Boże łuszczyca (chociaz ona się ujawnia dośc wcześnie). Dermatolog bezwzględnie!

Gość łiiiitam
To nie musi być od razu grzybica ani łuszczyca - bardzo możliwe, że jest to tzw. łupież różowy Giberta - miałam to, niektórzy lekarze mylą jego objawy właśnie z łuszczycą albo azs - na podforum Zakupy jest bardzo ciekawy topik o tej chorobie, która jest w sumie niegroźna i nie zostawia żadnych śladów, tylko trochę uciążliwa. Pozdrawiam

Gość rye yut ytut
Poza tym łuszczyca generalnie na zgięciach stawowych: łokieć kolano, czasem ucho, a u mnie to w tych miejscach w ogole nie występuje

Gość rye yut ytut
łupież różowy Giberta ?? ale skąd by mi sie to wzięlob?? Jak bardzo uciązliwa jest ta choroba?

to prawdopodobnie raczej jest łuszczyca, ale nie panikuj ta jakaś dziwna odmiana, choruje sie na nią raz w życiu i jest szybko wyleczalna - wiem bo kiedyś tez na to zachorowałam i jak dermatolog mi powiedziała ŁUSZCZYCA to prawie zemdlałam. Idz szybciutko do dermatologa, przepisze prawdopodobnie Lorinden A ;)

Gość paula01
dziewczyny - co wy wymyslacie - w dobie internetu takie bzdury? http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81uszczyca Łuszczyca jest schorzeniem niezakaźnym i niezłośliwym. Cechuje się przewlekłym przebiegiem, z tendencją do samoistnego ustępowania (remisji) i nawrotów. To oznacza że tak naprawde jest niewyleczlna. O ile nie wyskakuje np na twarzy to nie jest źle, ale moze przejśc równiez na stawy. Jezeli masz łuszczyce to współczuje. Z objawów jednak wynika z eto bardziej jakiej uczulenie, albo faktycznie łupież

ja też obstawiam łupież pstry mogłaś złapać wszędzie solarka i fryzjer- najczęściej tam wiara to łapie paskudztwo eh

Gość rye yut ytut
łuszczyca ?? nie nie, nie sądze zeby to było to ... poza tym znam dwie osoby z ta choroba i wiem jak ona wyglada - mnie to tego daleko ... poza tym jak juz mowiłam, łuszczyca nie jest zaraźliwa i ma podłoże genetyczne - u mnie nikt na to nie chorował - zrobiłam wywiad .... ale nie ma co ... jutro do dermatologa ...

Gość ciekawska duszyczkaXXL
tylko nam napisz co to jest jutro:-)tez jestesmy ciekawi:-D

Gość paula01
i juz wiadomo?

Gość a wcześniej
a przed pojawieniem sie tej zmiany na skórze nie chorowałeś np na anginę? Bolał Cię ząb, miałeś jakiś stan zapalny? To jednak może być łuszczyca. Ja to ścierwo mam od 4 roku życia i nikt w rodzinie tego nie ma. To nie do końca prawda, że łuszczyca jest dziedziczna.

Gość a wcześniej
Łupież pstry to raczej nie jest - cechują go chyba białe plamki na ciele, które się nie łuszczą. I faktycznie można to złapać na solarium.

Gość rye yut ytut
Wiem! Jednak łupież pstry ... lakarka powiedziała ze jakis wirus krąży, miałam osłabiony organizm i złapałam to paskudzctwo ... ehh... ja to juz kazda zakaźną chorobę łapie :(

Gość paula01
lepsze to niz łuszczyca:( a ja nie wiem czy mam helicobacter - a gastrolog dopiero w przyszłym tygodniu. Juz bym wolała mieć ten łupież

Gość dfnhval
mysle ze to od solarium..tez mialam cos takiego...i mi zniknelo jak przestalam chodzic

Gość rye yut ytut
solarium?? byłam dwa razy w życiu ... jakieś 4 lata temu :)