Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatika*

Termin czerwiec 2008

Polecane posty

Ewcia, duzo zdrowia. Idz z ta grypa koniecznie do lekarza. Gosiek, no chodzi mi o te rozne opini odnosnie szczepionki. Jedni sa na tak, drudzy a nie...Sama nie wiem. A moze mam do niej takie podejscie, gdyz w kwietniu kiedy nie bylo n nia jeszcze szczepionki i wogole panowala panika choroba ta byla bardzo blisko mnie. No i wiem, ze nie jest ona az tak bardziej starszna niz zwykla grypa.

Hej :) U nas byla przepiekna pogoda w weekend - sloneczko i +21 C ( w sloncu pewnie wiecej :D ) Dzis nadal cieplo ale juz bez slonca ... Gosiek ... wszystkiego najlepszego dla meza 🌻 Kurcze , ale sie zalatwilas tym kolkiem :( Surfitka , Ninka wywija ze hoho :D Tancerka z niej super ! Ewcia , Gabi bardzo podobaja sie zmotoryzowani chlopcy ;) Ale ty chyba bedziesz musiala pochowac te ozdoby z podlogi hihi Gosiek , u nas taka panika byla na wiosne , zamykali szkoly , przedszkola itd teraz jakos sie to uspokoilo , nadal jest duzo przypadkow ale jakos ludzie mniej o tym mowia. U nas lekarze tez namawiaja do szczepien, bo maja kase z tego . Taki u nas system medyczny :O Tamtej jesieni nasza stara lekarka bardzo namawiala , zeby zaszczepic Kamilke na zwylka grype , zachwalala okropnie a nawet nie spytala sie czy dziecko czesto lapie grype,czy chodzi do przedszkola . Opchnac jak najwiecej szczepionek bo z tego jest kasa dla lekarza !

A cóż tu taka cisza? Ewcia zdrowiej nam szybko 🌻 U nas nic nowego. Ola coraz więcej mówi, ostatnim słowem jest "ciana" tzn. ściana:) Wszystkie swoje książeczki ma już opanowane do perfekcji i jak ktoś jej próbuje wcisnąć kit, to od razu poprawia:) I bardzo lubi jak jej śpiewam piosenkę taką z pokazywaniem i pokazuje razem ze mną. Wogóle to już taki wielki człowiek jest:)

Hej dziewczyny.... Ja jakos tak z doskoku pisze- wybaczcie! Ewcia duzo zdrowka! Zaraz wejde na interie podziwiac dzieci, i dziewczyny. U nas nic nowego Maya miala 2 tyg temu szczepienie skojazone, a nastepne dopiero na 2 latka. Znowu powychodzily jej takie suche placki pod kolankami, i na szyi. lekarka przepisala masc, a to wogule nie pomaga. W czwartek idziemy do innej lekarki. Zla jestem!!!!! Moja wazy 10,5 i ma 79 cm Na swinska sie nie szczepimy, maz jedynie zaszczepil sie na zwykla grype. Mala mi ciesze sie, ze poukladalo sie wam tutaj, a tymi kolezankami sie nie przejmuj, u mnie tez rotacja duuuza.

Dzień dobry :) U mnie zdrówko już troszke lepiej,ale niestety Eryś się zaraził :( w nocy miał gorączke :( Byłam dziś z nim u lekarza i ma przepisane aż 3 syropki :O mam nadzieje,że one mu pomogą,ja też dostałam syrop i coś musującego. Pogodę nadal paskudną mamy :( eh żyć się nie chce,normalnie masakra :(

Aisha oj duza panna juz z Olenki :) Mojej nie podoba sie moj spiew :P Zawsze jak zaczynam cos nucic to zatyka mi usta raczka i robi skrzywiona minke :D Duzo zdrowka dla Eryczka 🌻 Ewcia , zycze szybkiego powrotu do zdrowia 😘 Milka 🖐️

Dziewczynki u nas normalnie porażka :( cała rodzinka chora :O mi już przechodzi za to mąż i Oskarech mają gorączke :( Eryczek po spanku znów wstał z temperaturą,dałam mu syropek i gorączka mu spadła,on temperature może mieć też od ząbków bo mu 3 wychodzą. Mąż pojechał do sklepu kupić nawilżacz powietrza bo strasznie suche powietrze mamy :( a to suche powietrze jeszcze pogarsza stan zdrowia :) Milka ja Eryczkowi smarowałam te suche plamki Elocolmem Agula

Witam dziewczynki:) Ja wpadłam na chwilkę żeby życzyć Ewcia tobie i twojej rodzince dużo zdrówka bo szkoda mi zwłaszcza Erysia że się bidulek męczy.A teraz z tymi choróbskami to strach się bać:( Vanesska zdrowa jak na razie,za 3 tygodnie lecimy do Polski,też się martwię żeby czegoś nie złapała,rok temu w Polsce przechodziła zapalenie płuc:( Jutro ide do lekarza na kontrole,może się dowiem płci mojego drugiego dzidziusia i chyba zaczęłam czuć ruchy leciutkie,w końcu to 19 tydzień:)Piękne uczucie,pamiętacie na pewno:)Pozdrowionka!!!

Dzięki katrina 👄 ja również życzę Wam dużo zdróweczka :) O jak fajnie,że już czujesz ruchy maleństwa,pamiętam jakie to wspaniałe uczucie czuć jak dzidziuń rusza się w brzuszku :) czekamy na wieści od gina i oczywiście życzę wam synusia :) Mąż już wrócił ze sklepu i kupił nawilżać,teraz napewno będzie lepiej się nam oddychało :) Zauważyłam że Eryczkowi przebiły się 2 trójki górne to jeszcze te dolne i będzie powoli z górki.

Co to sie dzis dzieje ? Zadnego wpisu :( Ewcia jak tam chorobsko , kurujecie sie powoli ? Katrina bylas juz u lekarza ? Wiesz cos ? U nas trojki rozszalaly sie na calego , dawno juz Gabi nie byla taka marudna :( Teraz dostala syropek przeciwbolowy i spi z tatusiem . Kurcze , cos mi sie okrs zozregulowal . Pojawily mi sie znowu krwawienia przedmiesiaczkowe .Kiedys juz to mialam i bralam jakies tabletki hormonalne , widocznie znowu wrocilo :O A wiceie co jest najbardziej wkurzajace, ze nie mam ubezpiecenia zdrowotnego ! Tu albo wykupujesz sobie samemu ubezpieczenia albo dostajesz w pracy ( choc i tak trzeba jeszcze samemu doplacic ) . No i teraz nowy pracodawca P mial mu dac ubezpieczenie po 2-3 m-cach pracy a teraz cos to przedluza 😠 A zeby samemu placic to na mnie i na meza potrzeba nam ok $950 na MIESIAC !!! I to nie wiem czy wszystkie badania by krylo .... Dobrze , ze dzieci maja ubezpieczenie stanowe do 18 r.z. Zobacze w nastepnym miesiacu co i jak z ta moja @ i trzeba bedzie isc prywatnie . Pozdrawiam was i czekam na jakies wpisy :)

Agula ja po wizycie ale oprócz tego że widziałam maluszka na usg to nic nie wiem,oni tutaj nigdy nic nie widzą i moje nadzieje że poznam płeć rozwiały się.Niestety muszę czekać na wizytę w Polsce za 3 tygodnie.Najważniejsze że widziałam bijące serduszko i niby wszystko jest ok,piszę niby bo ja im tutaj nie wierzę!! Współczuje ci z tym ubezpieczeniem,słyszałam że w Stanach jest okropnie z tym ubezpieczeniem,zresztą mam tam kuzyna. U nas też nadal trójki wychodzą bo chyba od 3 tygodni wychodzą górne i nie chcą wyleźć:(Na szczęście nocki nienajgorsze ale coś czuje że to cisza przed burzą:(

No u nas tez cos sie dzieje z zebami. Juz je widac po dziaslem i nawet znow bylo male przekrwienie, ale poki jeszcze nie stukaja. I znowu ida na raz :( Dzis wstala o 22 i do polnocy nie mogla usnac. A rano wstala normanie, tylko smoczka nie chce z ust wyjac. Ciekawe kiedy luzne kupki sie zaczna. Dziekuje za komplementy odnosci mojej baletnicy :) Katrina, na pewno jest wszystko dobrze. Agula, slyszalam, ze ponoc Obama ma wkrotce wprowadzic ubezpieczenia spoleczne. Oby !!!!! Moj ojciec pracuje w jednej firmie 8 lat i dopiero w tamtym roku dostal ubezpieczenie i to tylko na siebie. A w marcu maja miec oboje z mama. A mnie przeciez zalatwili jak odeszlam z pracy i skasowali mi za szybko ubezpieczenie, mimo ze mialam zaplacone do przodu ( tez doplacalam 250 na miesiac) A w Nowym Jorku taty pracodawca placi 900$ na miesiac za jego samego i to jeszcze jest kiepskie ubezpieczenie, ze musi miec wszedzie skierowania od lekarza prowadzacego. Tn system to jakas zenada.

Dopiero co życzyłam zdrówka Erysiowi i Ewci a tutaj moja się lekko rozchorowała,nawet nie wiem kiedy,jeszcze wczoraj była zdrowa a w nocy 39 stopni gorączki:(Powiem wam że bardzo się zmartwiłam bo teraz te choróbska panują,dałam nurofen i jak na razie ma tylko stan podgorączkowy a za tyg lecimy do Polski więc muszę na nią teraz chuchać o chora przecież nie pojedzie:(Jeść nie chce tylko pije bidulka moja:(((

Czesc wszystkim! Majka chora, chyba przeziebienie, albo zeby, bo oprucz lekkiej goraczki, i kataru nic nie ma. Dzis idziemy do lekarza. Z ubezpieczeniami w stanach rzeczywiscie porazka: pracujesz, to masz albo nie, a jak nie pracujesz, to co wtedy???? Lecz sie sam? Tutaj w DE kazdy jest ubezpieczony bez wzgledu na to czy pracuje, czy nie. Ewcia zobaczymy co nam przepisze tym razem na ta skorke? Surfitka, Ninka super tancuje, a i odpyskowac potrafi!!! Fajniutka jest! Katrina szkoda, ze nic nie powiedzieli odnosnie plci, tez jakies to dziwne. Jak nocki? Majka wstala dzis przed 6, pomarudzila do 8, i poszla spac. Gosiek i jak po szczepieniu sie czujecie? Camomila fantastycznie krecisz hula-hop- gratuluje dobrej formy, i figurki! Lece sie ogarnac, i idziemy do lekarza.

ja się wkońcu przeprowadziłam całkiem do nowego laptopa, jednak strasznie duzo czasu zabiera kopiowanie danych! tym bardziej, ze moj stary kom był megawolny i nie dawał rady... ale już jestem i lece sprawdzic, coście tam naklikały :)

Hej laseczki :) agula,surfitka,hanio,milka Normalnie choroba mnie wzieła na maxa :O dziś w nocy myślałam że się przekręce :( (pierwszy raz się tak źle czuję ) Eryczek dziś w nocy miał gorączke przez te ząbki :( dostał nurofen,czopki i ta gorączka i tak nie chciała mu spaść :( biedny tak płakał :( dentinox troszkę pomógł ale tylko na chwile :( Dziś naszczęście Eryś ma się już dobrze :) Katrina och szkoda,że nie poznałaś płci dzidziusia,ale to nic najważniejsze że wszystko ok. :) Dużo zdróweczka dla Vanesski 🌻🌻 '

U nas tez goraczka i mega marudznie , zadnych innych objawow . Na 90% to zabki :( Ale nam sie dzieci zmowily z tymi zabkami . Na noc dostala lek przeciwgoraczkowy i spala nawet ladnie , ale od rana bonanza na nowo, dobrze ze juz bez goraczki , narazie .... Oj , z tym ubezpieczeniem tutaj to masakra . JAk masz kase i pracujesz to OK , a jak bez prazy to nie dosc , ze nie ma za co zyc to jeszcze trzeba placic lekarzowi :( Zobaczymy co tu Obama zrobi, bo jak na razie to tylko wielka zadyma z tym ubezpieczeniem miedzy demokratami a republikanami . Ewcia , czyzby choroba w polaczeniu z @ tak cie rozbroila ? Buziaczki dla naszych wszystkich chorowitkow i zabkujachych maluchow 🌻

Witam kochane u nas nie zaciekawie wszyscy chordzy ja mam grype jula i zuza paskudny kaszel i goraczke u nas jest jedna trojka na goze a teraz wyzyna sie druga julenka tez jest strasznie marudna ja poprostu nie mam sily leze w łozku i jestem bardzo słaba pozdrawiam was goraco

ojej widzę że grypa atakuje na całego :O dużo zdróweczka dla wszystkich chorowitków 🌻 agula właśnie przed sekundą byłam w toalecie :( oj a tu taka niespodzianka,teraz to już napewno się wykończe :O dla Gabi 👄 och te wstrętne zęby oby tak nie boloły. współczuję wam tej sytuacji z tym ubezpieczeniem. Mąż dziś był u lekarza przepisał mu antybiotyk - może chociaż jemu szybciej przejdzie.Normalnie pierwszy raz mamy taki szpital domowy :(

witam was... widze ze naskrobalyscie troche.... oj mialam czytania.. u..nas wszystko wporzadku...jestesmy zdrowi marudzi ostatnoi i wydaje mi sie ze to zeby ida bo grzebie sobie palcami w buzi ale zobaczyc nie da sobie....,z nocnikiem mamy problem juz dawno niezrobil kupki tylko pampers... wczzesniej mial swoje pory do robienia a teraz roznie zupełnie i niemoge ucelowac... a zeby zawołal to absolutnie niema mowy.... a tak juz bym chciala zeby sam robil... achhhh... co do mojej diety to pochwale wam sie ze super... jutro juz miesiac mija odkat jestem... po ubraniach widze ze sa juz luzniejsze i to mnie bardzo cieszy..juz przyzwyczailam sie ze gotuje na 2garnki dobrze ze ta pogoda jest taka do dupy bo czas mam na to.... co do szczepienia to mamy dopieromamu w koniec grudnia takze jeszcze.... a widze ze was wszystkie prawie rozłozylo chorobsko... wspolczuje wam.... i zdrowiec szybko dziewczynki!!!! zycze wam zdrowka!!!!

Ja tak szybko żeby powiedzieć że Vanesska ma cały dzień temp 39,5-39,9 więc popędziliśmy do lekarza no i angina:((((Dobrze że nie grypa!!!Dostała antybiotyk i do tego daję nurofen na zbicie gorączki,martwię się tą wysoką gorączką:(((( Dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków!!!!!!Dużo nas:(((

no kochane, czas grypowy... my też przechorowaliśmy i, daj Panie Boże, już to za nami! żeby Wam oczy rozweselić, wysłałam zdjęcia jesienne na pocztę :)

Zapraszam na kawe jak ktoras jeszcze nie pila Katrina ale cie sie Vaneska rozchorowala ojej, kuruj ja dobrze. Ewelona fajnie, ze spadasz z wagi wytrwala jestes w gotowaniu;) Ewcia jak zdrowko? Majka nadal zakatarzona, ale mamy leki, bylysmy u lekarza, i nic powaznego nie ma. Na te suche placki mam dla niej masc sterydowa, i znowu trzeba bedzie testy na alergie zrobic.

Hanio sliczna jesien, a Rubenek taki paczuszek maly:) Wyslalam tez pare fotek Mai na interie

biedactwa, Wy pewnie wszystkie w łóżkach... Zdrowiejcie! i dziękuję za miłe słowa pod adresem Rubenka :) szukam przepisu na gorącą czekoladę na gęsto - taką do deseru (maliny, banan, wiśnie..) - ma któraś?

Witam sobotnio i stawiam kawusię:) Muszę się z Wami podzielić moim wczorajszym odkryciem - otóż Ola ma już dwie górne piątki!!! A ja sie zastanawiałam, czemu się budzi w nocy, skoro wszystkie 3 i 4 juz na wierzchu. Wczoraj ją łaskotałam i zajrzałam głębiej, a tam piątki w całej okazałości:) Poza tym u nas wszystko po staremu:) Dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków! Aha, po obejrzeniu fotek odechciało mi sie hula-hop:) Hanio - Rubenek słodki i tak grzecznie sobie siedzi w wózeczku. U mnie to nie do pomyślenia:) Miłego weekendu laseczki:)

Czesc czyktos mnie tu jeszcze pamieta????;) Ja Was kobietki podziwiam ze macie czas zeby cały czas pisac cos na forum ja to ewentual ie na nk wejde zobaczyc co nowego,jakies zdjecie dodac i zmykam ach.....chyba mam zła oragnizacje czasu ale w sumie tez pacuje zmianowo i jak mam na rano to wstaje o 4 i do 14 w pracy ,potem sprzatanie ,zrobienie obiadu na nastepny dzien ,pobawienie sie z martynka i wtedy to juz padam a jak na popoludnie ide to jestem do 21 i tez mi sie nie chce juz nic a nawet jakby mi sie chcialo to maz domaga sie towarzystwa :P Tak bym chciala nadrobic zaleglosci zeby wiedziec co u Was i dzieci ale to raczej nie mozliwe bo nie marnujecie czasu :) Wiem ze Cannomila urodziła sliczna dziewuszke ,czy ktos jeszcze zostal szczesliwa mama? Pewnie teraz juz nikogo tu nie zastane ale chcialabym zebyscie wiedzialy ze o Was nie zapomnialam :)pozdrawiam