Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kócharka

placki ziemniaczane - jaka mąka???

Polecane posty

Gość kócharka

Dziewuszki jaka mąkę sie daje do plackow ziemniaczanych? Pszenna chyba prawda? i ile?:P Bo juz sie zamotalam z tym wszystkim :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość placek:)
pszenna - na jeden kilogram ziemniakow 1-2 lyzek maki. Podobno dodaje sie wtedy kiedy ta cala masa jest zbyt rzadka :) Dzis moj debiut wiec zobacze sama:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zaciążona23
na kg placków 3 łyzki pszennej, 1 ziemniaczana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gbeciaość
ostanio robilam placki z internetu...i odlewalo sie wode odcedzona z startych zlemniakow,pozostawiona na dnie maczke ziemniaczana wybrana z dna wkladalo sie do startego ciasta i jeszcze dodawalo sie make[1 lyzke]ziemniaczana...i 2 jaja...byly pyszne i chrupiace...mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bez mąki wyjadą cieńsze i bardziej chrupiące

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie dodawajcie żadnej mąki. jeśli ciasto jest zbyt rzadkie odsączcie trochę, ale nie maka gdyż placki sa mniej smaczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pszenna, byle dobra ;-) Wtedy fajnie się smażą i mają ładny kolor i dobrą konsystencję. dobrze zostawic na 15-20 min zeby aktywowac gluten :-) polecam mąkę tradycyjną z Szadka bo nie ma takiej chemii (konserawnty itd) jak wiekszosc nieregionalych mąk z dużych koncernów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×