Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

STOKROTKA83

KURS PRAWA JAZDY- poczatkujący łączmy się!!!

Polecane posty

a mi jednak instruktor nie dal tego zaswiadczenia:( rano o 7 mialam egzamin wew. i dzisiaj o 19 mam przyjsc sprobowac jeszcze raz, ale szczerze mowiac jakos juz nie wierze w siebie:( i moze to juz nie ma sensu.... a wiecie za co mi sie dostalo? za to ze nie wjechalam na prawy pas tylko jechalam lewym:( durna jestem

ech:( beznadzieja, posiadaczko jesli chcesz to zajrzyj na moje gg co> jesli napiszesz mi ze chcesz to tu wpisze swoj numer. pozdrawiam🌻 dzis bylo juz 11 godzin:(

o kurczę, to wewnętrzny praktyczny jest też?? myślałam, że tylko z teorii.. blizniaczku22 przytulam kochanie.. 🌻 Boze jak oni stresuja:(

a no tez robia:( i bez niego nic nie mozesz dalej zdzialac.:( dzieki za przytulenie:( jakos dzisiaj przez to mam strasznego dola......i szczerze mowiac to beczec mi sie chce;( a co sie stalo dzisiaj u Ciebie?:(

Gość kaska19
hej mogę się dołączyć??:)

Gość kaska19
Echh ja w czwartek mam 3ecia jazde, ale po wczorajszym dniu chyba jakis kryzys przechodze:D

bliźniaczek ja nie miałam wewnętrznego z praktyki, tylko testy. Poszłyśmy na te testy i nawet nikt nie sprawdził czy dobrze zrobiłyśmy czy nie :). Chłopak co tam siedział powiedział nam że jak oszukałyśmy że zdałyśmy, to tylko siebie :), bo i tak i tak trzeba się było nauczyć testów.

po krotce mowiac to mam instruktora cwaniaka.. nie lubie go mam alergie na przemadrzalych facetow. ok jestem zielona w jezdzie ale bez prrzesady, nie jestem ciemniakiem.. :( a tu mi sie naokraglo udowadnia jak to ja nie mam pojecia o jezdzie.. nieraz mnie pochwali ze cos tam dobrze zrobilam ale mam dosc jazd z nim:(

Gość kluszka
dziewczyny hej :) od pazdziernika mam zamiar zaczac (kolejny raz) kurs mam pytanie: ile teraz trzeba czekac na egzamin?( mam na mysli - od chwili "zamowienia"egzaminu ile mija czasu?) z dory dziekuje

nie mam pojęcia. to zależy chyba od regionu u mnie na Pomorzu to tak z miecha co najmniej chyba. ale nie wiem bo jeszcze się na żaden nie zapisywałam:P

Gość kaska19
Ci instruktorzy to chyba maja straszne hustawki nastrojów przynajmniej patrzac na swego to widze:D Koles na pierwszej jezdzie cały czas zartował, tak jak ktos tam wczesniej pisał nawet spiewał jakies piosenki co w radiu leciały:P Chwalil mnie ze jak na pierwsza jazde super mi idzie a wczoraj... kompletne dno wydzierał sie za wszystko za kazdy malutki bląd nie liczac tego ze pol godziny przez telefon gadał, a kolejne 20 minut wpartywał sie w swoj notesik masakra poprostu

Kaska19- witaj ;-) fajnie ze nowe osoby sie do nas dolanczaja ;-) Dalka- no trudno, trzymam kciuki zeby 1 pazdziernika Ci dobrze poszlo Blizniaczek22- napisz jak Ci poszlo , czy sie udalo? ;-) trzymam kciuki

Gość kaska19
hej Stokrotka83:)

Gość spostrzegawczajaa
Hej, mialam napisac jak po pierwszej jezdzie a tu juz jestem po drugiej;) A wiec tak, strasznie sie balam i panikowalam. Instruktor zawiozl mnie na 1 jezdzie na plac i w 2 minuty wytlumaczyl jak ustawic fotel i lusterka i pocwiczylam na sucho zmiane biegow. Po 3 minutach wyjazd na miasto: myslalam ze zartuje ale mowil powaznie. I ci sie okazalo?? jak juz wyjechalam na droge to bylo nawet fajnie!!!myslalam ze to wszystko bedzie trudniejsze;-P . a tu juz mam 2 jazde za soba i podobno dobrze sobie radze :) az sie nie moge nastepnej doczekac. Wiec grunt to sie przelamac, nic sie nie bac, bo instruktor ma hamulec i reke zeby zlapac kierownice jak ucieka na zakretach. powodzenia dziewczyny

Gość spostrzegawczajaa
Aha, i jak krzyczy to grun tot zachowac spokoj. Najlepiej odpowiadac : "wiem wiem, zle bylo, juz nie bede lub postaram sie, zapamietam" ;-) a jak niekrzyknie to sie nie nauczymy - za kierownica trzeba byc zdecydowanym. jak to mowia Twardym trzeba byc nie miętkim;)

Gość kaska19
spostrzegawczajaa to prawda, ze instruktor ma swój hamulec, ale wiesz co oni czasami sa zagadani albo sie na cos zagapia ze nie zawsze zdaza zahamowac:P Ja na pierwszej jezdzie jechałam po prostej drodze kiedy nie było prawie zadnych samochodow i wykorzystałam moment kiedy instruktorek bawil sie radiem i przygazowałam do 100 km/h :D najpierw zaczal sie wydzierac ale zaraz zaczelismy sie smiac:D Musiałam mu tylko obiecac ze wiecej tak nie bede robic bo to on by po dupie dostał a nie ja:D Az sie boje pomyslec co by było gdybym trafila na jakiegos nerwusa chyba by mnie przez okno wywalil:D

hej a ja mialam dzis trzeci raz wyklady ;-) jak narazie nuda, tez juz bym chciala miec jazdy i zobaczyc w koncu jak to jest, bo nigdy nie siedzialam za kolkiem

Gość Kaska19
Dziewczyny trzymajcie kciuki bo zaraz ide na jazde... :D Jak dzis bedzie sie na mnie wydzieral to chyba wyjde z tego samochodu bo nie znosze jak ktos na mnie krzyczy wtedy zaczynam sie stresowac

Aj dziewczyny :( Wczoraj miałam drugą jazdę (3 i 4 godz) i było tragicznie ( Nic nie umiem :( Ani wycofywać, biegi mi się mylą (dwa razy zamiast trójki jedynka) Po prostu wszystko jest źle! A tego placyku to już kompletnie nie rozumiem. Koszmar. Nie zdam w życiu 😭

hakuna matata-->haha dziewczyno, przeczytaj raz jeszcze swoj post i zwroc uwage ile dopiero wyjezdzilas godzin;).ja jesem na 11 a czasem zamiast na 1 wlaczam 3:P bo tak wrzucam te biegi od niechcenia,cofac nauczylam sie tak naprawde jakos na 8h, na placyku pierwszy raz bylam wczoraj a byly to moje 10 i 11godzina. mowie ci, dopiero zaczynasz i wymagadsz od siebie zbyt wiele. glowa do gory, mowie ci, ja tez jeszcze jakis czas temu bylam zalamana a teraz z godziny na godzine jest co raz lepiej ;) nad biegami bedziesz sie jeszcze przez jakis czas zastanawiac ale to wystarczy jeszcze pare jazd i juz bez problemu bedziesz wiedziala co gdzie jest;).rozrysuj sobie w domu uklad biegow na karteczce, ja tak robilam jak wpadl mi w rece jakis skrawek papieru;) powodzenia!

Gość Kaska19
Hakuna matata nie masz czym sie przejmować:) Ja wczoraj tez miałam 4 godzine i powiem Ci ze nawet wstecznego nie umiem włączyć niegdy tego nie moge zapamietac jak to jest:D Biegi juz mi sie nie myla jakos sie ich nauczyłam, ale za to na codrogim skrzyzowaniu mi gasnie autko:P Nie martw sie bo nie masz czym:) Ja po ostatniej jezdzie tez sie zdolowałam bo nie dosc ze ciagle cos mi sie mylilo to jeszcze instruktor sie wydzieral, a wczoraj prosze bardzo przeprosił mnie i pozniej ani razu nie podniosl głosu:) Jak mi cos nie wychodzi to mowie mu ze wiem ze zle zrobilam, ze sie staram ale nie wychodzi mi pozniej zaczynam sie sama na siebie zloscic a jak widze ze sie ze mnie smieje to zapominam o nerwach:) pamietaj ze jeszcze przed Toba duzo godzin i napewno wszystkiego sie nauczysz:) Nie ma tak ze od razu wszystko łatwo nam przychodzi:P Z kazda godzina bedzie coraz lepiej zobaczysz:) I pamietaj nie stresuj sie bo to nic Ci nie pomoze!! 3maj sie:)

Dzięki 🌼 Trochę mi lepiej ;) Ale ja wczoraj już idąc na jazdę wiedziałam, że będzie do dupy, wcale nie miałam na to ochoty, byłam zestresowana, wkurzona i wszystko co najgorsze :( Postanowiłam, że przed każdą jazdą będę się pozytywnie nastrajać, jakaś muzyczka itp. MUSI być lepiej, prawda? :)

Gość kaska19
No oczywiscie ze bedzie dobrze:) Musisz myslec pozytywnie, a nie z gory zakladac, że bedzie zle i ze nic Ci nie bedzie wychodzilo... A u mnie w L zawsze gra jakas fajna muzyczka i czasem instruktor podspiewuje:P To rozladowuje napiecie jest tak bardziej na luzie;D Jak Ci cos sie nie uda to powiedz sobie ze nastepnym razem napewno bedzie dobrze;) Poczatki zawsze sa trudne:) Wiec głowka do gory i napisz jak juz bedziesz po kolejnej jezdzie;)

Hejka co tu taka cisza??? Ja wzięłam się za nauke znakow drogowych i nawet dobrze mi to idzie!!! Uczę się już powoli przepisow i tego co bedzie na egzaminie!!! A Wam jak ida jazdy??? pozdrawiam

Gość prawko
ile wazny jest kurs??

ja dzis mialam kolejne wyklady, tez zaczelam sie uczyc znakow i przepisow, za testy sie narazie nie biore bo najpierw musze sie nauczyc przepisow, juz sie nie moge doczekac mojej pierwszej jazdy, ciekawe jak to bedzie...?;-)

Gość kaska19
Hehe ja juz wczesniej musiałam sie znakow nauczyc bo instruktorek krzyczał:D Znaki to łatwizna w sumie te przepisy tez nienajgorsze, ale jak sie wyjezdza na miasto to juz nie jest tak łatwo:D Ja testow nawet nie rozwiazuje bo po co i tak egz bede zdawac za jakies 2 miesiace:P A jazde mam jutro juz sie nie moge doczekac hehhe:)