Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

The Silvia

Problemowe włosy...

Polecane posty

Witam. Mam niestety wielki kłopot dotyczący moich włosów. Nie wiem, jak je pielęgnować. Przede wszystkim są cienkie (niestety, w spadku po jednym z rodziców). Wypadać- trochę wypadają. Przetłuszczają się u nasady, a końcówki są suche strasznie. Do tego ten łupież! Nie mam pojęcia, jak je pielęgnować. Ogólnie moje włosy tak straszliwie nie wyglądają, jak opisuję, ale marzę o ładniejszych. Nie wiem, jakiego szamponu uzywac. Pomozecie?

Gość ___malenka____
ja mam jeszcze rzadsze od ciebie:(:(

Znajomi mi mówią, że mam ladne wlosy, ale jakos wierzyc mi sie nie chce. Chcialam sobie kupic serię Gliss Kur- odżywkę i szampon z odżywczymi olejkami, ma świetne recenzje. Marzą mi się lśniące i miękkie włosy... Ale nie wiem...

Gość ___malenka____
no nie sa zle ale dla mnie najlepse jest pantine pro v(nie wiem jak sie pisze:P)mam miekkie wlosy po nich(odzywka i szampon)...ale caly czas przyklapniete bo rzadkie:(:(:(

Gość wlosy bardzo ladne ale zle
sciete. poza tym uzywaj kosmetykow profesjonalnych kupionych w salonie, a wlosy beda piekne.

Wydaje mi się, że włosów cienkich nie mam, tylko jakoś tak mało... A pantene wolę nie uzywac, wiele razy sie rozczarowalam.

Gość no stara
nie masz ich tak b.malo... ze tak powiem srednia krajowa..moje niektore kumpele maja o 1/4 mniej od twoich ...ale maja fajne fryzy i kolorki i jakos to nie zwraca uwagi

polecami wizyte w markowym salonie gdzie fryzjerki sa po wielu profesjonalnych szkoleniach, a nie tylko po takich jak w innych salonach..napewno beda wiedziec jaka fryzure dobrac. wydaje mi sie, ze powinnas je troche skrocic i bardziej wycieniowac.

A mi się marzy, żeby je zapuścić... A może jakieś witaminy? Skrzyp? No, na taką wizytę u profesjonalistek niestety nie stać mnie...

Gość a ja jestem do niczego
używaj szamponu do codziennego użytku, jakiegoś ziołowego. żadnych cudów, może z apteki. na końcówki nakładaj odzywki żeby były ładne. a tak w ogóle to przyjrzyj się swojej diecie bo problemy ze skórą, włosami czy paznokciami spowodowane sa często brakami w diecie.

oj wiem, ze taka wizyta to duzy wydatek i sama zawsz jej unikalam, bo wydawalo mi sie to zbedne. ale raz trafilam do takiej fryzjerki i musze powiedziec, ze wie praktycznie wszystko o wlosach. wiec moze warto troszke zaoszczedzic i raz zaszalec aby sie przekonac. z kosmetykow moge polecic jedwab, ktory stosowany regularnie ladnie nablyszcza wlosy. poza tym na allegro jest duzo profesjonalnych kosmetkow po nizszej cenie.

no właśnie kupiłam jedwab. Zamierzam nakładać go od połowy włosów, byle nie u nasady. Juz wczoraj go wyprobowalam, na suche wlosy, podsuszylam. Niestety, efekt byl tragiczny, wlosy puszące się i elektryzujące... Musialam zwiazac. Dzis moze umyję Head and Schoulders, naloze na mokre jedwab i wysuszę, mam nadzieje, ze efekt bedzie lepszy.

Gość wlosy bardzo ladne ale
ja nakladam na wilgotne, ale nie mokre.

Gość ja o takich wlosach..
moge pomarzyc..ty chyba cienkich i przesuszonych nie widzialas..pokazalam bym Ci moje to moze byc Ci troche humor poprawila:)polecam topik PO CZYM SZYBKO ROSNA WLOSY