Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja sie tam nie znam

Wiecie, że operacja zmiany płci jest refundowana ...

Polecane posty

Gość ja sie tam nie znam

z NFZ ... Nie żebym chciała zmienić płeć ... Wczoraj oglądałam dokument, w którym pewna Polka czuła się fatalnie w ciele kobiety ... Chciała być mężczyzną ... czuła się na tyle fatalnie, że miała nawet myśli samobójcze :( Po zbadaniu przez psychologów ... postanowiono wykonać operację ... Nie wiem dlaczego piszę tego posta ... ale to tak dla ciekawostki ... dziwi mnie to, że wykonano taka operacje za darmo ... jest mnostwo osob, ktore maja problemy typu, za niski wzrost, brak piersi u kobiety , lipomastia u mężczyzn itd. (wiadomo to tez odbija sie na psychice) ... a takie zabiegi nie sa refundowane ...

Gość dziewuszkaaa
ja popieram ta refundacje. to nie wina tych ludi. tylko blad natury- inna duza w nnieodpowiednim ciele. postaw siebie na miejscu tej osoby...tez czulabym sie zle ze soba... a taka operacja jest bardzo droga i malo kogo stac... wiec bardzo dobrze,ze fundusz refunduje. i ze dokladnie sprawdza ta osobe przrd zabiegiem. w porownaniu z wlsnorecznym obcinaniem sobie penisow(co ostatnio modne na podhalu) za ktore rowniez zaplacil fundusz; uwazam,ze wypominanie kasy osobom ktore nie cierpia ze swojej winy jest niemoralne podczas gdy wszyscy placimy za czyjas glupote i pijactwo!

Ja się dziwię temu, że operacje ratujące życie lub przywracające funkcje psychoruchowe a także ciężkie choroby genetyczne u małych dzieci nie sa refundowane :O...

Gość dziewuszkaaa
bo nasze kochane panstwo woli dac kase na aborcje dziecka chorego niz potem wylozyc 5 razy tyle na leczenie!

Gość o jejku ...

Gość Betula

Bettiboo.

Jakie operacje ratujące życie nie są refundowane?