Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbarencja

Dziewczyny doradźcie - jak wysoki obcas jeżeli nie chodzi się wogóle w szpilkach

Polecane posty

Gość barbarencja

Musze do przymiarki mieć buty albo chociaż wysokość obcasa, ja nie chce wysokich bo nie chodze w szpilkach, jestem też w ciaży zależy mi na wygodzie - tu zastanawiam sie też szpice czy okrąglejsze czubki :/ Co byście poleciły ?

Gość 3 do 5 cm
jak sobie zafundujesz szpilę b. wysoką to będziesz wyglądała żałośnie jeżeli nie chodzisz na obcasach bo trzeba umieć się na nich poruszać i mieć odpowiednio rozciągnięte ścięgna żeby nie chodzić jak pokraka na ugiętych kolanach a czuby (doskonali producenci halluksów) właśnie wychodzą z mody

Gość barbarencja
O czubach myślę dlatego, ponieważ mam małe stopy - noszę rozmiar 35/36. Przed ciążą nosiłam czasem szpilki ale 7cm i wygodne. W źle dobranych butach wysiadałam po 2 godzinach. Aż strach kupować te ślubne!

Gość tatianaa
ja mam 5cm..i obcas jest stabilny.dzięki temu jestem spokojniejsza.

a jak wysoka jesteś? bo jak masz 160 na przykład to długi czub może spowodować efekt komiczny - takiej kaczej długiej stopy. jak masz stopy proporcjonalne do ciała to kup raczej okrągłe - są zwyczajnie wygodniejsze

Gość ja też mam 160
i buty ślubne miałem ze szpicem (ale nie aż takim ogromnym) i na wysokiej szpilce 8 cm - wyglądało ok Dodam, że nie nosiłam wcześniej tych butów po domu a na ślubie i weselu były baaaardzo wygodne (bez otarć, wzdym itp. ) Ale ja zawsze takie noszę ;) Zależy to do stopy - 160 cm - rozm 40 i szpic = efekt komiczny

hehehe tak jak ja :D tylko ja mam stopę 36/37 i do dziś żałuję że miałam czuby na swoim ślubie (chociaż były śliczne) ale jak patrzę na zdjęciach to nogę mam dłuuugą a palce bolały mnie po weselu równo tak się pościskały w tym wąskim czubku :O :)

hehehe tak jak ja :D tylko ja mam stopę 36/37 i do dziś żałuję że miałam czuby na swoim ślubie (chociaż były śliczne) ale jak patrzę na zdjęciach to nogę mam dłuuugą a palce bolały mnie po weselu równo tak się pościskały w tym wąskim czubku :O :) a te butki są śliczne i powinny być wygodne :D

Gość kimi256
ja nie chodzę na obcasie - miałam takie buty na nogach sporadycznie i nie musiałam się uczyć na nich chodzić, a zawsze były to wysokie obcasy, bo niższe mi się nie podobają. nie chodziłam ze zgiętymi kolanami :-) więc nie zawsze ten problem występuje

Gość fsfdfs
takie buty w szpic to się zwą kozijebki!!!!!!!!