Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 MZ30

reductil

Polecane posty

Go艣膰 gruba36
Witam! mousefish-trudno jest udziela膰 rad, gdy偶 ka偶da z nas ma tylko ten sam problem, a inn膮 sytuacje, stan psychiki, powody si臋gania po leki. Gdybym ja by艂a na Twoim miejscu nie zrezygnowa艂abym z karmienia piersi膮. Z trzech powod贸w -cho膰by z odrobin膮 pokarmu przekazujesz wi臋cej swojemu male艅stwu ni偶 zyskasz bior膮c reductil, nie masz oty艂o艣ci, kt贸ra jest wskazaniem do brania leku po trzecie mozesz sobie wiecej zaszkodzi膰 jak pom贸c. Drogie kole偶anki, rozmawialam ze swoj膮 lekark膮 na temat przywr贸cenia mi reductilu. Powiedzia艂a, 偶e nie ma takiej mo偶liwosci, gdy偶 ci艣nienie znowu moze mi sie podniesc. Nie ma innych lekow , kt贸re mog艂abym dostac w zamian. Ale Orlistst jest niedostepny od tygodnia w aptece. Powiem Wam, 偶e ju偶 nie chc臋 tabletek. Chodz臋 trzy razy w tyg na aqua aerobic, a reszte dni id臋 sama na basen 1.5-2godz i sobie plywam. Czuj臋 sie rewelacjyjnie mimo, ze moja waga to 111kg to przestaly bolec mnie nogi, plecy krzyz. Czuj臋 sie dobrze i ja i moi bliscy, znajomi widza ju偶 efekty. No zmieniam garderobe wyrzucilam roz 22-24 i teraz mam 18-20. Mam wi臋cej si艂y, energii . Dodam jeszcze, 偶e co dwa dni chodze na basen popoludniami ze swoimi szkrabami i super si臋 bawimy. Jescze troche i wierze , ze bedziemy sie bawic w parku. Pozdrawiam wszystkich. Przepraszma za chaotyczne wypowiedzi. Wyruszam na aqua aerobik. Buziaczki!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mousefish
Niestety, ale lekarz sam stwierdzi艂, 偶e to ju偶 nie jest nadwaga. Sama jestem w bardzo du偶ej desperacji, i obawiam si臋, 偶e zaprzestanie karmienia piersi膮 mo偶e si臋 pr臋dzej odbi膰 na mnie, ni偶 na dziecku. Malutka ma 5 miesi臋cy. Ca艂y czas karmi臋 tylko jedn膮 piersi膮, kt贸ra ju偶 nie jest w stanie jej zupe艂nie nasyci膰. I tak dokarmiam j膮 mieszank膮. Uwielbiam j膮 karmi膰 piersi膮. Tego uczucia jakie wtedy czuj臋, nic mi nie zast膮pi. Ale u mnie skok wagi by艂 zbyt szybki. Zaje.... bol膮 mnie kolana, stopy, nie mog臋 d艂u偶ej ni偶 par臋 minut nosi膰 dziecka na r臋kach, zaraz trac臋 oddech i jestem spocona jak mops. Wi臋c ja ju偶 nie widz臋 innego wyj艣cia. To naprawd臋 wielki dylemat dla mnie. Moje zdrowie, czy butelka zamiast piersi....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Emi_Irlandia
Witam was cieplutko:) Ostatnio nie mialam dost臋pu do kompa, i dlatego sie nie odzywalam, i teraz moge sie pochwalic ze po 48 dniach brania reductilu schud艂am 11 kg, normalnie jestem taka szczesliwa chociaz jeszcze chce zrzucic minimum 10, ale teraz juz czuj臋 sie innaczej nie wpomn臋 o tym ze nosz臋 duzo mniejsze ubrania, i wszyscy widz膮 duza r贸znic臋.Niemam zadnych skutk贸w ubocznych, czuje sie dobrze, spie jak dziecko...Mi艂o jest teraz wchodzic na wag臋 gdy z kazdym wejsciem widac r贸znice ze ona rzeczywiscie spada....Pozdrawiam was i zycze wam r贸zniez sukces贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mousefish
Emi - a mia艂a艣 jakie艣 problemy ze zdobyciem recepty? ja mam BMI 34 - czyli 1-szy stopie艅 oty艂o艣ci, ale dalej si臋 martwi臋 czy lekarz da mi reductil. W ko艅cu w UK 70% pa艅 ma BMI powy偶ej 35 :) i mo偶e stwierdzi膰, 偶e nie powinnam si臋 za bardzo wyr贸偶nia膰 z t艂umu?? he he :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Emi_Irlandia
Mousefish Ja normalnie dosta艂am od mojej lekarki reductil 15 bo mi powiedziala ze juz normalnie mozna wypisac jak sie ma 30Bmi, niewiem jak jest w Anglii ale napewno niema problemu zeby ci przepisa艂.Tylko zrobi ci najpierw komplex badan zeby sie upewnic ze mozesz brac bo lista przeciwwskaza艅 jest bardzo d艂uga.Ja na szczescie jestem zdrowa jak rybka, i reductil mi nie dokucza,chociaz na poczatku mi dretwia艂a reka i bylo mi zimno ale to po kilku dniach usta艂o.Pozdrawiam:-).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agunia77
Witajcie!! A ja mam pytanie do os贸b kt贸re odstawi艂y ju偶 Reductil. Jak jest z efektem jo-jo? Bo tego boje si臋 najbardziej. (Opr贸cz oczywi艣cie skutk贸w ubocznych). Od poniedzia艂ku zaczynam bra膰 te tabletki i obawiam si臋 co b臋dzie po ich zaprzestaniu. Ja mam du偶y problem ze s艂odyczami, na ich widok jak to m贸wi膮 \"a偶 mi si臋 uszy trz臋s膮\". Nie umiem si臋 opanowa膰. Lekarz mnie zapewnia艂 ze te tabletki \"z艂agodz膮\" m贸j apetyt na s艂odycze. Ale co potem jak osi膮gn臋 sw贸j cel? Pozdrawiam i trzymam kciuki za "Reductilki":))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mousefish
Do Emi - w艂a艣nie wr贸ci艂am od lekarza, nie dosta艂am reductilu!!!! sprawdza艂am dzisiaj wag臋. moje BMI to 36,8!!!! W UK powy偶ej 35 si臋 dostaje - wi臋c si臋 zaliczam... a wed艂ug lekarza nie! sam przeczy艂 swoim s艂owom!!! i wed艂ug lekarza jestem jeszcze za szczup艂a, powiedzia艂a, 偶e musz臋 zmieni膰 diet臋! ale jak do jasnej cholery mam j膮 zmieni膰 jak ja prawie nic nie jem!!!! Emi, mam takie pytanko do Ciebie. Ja mog臋 bez problemu za艂atwi膰 sobie recept臋 na meridi臋 w PL, ale cena jest niesamowita, da艂a by艣 rad臋 wzi膮膰 od swojego lekarza rec臋pte (mo偶e mog艂aby艣 powiedzie膰, 偶e swoj膮 gdzie艣 zgubi艂a艣) ja bym Ci za ni膮 zap艂aci艂a??? Je偶eli nie, nie ma sprawy. Sprawdzam po prostu wszelkie mo偶liwo艣ci.

Udost臋pnij ten post

Witam wszyskich... chcialam zapytac czy moze ktoras z was podczas brania Reductilu miala niereguralne miesiaczki? Ja od paru lat biore Harmonet ktory od poczatku regulowal mi okres.. Zawsze wszystko bylo ok, co do dnia.. Od 3 tygodni biore Reductil, schudlam 9 kg, cisnienie w normie, rzadnych skutkow ubocznych az do dzis, kiedy to pojawilo sie niewielkie krwawienie... Normalnie powinnam dostac okres za 2 tygodnie.. Nie wiem czy to skutek uboczny tego leku, czy cos mi sie samo poprzestawialo... Napiszcie mi prosze czy ktoras z was miala podobne \"doswiadczenie\" i jesli tak to co wtedy robilyscie... Zastanawiam sie nad odrzuceniem Reductilu.. ale boje sie ze bez niego ciezko bedzie mi schudnac:( z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aga3
Z tego co widz臋, to podzielone s膮 zdania, co do tego od jakiego BMI ju偶 mo偶na dosta膰 recept臋. Czy jest kto艣 z UK kto mia艂 problemy w otrzymaniu recepty, pomimo, i偶 BMI przekracza艂o 30 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aga3
temat si臋 wyczerpa艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Emi_Irlandia
Mousefish Jestem w szoku ze nie dostalas recepty na reductil z bmi takim jak masz to naprawde to Uk jest chore, sluchaj jezeli masz mozliwosc zalatwienia recepty w Pl to dobrze bo ja ostatnio tez kupilam w pl bo tu w irlandii mi sie skonczyla karta medyczna bo poszlam do pracy i akurat tez waznosc mi sie konczyla i mam tylko GP.Ja w polsce zaplacilam za meridie 15, tylko 70 z艂 roznie ceny sie wachaly w aptekach ale max 130 z艂 a w irlandii jak pytalam to 114 euro za 28 tabletek a w Polsce jest normalnie 30 szt,wiem ze kiedys Meridia byla droga w polsce ale teraz juz nie jest zle, taniej niz tu w irlandii czy uk napewno bo jak bym nie liczyla to na polskie tu bym musiala dac ponad 500 z艂.To mam w polsce 7 opakowan, za jedn膮 tu.Sorki ze wczesniej nie odpisalam ale nie mialam kiedy wejsc na kompa.No i przy okazji sie pochwal臋 ze wreszcie sie pokaza艂a 7 w mojej wadze z przodu, waze 78 z 91kg. w ciagu 53 dni zgubilam 13 kg.Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mousefish
By艂am wczoraj w poradni zrzucania wagi :) Szlag by mnie najja艣niejszy trafi艂. Czeka艂am na wizyt臋 tydzie艅 czasu po to, 偶eby us艂ysze膰 - 偶e mam prowadzi膰 dziennik przez par臋 dni - co dok艂adnie jad艂am. Zosta艂am zwa偶ona i zmierzona... Wizyta by艂a z piel臋gniark膮!!! kt贸ra nawet recepty przepisa膰 偶adnej nie mo偶e!!! Przecie偶 lekarz kt贸ry wyznaczy艂 mi t膮 wizyt臋 m贸g艂 to zrobi膰. M贸g艂 powiedzie膰 mi o tym prowadzeniu dziennika. Mia艂abym tydzie艅 do przodu, i ta wizyta u piel臋gniarki mia艂aby jaki艣 sens... Na szcz臋艣cie piel臋gniarka by艂a przemi艂a, i zaproponowa艂a jeszcze raz udanie si臋 do lekarza (zapisa艂am si臋 do innego) i poproszenie jeszcze raz o reductil. Ona sama uwa偶a, 偶e reductil w po艂膮czeniu z diet膮 jak膮 mi zafunduje b臋dzie najodpowiedniejszy. Ale wizyt臋 mam oczywi艣cie dopiero za tydzie艅...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pati 1
Cze艣膰 dziewczyny. Reductil bior臋 od kwietnia ubieg艂ego roku.Zdziwione?Ja tak偶e by艂am zdziwiona,偶e tak d艂ugo mo偶na bra膰 lek,kt贸ry w swoim sk艂adzie ma pochodn膮 amfetaminy. Mo偶e na pocz膮tek napisz臋 kilka s艂贸w o Reductilu bo czytaj膮c Wasze posty mam wra偶enie,偶e do ko艅ca nie wiecie jakie ten lek ma dzia艂anie-a mianowicie dzia艂a on na jeden z o艣rodk贸w w m贸zgu odpowiedzialny za 艂aknienie i powstrzymuj膮cy nas przed jedzeniem s艂odyczy!Dodatkowo podwy偶sza o 1 stopie艅 celsjusza temperatur臋 cia艂a co powoduje szybszy metabolizm. Wracaj膮c do mojej przygody z Reductilem to przy wzro艣cie 164 i wadze 92 kilo zacz臋艂am bra膰 ten cudowny lek :)Pocz膮tkowo nie bardzo wierzy艂am w jego dzia艂anie poniewa偶 przez pierwsze 2 miesi膮ce schud艂am tylko 3 kilo(dodam,偶e mam siedz膮c膮 prac臋,dwoje dzieci w wieku szkolnym i ma艂o czasu na 膰wiczenia).Dodatkowo nie stosuj臋 偶adnej diety.Jednak po kolejnych 2 miesi膮cach uby艂o mi kolejne 5 kilo a po nast臋pnych 2 znowu 5 mniej :D.Niestety od pazdziernika 2008 do lutego 2009 dziwnym przypadkiem przyty艂am 2 kilo.M贸j lekarz powiedzia艂,偶e to nic nie szkodzi bo prawdopodobnie si臋 \"lekko uzale偶ni艂am\"!!!! i ju偶 Reductil nie dzia艂a na mnie tak jak powinien.Po czym przepisa艂 mi kolejny zapas na nast臋pne 3 miesi膮ce.Oczywi艣cie g艂upia nie jestem i odstawia艂am ten cudowny lek tak jak odstawia si臋 narkotyki.Pocz膮tkowo bra艂am 1 tabletk臋 co 2 dni i wyd艂u偶a艂am odst臋py mi臋dzy kolejnym braniem tabletki (nale偶y tak robi膰,偶eby nie dosta膰 szoku).Przez ponad 4 miesi膮ce uwolni艂am si臋 od Reductilu i przyty艂am 9 kilo. Mo偶e post臋puj臋 nierozwa偶nie ale znowu od kilku dni wr贸ci艂am do tych tabletek.Dodatkowo zacz臋艂am bra膰 Xenical 120 mg. Zobaczymy co si臋 b臋dzie dzia膰 w najbli偶szych miesi膮cach.Napewno Wam o tym napisz臋. Pozdrawiam Was serdecznie. Pati :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gruba36
Witam dziewczyny! Wr贸ci艂am od piel臋gniagki wa偶e 109kg.1kg w ciagu tygodnia bez tabletek. Tylko mniej jem i chodz臋 na aqua aerobik trzy razy w tygodniu. Jestem bardzzo szczesliwa. Odezw臋 sie jak waga poka偶e 99kg. Pozdrawiam wszystkie kole偶anki!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mousefish

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mousefish
Pati - z moich oblicze艅 wynika, 偶e obecnie wa偶ysz 63kg. bior膮c pod uwag臋 Tw贸j dwu i p贸l kilogramowy spadek wagi co miesi膮c, doda膰 2 kg w trakcie kuracji, oraz + 9kg po kuracji. Wydaje mi si臋, 偶e Ty sama nie do ko艅ca wiesz jak dzia艂a reductil, poniewa偶 przyjmujesz go mimo 偶e spadek wagi utrzymywa艂 si臋 poni偶ej 5%. Nie wierz臋, 偶e chud艂a艣 przez ponad rok 2,5kg miesi臋cznie, bo gdyby艣 nie przyty艂a 艂膮cznie tych 11kg to teraz wa偶y艂aby艣 52kg, a to ju偶 niedowaga... Oczywi艣cie wiem, 偶e nie napisa艂a艣 dok艂adnego schematu jak wygl膮da艂 Tw贸j spadek wagi przez ten okres czasu, ale skoro p贸藕niej by艂 mniejszy ni偶 2,5 - i jeszcze mala艂, dodatkowo w trakcie przyjmowania leku przyty艂a艣 - to niestety, ale to nie dla Ciebie lek. I wydaje mi si臋, 偶e osoby przyjmuj膮ce reductil dok艂adnie wiedz膮 jak ten specyfik dzia艂a. Nie rozumiem te偶 po co wr贸ci艂a艣 do reductilu??? P.s jutro kolejna wizyta z lekarzem i piel臋gniark膮. Mo偶e tym razem lekarz si臋 zlituje, i przepisze mi w ko艅cu reductil. Na wst臋pie powiem, 偶e to piel臋gniarka kaza艂a mi jeszcze raz zam贸wi膰 wizyt臋 i prosi膰, prosi膰, prosi膰... mo偶e ten lekarz b臋dzie jaki艣 konkretniejszy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pati 1
mausefish-zastanawiam si臋 jak to obliczy艂a艣 ??,偶e teraz wa偶臋 63 kilo? Rachunek jest prosty-przy wadze 92 kilo po 6 miesi膮cach(od kwietnia do pazdziernika 2008) schud艂am 13 kilo a to daje wynik 79 kilogram贸w,po czym przyty艂am 2 kilo a to jest ju偶 81 i kolejne 9 co daje 90 kilo na czerwiec 2009. Jak sama matematyka wskazuje wr贸ci艂am do swojej poprzedniej wagi-no prawie bo bez 2 kilo :D dlatego te偶 wr贸ci艂am do reductilu - oczywi艣cie pod nadzorem lekarza!Dodatkowo zacz臋艂am chodzi膰 szybkim marszem 3 razy w tygodnu ( robi臋 oko艂o 8 km) i nie jem po 19-tej(jak ju偶 naprawd臋 jestem g艂odna to zjadam kiwi lub jab艂ko lub ananasa).Moja waga jak narazie zjecha艂a p贸艂 kilo w d贸艂 ale dla mnie to i tak 艣wietny wynik :) Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mousefish
Oblicze艅 dokona艂am na podstawie tego, co poda艂a艣. Czyli przez pierwsze 2 miesi膮ce 3kg, p贸藕niej przez 2 miesi膮ce 5kg, i jeszcze 5kg przez kolejne 2 miesi膮ce. I skoro bra艂a艣 reductil przez ponad rok, to normalne by艂o dla mnie to, 偶e waga dalej lecia艂a w tym samym tempie. No i teraz to ju偶 kompletnie nie rozumiem Ciebie, i Twojego lekarza. Z tego co teraz napisa艂a艣, wynika, 偶e chud艂a艣 tylko i wy艂膮cznie te 6 miesi臋cy (13kg mniej) , potem nic si臋 nie dzia艂o przez ponad 6 miesi臋cy, aczkolwiek jeszcze do tego przyty艂a艣. Czy Ty i Tw贸j lekarz naprawd臋 nie widzicie, 偶e reductil nie dzia艂a na Ciebie, i 偶e tylko psujesz sobie w膮trob臋??? Poczytaj dok艂adniej ulotk臋. Je偶eli waga nie spada, i utrzymuje si臋 na tym samym poziomie, to nale偶y odstawi膰 lek. P.s By艂am wczoraj u lekarza, powiedzia艂 偶e dostane reductil, ale jak ci艣nienie mi troch臋 spadnie. B臋dzie mi kontrolowa艂 ci艣nienie przez 4 tygodnie ( dwa razy mi je zmierzy) raz za dwa tygodnie, i drugi raz za 4 tygodnie, i wtedy zdecyduje... ????22##???##@@@???? Czy to jest normalne??? Ja rozumiem, jakby bada艂 je powiedzmy co trzeci dzie艅!!! Ale dwa razy w ci膮gu miesi膮ca??? Oczywi艣cie jest troch臋 za wysokie na reductil, wi臋c si臋 dostosuj臋 do zalece艅... Zobaczymy :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pati 1
Wiesz co mousefish,jaka艣 strasznie z艂o艣liwa jeste艣.To smutne :( bo ka偶da z nas na tym forum ma podobne lub takie same problemy.Wszystkie z nas cierpi膮 przez swoj膮 wag臋 i szukaj膮 wsparcia na takich forach jak to.Wymieniamy si臋 tutaj swoimi pogl膮dami - ka偶da wed艂ug swoich odczu膰 i do艣wiadcze艅 ! Niestety Ty (przynajmniej mi ) w tym nie pomagasz.Os膮dzasz mojego lekarza, mimo i偶 go nie znasz i podwa偶asz jego kompetencje.Mi osobi艣cie to nie odpowiada.Bardziej by艣 pomog艂a gdyby艣 wspar艂a dobrym s艂owem a nie os膮dza艂a !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mousefish
Do Pati. Ja nie podwa偶am opinii Twojego lekarza, tylko w tym momencie jakiego艣 konowa艂a. I pisz臋 to w pe艂ni 艣wiadomie. Podejrzewam te偶, 偶e wi臋kszo艣膰 dziewczyn na tym forum si臋 ze mn膮 zgodzi. Bo jaki lekarz przepisuje tak mocny lek, w momencie, kiedy nie dzia艂a na dan膮 osob臋. Przecie偶 sama napisa艂a艣, 偶e lek dzia艂a艂 przez kilka pierwszych miesi臋cy. A bra艂a艣 go ponad rok!!! Wi臋c po kiego diab艂a si臋 tru艂a艣??????? A je艣li chodzi o z艂o艣liwo艣膰 - to sorry, ale To ty napisa艂a艣, 偶e czytaj膮c nasze posty, masz wra偶enie 偶e zielonego poj臋cia o dzia艂aniu leku nie mamy. Uwierz mi - MAMY! A skoro Ty bra艂a艣 lek, kt贸ry na Ciebie nie wp艂ywa艂 przez okres (zgaduj臋) ok 9 miesi臋cy - przy czym jeszcze przyty艂a艣... to kto tu nie ma poj臋cia o dzia艂aniu leku. Wi臋c jeszcze raz podkre艣l臋, 偶e Tw贸j lekarz to konowa艂, i tej wersji b臋d臋 si臋 trzyma膰. A w poprzednich postach naprawd臋 nie by艂am z艂o艣liwa, tylko chcia艂am Ci u艣wiadomi膰, jaki b艂膮d pope艂niasz. Dodam, 偶eby by艂o jasne, i偶 z choinki si臋 nie urwa艂am, i moje wypowiedzi opieram na wykszta艂ceniu medycznym, oraz ponad pi臋cioletniej praktyce w szpitalu. Pozdrawiam, i radz臋 zmieni膰 lekarza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pati 1
Mousefish je偶eli pracowa艂a艣 w szpitalu i masz wykszta艂cenie medyczne to dlaczego nie mo偶esz uzyska膰 dost臋pu do meridii tylko chcesz j膮 za艂atwi膰 od Emi ?? Pono膰 po znajomo艣ci mo偶na za艂atwi膰 wszystko! Jak pisa艂am w moim poprzednim po艣cie nie podoba mi si臋 obra偶anie mnie i mojego lekarza i sobie tego nie 偶ycz臋 !!! I jeszcze jedno - wnioskuj臋,偶e nawet na oczy nie widzia艂a艣 reductilu i jak narazie nawet go nie stosowa艂a艣 a jeste艣 tak wspaniale o nim poinformowana.Zacznij go przyjmowa膰 i dopiero wtedy zacznij si臋 wym膮drza膰. P.S.Schud艂am kolejny kilogram :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mousefish
Pati... Reductil to dok艂adnie to samo co meridia, tylko pod inna nazw膮 handlow膮... A poniewa偶 bra艂am meridi臋, wi臋c si臋 "nie wym膮drzam" - bo dzia艂anie jest identyczne. A za艂atwi膰 recept臋 na meridi臋 w PL mog臋, o czym ju偶 pisa艂am, tyle 偶e tutaj za lek nie p艂ac臋. A je偶eli chcia艂am odkupi膰 recept臋, to na pewno nie po takich kosztach jak w PL plus przesy艂ka, kt贸ra ostatnio kosztowa艂a moj膮 rodzin臋 ponad 100z艂, co dla nich nie by艂o ma艂膮 sum膮. Gratuluj臋 zrzucania kilogram贸w, i je偶eli uwa偶asz, 偶e jestem z艂o艣liwa to si臋 mylisz. Jeste艣 po prostu osob膮, kt贸ra nie przyjmuje dobrych rad, przynajmniej takich, kt贸re Tobie nie bardzo odpowiadaj膮. I uwa偶am, 偶e tak naprawd臋 wiesz, 偶e nie mo偶esz przyjmowa膰 tego leku, tylko nie chcesz si臋 do tego przyzna膰, bo uwa偶asz go za ostatni膮 desk臋 ratunku. I nie czepia艂a bym si臋 gdyby przez ten okres ponad roku lek na Ciebie dzia艂a艂 normalnie. Ale niestety - przesta艂 dzia艂a膰 po okresie kilku miesi臋cy. Ja na pocz膮tku zapyta艂am tylko - po co w takim uk艂adzie go przyjmujesz... to Ty odebra艂a艣 to jako z艂o艣liwo艣膰. Je偶eli ka偶da uwaga tak na Ciebie wp艂ywa to wsp贸艂czuje rodzinie i znajomym, bo wychodzi na to, 偶e przez ca艂e 偶ycie musz膮 Ci s艂odzi膰. Nawet je偶eli im to nie jest w smak... My艣l臋, 偶e temat zosta艂 wyczerpany.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aga3
Czy kto艣 zna odpowied藕 na moje wcze艣niejsze pytanie co do BMI? P.S mousefish, masz 艣wi臋t膮 racj臋, ja bym nie stosowa艂a przez tak d艂ugi okres czasu, gdyby nie dzia艂a艂o. Pati nie masz powodu obra偶a膰 si臋 na mousefish, uwa偶am 偶e ma racj臋, i mo偶e pomy艣l o jakich艣 naturalnych tabletkach - bez recepty, troch臋 艂agodniejszych, skoro reductil i tak Ci nie pomaga, np Bio-CLA. Moja mama stosowa艂a, nawet 艂adnie schud艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aga3
S艂uchajcie - w艂a艣nie znalaz艂am co艣 takiego : syntrax beta 3. Jakie艣 7 lat temu receptory beta 3 by艂y w fazie test贸w - oto cytat z pewnego artyku艂u: "Jonathan de Pass, kieruj膮cy w Londynie agencj膮 konsultingow膮 ds. lekarstw, twierdzi, 偶e trwaj膮 zaawansowane prace nad 30 preparatami, a dalszych kilkadziesi膮t znajduje si臋 w fazie wst臋pnej. Najnowsze badania zajmuj膮 si臋 substancjami zwanymi beta-3, kt贸re pobudzaj膮 cia艂o do spalania wi臋kszych ilo艣ci energii bez konieczno艣ci dodatkowego ruchu. Jak dot膮d nie uda艂o si臋 jednak znale藕膰 doskona艂ej moleku艂y, kt贸ra nie przem臋cza uk艂adu kr膮偶enia" To artyku艂 sprzed siedmiu lat, teraz wesz艂y na rynek produkty oparte na receptorach beta 3. I co fajne - lek ten tak samo jak meridia, czy reductil blokuje dzia艂anie oradranaliny. Tyle, 偶e reductil blokuje jeszcze dzia艂anie serotoniny, a syntrax adrenaliny - czyli: reductil: noradranalina, serotonina. Syntrax beta 3: noradranalina, adrenalina. Co Wy na to? Ja bym ch臋tnie wypr贸bowa艂a, ale nie znalaz艂am tego jeszcze w UK. No i poprawia uk艂ad kr膮偶enia, zmniejsza ci艣nienie, i podobno og贸lnie ma niez艂y wp艂yw na organizm. Pati - mo偶e to w艂a艣nie dla Ciebie. Ja jak tylko znajd臋 - wypr贸buj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aga3
a w og贸le to... PUK PUK - czy kto艣 tu jeszcze zagl膮da?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 LENKA116
Witajcie Reductilowiczki ;) Dlugo sie nie odzywalam ale remont i wyjazd do Polski ograbily mnie z wolnego czasu no ale jestem ;) No to teraz napisze o moich postepach a raczej ich braku;( To moj 17 tydzien WALKI ale juz w 14 tygodniu skonczyly mi sie R... a obiecalam sobie ze musze z tym skonczyc wiec w 15 tygodniu bylo dokladnie 26 kg mniej;) ale potem wyjazd do Polski pyszne jedzonko brak wspomaganie R.. i teraz po powrocie do domu mam rozepchany zoladek zbliza sie okres wiec jem jem i nie wiem jak to zatrzymac najgorsze jest to ze 4,35 kg do gory w 2;5 tygodnia tepo po prostu zawrotne mysle ,ze musze zaczac jaszcze jedno opakowanie wspomagacza, bo nie wiem czy sama dam rade.To takie smutne ze znowu obrzarstwo przejelo nademna kontrole i efekty sa widoczne ale musze byc twarda trzymajcie za mnie kciuki bo ja za WAS trzymab buziaki piszciie jak Wam idzie ;) P.s. nie wiem czy to od R... ale od 2 cykli nie mam krwawienia robilam testy i w ciazy nie jestem poczekam do piatku bo wtedy powinno sie zaczac i jak nic nie bedzie to bede musiala isc do Gin.. czy ktoras z Was tez tak miala bo kiedys slyszalam ze okres moze zaniknac przy intensywnym odchudzaniu????!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mousefish
Brak miesi膮czki to objaw uboczny, i jest do艣膰 cz臋sto spotykany przy tego typu lekach. Je偶eli bardzo si臋 obawiasz - skontaktuj si臋 z lekarzem kt贸ry rozwieje Twoje w膮tpliwo艣ci. Ja osobi艣cie nie narzekam. Nie mam miesi膮czki od 15 miesi臋cy :) i w to mi graj :) najpierw ci膮偶a, a teraz implant antykoncepcyjny, kt贸ry wstrzyma艂 okres. P.s Pi臋knie schud艂a艣!!! 26kg!!! gratulacje. Oj jak ja bym chcia艂a taki wynik osi膮gn膮膰. Wa偶y艂abym wtedy tyle ile w 5 miesi膮cu ci膮偶y...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 *PIPI*
Witam Was dziewczeta....Biore reductil15 od trzech dni.Czytalam wasze wypowiedzi na temat tego cudownego leku i zgadzam sie z wami co do objaw.Tez mam suchosci w ustach,bol glowy mam nadzieje ze to szybko minie.Przed braniem r...wazylam 65 kilo przy wzroscie 164cm.Mam 28 lat i 3 letniego synka.Chcialabym 5 kilo w miesiac schudnac,bo troche mi sie przytylo siedzac w domu.Czy musze jakas diete do tego stosowac????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mousefish
Do PIPI - z tego co piszesz, to wag臋 masz w normie. Tylko pozazdro艣ci膰, wi臋c nie bardzo masz z czego zrzuci膰... my艣l臋 wi臋c 偶e jaka艣 dieta by si臋 przyda艂a. Ja od dw贸ch tygodni nie jem chleba, no mo偶e dwa razy mi si臋 zdarzy艂o zje艣膰... i przez dwa tygodnie bez pieczywa p贸艂tora kilograma mniej :) P.s za艂atwi艂am sobie dwa opakowania meridii, zaczynam bra膰 od poniedzia艂ku :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kira Kris 95kg / 170 cm
Witam wszystkie zmagaj膮ce si臋 z nadmiarem kilogram贸w kole偶anki.Czyta艂am wasze wypowiedzi o sukcesach z tym lekiem i powiem szczerze , mia艂am nadziej臋 偶e i na mnie ten lek zadzia艂a . Niestety ,nie zadzia艂a艂 :( Bior臋 je od 3 m-cy i schud艂am 3 kg,kt贸re po 2 m-cach wr贸ci艂y. Jednak zauwa偶y艂am i偶 schud艂am w cm . Niestety to mnie nie pociesza. Przebywam od roku na wyspach i tu te偶 postanowi艂am zrobi膰 co艣 z moj膮 wag膮, poniewa偶 wiele si臋 s艂yszy o oty艂o艣ci anglik贸w stwierdzi艂am ,偶e w艂a艣nie tu b臋d膮 mogli mi pom贸c ,chyba jednak przeliczy艂am si臋 . Na ostatniej wizycie u lekarza us艂ysza艂am ,偶e maj膮 tylko dwa lekarstwa ; Redukcil i Xen ...- nie pami臋tam nazwy .Us艂ysza艂am jeszcze od lekarki i偶 to jest ostatni m-c,w kt贸rym przepisuje mi redukcil ,poniewa偶 s膮 to za drogie lekarstwa,偶eby je przepisywa膰/marnowa膰.Nie wiem dlaczego ale poczu艂am si臋 troch臋 z dyskryminowana.To brzmia艂o jak wyrzut,jakby chcia艂a mi da膰 do zrozumienia " wracaj do swojego kraju i tam si臋 lecz". Jako艣 nie chce mi si臋 do ko艅ca wierzy膰,偶e w Irlandii P贸艂nocnej na odchudzanie maj膮 tylko dwa silne leki. Mo偶e , kt贸ra艣 z Was ma jednak jak膮艣 wiedz臋 jakie lekarstwa mo偶na tu jeszcze dosta膰 . Najgorsze jest to 偶e,ponownie zaczynam wpada膰 w do艂y i zaszywa膰 si臋 w domowym zaciszu tak aby nikomu si臋 nie pokazywa膰. Z g贸ry wszystkim dzi臋kuj臋.

Udost臋pnij ten post