Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość /////////////////////////

prosze niech ktos wejdzie-nie wiem co zrobic

Polecane posty

witam bylam teraz chora przez 5 dni...nie brtalam antybiotykow tylko inne leki ktore moge barc z tabletkami yasmin, ale, oczywiscie lekarz jak zawsze olał to ze powiedzialamz e je biore i ze nie moge penicyliny itp teraz czytam ze tabletki unidox maja "doxycyclinum" a tego nie mozna laczyc....wzielam nasczescie tylko 4 tabletki 2 wzielam w sobote wczoraj jdna rano (1h po tym jak wzielam yasmin) i nastepna wieczorem nastepnego dnia czyli w niedziele dzisiaj jej nie bralam i wlasnie chyba wczoraj tez nie. a dzisiaj wspolzylam ze swoim chlopakiem( do konca) zostaly mi 2 tabletki jeszcze czyli za 5 dni bede miala okres i tak na wszelki wypadek wwzielam policzylam dni plodne i wyszlo ze dzisiaj nie mam.. nie wiem czy sie przejmowac , nie wiem co myslec: ( prosz enapiszcie cos

Gość Olciaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
biorąc tabletki nie masz dni płodnych ani niepłodnych przecież;|

Co to za bdzury. Od kiedy można liczyć dni płodne przy tabletkach?? Miałaś brac antybiotyk i używać prezerwatyw, teraz gratuluuje bo mogłaś wpaść.

Gość moja koleżanka
właśnie w taki sposób "dorobiła się" ślicznego synka

Dni płodne w przypadku brania tabletek NIE WYSTĘPUJĄ.Dni płodne w przypadku osłabienia antykoncepcji hormonalnej antybiotykami mogą wystąpić W KAŻDYM DNIU CYKLU (tak, doxycyklina to antybiotyk, trzeba czytać ulotkę przed wzięciem leku).Nie rób przerwy między opakowaniami, teraz już nic nie zrobisz.Zabezpieczaj się dodatkowo 7 dni od czasu wzięcia ostatniej tabletki. Pozostaje mieć nadzieję, że antybiotyk nie osłabił działania tabletek na tyle, by doszło do owulacji i implantacji.

po pierwsze JAK BIERZESZ TABSY TO NIE MASZ DNI PŁODNYCH!!! przepraszam że krzyczę, ale jak można liczyć dni płodne jak się bierze antyki, to kompletna paranoja! no dobra do rzeczy wziełaś ten antybiotyk w ostatnim tygodniu brania tabletek, to dobrze, dużo lepiej niż jakbyś wzięła w 1 tyg. szkoda że od razu nie przeczytałaś ulotki. teraz nie pozostanie ci nic innego jak zabezpieczać się dodatkowo przez kolejny tydzień i moeć nadzieję że nic z tego nie będzie.

boze wiem ze sie nie liczy ale to nie o to tu chodzi;/ a antybiotykow nie moge brac bo wiekszosc jest z penicylina a jestem na nia uczulona, prosilam wyraznie lekarza by mi nei dawala lekow ktore moga zmniejszyc antykoncepcje. i prosze byc troche milszym.

Gość Olciaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Tak jasne wiesz,że nie liczy się dni płodnych a jednak je liczysz? Załosne... cóż może będę nie miła ale poducz się troche bo skoro bierzesz tabletki to troche powinnaś o nich wiedziec itp.

Gość grrrrrrrrrrrr
Dajcie spokój dziewczynie! Panikuje i ja ją rozumiem. A Wy zawsze takie mądre byłyscie ??? Nie dość ze sie denerwuje to musicie jej jeszcze dokopac?! Chyba mozna by grzeczniej