Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anul

Dziewczyny, które boją się wpadki!!!/ razem będzie lżej to przeżyć

Polecane posty

Hej postanowiłam założyc ten topik, bo wiem że istnieje bardzo dużo dziewczyn, które były, są i będą w podobnej jak ja. Tutaj możecie pisac o swoich problemach i zmartwiemiach, napewno ktos się znajdzie kto rozwieje wszystkie wasze wątpliwości. W takim razie ja pierwsza, już może coraz mniej boje się że wpadłam ale jakieś przypuszczenie jeszcze mi chodzi po głowie. Otóż współżyłam z chłopakiem po raz pierwszy kilka dni temu w 25 dniu mojego cylku miesiączkowego w prezerwatywie, to raczej jest dzień niepłodny, a mi sie spóżnia miesiączka już 5 dni, może jest to spowodowane stresem albo głodówką którą sobie niedawno robiłam, testu też narazie nie mogę zrobić bo upłynęło za mało dni, niewiem czy wogóle się czuje czy prezerwatywa pękła, dlatego trochę się boję, ale myślę że będzie ok.

Gość entalka
a ja mam znowu problem :/ już tydzień mi sie spóźnia... byłam chora cały tydzień przed planowaną miesiączka a teraz mam jeszcze troszka kataru... niby od 3 dni bolą mnie piersi, mam wypryski na buzi, od tygodnia boli mnie brzuszek(tak jakbym była głodna, albo skręca mnie w podbrzuszu) na planowane wczesniej dni płodne byluiśmy z chlopakiem grzeczni, tzn nic nie robiliśmy...ę11 sierpnia dostalam okres, 15 sierpnia kochaliśmy się. potem 9 września, te dwa stosunki były z prezerwatywa i zawsze sprawdzalismy czy nie pekla... 14 wrzesnia kochaliśmy sie z prezerwatywa i globułka, a kiedy szybo doszedl zalozyl druga gumke, zeby bylo dluzej, ale globulka dzialala bo sie strasznie pienila... prezerwatywy byl;y plemnikobojcze... cykle mam zawsze co ok34 dni. jak myslicie? nie mam zadnych wymiotów ani zawrotow glowy....okres trwa zawsze 6-7 dni. czy moze3 ma wplyw to ze zaczynamy sie kochac i to byly nasze pierwasze stosunki? a jeszcze uprawiamy peeting ale zawsze myje rece w płynie gorącą wodą... czy są jakieś szanse? prosze bo już wariuję... dodam że mam biała wydzielinę proszę o odpowiedż. ja tez zmieni łam troszkę trub żywienia tzn jak chodze do szkoly to od rana nie jejm sniadania tylko odiad w szkole o 13 i dopiero o 16 cos jem jak wracam ze szskoly

Do Entalka: Z tego co piszesz współżyjąc z chłopakiem dosyć konsekwentnie się zabezpieczacie i myślę że nie masz się czym martwić, spóżnienie okresu może byc spowodowane stresem i zmianą trybu żywienia, nie moge Ci napisać żebyś przestała się martwić bo wiem z własnego doświadczenia że póki okres nie przyjdzie będziesz się zamartwiała, co może jeszcze bardziej wpłynąć na jego opóżnianie, ja planuję wybrać się do gina na sprawdzenie oraz po to aby mi przepisał odpowiednie dla mnie tabsy, z pomocą gimekologa jest zawsze mniejsze prawdopodobienstwo wpadki. Pozdrawiam

Gość sony ericsson
hey ;) wysluchajcie mojej historii i doradŸcie ;) bardzo bolą mnie piersi. kochałam sie z chlopakiem 7.IX, ale nie sądze bym była w ciazy. bo po piersze; byl to ostatni dzien miesiaczki, po 2 - zabezpieczylismy sie komdomem, a po 3 - partner nie dokonczyl we mnie. jednak juz W pierwszy dzien po stosunku, do tej pory (2 tygodniE) bardzo bolą mnie piersi, czuje małe guzki. boli mnie rowniez glowa. nie wiem czym to moze byc spowodowane. miesiaczke powinnam miec dopiero ok 1 września. Dla pewnosci zrobilam test po 2 tygodniach od stosunku. Był to płytkowy PINK TEST. wynik wyszedl negatywny, czy moge mu ufać?? bardzo sie boję, zyje w ciaglym stresie, nie spie nocami, to moze powodowac bol glowy, ale czemu tak bardzo bolš mnie piersi? i to przez tak dlugi czas? prosze pomóżcie ;(

Gość matko kochanaaaaaa
guma nie przepuszcza plemnikow ciemne masy :/ plemnik jest wiekszy od czasteczki wody zrobcie eksperyment - nalejscie wody do gumy, zawiazcie i powiescie tak zeby woda nie wyciekala przez supel gwarantuje, ze nie kapnie ani jedna kropla jezeli prezerwatywa peknie to to widac, albo na penisie jeszze albo po zdjeciu jest po prostu nieszczelna

Eh, powiedzmy topic stworzony wprost dla mnie :o próbuje myślec racjonalnie, ale jak sie człowiek naczyta dziwnych rzczy, to później odchodzi od zmysłów. U mnie poślizg wynosi juz18 dni, tylko w miedzy czasie byłam w górach- wiadomo zmiana klimatu, u mnie zawsze powoduje to przesuniecie okresu, byłam tam, dwa tygodnie z chłopakiem, kochaliśmy sie pare razy- w zasadzie to były też nasze początki, wiec mysle ze tez mogło to mi cos pozajaczkowac z organizmie, a do tego teraz jestem przeziębiona. Sama juz nie wiem, czy mam czekac na zbawienie czy z dusza na ramieniu iść do apteki po test. W kazdym razie przez to wszystko jestem lekko rozdrażniona, ale łącze sie w wyczekiwaniach i pozdrawiam :)

Gość matko kochanaaaaaa
stosujcie poprawnie gumy a nic wam nie bedzie dobra firma - durex prezerwatywy uzywane raz - chyba logiczne :/ nie zakladanie dwoch prezerwatyw na raz bo to tylko pogarsza a nie zwieksza ochrone :/ dobre nawilzenie kobiety

Do sony ericsson : Wiesz myślę że z tym problemem musisz zgłosic się do gina, jeżeli odczuwasz jakieś guzki to nie lekceważ tego, oczywiście może być to spowodowane różnymi czynnikami, niekoniecznie musi to byc coś złego ale na wszelki wypadek lepiej sprawdzić i się tyle niezamartwiqć, życzę powdzenia

Do nastula : napisałaś za mało informacji, powiedz czy się zabezpieczaliście i w jaki sposób, jeżeli sie zabezpieczyliście to myślę że nie powodu do zmartwień, jeżeli zmiana klimatu wpływa na opóżnianie twojej miesiączki, a po drugie choroba też robi swoje, ale jeżeli chcesz się upewnić że nie jesteś w ciąży to zrób teścik i będzie po kłopocie:))) ja też się martwię, ale na test u mnie za wcześnie

Do matko kochanaaaaaa : Słuchaj używanie gumek nie jest w 100% pewnym zabezpieczeniem, jak inne środki anty bo w każdej chwili może pęknąć, ten topik jest dla dziewczyn które się boją wpadki, oraz dla tych które umieją doradzać, a nie tylko się wywyższać i pisać nieprawdziwe rzeczy.

Gość Kasik_K_K
Dolaczam sie kolejna :( Ostatni okres mialam 11 sierpnia. Pozniej 29 sierpnia pierwszy raz kochalam sie z facetem w prezerwatywie, ale nie doszedl bo po 10 minutach wystraszylam sie i skonczylismy. Powtorzylismy znowu 1 wrzesnia, ale tym razem skonczyl. Kiedy sciagal gumke wylalo sie troche, ale jak on twierdzi nie we mnie bo gdy sciagal byl juz poza mna:/ Dalo mi to do myslenia troche i zaczelam sie obawiac, pozniej 2 wrzesnia kochalismy sie jeszcze raz ale on znowu nie doszedl. Oczywiscie w gumce. Okresu nie mam dotad, stresuje sie, boje itp :O Mam jakies bole, pare syfow mi wyszlo, glowa boli ale i tak ciagle ponizej troche pepka i jeszcze jakis dziwny bialy sluz, temp. nigdy nie przekroczyla 37, najwyzej 36,8 :O Mialam od zawsze problemy z miesiaczka, bralam luteine bo okres po 3 miesiace nie przychodzil. Ostatnio tak mialam na wiosne, ale teraz przez ostatnie dwa cykle przychodzil po okolo 38 dniach. Teraz juz jest ponad 40 i nic. Tlumacze sobie ze moze dlatego ze zaczelam wspolzyc, moglo sie przesunac, ze bylam nad morzem, w gorach - a moze jestem w ciazy??? Jakie jest prawdopodobienstwo i jakie to byly dni - plodne czy nieplodne? Jestem przerazona :(

Nie no, oczywiście, że się zabezpieczalismy. Używalismy prezerwatywy durex i mój chłopak ani razu nie kończył we mnie. Ale mimo wszystko czasem czytam jak to dziewczyny ponoć zachodzą w ciaze uprawiając petting, gdy sperma mogła mieć kontakt juz z wargami sromowymi czy wejsciem do pochwy i sie nakrecam sama tylko w ten sposób. choc głos rozsądku podpowiada- czekaj cierpliwie. No i czekam... :)

Gość cos wam
powiem.. jest jedna najskuteczniejsza metoda antykoncepcji... szklanka wody zamiast... -_-' uprawiasz seks = licz sie z konsekwencjami.. jak czytam te wypowiedzi 16latki ze ona sie zabezpiecza w 100 roznych sposobow i nadal sie boi to nasuwa mi sie jedna myśl.. seks nie jest dla dzieci bo one go nie rozumieja.. miesiączka moze sie spóznic przez setki róznych czynnikow, glowne to stres, zmiana sposobu zywienia,wysilek fizyczny, zmeczenie, branie lekow na grype, niedospanie.. we wszystkich postach piszecie o w/w czynnikach ale dalej martwicie sie ze wam sie spoznia.. http://www.biomedical.pl/ciaza/objawy-ciazy-76.html poczytajcie sobie ciekawe rzeczy... moze cos was to nauczy.

Gość sony ericsson
wiesz bylam u ginekologa ok 4 dni po stosunku (bo juz wtedy bolały mnie piersi) i ona powiedziała ze wedlug niej wszystko jest w poządku, powiedziała ze moge jajeczkowac i to moze byc powód bulu.Ehhh... juz nie wiem co mam myslec :(

Gość Kasik_K_K
czy ktos mi odpowie ??:(

Do Kasik_k_k: Jeżeli gumka nie pękła to nie masz się czego obawiać, to były dni płodne, ale z tego co piszesz tak jak reszta dziewczyn tu przebywających też sie stresujesz co może wpływać na spóżnienie okresu.

Gość Kasik_K_K
plodne - 22 dzien??? nie pekla, ale potem patrze a tu tak malo spermy w tej gumce bylo, facet twierdzi ze cala byla ale wylalo sie jak sciagal :|

Jeżeli były to twoje dni niepłodne to nawet jeżeli sperma etkneła się z pochwą w ciąży nie jesteś, jak to się mówi plemniki to nie komandosi, głowa do góry!!!

Gość Kasik_K_K
ciezko chyba stwierdzic jakie to naprawde sa dni kiedy ma sie nieregularne albo wydluzone, boje sie bardzo, co robic :(((

Gość Kuleczka
Topik dla mnie :( Gumka pękła, były dni płodne FUCK.

Do Kasik_K_K: Spokojnie, jeżeli masz nieregularne cykle to rzeczywiście dni płodne i niepłodne to pojęcie względne, napewno tez jest to jedna z najmniej skutecznych metod antykoncepcji, żeby sie upewnić to kup test albo wybierz się do gina.

Gość alinka_malinka
a ja współzyłam w 16dc bez zabezpieczenia i ze skonczeniem w sródku :/

Do Kuleczka : Słuchaj napisz dokładniej kiedy to było i czy masz juz jakieś objawy, może akurat wszystko będzie dobrze, nie zamartwiaj się

Gość alinka_malinka
dzisiaj mija od tego 7 dni ale nieboje sie tzn tak lekko mi cos tam chodzi ze jest ryzyko ale narazie jestem spokojna przeciez w ciaze to tez nie ejst tak łatwo zajsc niekótre małzejstwa staraja sie o to latami

Do alinka_malinka : To dobrze że sie nie zamartwiasz poczekasz do okresu, pewnie przyjdzie w wyliczonym terminie i będzie po kłopocie. Trzymaj tak dalej, ja Cię podziwiam, chyba czytałaś w jakiej ja jestem sytuacji i się boję, a Ty chyba masz gorzej nio zuch dziewczyna!!!

Gość amazonka od pstraga
ja ostatni okres mialam 22 sierpnia a dzis 22 wrzesnien i tez czekam najlepsze jest to ze 2 miesiace temy odstawilam tabletki a teraz sie nie zabezpieczalismy:/

Gość Kuleczka
To było 16 ok 7 a ok 8:30 zażyłam Postirol duo :( Oby pomógł.

Gość Kuleczka
Dzisiaj od rana krwawię.Ogólne samopoczucie beznadziejne, ciągle mi niedobrze i słabo. To chyba po tabletce? Tzn taką mam nadzieję ;( Czy krwawienie wyklucza ciążę?