Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatika*

Termin czerwiec 2008

Polecane posty

witajcie to ja kasiu poprosze tą kawusie bo u nas dzien taki śpiący.Na dworze ponura i co chwile pada ale spacerek już zaliczyłyśmy godzinny,fakt że przymusowy ale odbekane hi hi hi. Jula dzisiaj byla w nocy taka niespokojna znaczy nie obudziła się ale ciągle sie kręciła pewnie to uszko dokuczało ale sama nie wiem bo wysypka zeszła.zobaczymy co tam lekarz dzisiaj powie.Moja Jula chyba zacznie chodzic koło 13 miesiąca.no ale zobaczymy.w sobote jedziemy kupic jej konika bujającego albo raczej takiego smiesznego smoka..Mój szkrabek uwielbia laleczki ciagle przytula je i całuje.nawte odróznia po imionach bo każda ma swoje.jak powiem idz przytul zuzie to podpełza i tuli.Ostatnio zaczela pokazywać oczko i nosek u nich jak poprosze...dobra zmykam do potem papatki... no i dla Juleczki spóznione ale od serduszka😍🌼

Gość stu234
Witam Będzie mi miło, i proszę o poparcie i głosik na mój blog ( o porodzie i Prawach Rodzącej na sali porodowej ) http://bobbyy.pl/blog.php?id=195 dziękuję serdecznie!

hello!!!!!!!!!!witam! u nas katar sie ciągnie zielony,gesty ale siłę na rozrabianie to Kiniusia ma-w nocy spi dobrze juz 1 pobudka tylko !!!!!!!!!!!oby tak dalej! ja byłam u gina i mam zapalenie pochwy i dała mi tabsy tam do środka i za 3 tyg.na kontrole !kurka wodna nigdy nic nie mialam ale od porodu Kini to juz 2 raz dobrze ze cytologia ok! Z Filipkiem tym co sie zakrztusił ok,jest rehabilitowany i podobna ruchowo o 2-3 mce opozniony ale przed tym rozwijał sieok! jedziemy w czerwcu do niego na chrzest-zaprosili nas1 ELMIRKO_gratuluje Ci kg -ciesze sie razrm z Tobą!wytrwaj !!!!!!!!!!!! AISHA_gratuluje maleństwa ,Które nosisz pod sercem!!!!!!!!!!!! Cammomilla_masz termin w moje urodziny!!!!!!!!!!!!!!!! GOba-to zaszalałas na Komuni...............hi.hi.-a tej twojej szwagierce sie udałao-ale szkoda że bez taty bedzie sie chował dzidziuś... My tez jeszcze nie mamy pomysłu na roczek co malej kupić Miłego dnia!kochane babeczki!!!!!!!!i dzieciaczki też!

czesc kochane,ja jestem caly czas z wami podczytuje,ale czasu na pisanko mam malo.Przyjechal do nas wujek ,zlota raczka:),ktory robil u nas 2 lata temu kompletny remont mieszkanka,podlogi,plytki ,sciany pokoj na strychu ,a teraz przyjechal i robi to samo u moich sasiadow.On nie kuma po niemiecku a tamci po polsku i musze naokraglo lazic tam i tlumaczyc ,co i jak,albo co kupic z towaru,wiec jestem i w domu obowiazkami zwiazana i tam,ale jescze tylko tydzien:) U nas ok,maly raczkuje,lazi przy meblach,probuje sam wstawac bez trzymania,ale jeszcze nie stoi sam bez trzymanki,przy meblach chodzenie ma opanowane:)wszedzie go pelno ,nie nadazam normalnie ,jest slodki i kochany ale starszny pedziwiatr,urwisek. wszystkiego naj dla wszystkich na urodzinki i za pierwsze kroczki:) Pozdrawiam cieplo

my na roczek kupujemy Rubenkowi przyczepkę do rowera - organizujemy wielką zrzutę z dziadkami, ciotkami i przyjaciółmi, bo to cudo kosztuje 400 i sami nie dalibyśmy rady kupić. ale tez polecam bobby car - i dla chłopca i dla dziewczynki super zabawka i bardzo trwała. Pamietam jak moje rodzeństwo na tym jeździło, wytrzymałość niesamowita! Podobno Niemcy (producent) testowali w taki sposób, że samochód osobowy najechał kołem na to autko i... NIC :) żadnego śladu :) tutaj link: http://www.allegro.pl/search.php?string=big+bobby+car&category=19488&buy=0&new=0&pay=0&vat_inv=0&personal_rec=0

Witam :) U nas wszystko oki :) mamy ładną pogode więc siedzimy na dworze :) pozdrawiam wszystkich serdecznie :) papa :)

Cześć:) Agula - tak, Ola już chodzi, ale jeszcze nie całkiem pewnie i nie zawsze się jej chce:) Wciąż nawygodniej na czworaka;) Narobiłam dziś zakupów przez Allegro (Boże dzięki Ci że ktoś to wymyślił!!!), bo 29 maja wyjeżdżamy nad morze na 2 tygodnie, więc musiałam zrewidować naszą garderobę i conieco dokupić. Mam tylko nadzieję, że pogoda nam się uda. Jedziemy z moimi teściami, więc będzie nam troszkę lżej z opieką nad Olą i mam nadzieję odpocząć:) Gosiek - mam do Ciebie takie pytanie, czy znasz może taki produkt?: http://www.allegro.pl/item626861064_bubchen_mleczko_do_opalania_faktor_50_z_niemiec.html Kupiłam coś takiego, mam nadzieję, że to jakaś dobra firma.

Napisalam posta i se zamklam zanim wyslalam :( My na prezent moze kupimy takie cos : http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=3417612 Chociaz jeszcze plany moga ulec zmianie. Ninka ma sie dobrze, tylko znow kupki 4 wczoraj byly, cholerne jedynki jeszcze sie nie przegryzly :( Bo innej przyczyny nie znajde na te kupki - nic nowego nie dostaje do jedzenia ani picia. Ale ogolnie jest bardzo zadowolona, wczoraj jak mnie zobaczyla jak wracalam z pracy, akurat byla na zewnatrz , to tak do mnie biegla ze babcia klapki pogubila. Sama przyszla do mnie wczoraj ze 2 kroczki od dziadka :D Ale to przypadek, jeszcze sie boi sama chodzic, chociaz kombinuje ze wspinaczka. Nauczyla sie przechodzic z kanapy na stolik i dalej na lozko :O Dziadek ja uczy wierszykow, pokazywanek. Jak je to mruczy hmmm i glaska sie po brzuszku ;) Aisha, tez kupilam malej kremik z faktorem 55, bo idziemy na plaze jak bedzie cieplutko :) Na razie papapa.

Aisha, bubchen to fajna firma, też juś próbowałam trochę ich prosuktów. Ślicznie pachną te kosmetyki :)

Surfitko - prezent super! Ola dostała podobny rowerek od dziadków i jest nim zachwycona nieustannie od 3 tygodni:)

Gość bardzo sie martwie
witam mamy:) z moja mala wszytsko ok to bicie w glowe to odreagowywanie na nerwy:) przejdzie jej, jak sie robi spiaca to zauwazylam ze tak robi, dzisiaj tego nie robila, zapalenia ucha nie ma bo by nie spala i plakala a jest pogodna caly dzien:) a tak apropo kiedys bylam w waszej tabelce jako klakowska84:))) pozdrawiam wszytskie czrwocowki 2008:)))))))))))))))))

Witajcie U nas dalszy ciąg walki z katarem, niby lepiej ale ciągle z noska leci, mały marudny i strasznie się odemnie uzależnił, płacze nawet gdy jest u tatusia na rękach lub gdy się bawią a ja wychodzę z pokoju. W dodatku przestał się sam soba zajmować, kiedyś potrafił chwilkę się sam pobawić a teraz o taką chwilkę trudno, wiem w czym problem - odkąd przemieszcza się sam po mieszkaniu i chodzi przy meblach stale jestem przy nim (bo wiadomo jeszcze nie jest to chodzenie takie pewne) więc mały uważa że muszę być ciągle przy nim, od wczoraj wkładam go do kojca daję zabawki i nawet jak marudzi(dopuki nie płacze) to zostawiam go tam(kojec mam w kuchni połączonej z salonem więc ciągle mnie widzi) i tak się sprawa ma że po 5-10 minutach marudzenia, piszczenia i złości wkońcu zaczyna się bawić i bawi się przez jakiś czas(wczoraj 30 minut- to sukces) Ze spaniem u nas różnie, minimum jeden raz budzi się na mleko i oczywiście ok 6 pobudka, ale powoli się przyzwyczajam. Na szczęście chodzi wcześnie spać(ok 19:30) bo nawet jak kładłam go spac później to i tak wstawał o 6. Apetyt Juleczkowi dopisuje a najbardziej ostatnio lubi zupkę którą mu gotuję na kurczaczku z marchewki, ziemniaków groszku, kukurydzy i fasoli szparagowej. Niedawno chwaliłam mojego krasnalaże tak ładnie załatwia się na nocniczek więc mały zbojkotował nocnik i nie chce siedzieć ani minutki, musimy chyba przeczekac bo nie chcę go zniechęcać. Co do chodzenia to nie wydaje mi się żeby Julek podeptał roczek bo woli raczkować, nie lubi za ręce chodzić więc go nie zmuszam, nie próbuje nawet sam stawać bez trzymanki, za to opanował do perfekcji klęczenie bez trzymanki. Wiki już w tym wieku chodziła całkiem pewnie, ale nauczyłam się jakiś czas temu że nie można porównywać dzieci bo naprawdę rozwój jest sprawą indywidualną. Ale się rozpisałam. Idę teraz spać bo juz późno, Życzę kolorowych snów. Dobranoc

hej Moja mala tez zakatrzona :( , leje sie z noska wodnisty katar Od 2 nocek mamy powtorke z rozrywki :O , znow budzi sie co chwila , a ostatnio tak ja chwalilam ..... Na dodatek Kamilka u babci a tej biedulce sie nudzi samej Martwi mnie jeszcze to , ze ona wogloe nie je obiadow , pije mleko, je owocki , chlebek , chrupki ale miesa, jajek czy warzyw nie chce. Zje czasem 2 lyzeczki o to wszystko.Probowalam samrowac chlebek mieskiem za sloiczka , czy dawalam wedlinke np. pieczen swojej roboty i wszystko jest bleeeeeeeeeeeeee :( Ja glupia wymyslam jej jakies pysznosci a ona zacisnie usta i patrzy sie spod oka Dzis probowalam jej dac nalesnika , wlozyla do buzi , pogryzla i wszysto wyplula .

Gratulacje dla Ninki pierwszych kroczkow :D , moze przypadkowe ale pierwsze ;) Moja jakos stanela z chodzeniem, zrobi 2-3 kroczki ale nie za czesto teraz ulubiona rzecza jest pokazywanie paluszkiem na jakas rzecz wysoko i mowienie : o to , to - i tak dopoki jej tego czegos nie dam

dzień dobry :) dzięki dziewczynki za komplementy odnośnie moich chłopców i domku :) oj ja siódme podu wylewam aby było w nim czysto :O przydałaby mi się dziewczynka do pomocy ;) surfitko gratuluje Nince pierwszych kroczków 🌻 martusia ojej biedna Juleczka - życzę dużo zdróweczka 🌻👄 demiluna oby katarek jak najszybciej ninął 👄 oczywiście każde dzieciątko jest inne :) agula bidulko :( zawsze coś :( dużo zdróweczka dla Gabrysi 👄 kurcze mój Eryk też mięska,wendlin nie chce :( jajo zje np jak mu zrobie kluski lane lub jajeczniczkę :) też paluszkiem pokazuje jak coś chce i mówi mmm,eee ;) już perfekcyjnie chodzi tzn. dobrze i stabilnie :) tylko po łące się czasem przewraca ;) och te przeszkody ;) nie mam pojęcia co kupić Eryczkowi na roczek :( dziś mój synuś Oski ma 6 urodzinki :) pozdrawiam i miłego dzioneczka życzę 👄

Witajcie Ewcia DUŻO ZDRÓWKA DLA OSKARKA. Ja na jedzenie Julka nie mogę narzekać, zjada dosłownie wszystko co dostanie , no może z wyjątkiem obiadku ze słoiczka-indyk z żurawinami tego zje tylko kila łyżeczek i więcej nie chce. Mięsko uwielbia pod każdą postacią (normalnie gotowane, jadł już pieczeń a ostatnio kosztował schabowego - ale po ściągnięciu panierki), do chlebka daję mu normalną wędlinkę tylko staram się kupować taka lepszgo gatunku - dostaje i szyneczkę i kurczaka pieczonego i indyka pieczonego. Dostaje też biały serek i sporadycznie żółty serek i dżem z obniżoną zawartością cukru. A najbardziej lubi jeść tosty z siostrą i jajecznicę. Oczywiście chętnie zjada też wszelkie kaszki i deserki owocowe. Mam nadzieje że nie wyrośnie z niego taki niejadek jak z Wiki bo ona niby je ale ma bardzo monotonną dietę, nie chce żadnych nowości a jak była malutka to jadła chętnie wszystkie nowości- ach szkoda gadać. Teraz idę obudzić Wiki bo trzeba sie powoli do szkoły zbierać a ona jeszcze śpi.

czesc dziewczynki surfitka piszesz o nince ze przeszła 2 kroczki to tak jak mój kuba od ok tygodnia bawimy się z nim idz do mamy albo do taty i zrobi od 2-4 kroczków i koniec ale dzisiaj opanował ze jak dalej nie moze isc to wypina pupe i siada no i kochane doczekałam sie raczkowania narazie mało i powoli ale w końcu w łóżeczku opanował chodzenia do perfekcji nawet bez trzymanki na podldze bez trzymania potrafi juz długo stac ale przy meblach mu nie idzie bo w sumie przy meblach chodzi ale od razu zainterusuje sie tym co poza jego zasiegiem i odwraca sie i leci moj mały szałaput:-);-) zdrówka dla wszystkich kochane a niedługo elasek ma 1 urodzinki nie?nie moze sobie przyponiec którego ale chyba 15?maj? ja na roczek niewiem co kupie bo mam duzo wydatków 2 komunie na roczek tez kupa kasy pójdzie a od 1 lipca sobie zaplanowalismy wakacje wiec moze byc ciezko no ale zawsze moge potem mu cos kupic nie? pozdarwaim was kochane ide włoski wysuszyc i pranie powiesic póki mały śpi

ojej ale gafa eliasek miał roczek 13 wszystkiego naj dla naszych kochany dzieci i oskarka oczywiscie juz duzy chłopak teraz jest:-D

Hej kochane Jula zdrowa lekarz przepadał i jest ok... Dla oskarka wszystkiego naj naj naj... a ja dzisiaj fatalnie się czuje wpadlam tylko się przywitać to buziolki dla was i maluiszków pa pa pa

Hej Oskarku, wszystkiego najlepszego !!!! Agula, Ewcia - chyba za wczesnie na gratulacje, bo to byly kroczki z przypadku. Wczoraj juz nie powotrzylo sie ;) Agula, wspolczuje nocek. Ewcia, ciesze sie ze Erys taki spryciarz i juz tak pieknie sobie radzi z chodzeniem :) Goba, no to Kubulek juz chodzi :) Gratulacje. Moja od razu jak nie da sie juz dalej isc to na raczki. Ale spokojnie, nic nas nie goni, mamy czas. Moja mama chcialaby by Nina sie juz puscila ze niby mniejszy klopot. Dla mnie zadna roznica, i tak wszedzie dojdzie, wszedzie wlazi, wszystko sciaga na siebie. Martunia, ciesze sie ze Julcia zdrowa :) Co do jedzenia, to Nina jadlaby wszystko. I wszystko jest hmmm :) ( czyli dobre) Miesko, owoce, warzywa, chlebus, jajeczko, oporcz jogurtu. Wczoraj podkradla dziadkowi kefir i tez byl hmmm. Ale nie pozwalam jej na duzo, bo te kupy nieszczesne. Ale wczoraj byly tylko 2. Ale jak ktos cos je ona tez musi. Chodzmy dwa keski, ale musi. Nawt jak jest po swoim mleczku. A jednak rowerku tez nie kupimy, i chyba dostanie taki prezent z opoznieniem w Polsce. Bo nie zabierzemy sie z tym wszystkim do domu. A w Polsce patrzylam na allegro sa piekne rowerki i jest znacznie wiekszy wybor niz tu. ( i lepsze ceny). Papaptki.

Witam kochane musze wam powiedziec ze julcia juz robi nawet 10 kroczkow a raczkuje jak perszing nie chce ani na raczkach ani w łozeczku tylko na podłodze ,co do roczku to nie mam pojecia bo ona wszystko ma ,rowerek dostała od taty siostry lal ma pełno nawet kasy jeszcze nie wydalismy z jej chrzcin sama nie wiem,załozylismy jej kato w banku moze jej wiec wpłace jaka czesc pieniazkow. Dziewczeta jestem załamana ułamał mi sie zab 2 gorna i wygladam jaj Juleczka jestem szczerbata a koszt robocizny 600zl katastrofa bo moja starsza Zuzia corcia jedzie na zielona szkołe nad morze i to nastepny wydatek a potem jedzie na kolonnie wiedz kaski teraz mało wiec jestem załamana Klakowska84 witaj pamietam cie 🌻🌻🌻DLA WSZYSTKICH SOLENIZANTOW

Gość fajny wózek
Mam do sprzedania śliczne ciuszki po mojej córeczce. Rozmiar 8-15 miesięcy. Używane ale w bardzo dobrym stanie bez plam itp. Mam sporo sukienek, których córeczka nie zdążyła założyć a teraz okazały się za krótkie, są tam też bluzeczki z krótkim oraz długim rękawkiem. Rzeczy są z domu, w którym się nie pali i nie ma zwierząt. Mogę wystawić na allegro. Kontakt nutella08@op.pl Proszę link do zdjęć. http://misia1218.fotosik.pl/zdjecia/1.html Pozdrawiam

U mnie kolejna nocka ciezka :( zapchany nosek przeszkadzal Gabrysi spac . Chodzi teraz taka bidulka, na dworze piekna pogoda ale wietrzna a my musimy siedziec w domu, do przedszkola tez nie pojedziemy z Kamilka. Gdyby to chodzilo tylko o katar to pewnie nie przeszkadzalo by to wyjsc na dwor, ale przez to ze u nas dalej mowia o tej swinskiej grypie , to niechce puszczac jej do innych dzieci, aby ktos nie mial pretensji ze zaraza je :( Bedziemy sie balkonowac .... Ewcia, no to bedzie parka wegeterianow ;) Gabrysia , jak jeszcze nie mogla jesc bialka to stala przy mnie i chciala jajecznice a teraz jak moze to jej juz nie smakuje. Kamilka za to w 100% miesozerna, na obiad nie ruszy ziemniaczkow czy salatki tylko mieso , z kanapki zje sama wedlinke :) Kasiu jak to mowia - nieszczescia chodza parami :( nazbieralo sie wam wydatkow Ja nie kupuje Gabrysi na roczek nic z zabawek ( najwyzej cos malego ) , wplacimy jej jakas kwote na konto na studia - bo ma juz zalozone . A stanach niestety studia sa platne :( :( :O . Zrobimy urodziny jej i Kamilce razem i napewno dostana mnostwo zabawek ;) Gratulacje dla Kubusia i Julci za samodzielna kroczki !!!!! Ale nam sie towarzystwo rozruszalo :D Wszystkiego najlepszego dla Oskarka z okazji urodzin !!!! Sto lat, sto lat .... 🌻 i 😘 od Kamilki :)

Gabi ma 37.8 C ( teraz to chyba juz podwyzszona temp ;) ) mam nadzieje ze to od zabkow a nie cos powazniejszego :(

Cześć. Ależ mam dziś zły dzień, wszystko mnie wkurza a skupiło się oczywiście na moim mężu. Mam nadzieję, że to jednodniowy spadek dobrego nastroju, bo sama ze sobą się męczę:( Agula - to jeszcze nie jest temperatura, którą trzeba się martwić:) Co do jedzenia, to Ola je wszystko. Oczywiście nie ma możliwości, żeby ktoś jadł i jej nie dał:) Najczęściej więc je razem ze mną, bo staramy się gotować mniej słono, żeby mogła jeść to co my. O zupkach ze słoika to najchętniej by już zapomniała, ale ja bym chciała jeszcze na wczasach posiłkować się słoiczkami, jak stołówka nie dopisze. Surfitko - kiedy wracacie do Polski? Miłego wieczoru wszystkim:)

Agula moja lekarka poradziła mi, że kiedy Ola ma temperaturę (powyżej 38) to nie zwlekać, tylko dać jej czopek na zbicie. Tak mi się przypomniało, bo właśnie mojej znajomej córeczka miała temp., dostała syropek delikatnie na zbicie a tu temp. drastycznie podskoczyła do 40,5 i skończyło się na pogotowiu i nerwach. Więc kontroluj tą swoją księżniczkę i nawet jeśli to zęby, to nie czekaj z reakcją. Buźka

Aisha, na 99% wracamy w drugiej polowie lipca :) Ale jeszcze nie mamy biletow. Agula, niby jeszcze nie goraczka, ale...trzymaj reke na pulsie. Moze ja jakies przeziebienie wzielo skoro ten katarek ? zdroweczka dla malutkiej 🌻 Aisha, moja to wogole nie tknie sie sloiczka.( nie nauczylam jej, kiedys chcialam podac bo nie mialam czasu zupki ugotowac, to plula jak jogurtem :P ) Nie wiem co by jadla na takich wczasach :P Dlatego na wczasy dopiero za rok jak juz bedzie w pelni normlnie jadala ;) Kasia, a to pech. Ja bym na twoim miejscu pozyczyla od Julci i zeba mimo wszystko zrobila, bo cie nie minie a jeszcze jakis stan zapalny zlapiesz ( nie wiem czy mialas, ale bol nieziemski). A jak bedziesz miec kaske to wplacisz malej na konto.

hejka :) dziewczynki Oskarek bardzo,bardzo dziękuje za życzenia 👄 👄 odwzajemniony buziak dla Kamilki :) dużo zdróweczka dla chorowitków 🌻 demiluna super że Julianek wcina wszystko :) martusia ciesze się że już wszystko ok z Julią :) Aisha jak dobrze że już koniec dnia a jutro będzie tylko lepiej :) surfitko dobrze że Ninka już tylko 2 kupki zrobiła gratki za pierwsze kroczki dla Kubusia Kasiu współczuje :( och jak się wali to na całego :O u nas oki :) Eryczek radosny i roześmiany :) oby tak jak najdłuzej. Jutro akcja pieczenia ciast i szykowanie potraw na urodzinki Oskarka które będą w sobote. Dobranoc kochane,spokojnej nocki 👄

🌻🌻DLA OSKARKA NA PIERWSZE URODZINKI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO