Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MZ30

reductil

Polecane posty

Gość barbarelcia
witam was wszystkie.dzisiaj zdobylam wreszcie reductil i jutro zaczynam je stosowac mam do zgubienia ok 20 kg o niczym innym nie marze Pozdrawiam zyczcie mi powodzenia i cierpliwosci

Gość Misiuula
hej. dzis jest pierwszy dzien jak zaczelam brac reductil10mg. wcale nie czuje glodu a nawet bym powiedziala ze nie moge patrzec na jedzenie. Bardzo duzo pije to fakt... Mam nadzieje ze mi waga spadnie. Aktualnie jest 96kg.... przy 169cm wzrostu. to bardzo duzo....

Gość tagine
Zachecamy do gotowania w marokanskich naczyniach ceramicznych na ogien tagine. Zdrowo i egzotycznie. Dostepne w naszym sklepie rekodziela marokanskiego oraz na aukcjach allegro. www.marokostyle.com

Gość LENKA116
Dzis deprecha dopadla i mnie pogoda do bani mam okres i mysle tylko o jedzeniu no a najgorsze jest to ze nie tyko mysle ale i jem jem i jem i nie moge sie opanowac czyzby to zapowiedz tego co bedzie jak odstawie R...??????? Masakra mam nadzieje ze jakos sie opanuje ale wiem ze bedzie ciezko bo jem mimo tego ze nie odczuwam glodu!!!!! ;( No mam nadzieje ze WAM idzie lepiej macie jakies sposoby na tzw. napiecie przedmiesiaczkowe bo ja wtedy chodze wsciekla i obiadam sie!!!!???? Pozdrawiam

Gość gronia
witam was wszystkie.wczoraj wzielam pierwsza tabletke nie chce sie jesc to fakt tylko ten bol glowy jest straszny ale mam nadzieje,ze to minie.Czuje sie troszke lzejsza nie taka napompowana i z niecierpliwoscia czekam na efekty pozdrawiam.

Gość gruba36
Lenko , nie znam żadnego sposobu na Twoją dolegliwość. Znam ten ból i zawsze w te dni łakomstwo zwycięża. Kiedyś czytałam w jakimś poradniku dla osób walczących z nadwaga, że nie można wyeliminować z diety zupełnie tego co jest wysokokaloryczne a za czym przepadamy. W chwili gdy masz ochotę na ciasto zjedz mały kawałek a nie maltretuj się, bo wytrzymasz 9razy a za 10tym zjesz pół blachy. Ja dziś mam urodziny synka, był tort, słodycze i nie odmówiłam sobie ,choć miałam na czuwaniu hamulec. CO do tabletek to biorę trzy razy dziennie, staram się jeść gotowane i chude produkty. Dziś było trochę inaczej, więc jest ryzyko objawów o których pisałaś. No ale o tym się przekonam. Pozdrawiam wszystkich .

Gość Emi_Irlandia
Lenka111 Ja mialam tez cos takiego jak ty , własnie przed miesiączką ale na szczescie opanowałam sie, a jak mnie bardzo ciągneło to jadłam jabłka, wiem nie kazdemu to pomoze ale mi akurat tak.A tak pozatym dziewczyny po 2 tygodniach schudłam 5 kg, jeszcze mi zostało 15 ale wiem ze mi sie uda...i wam tez zycze sukcesów. Zastanawiam się nad dietą kapuscianą i chyba zaraz sobie ugotuje zeby od jutra wystartowac. :-) Pozdrawiam.

hej dziewczyny od poczatku brania r.. ubyło mi 5 kg i juz mam koniec tabletek ale uwieżcie cwiczenia callaneticsu bardzo dużo dają po 10 godz super efekty miałam 62 kg a teraz mam 57 mimo ze nie mam tab.nie przerwe diety i cwiczen po 10 godz mam 2 cm mniej w udach i nie tylko POLECAM same jedzenie tabletek nic nie daje.....

Gość Emi_Irlandia
SANDRUNIA 1985 Ja się tak wogóle zastanawiam po co ty stosowałaś Reductil skoro masz tak małą wagę, rozumiem dziewczyny które mają naprawdę nadwagę,i dla własnego zdrowia i wygladu staraja się to zmienic, a Ty mozesz spokojnie na diecie i tych cwiczeniach zgubic te 5 kg.Bo wiekszosc z nas ma minimum 20kg nadwagi i sama dieta nam napewno nie wystaczy,a Reductil bierzemy po to zeby zachamował u nas potworny głód.Ja chcialabym miec taką wage jak Ty byłabym szczesliwa:-) Pozdrawiam

Gość gruba36
Sandrunia! JA nie rozumiem kto Ci przepisał te tabletki. Bez urazy, ale chyba do końca nie rozumiesz ich zastosowania, skutków ubocznych i problemu, ktory dotyczy osób otyłych, takich jak ja. Nigdy nie pomyślałabym przy takiej wadze szukać pomocy farmakologicznej. Uważaj, żebys nie wpadła w anoreksję, pracowałam z takimi ludźmi i wierz mi, żę jest to gorsza i bardziej niebezpieczna choroba jak otyłość. Śmiem twierdzić, że te 5kg zrzuciłabyś przy diecie i ćwiczeniach, które stosujesz. Ja niestety nie mogę ćwiczyć, gdyż większy wysiłek powoduje tachykardie i niewydolność oddechowa, Jedyne co mogę to spacerowac, jeździć spokojnie rowerem i uczęszczać na basen . Pierwszy raz w życiu stosuje wspomaganie farmakologiczne, bo wiem, ze jeśli nie zrzucę tych kilogramów moje życie będzie wegetacja a nie radością. Pozdrawiam!

rozumiem co chcecie mi wytłumaczyc,anoreksja mi napewno nie grozi bo jestem za łakoma żeby nie jeść. może i schudłabym bez tych tabletek te 5 kg ale liczylam na więcej ale teraz wiem że brzucha po ciąży poprzez tabletki nie zgubie obracam się w takim towarzystwie przy którym wygladam nie apetycznie duży brzuch i to cały w roztępach grube uda zresztą wiecie jak to jest może nie waże tyle co wy ale ja też mam swoją wymarzoną wagę nie 45 ale 55 których nigdy nie miałam a jestem niska 165.na szczęście nie miałam żadnych problemów ubocznych.moja bratowa wazy 50 kg i brał reductil to o niej można pisać że ma coś nie tak.bo teraz wygląda jak suchy szczypiorek.teraz będe się starać schudnąć bez tabletek jedyne co mogę wam polecić to prosze spróbujcie callaneticsu to nie są ćwiczenia przez które się zmęczycie uwieżcie i zaufajcie.może też to forum nie jest dla mnie ale chciałam w nim z wami uczestniczyć ,ale czego się nauczyłam to mobilizacja życzę wam powodzenia w utracie zbędnych kg i dużo zdrowia.bede do was zaglądac papa

Gość brucha1
czesc dziewczyny,tak czytam o waszych osiagnieciach i nie moge wyjsc z podziwu,ja po raz pierwszy kupilam REDUCTIL,bo sporo przytylam,moja waga zawsze byla 55kg,a teraz waze 70kg:(((jem tak jak zawsze 1 posilek dziennie,czyli obiad,na kolacje i to zadko nieraz przekasze kanapke,ktos mi powiedzial ze moj wzrost wagi moze byc spowodowany tarczyca,lub zmiana klimatu(od 3 lat mieszkam za granica),jestem w trakcie badan,wracajac do tematu tabletek,bralam je jedno opakowanie i NIC:(((ani kg u dol:(((czekam na wyniki badan jezeli nie bede miala zadnych chorob to zdecyduje sie na dalsza terapie z REDUCTIL

Gość gruba36
Brucha! Jeśli czytałas dokładnie nasze wypowiedzi to powinnaś wiedzieć, że reducil jest dla ludzi z otyłością a nie nadwagą. Nie wiem czy znasz działanie tego leku, bo z Twojej wypowiedzi wynika, ze nie bardzo. Jeżeli wybrałas opakowanie leku i nie zrzuciłaś ani jednego kilograma, jedząc tyle co piszesz to musisz szukac innej przyczyny np zaburzenia pracy tarczycy. Nie chce się wymądrzać , bo zdaje sobie sprawę ze dla Ciebie Twoja nadwaga jest duża, ale prosze zastanów się co robisz. Przeczytaj wypowiedz Sandruni, która namawia na ćwiczenia i dietę. JAk dotąd nie wynaleziono magicznej tabletki na zgubienie zbędnych kilogramów. Ciągle w największych laboratoriach farmaceutycznych prowadzone są badania. Firma , która znajdzie magiczny środek, będzie najbogatsza firmą na świecie. Te wszystkie leki po które sięgamy wspomagają tylko odchudzanie, lub zmieniaja nasze nawyki, hamują wilczy głód . Ale trzeba wiedzieć, że to są tylko leki dla osób, których otyłość stanowi zagrożenie życia. MAja one dużo skutków ubocznych i stawiaja nas grubasów przed bardzo trudnym wyborem. Z całym szacunkiem, jeśli bierzecie te leki tylko po to żeby założyć na siebie dwa numery mniejsze ubrania to bez urazy JESTEŚCIE NIEDOJRZAŁE .Poszukałabym porady u psychologa, psychoterapeuty, który pozwoli Wam uwierzyć w siebie i zaakceptować swoje ciało i zrozumieć, że nie tylko modelki są piekne. Wiem co mówię, bo kiedyś sama skorzystałam z takiej pomocy. Widziałam wokół siebie piękne dziewczyny, w ślicznych ubrankach.No i miałam w domu to nieszczesne lustro, które co dnia mówiło mi, że jestem gruba i nie mogę być z tym szczęśliwa. Miało rację, do czasu kiedy nie zaakceptujemy siebie takimi jakimi jesteśmy szczęście miłość będzie nam obca. I tego własnie się nauczyłam, to zrozumiałam. Zaakceptowałam swój wygląd, pokochałam swoje ciało, poznałam wspaniałego meżczyzne, który kocha do tej pory każdy centymentr mojego ciała.(Ważyłam 80kg) Teraz straciłam werwe, kondycję , jestem ociążała zmeczona i dlatego szukam ratunku. CHcę żyć, biegać z dziećmi po parku, grać w piłkę . CHcę czrpać z życia to co jest najlepsze i wcale nie prawdą jest , ze jest to jedzenie. Troche Was zanudziłam . Przepraszam i pozdrawiam! Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie Ralph Waldo Emerson

Gość LENKA116
Do Puszysta 35 no dalas czadu kochana zobacz jaka cisza zalegla no ja musze przyznac ze sie w pelni z toba zgadzam !!!!! U mnie waga spada ale zwolnila mija 10 tygodni z R...21 kg mniej i musze przyznac ze moze moj organizm sie przyzwyczail bo juz tak dlugo mnie nie trzyma tzn czasami czuje glod ;( ale postanowilam ze skoncze to opakowanie i sprobuje o wlasnych silach dalej pozbywac sie balastu a zostalo jeszcze sporo marzy mi sie 70 a na razie jest 95 no ale efekty sa widoczne i odczuwalne ;))) A jak tam u Ciebie???? Pozdrawiam serdecznie ;) P.S. Bardzo piekne to co pisalas tak szczerze to sie wzruszylam

No hej laski. Ja tez moge pochwalic sie ,ze 10-11 kilo mniej.Teraz 85 kilo))))) yupiii. Zmienilam moje wieczorne wojaze :))) teraz wiecej bialka ,weglowodany 1-2 razy w tygodniu. W lipcu mam slub ,wiec dalej do przodu :))) Pozdrawiam wszystkie !!!!!!!

Gość Emi_Irlandia
Witam Was milutko:-) Tak jak obiecałam ze będe pisała o swoich postepach tak wiec na poczatku tyg jestem bo zawsze sie waze w poniedziałki ale nieraz niemam jak wejsc na kompa tego dnia, otóz dziewczynki moje schudłam w 3 tyg 6 kg, czyli spada mi 2 kg tyg, a teraz zaczełam od wczoraj chodzic na Tae-bo sa to cwiczenia aerobik połaczony z boxem , naprawde polecam, ja raczej jestem leniwa i myslałam ze po 15 minutach kondycja mi nie pozwoli cwiczyc ale ku mojemu zdumieniu dałam rade przez godz byc w ciagłym ruchu. Treningi mam tylko 2 razy w tyg ale mam płytke z zestawem cwiczen od mojego trenera, i moge spokojnie tez cwiczyc w domku, i nawet mi sie to podoba:-).Po trzech tyg juz niemam takiej suszy w ustach, apetytu nadal niemam , jem 2 posilki dziennie, odrzucialam chleb ,ziemniaki, tłuste,cukier, teraz tylko jadę na słodziku, i zadnych słodyczy i powiem wam ze mnie wogole nie ciagnie. Poprostu moj żołądek sie strasznie skurczył ze tak szczerze jem mniej niz moj 6 letni synek, znajomi zauwazyli postep bo brzuch mi spadł i buzia mi strasznie wyszczuplała, i wogole czuję sie duzo lepiej,szkoda ze nie zmierzylam sie wczesniej w pasie i udach bo niewiem dokladnie ile cm zgubilam ale spodnie mam luzne na tyłku a juz wczeniej w nich przestalam chodzic bo ledwo sie zapinałam a teraz buzka mi sie haha jak je załoze. I ogólnie psychicznie czuje sie duzo lepiej, nie jestem juz ocięzała, mam energie. Do Gruba36 super post , bardzo mi sie podobał, oczywiscie równiez sie z Toba zgadzam, nie bylo mnie kilka dni na necie i jak przeczytałam twoj poscik to ja bym tego lepiej nie ujeła:-). Pozdrawiam was cieplutko i do nastepnego sklikanka,Trzymajcie sie dziewczyny i dacie radę tylko więcej wiary, bo jak to mowia "Że my Kobiety jestesmy nie do zdarcia":-)Pa.

Gość gruba36
Witajcie dziewczyny! Byłam dziś na wizycie u pielęgniarki, ważę 113,700.Czyli przez dwa tygodnie spadło mi 1.300. Napisze więcej wieczorem . Lenka, super efekty,gratuluje, marzę o takiej wadze. Pozdrawiam!

Gość brucha1
do gruba 36,chyba mnie zle zrozumialas:(zrobilam wszystkie wyniki,sa OK:)tyle dobrego,mi naprawde nie chodzi tylko o to zeby zalozyc ubrania o 2 rozmiary mniej,dla Ciebie nadwaga to Twoj przykalad,da mnie moaja nadwaga jest gigantyczna,jak bys wazyla cale zycie 55kg i przytyla bys 17kg to dobrze bys sie czula z ta waga,nie chodzi o rozmiary,chodzi o zycie,moze masz racje z tym psychologiem,pomysle nad tym,mialam nadzieje ze ktos mnie zrozumie,ale chyba sie mylilam,nie wiem jak sie czulas jak tylko tylas i tylas,czy podobalas sie swojemu patnerowi,czy twoje zycie sexualne bylo takie same jak przed przytyciem???pozdrawiam cieplo wszystkie dziewczyny i zycze powodzenia,ja tym czasem dalej zostane ze swoja nadwaga i depresja:(((

Gość brucha1
PS,teraz faktycznie tylko je, i jem,od kad zaczelam brac R...wzielam 1 opakowanie,staram sie codziennie wieczorkiem godz pojezdzic na rowerze,wiec jak widzisz nie mysle tylko o tym ze R...jest cudowna tabletka,bo tak nie jest,NIE MA CUDOWNYCH LEKOW NA WSZYSTKO,jak by byly,hmmm o ile zycie bylo by latwiejsze:)))pozdrawiam Was dziewczyny

Gość gruba36
brucha1! Przykro mi, że moja wypowiedz sprawiła Ci przykrość . Nie mialam takiego zamiaru, choć reagując tak, śmiem twierdzić, że nie jesteś dojrzała . Przepraszam za szczerość. Gdybyś uważnie przeczytała moje wypowiedzi zrozumiałabyś co chciałam przekazać . JAk już wcześniej wspominałam reductil to lek dla osób z otyłością, których wskaźnik BMI wynosi >30.SPrawdz jaki jest Twój wskaźnik BMI np na tej stronie http://kobieta.wp.pl/kat,26231,pos,5,kalkulatorbmi.html Ja zdecydowałam się na ostatnią deskę ratunku jak mój wynosił 46.6.I dziś wiem, że to nie było dobre rozwiązanie. Do dziś chodzę na kontrolne badanie RR i ciągle jest podwyższone, mimo, że odstawiono mi reductil. Pije teraz tylko jedna kawe.Wiem też, że koleżanki z podobnym problemem dobrze reagują na ten lek i maja świetne rezultaty , jak np Lenka116. Rozumiem co czujesz i wiem, że dla Ciebie Twój problem jest ogromny i niczym nie różni się od mojego. Zawsze podobałam się mojemu partnerowi i ciągle jestem dla niego najpiekniejsza najkochansza kobieta. Co do życia seksualnego to tu masz racje, jestem mniej aktywna w łózku, ale ciągle lubię seks i nie krępuję się mojego męża. Wybacz ale jeśli Twój partner bedzie kochał Cię jedynie za piękne jędrne ciało, to kiedyś obejrzy się za młodszymi od Ciebie. A co do wizyty u psychologo to cieszę się , że o tym pomyślisz,skoro jak sama napisałaś nie tylko nadwaga Ci towarzyszy ale i depresja . I nie jesteś sama, my wszystkie mamy problem z nadbagażem. Pozdrawiam! Uwierz w siebie i pokochaj sie taka jaką jesteś . Znajdz w sobie walory zalety, które zakryją Twoje niedociągnięcia. Éric-Emmanuel Schmitt — Kiedy byłem dziełem sztuki Jako młody człowiek chciałem, żeby piękno było we mnie, byłem nieszczęśliwy. Teraz wiem, że jest ono wszędzie wokół, akceptuję je.

Gość kooleżanka75
hej, miałam kiedyś podobne problemy z wagą do Was. Teraz mam 10kg nadwagi, ale nic nie pomaga. Nie przejmuję się już tym zbytnio. Mam Meridię 15, ale nie chce mi się jej brać. Waga ani nie rośnie ani nie maleje. Staram się jeść zdrowo itd. Natomiast dziwi mnie fakt, że Tobie "Gruba", lekarz odstawił reductil i nie zaproponował czegoś lepszego, np. Regenon Retard (czy Tenuate, różne są nazwy tego samego leku). Ja właśnie po regenon retard doszłam do BMI 25, czyli prawie idealnego. Może pogadaj z lekarzem o tym. W Niemczech przepisuje się Regenon Retard osobom z BMI powyżej 30. Naprawdę działa. Bierzesz góra 3-miesięczną kurację i potem ewentualnie uczysz organizm jak nie jeść tłusto, przy pomocy Xenicalu (orlistatu). Powodzenia w walce o zdrowie, bo o to tu chodzi. Osoby, które tak bardzo atakują farmakologiczne wspomaganie odchudzania niewiele wiedzą o problemach osób otyłych (kołatanie serca, bóle stawów, puchnięcie nóg, zadyszki itd.). Pamiętajcie, że otyłość jest chorobą uwarunkowaną genetycznie i w wielu przypadkach na niewiele zdają się diety i ćwiczenia. To wielce złożony problem organizmu.

Gość brucha1
Witam Cie gruba:)przepraszam,moze ja tez troche za ostro napisalam,moj maz tez mnie kocha taka jaka jestem,tylko ze ja nie potrafie siebie zaakceptowac,to ja chowam sie przed nim,czyli po ciemku:(aktywnosc tez spadla,jestem ospala,flegmatyczna:(((rozumie o czym pisalas,ja zanim sieglam po ten lek to sporo czytalam na necie,mam kolezanki farmaceutki,wypytywalam o wszystko,zanim wzielam R...i oczywiscie zrobilam wszystkie badania,sa ok:)a R...bralam tylko mies jak zobaczylam ze nie ani kg to poprostu dalam sobie spokuj,ruszylam za przeproszeniem tylek i codziennie wieczorem na godz smigam na rower:)oczywiscie tez jak narazie ani kg w dol:(a to ze wczesniej sieglam po R...to nie jest niedojzalosc,tylko akt desperacji:(jak zobaczylam ze wciaz "rosne",ja nie jestem zwolenniczka "dopalaczy"typu R...czy jak branie narkotykow,bo znam takie co barly zeby schudnac,mam 2 dzieci i mam dla kogo zyc,a przede wszystkim dawac przyklad.Zycze Ci duzo zdrowia,oczywiscie dal Was wszystkich,trzymama za Was kciuki i ciesze sie ze jestescie:)))

Gość sdfghjkloiuy
brucha, jeżeli reductil nie pomógł przez miesiąc to widocznie nie jest dla Ciebie. Proponuję spróbować spokojniej: 1 tabletka chromu dziennie np. BioChrom, proponuję też uzupełnić organizm w kwas foliowy. TAK w kwas foliowy. Poczujesz się lepiej, pewniej i organizm zacznie też regulować pewne procesy. Odchudzanie się dietami rzadko daje dobre rezultaty, bo każda z diet powoduje utratę ważnych mikroelementów, witamin itd. To nie dość, że zaburza funkcjonowanie organizmu to jeszcze spowoduje podówje przyswajanie tłuszczu po zakończeniu diety, bo organizm będzie się bał kolejnej głodówki. Także olać diety. Lepiej skupić się na dobrym doborze składników odżywczych. Z tłuszczów nie wolno całkowicie rezygnować, bo one są nam niezbędne do życia. Mózg bez tłuszczu nie funkcjonuje. Tylko należy zastapić te złe tłuszcze dobrymi. Wieprzowina powinna iść w wieczną odstawkę, bo to samo zło. Wołowina może być. Drób jest też ok, ale ryby to coś, co powinno witać na stole kilka razy w tygodniu. ALE nie paluszki rybne, smażone ryby tylko normalnie pieczone ryby czy gotowane na parze itd. Panga to nie ryba tylko chemia, więc nie powinna nigdy znaleźć się na stole. To sam wybielacz i masa antybiotyków, sterydów itp. śmieci. Pstrągi, łososie, makrele (czasem też wędząną warto zjeść), tuńczyk... Zapoznaj się z kuchnią japońską, głównie z sushi. To nie dość, że przepyszna kuchnia to jeszcze zdrowa. Suche płaty wodorostów dostępne u nas możesz jeść jako przekąskę w ciągu dnia. Pyszne to jest. Zresztą zapewne jesteś nieźle obeznana z dietami, kuchniami itd. Ale u mnie to wszystko działa cuda.

Gość brucha1
Witam wszystkich,zgadzam sie z Toba sdfghjkloiuy,ze diety i R...dla mnie sa do bani:(kazdy kto stosuje diety to po pewnym czasie ma ochote na wszystko co pod reke wpadnie i wszystkie starania na darmo,efekt JOJO:(rybki owszem lowimy i je zjadamy:)niestety lubie tylko smazone:(wiem ze nie to niewskazane,drob uwielbiam gotowany na rosolku:)tak jak pisalam wczesniej ruszylam tylek i codziennie godz lub 2 jezdze na rowerze,fitnesow itp nie lubie,a jak czegos nie lubie nie potrafie sie zmusic,jedynie do czego sie zmusilam to do picia wody,nie kupuje COCA COLI,ktora ja i moje dzieci lubimy,dlaczego to co jest dobre w smaku nie jest dobre dla zdrowia:(Wszystkim zycze kg w dol,wytrwalosci i zdrowia,rowniez dziekuje za wsparcie:)pozdrawiam

Witam was wszystkie dziewczyny :) Ja dokladnie tydzien temu wzielam 1sza tabletke REDUCTIL 10mg. Dostalam probke leku (7 tabletek) od lekarza rodzinnego... i musze powiedziec ze na mnie ten lek dziala wysmienicie... po 5 dniach zdecydowalam sie na zakup calego opakowania... W tydzien schudlam 4 kilogramy :) Oczywiscie przed rozpoczeciem kuracji porobilam wszystkie niezbedne badania, odwiedzilam tez kardiologa i lekarze zgodnie podjeli decyzje ze przez jakis czas moge uzywac REDUCTILu :) Jak narazie czuje sie dobrze, rzadnych skutkow ubocznych, wrecz przeciwnie... wczesniej 2-3 razy w tygodniu bolala mnie glowa... teraz przez 7 dni ani jednego dnia nie odczuwalam bolu :) Jestem zadowolona ze waga spada i mam nadzieje ze bedzie spadac nadal... Wszystkim Wam zycze powodzenia w zrzucaniu kilogramow... Pozdrawiam cieplo i trzymam za Was kciuki!!!!

Hej laski i przyszle laseczki!!! Ja sie zaliczam do tych drugich,pragne zrzocic pare dobrych kilo po porodzie, czy jest ktos z Belgii? Przypuszczam ze nie dostane recepty na Reductil- czy mozecie mi pomoc go zakupic? Z niecierpliwoscia czekam na wasza pomoc. MERCI

Gość mousefish
Witajcie dziewczyny... Mam taki sam problem jak Wy. Po ciąży przytyłam 25 kg. których nie mogę zrzucić!!! a nie jem dużo. Śniadanie i obiad. Na śniadanie przeważnie 3 kanapki a na obiad _ łyżka ziemniaków i powiedzmy dwa nieduże kotleciki mielone... i sałata jakaś zawsze (to tylko przykład oczywiście) Mam zamiar brać reductil - o ile lekarz mi przepisze. A powinien... Dziś dostałam wyniki badań na poziom hormonów tarczycy - i wszystko ok. Mam wszczepiony implant antykoncepcyjny, i to być może powód mojego tycia. Strasznie jednak nie chcę się go pozbywać, bo nie mam przy nim miesiączek. Niestety karmię jeszcze piersią, więc moja decyzja o przyjmowanie reductilu będzie się wiązała z zaprzestaniem karmienia. Niunia ma 5 miesięcy, i tak dokarmiam ją mleczkiem modyfikowanym. Boję się jednak wyrzutów sumienia, że kosztem dziecka będę chciała schudnąć. Ale ja już mam problemy z poruszaniem się. Bolą mnie kolana. Mogę zapomnieć o tym, żeby na nawet moment uklęknąć. Ważę powyżej 100 kg. Nawet nie wiem ile - boję się wejść na wagę. Wzrost 173cm. Poradźcie coś dziewczyny. Co Wy byście zrobiły na moim miejscu? W poniedziałek mam wizytę u lekarza, jeszcze z nim ( a raczej z nią) porozmawiam. Mam nadzieję, że nie odmówi przepisania recepty. Jeżeli któraś z Was jest z UK niech da znać czy miała jakieś problemy ze zdobyciem recepty. Pozdrawiam.

Gość mousefish
Dodam, że już wcześniej brałam MERIDIĘ 15. Ale z głupoty własnej oczywiście, bo ważyłam 70 kg. I chciałam schudnąć 5kg. Oczywiście udało się, ale przy takiej wadze nie powinno stosować się tego leku. Aha, i żadnych skutków ubocznych nie miałam. Brałam meridię dwa miesiące. 5kg na taki okres to trochę mało - ale umówmy się... jak można zrzucić tłuszczyk skoro się go prawie że nie ma :) (mam mocną budowę ciała)

Gość patulka111
hej kochane dzieweczki czy ma któras możliwość odsprzedania reductila lub recepty, byłam u lekarza a ważę 80kg i powiedział mi że jak przytyję jeszcze 5kg to mi przepisze...tragedia, 4 miesiące temu urodziłam córeczkę i tyję jeszcze bardziej...mam tylko 169cm... pomocy!!!

Gość mousefish
Czyli na tym forum nie należy spodziewać się rady ani wsparcia... Świetne forum. Dzięki.