Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatika*

Termin czerwiec 2008

Polecane posty

Ja tylko na minutkę. Goba - jedziemy do Dźwirzyna, tj. koło Kołobrzegu, do domu wczasowego, a ściślej mówiąc to do sanatorium:) Płacimy 1350 zł od osoby, Ola za free, pełne wyżywienie i 3 zabiegi dziennie:P To Polska właśnie - turnus rehabilitacyjny jest 300 zł tańszy od normalnego a nie potrzeba żadnych papierów, żeby taki sobie wziąć:) Miejsce teoretycznie sprawdzone, bo 2 lata temu wysłaliśmy tam moich rodziców do sanatorium właśnie i byli bardzo zadowoleni. Zobaczymy, jak nam się spodoba. Wszystkim Wam mamuśki życzę samych pięknych chwil z Waszymi pociechami, żadnych zmartwień i dużo dużo cierpliwości 🌻 Pozdrawiam:)

witam i zapraszam na kawke Moja perelka wlasnie sie obudzila,bo slysze jak bawi sie,musze leciec i dac mu mleczko z kaszka. Zycze milego dnia i duuuuuuuuuuzo slonca:)

u nas słońca niema burza w nocy mocna ze szok wszystkiego naj na miesiecznice dla dzieci naszych kochanych ewcia niedługo impra eryczka:-)

Witam dziewczynki :) Spóźnione życzenia z okazji dnia matki :) Wszystkiego naj,naj !!!!!!!!! dużo szczęścia zdrówka i pociechy z rodzin - wam kochane życzę 👄🌻 Kurcze coś mi się z laptopem dzieje - chyba jakiegoś wirusa złapałam :( wogóle mi laptop nie chodził :( dziś w końcu działa :D U nas oki :) goba no tak jutro Eryk będzie miał roczek !!!!!!! hehe stary chłop już z niego ;):D

Witam kochane i znow mało udzielajacych sie ,wpadłam sie troszeczke pochwalic Julcia juz coraz wiecej chodzi przeszła dzi pare razy całe mieszkanko jestem z niej taka dumna Zapomniałam napisac ze juz jestesmy po szczepieniu i wszytko było ok mał tylko 2 godziny miała tem 37.6 ale jej samo przeszło ...Jula wazy 12.400gr i mierzy 78cm ale poszla w gore i na wadze musze zacza mniej ja dokarmiac bo zrobie z niej pulpecika .Moja corcia klauduna wyjechała na zielona szkołe do Władysławowa nad morze i strasznie za nia tesknie

Hej A co to za zmowa milczenia? U nas bez zmian. Wszystko w normie. Kasiu, Julcia naprawde jest duza :) Ale ona zawsze byla do przodu z waga. Ciekawe ile moja wazy, ale my mamy kontrole na roczek, czyli za 2,5 tygodnia. Wysoka jest jak stol :P No i super ze juz tak ladnie Julcia chodzi - silna dziewczynka. Ewcia, goba 😘 dla waszych chlopakow ! Aisha, udanego wypoczynku. Na ile jedziecie ? Gosiek, co do spania to Nina spi w bawelnianej pizamce i pod kolderka, z ktorej stale sie rozkopuje :P Ale nie marznie, stale ciepla jest, ma krazenie po tatusiu ;) Oczywiscie bez skarpetek, bo i tak je w nocy sciagnie. A jak bylo bardzo cieplo to ubralam jej pizamke z krotkim rekawkiem i dlugie nozki przez to rozkopywanie. Trzymajcie sie.

Witajcie Laseczki :) U nas tez ok , tylko pogoda nam sie popsula :O Mierzejka , gratuluje ukonczenia studiow !!! Oj a mi zatesknilo sie za studiami , tak sobie mysle, ze jak Gabrysia jeszcze troche podrosnie to pojde na jakis kurs medyczny , aby moc pracowac w szpitalu lub w gabinecie lekarskim :) Gabrysia rozkrecila sie juz na dobre z chodzeniem , dobrze sobie radzi nawet na trawie w parku :) Lizaki tez czasem dostaje . kupuje takie w organicznym sklepie, podobno sa na samym soku owocowym, bez dodarku barwnikow, konserwantow itd , podobno.... My do kontroli za miesiac, ale wazylam ja na wadze w domu ( takiej dla niemowlakow) i od marca waga stoi w miejscu , rowne 10 kg . W gore idzie, tylko teraz wszystkie spodnie z tylka jej spadaja ;) Gabi spi w bawelniamym pajacyku ze stopkami , niczym jej nie przykrywam i powiem wam , ze teraz duzo lepiej spi . KAmilka jak byla malutka to nawet w zimie nie dala sie przykryc, bo zaraz budzila sie . Nocki mamy nadal chlodne i ja spie w pizamie z dlugim rekawem , w spodniach i dodatkowo przykryta koldra a ta w samym pajacyku :P

mierzejka, wieczorem zalewasz suszone śliwki wrzątkiem, następnego dnia gotujesz, miksujesz - możesz zmieszać albo z jakimś słodkim deserkiem, albo dosłodzić i smacznego :)

Elmirka, wyslalam ci w koncu zdjecia z NY ! Agula, to masz jak my. Ja pod pierzynka, a mala rozkopana, przykryje to zaraz steka i odkrywa sie. Juz sie poddalam, nic jej sie nie dzieje, i nozki ma stale cieple. Lizakow nie daje. Wystarczy ze dziubie ciasteczka, paluszki, i wszystko to co jemy my. Ostatnio juz nawet nie mozna jej oszukac, tylko wola to co my mamy. Ty jesz pomidora, ona tez ma jesc pomidora. Ty jesz kielbase, jej juz sam chlebus nie wystarczy, ma byc kielbasa. Wtrynila mi kiedys pol okonia ( takiego z 25 cm dlugosci) z talerza i pol pomidora. A taka szczesliwa byla ze szok :) Ale ja sie ciesze ze ma smak do jedzenia. Zmykam.

Mam zaszczyt jako pierwsza :P zlozyc zyczenia urodzinowe dla Eryczka !!!!!! A wiec Eryczku W dniu tak pieknym i wspanialym, zycze ci seruszkiem calym, duzo zdrowia, sto lat zycia, milion zoty do zdobycia :) Tego zycza ci ciocia Agula , Gabrysia i Kamilka !!!!!!!

jestem 2 ile jest gwiazdek na niebie 🌻 ile robakow w glebie ile samochodow jezdzi po świecie ile cukierków w roku zje przeciętne dziecie tyle kwiatów, całusków i słodyczy w dniu urodzin życzy❤️ ciocia gosia z Kubusiem i Wiktorią oraz wuje Robert boze dziewczyny jak ten czas leci nasze kochane skarbeńki mają juz 1 lub prawie rok szok dla mnie a dopiero co się urodziły.

Wszystkiego naj dla Eryczka, dużo zdróweczka 🌻 Rzeczywiście ten czas leci nieubłaganie... Hanio dzięki za przepis na śliweczki, trochę go pamiętałam, ale nie byłam pewna.

Witam :) Dzięki Aguś ! bardzo dziękuje za piękne życzenia buziaczki dla waszej kochanej trójeczki 👄 Goba dziękuje kochana buziaczki dla całej przekochanej rodzinki 👄 mierzejka Tobie również wielkie dzięki 👄 yhm ja w zeszłym roku o tej samej porze już tuliłam mojego aniołka :) urodził się o 8.10 a więc już skończył 1 roczek :D ależ to szybciuchno zleciało. Dziś świętujemy 1 roczek Eryczka bardzo skromnie a 7 czerwca będzie wielka balanga i msza św. w kościólku z okazji 1 urodzinek Eryczka :D a ja dziś dostałam @ i mnie strasznie brzuch boli :O Dziewczynki życzę wam wspaniałego dzionka :) buziaczki 👄

A ja jestem czwarta!!!!!!!!!!!!!!eryniu wszystkiego co najpiekniejsze i duzo duzo zdrowka od cioci Gosi i trzech muszkieterow!!!!!!!!!!!Niestety ciocia nie zna wierszykow urodzinkowych :P U nas ok,ale pogoda tez paskudna,ma sie znow ocieplic na dniach. Dzieki dziewczyny za odpowiedzi odnosnie spania:) Gratki dla samodzielnie chodzacych,moj pewnie nie podepcze roczku jak jego starsi bracia,ale coz!Rozwija sie swietnie i jest mi to obojetne czy bedzie chodzil przed urodzinkami czy krotko po.Najwazniejsze ,ze raczkuje slicznie i ciesze sie z tego,bo to ma dobry wplyw na rozwoj.Za raczki chodzi slicznie i szybko,ladnie stawia stopki i polubil prowadzanie,ale nie puszcza sie jeszcze sam,sam tez nie stoi,w sumie to moglby probowac juz,bo nie musi sie trzymac mocno jak stoi tylko wystarczy ze podpiera sie paluszkiem,albo oprze sie pleckami i stoi,trzyma rownowage.Mamy jeszcze czas.:PPrzy meblach chodzi jak burza,jest pewny siebie. Uwielbia muzyke,jak slyszy to tanczy tak smiesznie,raz udalo mu sie tak wywijac raczkami,ze wygladalo to jakby rapowal hehehehhe Ja lizakow nie daje,unikam slodyczy,dostaje tylko chrupki kukurydziane na przekaske,ciastek tez nie daje.Ogolnie to probuje wszystko ale po troszku,nasze zupy, miesko w sosie itp. Ostatnio kilka razy dawalam mu krowie mleko,na nic nie ma uczulenia,wiec ok. Wczoraj zbil mi mojego ukochanego aniolka figurki ,ktore zbieram :(Zanim sie zorientowalam,ze trzyma w raczce jak podchodzilam,to juz rzucil o podloge.On tak robi,ze jak czegos nie wolno i ja lece do niego jak szalona to on sie smieje i robi na zlosc i ucieka z tym albo od razu jak najszybciej rzuca,taki rozrabiaka moj.Moj man powiedzial kiedys ,ze Kuba bedzie gorszym rozrabiaka niz Jas i mial racje,a myslalam ,ze on taki ulozony bedzie hehehhehehe:P Kochane zycze wspanialego dnia. ooooooooooooooo juz wisi na mnie,kocha komputery,jak wszytskie dzieci hehehe pa

Erys : Twoje pierwsze wielkie święto Nasz maluchu uśmiechnięty Zawsze wesół Pełen werwy Miłą minę masz bez przerwy Nasz maluszku ukochany Bądź nam zawsze tak wspaniały ! Wszystkiego najlepszego zyczy Ninka z mama i tata. A my mamy zebola :D Gosiek, nasze pociechy rowno zaczely raczkowac to i pojda rowno, zobaczysz ;) Pozdrawiam.

Erysiu, wszystkiego najlepszego :) rośnij zdrowo ku radości rodziców i na chwałę Pana Boga :) - ciocia Hania, Ruben i wujo Mati ;) a na pocztę wysłałam trochę zdjęć :)

kurka,ale mi wyszedl dobry zurek!!!!!!!!!!!!!!Zapraszam mamusie na zureczek ,a maluszki na pyszna zupke kalafiorkowa,ugotowana specjalnie dla Kubusia. Smacznego!!!!!!!!!!!

Ja chetnie poczestuje sie zurkiem :) Zupka kalafiorowa u Gabrysi raczej nie przejdzie :( :( :( Wczoraj tez ja robilam i krolewna raczyla zjesc 2 lyzeczki zupy 😠 . Potem siedziala i plakala, bo byla glodna ale zupy nie chciala. To nie byla jakas typowa dla bejbikow, tylko nasza lekko slona , bez kostek czy wegety . A jak wyciagnelam jugurt to wcinala az sie uszy trzesly i bylo malo... Ja specjalnie czasem siadam kolo niej z swoim obiadem , aby zainteresowala sie , ale dzie tam... tylko pokazuje na szafle palcem w ktorej mam chrupki i powtarza jak mantre : to, to , to, to, to... A Kamilka za to tylko miesem raczylaby sie , wczoraj ugotowalam pare pierogow z miesem , to wydlubala samo mieso a ciasta nie ruszyla. U mnie w domu to kazdy jadlby co innego :O Dzis robie na obiad dla mnie i Kamilki makaron z sosem pomidorowym i tunczykiem, a staremu steka z salata . O Gabrysi obiadku to nawet nie chce myslec ... :O Myslicie, ze moze jesc juz tunczyka ??

Mysle, ze troche moze. W koncu cos musi jesc, jak taki niejadek :o Ja Ninie podaje juz wszystkie ryby. Robie na parze. Z przyprawami do ryb bez soli. A za moja mi wstyd. Tlumacze zeby mowila daj czy mama. A ona jak chce cos jesc to kaszle. I robi tekie, uhm, uhm..wczoraj w parku dziewczynka jadla chrupki a moja zaczela swoje uhm, uhm. No to obie jadly :P A mama tamtej mowi, ze jakis cud, bo normalnie to jej nie chce jesc za wiele. ale ze Nina jadla, to we dwie sobie jadly :) Kolezanka mlodsza od Ninki o 4 dni :) Wiec szkoda Agula, ze nie mieszkamy blizej, moze apetyt Ninki udzieliby sie Gabi ;)

🌻kwiat]🌻❤️❤️KOCHANY ERYCZKU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI TWYCH PIERWSZYCH URODZINEK ZYCZY CIOCIA KASIA Z JULCIA I RODZINKA STO LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Kochane ledwo co wyszły julci jedynki gorne naraz to teraz ida czworki gorne naraz a ona jest nie znosnie straszna i wnocy tez nie spi cały czas sie kreci niech te zabki wrescie juz wyjda pozdrawiam was goraco

dziewczynki bardzo,bardzo wam dziękuje za życzenia :) jesteście kochane 👄 gosiek ja również z chęciąś skosztuje żurku,mmm już mi ślinka leci ;) a dla Erysia kalafiorowa może być,pewnie chodz troszkę zje :) ja dziś na obiadek serwuję pomidorówkę - tak się źle czuję że tylko to ugotowałam. agula oj nie wiem kochana czy można podawać tuńczyka ale sądze że pewnie jej niezaszkodzi :) gratki za ząbki 🌻 oby te zębole bezboleśnie wychodziły ! surfitko twoja Ninusia ma dar do przekonywania :) hanio Rubiś jest przesłodziutki !!! bombową ma czuprynkę :) śliczny chłopczyk a ty jesteś nie zła laska :)

hej,moj tez nie pojadl za wiele.Ta zupka dla niego to nie taka specjalna dla bejbikow tylko calkiem normalna,ale mniej przyprawiona,jako wyrodna matka dodalam troszke wegety ,ciut ciut i jedna kostke:P:P:P zjadl 20 lyzeczek dziecinnych,jak uwazacie to ok ,czy malo?????????Bo w sumie duzo zostalo w miseczce,on tak srednio zjada okolo 20 lyczeczek,kurcze licze zawsze ,bo z obiadami u nas tez roznie,ciezko panu dogodzic hehehe surfitka,alle sie usmialam z Ninki z tym kaszlem,ale swietnie sobie radzi hihihihi Moj to by wszatko jadl jak ktos je ,ale oczami!!!!!!!!!!pociamcia troche i juz ma dosyc,ogolnie to je ladnie kaszki,mleczko,jogurty,owoce,a te obiady...............? zabawiac musze i oszukiwac.Pierwsze 4 lyzki je az mu sie uszy trzesa,a potem jest oszukiwanie heheheheh

Gosiek, ale to chyba normlane, ze dzieci tak ciamciaja w tym wieku. Nina ma tak, ze je wszystko i jak tylko zobaczy, ze ktos cos je, zaraz kierunek jedzacy, siedzi po toba, albo wstaje przy kolanie, i to uhm, uhm...:o Dasz jej i zje pare kesow w sumie. Ale jak od kazdego to sie uzbiera jej. Nie lubi jogurtu, twarogu - wezmie kes a potem macha rekami kolo glowy, jak chcesz znow jej dac. Nie mowi nie, za to mowi tak :P Albo jak chwyta za lyzke i odsuwa ja od siebie to znaczy ze juz nie chce. Ale musza ja nagrac jak namierzy kogos ze ktos cos je, bo to komicznie wyglada - chyba nigdy tak szybko nie raczkuje jak wlasnie do jedzacego :P I to uhm, uhm...ciekawe kiedy sie oduczy, bo tak kasla juz z miesiac :o

...tam od razu niezła laska ;) hehe, ale dzięki, Ewcia, miło mi :) mi się akurat te zdjęcia ze mną nie do końca podobają, ale wszystkie lipcówki wysyłają się z dzieciaczkami od paru dni, więc i ja wysłałam, czerwcówkom przy okazji również ;) po sesji zrobię przegląd nowych zdjęć i postaram się coś powysyłać :)

Dziewczyny, nie chce mnie wpusic na interie. Zmianialyscie moze haslo ? Cos mi sie zblokowalo, a chcialam Rubenka zobaczyc.

co, tu też problemy ze skrzynką? na koncie lipcówek też właśnie nam ktoś miesza i usuwa wiadomości i właśnie zmieniałam hasło, ale żeby tutaj też... :O

hejka,no i kolejny nowy dzien mamy:) Dzieci po sniadanku,Jasiu nie poszedl do przedszkola,bo jedziemy z nim do stomatologa dzieciecego,boli go zabek i dzisiaj mamy termin:( W srode dostalismy przy okazji termin do stomatologa dla Kuby na przeglad hihihi,ciekawe jak bedzie sie zachowywal,juz ma zalozona swoja ksiazeczke i bedziemy co pol roku chodzic. Surfitka,moj nie mowi tak,ale za to mowi nieeeee.Jak nie chce juz jesc to kreci glowa i mowi nie,albo tez odpycha lyzeczke lub butelke raczkami.A od wczoraj mowi daj,raczej daaaaaaaaa,dzisiaj cwiczy to namietnie.Wlasnie jasiu bawi sie memory , a on krzyczy daaaaaaa,ale super hihihi Zauwazylam,ze od jakiegos czasu nauczyl sie powtarzac i calkiem szybko zalapuje:)oczywiscie nie wszystko i latwe slowka,o ile mozna to nazwac slowkami:P Zycze milego piatku i fajnej pogody,u nas zapowiada sie niezle:P

Witam dziewczynki :) U nas dziś pogoda do kitu :( leje i wieje :( Surfitko i jak weszłaś na interie ?? mi się udało i wszystko ok. hanio naprawde super wyglądasz !!! gosiek no to powodzenia życzę u stomatologa,fajnie Kubuś będzie miał przegląd ;) a Jasiu ma jeszcze wszystkie mleczaki ?? dziewczynki miłego dzionka wam życzę :)

Hej wpadlam zeby sie przypomniec:P:PCos rzeczywiscie slaby ruch na forum,bo tylko 1 strone mialam do nadrobienia:) Wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzinek dla Eryczka🌼🌼Juz prawdziwy kawaler:) A co u nas...ja siedze nad ksiazkami-wczoraj caly dzien nad historia hiszpanii,bokiem juz mi wyszla a i tak malo zrobilam.Mala przedwczoraj popoludniu do ciotki wyslalismy,dzisiaj po nia jedziemy jak wroce od gina.Od czasu jak zaczela raczkowac,zaczela sama wstawac i chodzic wzdluz kanapy;a taka panikara ze szok. Wyszedl kolejny zabek,dolna lewa dwojka i gorne trojki juz sie pojawily na horyzoncie.Z jedzeniem nie ma problemow,oczywiscie \'\'dorosle\'\' jedzenie i z normalnego talerza a nie z jej,od czasu jak upaly mamy pije ogromne ilosci wody z sokiem w proporcji 7:1,czasem to nawet litr dziennie jest w stanie wypic.Moja mama mowi zeby spytac sie lekarza czy to normalne w tym wieku,ale ona to by sie tylko chorob wiecznie doszukiwala...:PNo nic milego dnia zycze wszystkim:)

To i ja się przypominam:) Spóźnione życzonka dla Eryczka🌻 Ola je wszystko i na prawdę ładnie. Jak już nie chce, to kiwa głową że nie. Najbardziej lubi żurek:) Właściewie codziennie na śniadanie wsuwa miseczkę żuru z żółtkiem i chlebem i jak już widzi, że sie obiera jajko to krzyczy na cały głos \"am am am\":) Z piciem jest różnie, od 300 do 500 ml dziennie soków lub wody, też bez problemu. A najfajniejsze jest to, że jak się o coś stłucze i to nieraz tak porządnie, to zapłacze i od razu mówi \"ba\" i bije szafkę czy o co się tam walnie, i już jest ok:) A ostatnio hitem jest wózej, który dostała od babci. Wozi w nim wszystko, tylko nie lalki:) Ale zabawa jest przednia. U nas pogoda porażkowa, nie zachęcająca do wyjazdów. Ja właśnie pakuję walizki, bo wieczorem wyjeżdżamy. Surfitko - jedziemy na 2 tygodnie. Dziewczyny trzymajcie kciuki, żeby nam się pogoda udała, bo jak będzie lało to się tam załamię. Ale jestem dobrej myśli. Mamuśki piszcie dużo, żebym miała co nadrabiać po powrocie:) Buziaki