Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XXXXdorotatorodXXXXX

Co mnie czeka? Jak myslicie? pytanie o zęby

Polecane posty

Witam wszystkich. Mam niewielki problem z zebami: zaczely mi wyrastac osemki (widac je na zdjeciu rentgenowskim) i przez to zaczely mi przesuwac dolne i gorne jedynki. Z jednej strony mam usunieta siodemke na dole. Czy moga mi sie teraz rozsunac dolne zeby czy nie ma szans? A co do gory to powinnam sie spodziewac dla rownowagi usuniecia gornej siodemki czy trzeba bedzie usuwac osemki. Czy w ogole istnieje mozliwosc nie dostania sie do osemek? Ostatnio dentystka miala problem z zaplombowaniem siodemki co dopiero usuniecie osemki. Nie wyobrazam sobie.Jak wy uwazacie? Mam za tydzien wizyte u ortodonty ale zastanawia mnie to bardzo dlatego pytam zeby mniej wiecej wiedziec co mnie czeka ;-)

Gość elianna
Prędzej, czy później będziesz musiała usunąć te ósemki. Ja miałam podobną sytuację i właśnie to zrobiłam. Usunęłam wszystkie cztery i mam spokój. Trzeba tylko znaleźć dobrego - powtarzam - dobrego!!!-chirurga szczękowego. Na pewno nie będzie miał problemów z dotarciem do tych zębów. Zdecyduj się. Po co się męczyć w przyszłości. Takie niby małe problemyy potrafią dać w kość (zmienić wygląd twarzy, utrudniać wymowę - tak jak było u mnie...) Po co Ci to?

Gość elianna
A tak w ogóle - jeśli masz takie problemy z zębami-proponuję zamienić zwykłego dentystę na takiego ze specjalizacją chirurga szczękowego. Ja dokładnie tak zrobiłam i teraz jest wszystko ok. Chociaż kasy ze mnie wyciągną co niemiara. Ale może trafisz taniej

Moja dentystka polecila mi na razie konsultacje z ortodontką. Ona cos doradzi. Samego wyrywania sie nie boje, wiem ze bol potem duzy ale mozna przezyc. Boje sie jedynie tego ze chirurg nie dostanie sie do tych zebow albo tak mi rozszerzy szceke ze sie zlamie o_O lub zablokuje itp. Jest jakas metoda usuwania od boku badz cos w tym stylu? ;-] P.S One nie sa wyrzniete.

Gość wera4203
witajcie wszyscy.Jam mam taki sam problem.Mam dopiero 14 lat a zaczely mi wyrastac osemki.jedna zaczela mi wyrastac 20 pazdziernik i od tego momentu przestala rosnac nie wiem czemu moze tak wolna wyrastaja osemki.A to co wi9em osemki powinny wyrastac dopiero w wieku po 18 wiec nie wiem