Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iziizi22

porod naturalny jest obleśny!!!

Polecane posty

Gość iziizi22

nie wiem jak wam ale dla mnie porod naturalny jest obleśny, normalnie zygac mi sie chce jak ogladam filmiki- jak my biedne kobiety musimy cierpiec. sama jestem w ciazy i zalatwilam sobie cesarke bo dla mnie to nie jest nic pięknego jak z pipki wychodzi dzidzia!!! i mozecie mi zaraz pojechac ze to najpiekniejsza rzecz na swiecie to i tak i tak mnie nie przekonacie!

ja mam podobne zdanie do twojego ale tak juz jest tak sie kazdy urodzil i nic na to nie poradzimy ale jest cc i jak ktos nie chce zego przechodzic to droga wolna:)

Gość qrka wodna
porod naturalny rzeczywiscie piekny nie jest, ale widzialas kiedys jak wyglada cesarka? jesli nie to powiem ci ze gorzej... zdecydowanie gorzej; nie rozumiem kobiet ktore zalatwiaja sobie cesarke... kobieto! to jest zabieg! masz rozcinana macice!

no ale co z tego ze masz rozcinana macice? zszywaja i po klopocie mniej bolu, mniej lez, i mniej stresow czy dziecko nie bedzie niedotlenione a przy normalnym porodzie tez nacicnaja krocze ale o tym laska napisac nie? jak ktos chce cc to czemu nie? jesli tkos ma sie meczyc to lepiej chyba cc nie?

Gość iziizi22
widzialam jak wyglada cesarka- ro operacja i moim zdaniem nie wyglada tak strasznie jak poród naturalny. Bardzo chcialam miec dziecko, ale wiedzialam ze tylko cesarka mnie uratuje, za duzo filmikow sie naogladalam. Oczywiscie kolezanki co rodzily naturalnie opowiadaja mi jakie to jest piękne i wogole a mnie sie normalnie cofa jak wyobrazam sobie to...

ale wiesz jak sie rodzi to sie nie widzi tego nie masz przed soba lustra..:P a przy cc rozcinaja i \'\'rozrywaja\'\' ci brzuch ale bolu nie czujesz bo jest znieczulenie, lezysz sobie i tyle:) ja tez chce cc:)

Gość iziizi22
co prawda jak sie tylko "chce" i nie ma przeciwskazan to trzeba dac w lape, ale cóż... napewno nie bedziemy gorszymi matkami, ze nie rodziłyśmy naturalnie, jak to niektórzy sądzą...

Gość pytam pytam i pytam bo mnie za
madchen ja wiem ze ty wszystko wiesz najlepiej i ogolnie to gowno cie wszystko obchodzi ale pozwol ze cie usiwadomie: nie ma cc na zamowienie, cc robia tylko z koniecznosci. 🖐️ no ale tak jak powiedzialam - wiem ze ty wiesz jak to jest z naturalnym, znieczuleniem i niedotlenieniem dziecka :P

ale sluchaj czytalam ze w niemczech chyba we franckfurcie nad odra lekarze robia normalnie cc na zyczenie i kobiety z polski tam przyjezdzaja bo jest darmowe i na zyczenie:) poza tym tam pracuja polscy lekarze!:) a nic sie nie placi bo to jesr jakos polaczone z NFZ:) ale nie jestem pewna czy to we frankfurcie czy gdzies indziej:) a za normalny porod tez czesto i gesto musisz placic zeby sie toba dobrze zaopiekowali wiec jaka roznica?

izii - niestety ty tez jestes w bledzie, zaden lekarz nie wezmie na siebie odpowiedzialnosci zanieuzasadnione, lewe cc. z tym tez wiaza sie pewne komplikacje, impreza nie polega na rozcieciu-wyjeciu-zaszyciu. powodzenia drogie panie 🖐️

pytam a widzisz nie robia tylko ze wskazaniem cos niedoinformowana jestes i nie laz za mna z topicu na topic i kto tu przegral zycie?:P

hehe, no, ile robi cc na lewo? skad to wiesz? z forum czy Pani Domu? a widzisz, no zyje i chodze po tym siwecie troche dluzej niz ty, znam osobiscie 3ginkow wiec mam pojecie o czym mowie w przeciwienstwie do ciebie;)

Gość katkamatka
zrobienie kupy też jest obleśne... a każda z nas robi... cóż fizjologia fizjologią, a urodzenie dziecka mimo tego... jest piękne :) czasem wręcz mistyczne :D

Gość po cc dostaje sie antybiotyk
wiec nie mozna od razu karmic, poza tym przez cc nie mozna rodzic wielokrotnie, a nigdy nie wiadomo, jak sie ulłozy w zyciu. Robia narkoze , ktora jest niezdrowa. Oczywiscie ,ze jak trzeba, to trzeba. A co do oblesnosci - wszystkie operacj ei zabiegi sa oblesne, z plastycznymi włacznie - a lekarze o pielegniarki jakos zyja

koperte kladziesz i masz ty znasz 3 ginkow? a co sypiasz z nimi ze ich znasz?? ja tez znam kilku ginekologow i co z tego?? nie nie czytam takich gazet jak ty bo mam cos lepszego i pozyteczniejszego do roboty

Gość puszka maruszka
a tak sie sklada, ze ja bede w niemczech rodzic i nikomu w lape dawac nie musze...i nie bede..wszystko mam na wyciagniecie reki..a z cesarka jest tak..jak ktos ma zyczenie to bardzo prosze, ale moze sie okazac, ze cala cesarke przespisz i obudzisz sie i nie bedziesz wiedziala co sie dzieje..tak miala moja kolezanka, ktora tez caly czas cesarke zachwalala...no ostatecznie kazdy rodzi jak chce:) ..ja bede w wodzie..no przynajmniej zamierzam...

hmm..madchen: nie CHODZE do nich, tylko ZNAM ich osobiscie, prywatnie, poza praca i wizytami w przychodni. madchen, tak naprawde (gdyby nie wypowiedzi powyzej i nerwowe wklepywanie "CC" w googlach) jakie masz pojecie o cc? moim celem jest tylko udowodnienie ci ze nie wiesz o czym mowisz. ale ponownie sprawdza sie powedzenie: nie dyskutuj z idiota bo......etc. ok, spadam 🖐️

bo w niemczech jest tak ze kobiety rodzacie sie traktuje po ludzku a w polsce jak krowy... cc tam mozna miec bez problemow jak nie chcesz normalnie rodzic to nikt nie wyciaga lapy po koperte

Gość qrka wodna
jak to co z tego ze rozcinaja? bo macica zostala stworzona do rozcinania? przeciez zostaje blizna i miesien macicy jest w tym miejscu oslabiony... nie mozna miec 4 czy 5 cesarek; istnieje ryzyko pekniecia macicy, no ale kazdy ma prawo do swojej decyzji

no przeciez napisalam wyzej, ze wiem ze masz :P

noo, niesie zmiany :D tak jak mowisz, masz pojecie:D

nie wykupilam, mam darmowy w domu:P neostrada:P no przeciez wiesz :P

chyba zartujesz?!?!?!?!?! :D:D