Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

opryszczka wargowa -jak ja wyleczyc?

Polecane posty

sa rozne metody aby pozbyc sie tego problemu.niektorzy przemywaja spirytusem, dawniej stosowano pasty do zebow (nakladalo sie niewielka czesc pasty na opryszczke, w ten sposob ladnie wysuszala sie). W aptece jest sporo roznych kremow i nawet sa takie plastry COMPEED http://www.i-apteka.pl/p/pl/9263/compeed_plastry_na_opryszczke_15szt_.html czy ktos z Was je stosowal, dobre sa? jaki srodek jest najlepszy?

kupiłam sobie Zovirax, bo miałam problemy z tą opryszczką, używałam Sonol, ale to nic nie pomagało tylko pęcherzyki stały się jeszcze większe i rana, która długo się goiła. Sonol kosztował wtedy ok 4zł więc się napaliłam. Ale kiedy farmaceutka namówiła mnie na Zowirax (2 lata temu 19 zł) nie pożałowałam. Po pierwsze skuteczny ( pęcherzyki malały,2-4 dni i po sprawie, nie było wielkiej rany, a kiedy czułam, że się to dziadostwo zbliża smarowałam i nic nie wychodziło) i wydajny (malutka tubka, nadal ją mam, wystarczy odrobina). Polecam- czasem warto wydać więcej :)

Gość elizz
Hascovir - ma taki sam skład jak zovirax ale jest duuuużo tańszy! ale dziewczynom które mają poważne 'owrzodzenia' na twarzy związane z opryszczką polecam zapytać farmaceuty o takie tabletki, które się stosuje raz na pol roku czy jakos tak (doustne) i opryszczka sie nie pojawia wcale! moja szwagierka tego uzywała ale nie pamiętam nazwy

Gość elizz
te tabletki to Heviran, czy ktoś może wie ile kosztują? nie mogę znależć takich danych

Gość aaaaabbbbddddhhhh
są dość drogie i do tego tylko na receptę, mi pomogły na dwa lata a brałam je prawie pół roku