Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olusiaaak

Ciąża pozamaciczna/bliźniacza a test beta i domowy?

Polecane posty

Gość olusiaaak

Witam. mam nadzieje ze ktos rozwieje moje watpliwosci, nie moge znalezc spojnej odpowiedzi jak to jest z w ynikiem testu jezlei chdozi o ciaze pozamaciczna a blizniacza. czy test hcg i domowy to wykrywa? prosze o odpowiedz ewentualne prześłanie linków. oczywiscie robilam test beta i 3 domowe i wszystko negatywnie jednak dalej sie ma watpliwosci. aha i 5 okresow. glupia schiza :(

A co ma ciąa pozamaciczna do bliźniaczej? No chyba, że niefortunnie dobrałaś słownictwo i chodzi Ci o 2 różne ciąże - występujące niezależnie od siebie.Co do ciąży bliźniaczej - to zazwyczaj beta hCG przyrasta więcej, niż przy ciąży pojedynczej - ale często jest to nie do wychwycenia dlatego, że u jednej kobiety beta w 48 godzin wzrośnie o 80% a u drugiej aż o 200% - i obie mogą być w ciąży pojedynczej.Ciąża pozamaciczna - to temat rzeka. Zależy od tego jak bardzo rozwinięty jest zarodek, czy nadal żyje, jak bardzo zaawansowana jest ciąża, czy jest łożysko, czy występuje patologia w budowie łożyska.Zazwyczaj beta hCG i testy domowe wykrywają ciążę pozamaciczną - ale wówczas występuje nieprawidłowy przyrost bety w ciągu 48 godzin (nie osiąga minimum 66%) w związku z czym ciąża w wieku 5 tygodni ma betę na tyle niską, że kobieta sama zaczyna się niepokoić.Skoro miałaś 5 okresów to znajdź sobie zajęcie, bo masz za dużo wolnego czasu.To nie takie hej hop, żeby padło akurat na Ciebie.

Gość olusiaaaak
dziekuje za odp. uspokoilam sie ;)) ze nie jestem ta 1 na sto i zaden test by nie wykryl :) a z ta miesiaczka to boje sie bo naczyatalms ie na forum o plaieminiach a okresie potem znowu ze mozna meic normalny okres ze nie ma reguly wiec ztad strach. ale dziekuje;)

Gość Yonai**
A teraz ja sie zapytam:)skoro moja kolezanka ju sie zapytala na ten temat:)hehe;D wiec niebezpieczny stosunek mial miejse 15 lipca,potem nic nie robilam,7 lipca mialam okres,a potem regularnie 30 lipca,26 sierpnia,i 22 wrzesnia....okresy normalne z bolami,alke mam watpliwosci;/bylam ju u lekarzy z 6 razy i to roznych;/robilam z 12 testow,ale ja nadal jestem przekonana ze jeztem w ciazy:(i teraz mi przyszla do glowy ta ciaza pozamaciczna;(ciagle oddaje mocz,i niewiem co ju mam pisac:(co ja mam robic...zrobic jeszcze raz test:(czy bete powtorzyc???

Zrób badanie moczu, to może być zwykłe zapalenie pęcherza. Wówczas zdarza się, że \"wydyma\" brzuch, cała okolica podbrzusza jest obolała.