Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobrochna

Ile wziac za opieke na wnukiem - za 4 godziny?

Polecane posty

A co myślicie o babci, która na starość po prostu chce sobie odpocząć i nie chce zajmować się wnukami? Oczywiście bierze wnuki do siebie na wakacje, odwiedza dzieci i wnuki czasem u niej śpią, albo zostaje z nimi, kiedy rodzice chcą gdzieś wyskoczyć, ale nie chce się nimi zajmować, kiedy rodzice są w pracy. Co myślicie o takiej babci?

Gość 1111111111111
babcia nie ma obowiązku opiekować sie dzieckiem,jeżeli chce mieć spokój to ma do tego prawo ale jeżeli godzi się opiekować wnukiem to znaczy,że ma siłę i chęć i brać za to kasę to dla mnie żenujące dlatego jak ja będę stara i będę chciała zarobić sobie parę groszy to zaopiekuję się jakimś obcym dzieckiem natomiast jeżeli będę chciała pomóc moim dzieciom to będę się opiekowała swoimi wnukami za darmo

Katis mysle ze to normalna babcia, po prostu nie ma obowiazku pilnowac ich, a moze jakbyscie poprosili to by z dziecmi zostala moja tesciowa sie prawie obrazila jak chcialam jej zaplacic za opieke nad wnukami, dodam ze codziennie dowozila ich do szkoly, musialam jej wcisnac kase razem z tekstem ze moze sie okazac ze trzeba dzieciakom kupic jakies rzeczy do szkoly ktorych ja nie zdazylam albo nie wiedizalam ze sa potrzebne. Jak wrocilam /bylam w delegacji/ profesjonalna rozpiska kosztow /64 zl/ i reszta kasy w kopercie. Na moje pytanie a gdzie rozliczenie paliwa i amortyzacja auta i łóżek tesciowa powiedziala ze to jej wnuki i taki ma obowiazek;) hahaha , kasy nie przyjelam, ma mnie zaprosic na obiad:D nastepnym razem nie wiem jak jej kase wcisne bo w koncu dzieciaki maja juz wszystko do szkoly kupione;)

Gość jak babcia moze sie
Katis ---> Ma prawo! jak najbardziej! Opieka nad dziecmi to ciezka praca. Po prostu nie chce sie zajmowac na codzien i nie musi. Ale jak juz by sie podjela opieki - to wyliczac sobie pieniadze... Ja rozumiem - dac babci na zakupy, na jedzenie dla dziecka, zwlaszcza jak sie babci kiepsko powodzi. Ale wyznaczac stawke godzinowa??? Dla mnie nie do pomyslenia :O