Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobrochna

Ile wziac za opieke na wnukiem - za 4 godziny?

Polecane posty

Gość dobrochna

mozecie mi pomoc

Gość tysiaka jak nic

Gość mozna doladowac
za zaproszenie rodziny na wigilie tez kazesz placic? :P

Gość delicja szampańska
wstydż się brać pieniądze ze opiekę nad własnym wnukiem !!!!

Gość za cztery godziny
to jako babci 4 dychy na dzień masz dość :)

Gość fefqefwef
a z wyżywieniem czy bez wyżywienia? środki czystości do dyspozycji czy nie? zabawy w plenerze wliczone? no skalkuluj to dobrze, wiesz, żeby się nie okazało że np zapomniałaś o zużyciu ciepła (mamy już sezon grzewczy) na dziecko

Gość proponowalambym 250zl za
miesiac

Gdyby moja babcia brała pieniądze od mojej mamy za pilnowanie mnie jak byłam mała to by się chyba nie wypłaciła do końca życia :P kto to widziała żeby babcia za pieniądze wnuki pilnowała :o:o:o

a gdzie jest napisane,ze babcia ma obowizaek siedzenia z wnukiem?? moze,zeby opiekowac sie wnukiem musiala zrezygnowac z jakiejs dorywczej pracy?? zreszta to jest kazdego indywudualna sprawa

Tragiczne jest niepłacenie za opiekę nad dzieckiem. Oczywiście, że babcia ma prawo brać wynagrodzenie za swoją pracę. Co to za mentalność, żeby opiekunce płacić, a babci nie? Babcia namęczy się tak samo jak opiekunka. Myślicie, że opieka nad dzieckiem należy do przyjemności? Uśmiech dziecka to przyjemność, ale trzeba wykonać kawał ciężkiej pracy, żeby dziecko miało sucho, było najedzone, bezpieczne i, żeby miało się czym bawić, ba- trzeba się z nim bawić. Weź tyle ile uważasz za stosowne. Może 5 zł za godzinę?

Gość konstanz
Wstyd! Nie chciałabym takiej babci!

Gość jak bym miała płacić babkom
to bym wolałą wziąć obcą opiekunkę, przynajmniej nie trzeba się krygować, żeby zwrócić jej uwagę....np. żeby nie dawała dziecku czekolady..... niestety moje "babcie" mają obsesję na punkcie mojego dziecka i wręcz sobie je "wyrywają"..... a potem ja się muszę męczyć, bo dziecko niegrzeczne, nie chce samo jeść, ani się ubierać, anie spać o normalnej porze, bo babcie na wszystko pozwalają i nie można im zwrócić uwagi....

pytanie bylo ile wziac,a nie co o tym sadzicie macie jakis problem z czytaniem ze zrozumieniem , to jest kazdego indywidualna sprawa i nie ma co osadzac

Gość jak bym miała płacić babkom
madziara- sama zaczęłąś, gdzie ty napisałaś ile wziąć?

Gość nie wiem skad sie
wam wzielo, ze babcia ma cudze dzieci bawic? nie dosc, ze pol zycia poswiecila aby wychowac swoje. nie potraficie tego usznowac, ze babcie na starosc w koncu powinny odpoczac, a wnuki to dla nich przyjemnosc, ale na chwile! przestancie traktowac babcie jak tania, a raczej dramowa sile robocza! co innego jest zostac z dzieckiem na chwile, a co innego codziennie wykorzystywac. taka kobieta ma w koncu prawo do wlasnego zycia. jesli nie wiesz ile wziasc za pilnowanie wnuka to zapytaj ile musieliby zaplacic za opiekunke.

Katis, a zapłaciłaś już swojej matce i ojcu za te lata opieki nad Tobą, karmienia, prania, wynajmowania dachu nad głową???:) Mam tez nadzieję, ze Twoi rodzice już oszczędzają na starość, kiedy będą Ci musieli płacić za opiekę czy przygotowanie posiłków w razie jakiejś choroby, bo przecież może będziesz miała inne plany zawodowe czy towarzyskie, nie?

Gość boje sie miec dzieci
jak to czytam...bo jak je odchowam to podrzuca mi kolejne;/

Gość ooIga
to zależy jaka jest twoja sytuacja finansowa, na na ile wycenisz swoją pracę, choć miło by było gdyby twoja taksa nie przekroczyła średniej stawki. Jestem zdania, że babcia to NIE darmowa opiekunka, która nie ma prawa do własnego zycia. Ona już swoje dzieci odchowała...

Gość ciekawe relacje rodzinne
:D A kiedy za parę latek będziesz potrzebowała pomocy w domu, przy cięższych pracach, przewiezienia czegoś, albo opieki w chorobie? Ciekawe, ile od ciebie wezmą za godzinę? :D

Gość smiesz tweirdzic
ze babcia sama je urodzila? nie wazne czyje. wazne, ze kosztuje ja to duzo zdrowia i czasu, ktory mogla by poswiecic na siebie.

ale to są tylko 4 godzinki dziennie....a tak piszecie jakby od rana do wieczora miała z tym dzieckiem siedzieć...