Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaplakana24235

17 lat i halluks

Polecane posty

Gość Zaplakana24235

Pomozcie,mam 17 lat i niedawno zauwazyłam to na lewej nodze:(:(Mam dopiero 17 lat,jak aj sie pokaze w japonkach ?Nie wyobrazam sobie nie chodzic czasem w szpilkach czy butach na obcasach:(To zgrubienie nie jest bardzo duze:(Da sie z tym cos jeszcze zrobic??Prosze o rade:(:(

Gość Zaplakana24235
:(:(Poradzi ktos cos?

kup sobie wkładki na płaskostopie poprzeczne i noś zamiast zwykłych rozwiązaniem jest także klin (scholla) korygujący ustawienie palca (sprawdza się przy zakrytych butach) ew. możesz kupić sobie aparat korygujący na noc (Marcin się to to nazywa) - ale to jest największy wydatek metoda mojej babci - smarować zgrubienie jodyną - nie mam przekonania, wiem jak wyglądaly stopy babci.... cóż to są skutki noszenia za ciasnych butów ja w zeszłym roku miałam problemy z halluksem, też nie jest za duży, ale lewa stopa to ta pracująca ze sprzęgłem i przez obciążenie podczas urokliwych korków ulicznych wdało się zapalenie - prześwietlenie, rehabilitacja cóż od tamtej pory klin i wkładki noszę na co dzień (a marcina na noc) i powiem tak - nie boli, nie powiększa się.... ps - w pracy biegam w butach na 1o cm obcasie, normalnie jednak noszę max 5cm....

Gość Zaplakana24235
Dzieki za odzew.Nic mnie nie boli,mi raczej chodzi o efekt estetyczny eh przeciez nigdzie nie wyjde z czyms takim:(dosc ze inne mam kompleksy to jeszcze to:(A pozatym nie wiadomo czy to sie nie bedzie powiekszac:(Hmm drogie sa takie wkladki??

w Lidlu kupiłam za 10 zł schollowskie mogą kosztować nawet 30 kup sobie ten klin - i noś w domu

Gość Zaplakana24235
Dzieki,chyba tak zrobie,poki jeszcze nie jest (mam nadzieje za pozno)