Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iza_Tbg

stosunek po stosunku

Polecane posty

Gość czemu ta ruletka
nie padnei na mnie?:( 5 lat na przerywanym i dziecka jak nie było tak nie ma:(

Gość Iza_Tbg
tlumaczylam mu ale nic on mysli ze wie lepiej. a czy jak sie kobieta podnieci czy to też jest jakieś zagrożenie ?

czemu ta ruletka ->1. Nie wszyscy faceci mają plemniki w płynie wydzielanym przed wytryskiem, może być i to 2. Zakłada się e w 1 cyklu jest nie więcej niż 20% szans nazapłodnienie przy założeniu, że para jest płodna...3. ...a płodność się bada,nie ma więc żadnej pewności,że para stosująca przerywany - może mieć dzieci \"raz ciach ciach\"

Iza_Tbg - teraz wie lepiej a jak zajdziesz to jaką masz pewność, że nie znajdzie sobie innej? Dziewczyno, dorośnij. Jeśli masz chłopa, ktry wie lepiej, to:1. kopnij go w tyłek2. Idź do ginekologa, zrób cytologię, poproś o dobranie tabletek antykoncepcyjnych3. Niech chłop dołoży się do tabletek, bo to też jego odpowiedzialność

Gość kklasa
Nglka - nie namawiaj dziewczyn na tabletki, przeciez wiesz ile potem będą regulować cykl. Lepiej gumka i liczenie cyklu albo globulki.

dokładnie tak jak ci ngLKa powiedziała! poza tym jak współżyjesz to i tak do gina powinnaś iść. nie daj się zwodzić że on wie lepiej!!! nie rozumiem ostatniego pytania dotyczącego tego podniecenia u kobiety? jakie zagrożenie? ciążą? no chyba kobieta zawsze jest podniecona jak się kocha z facetem?

Gość kklasa
nglka, nie namawiaj dziewczyn na tabletki. Potem będą regulować cykl w nieskonczonosc, ja po 2 latach dopiero mam w miare regularny.

Gość Iza_Tbg
mam pewnosc ze mnie nie zostawi bo nie nakezy do takich sku... jak niektorzy z nich sa jak kochalismy sie tez miesidz temu lub więcej czasu to tez przerwał bo dostal wytrysku ale mi to nie przeszkadza ze przerywa poprostu powiedzialm mu jak bedzie dochodzil to ma szybko wyjsc i atk jest

kklasa -> bo tabletki dobiera się do bradań - dobrze dobrane nie powodują rozregulowania cyklu

Gość mam syna....
- efekt stosunku przerywanego.

Gość kklasa
ale to zawsze ingerencja hormonów. Sama brałam ale dzis juz wiem, ze to był błąd i uczulam wszystkie młode dziewczyny, by zabezpieczały sie inaczej.

Gość Iza_Tbg
ale z tymi tabletkami to jest dobry pomysl a orientujecie sie jakie ceny sa ich?

Iza_Tbg Więc zrozum, że u niektórych mężczyzn plemniki wydzielane są wraz z płynem PRZED WYTRYSKIEM.Alt to Twoje zycie i Twoja \"odpowiedzialność\". Rób jak chcesz.

Gość deeedeee
Zalezy, jak lekarz dobral Ci tabletki. Ja po odstawieniu dostaje w miare regularnie. No i chba lepsze to, niz potem martwic sie, jaka i jak zapewnic przyszlosc dziecku. Oczywiscie sa jeszcze prezerwatywy.

kklasa -> ja też brałam - ale nie możesz mnie prosić bym innym tabletek nie sugerowała tylko dlatego, że Ty masz z nimi złe doświadczeniaTabletki dobrze dobrane (na podstawie wywiadu i wyników badań) są lepszym środkiem antykoncepcyjnym, niż stosunek przerywany \"bo chłopak nie założy gumki\".

Iza_Tbg od 2 do 40 zł - tabletki dobiera się na podstawie badań, nie będziesz miała wpływu na ich cenę.

ceny tabsów są bardzo różne - od 3 zł (stediril30), przez 9zł (microgynon21), do 34 zł (harmonet), albo prawie 40 zł (yasminelle). to lekarz ci dobierze odpowiednie na podstawie badań.

=====> czemu ta ruletka 5 lat na przerywanym? A facet pewnie od tej nerwicy drgawek dostaje :P

Gość kklasa
no to mnie nglka zdziwilas i to bardzo??? czytam cie czasem i myslalam o tobie inaczej.... Masz bardzo mądre wypowiedzi ale uważam że jak już polecasz komus tabst, to powinnaś uczulac te osoby na niepozadane ich dzialnie i ryzyko raka szyjki macicy.

Gość Iza_Tbg
wlasnie zauwazylkam przed stosunkiem plyn na jego czlonie i moga sie tam pojawic plemniki ??

kklasa - Działania niepożądane zawarte są w ulotce, każdy może o nich przeczytać, będzie mówił o nich także lekarz.Większość działań niepożądanych występuje w przypadku, gdy tabletki dobiera się na podstawie tego, z czego lekarz czerpie najlepsze zyski. A zakładam - że tak było w Twoim przypadku.Bo gdybyś miała zrobione badania, tonie miałabyś takich przebojów z powrotem do regularności.Zwiększa ryzyko wystąpienia raka szyjki macicy? A to ciekawe - poproszę o wiarygodne źródło.

Gość deeedeee
kklasa- zadaniem lekarza jest uczulenie pacjentki na takie rzeczy. Przedstawienie plusow i minusow danej metody. a nGLka nieraz podkreslala, ze do tabletek nie wroci wlasnie ze wzgledow zdrowotnych. Widzisz, wszystko zalezy od forumowego przypadku. Dziewczynie, ktora zadaje takie pytania i ma takiego odpowiedzialnego mana bezpieczniej jest polecic tabsy.

Gość Iza_Tbg
wlasnie zauwazylkam przed stosunkiem plyn na jego czlonie i moga sie tam pojawic plemniki ?? czy w tym plynie mogas sie znajdowac plemniki

Gość kklasa
i tu sie mylisz! Kazda ingerencja hormonalna jest szkodliwa i w moim i w twoim i w kazdym innym przypadku.

TAK Iza - Ty chyba nie czytasz tego, co piszemy - w co drugim pocie do Ciebie właśnie o tym pisałyśmy.W TYM PŁYNIE MOGĄ BYĆ PLEMNIKI.

kklasa - absolutnie nie masz racji twierdząc, że każda ingerencja hormonalna jest szkodliwa. Poczytaj o hormonalnej terapii zastępczej, o przedwczesnej menopauzie, o PCOS.W niektórych schorzeniach jest wręcz wskazana.Dla wyjanienia końcowego - nie ma żadnego dowodu medycznego na istnienie związku między tabletkami a rozwojem raka szyjki macicy.

Gość kklasa
Iza - -polecam ci wizyte ginekologa i rozmowe z nim o zabezpieczeniu. Nglka dobrze radzi w wielu przypadkach, ale nie polecam ci tabsow. Oj troche mam mieszane uczucia do nglki po tym topiku....

Gość Iza_Tbg
dziki wam za porade