Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

DRUGIE DZIECKO

Polecane posty

Gość imie mamy............wiek.....
Dziewczynki nieładnie! wyrzuciliście mnie z listy :P imie mamy............wiek..........imie dziecka...........wiek majonia24...........24.............Alek................. ..2l i4miesiace MaMani...............21.............Mania............... ...7 miesięcy J_A_N_A..............24...........Justynka.............. ...1rok zieloneszkielko......22..........Mikołaj................ ...16 miesięcy gabi 27 ............ 28........... Agatka................ 5 lat lorinka ............21............Kazio...................2l i 9m-cy Evi..................21............Olek................. ...19 miesiecy oliwkabambino....27............wojtek..................1 rok pomarańczowa żmija...26.....Maciuś..............21miesięcy Princpolo...........24................Kacper.........2 lata i 2 miechy meggi1982---------- Wczesniej pytałaś się o pokarm.W szkole rodzenia mówili i z własnego doświadczenia wiem że stres może wszystko zachamować a częste przystawianie dziecka do pierśi lub ściaganie pobudzi laktacje.Ponoć z babcinych rad dobra jest bawarka.A co do porodu nie słuchaj to co mówią koleżanki wtedy najlepiej wyjdziesz :D

co do puchniecia w ciazy to koniecznie powiedz lekarzowi moj niestety nie wpadl na to zeby mi dac tabletki na czestsze sisanie....w ciazy potrafilam oddac mocz 3,4 razy dziennie... za malo....puchlam jak gabka:( lorinka- bylismy w pazdzierniku cala rodzinka u siostry( bylam tam za chrzestna) i powiem ci ze za bardzo mi sie Anglia nie podoba:( czulam sie obco.... meggi - szwagier jest w Irlandii ( kawaler) i bardzo sobie chwali:) pricpolo- niewiem gdzies ty sie podziala z tej tabelki heheh grunt ze jestes:) i jak tu \"starac\" sie o drugie jak meza non stop nie ma..... gdzie te upojne noce hehh

princpolo nie wyrzucillysmy tylko tabelka jest nowa bo wczorajszy temat ktory zalozyla ROXI zostal skasowany ja lozeczka turystycznego nie mialam ale bylo drewniane i juz nigdy wiecej takiego wrrrrrr!!!!!

majona24----------Mąż w pracy??? Wykurzyć się tak nie dam :D:D:D ooooooo puchnięcie to lepiej migiem do lekarza,moja koleżanka była pare dni w szpitalu bo stwierdzili że to zatrucie ciązowe

lorinka- moja siostra z mezem i 3 dzieci bardzo sobie chwala Anglie:) ciezko im bylo w Polsce teraz powodzi im sie dobrze:) maja piekny domek... autko... jak tylko przylecielismy do Luton poczulam sie dziwnie... nie podobaja mi sie tam domy szare bure.... a jak bylismy u znajomej ktora mieszkala w wynajmowanym od pakoli to byla doslownie nora:( acha Alek tak jak pisalam wczesniej tez nie chcial robic kupy do nocnika powiem ci ze na to trzeba czasu... i cierpliowosci:) wiadmomo na kazde dziecko dzialaja inne chwyty...

w tym sek ze wlasnie nie hehhe byl na rano:) teraz robi z tesciem klatke schodowa.....gipsuje.... no tak princpolo byly przeboje z naszym topikiem...

majonia a to Ciebie pociesze,mój jest w domu ale nie mam z niego porzytku bo czysta gazete o marnym sporcie he he he

jakby moj czytal to byloby swieto heheheh zwlaszcza o sporcie.... twoj babel to tez rowiesnik :) alusia...tylko z sierpnia...? lorinka, princpolo fajne sa 2latki nie>? oczywscie cala reszta tez ale nasze to juz starszyzna potrafia zbic z tropu....hehe

majonia24 musze powiedzieć że takie maluchy są najlepsze,oczywiście niemowlaki słodziutkie też są :) ale 2-latki są małymi geniuszami he he he. Mój akurat jest śmiały ale jeśli chodzi o mowe ma ciężką ehhhh Ale strasznie stara się wymuśić i to taki mały buntownik.W ostatnich dniach strasznie jest niezłośny :) dlatego tak się ciesze że zasnął mi w ciągu 2 minut :D

majonia24!!! Ja tez bardzo sobie chwale tutaj zycie ale jednego czego tu nie znosze to ich systemu prowadzenia kobiet w ciazy. Na szczescie sa juz polskie kliniki. Tutaj ciaze ptowadzi lekarz pierwszego kontaktu i przez cala ciaze nie bada Cie nikt ginekologicznie. Mnie na pierwsza wizyte umowili dopiero w 4 miesiacu. Jestem po dwoch poronieniach, wiec moja ciaza wymaga stalej kontroli. Dlatego zdecydowalam sie na porod w polsce i na to, zeby mnie prowadzil polski ginekolog. A swoja droga to tak, jest tu lepiej. Wyobrazcie sobie, ze na zwolnieniu lekarskim dostaje 300 euro tygodniowo zapomogi. Ostatnio w socjalu pani zaproponowala mi, ze beda placic mi polowe za mieszkanie dlatego, ze nie moge pracowac. No i to, ze pracowalam tu caly czas legalnie przed zajsciem w ciaze to duzy plus. Bo nawet jezeli dziecko urodzi sie w polsce to tutaj dostane macierzynski. Tesknie Dziewczyny za polska i za moim Krakowem ale musze tu jeszcze pare lat zostac, zeby pozniej w polsce tez Nam sie dobrze zylo. Ja skonczylam tylko liceum, wiec wielkich mozliwosci w szukaniu pracy w polsce nie mam. A nie wiem czy po ciazy dalej moglabym pracowac jako modelka hi, hi. Pozdrawiam Was Wszystkie i uciekam, bo Mezus zaraz bedzie w domku!! Buziaczki i do jutra!!!

Gość aaaaa555
a ja mam trzylatkę:)też niezła artystka-------a mowę to ma aż za lekką:)

No własnie dziewczynki wyczytałam że Wasze maluchy obcykali nocnik,z moim było tak że siadał jak miał ok 1,5 roku było wszystko cacy ale sielanka się skończyła :(:(:( Teraz non stop leje w gatki i jak już nie mam suchych to chodzi w pampersie,w cale już nie woła.I mnie to martwi że tego pampersa z każdym dniem jest wiecej.Ja juz nie daje rady ehhhhhhh.

bunt co jakis czas przechodzimy.... byl taki tydzien ze mialam go dosc.... histerie iscie z superniani.... poczytalam na ten temat i wiem ze nie mogl sobie poradzic z emocjami....aktualnie jest na etapie chodzenia za mna krok w krok .... mowi mi mamuniu kocham cie nad zycie.... mamuniu jeste piekna.... i mnostwo komplementow.... potrafi niezle czarowac....... 2 dni temu mow i do mnie tak oooo cioś smiejdzi??odwrocil i sie i udaje ze wacha ooo to chiba moja pupa??? bjudna jeśt:) ćeba umyć:)

aaaaaaaaaaaaa555----------Teraz dzieci są za cwane.Mam przyrodnią siostre która ma 2 i 7 miechy i gada jak katarynka od 1,5 roku niekiedy tak mi zawali tekst że nie wiem co mam powiedzieć meggi1982----🖐️ Kraków mhmmmmmmm zakochana jestem w tym mieście.Tylko szkoda że to taki kawał odemnie :)

majona-----------Ale aparacik cudowany :D:D:D Mój synuś to potrafi tylko pwoiedzieć tak lub nie jak coś się jego pytam.Przynajmniej wiem że reaguje,jak coś chce to pokazuje.Nikiedy powie na jedzenie ,,am\" , na picie ,,pić\" i od czasu do czasu ,,mama\" .Bardzo dużo do synka mówie,troche mnie to martwi ale staram się nie panikować.

princi.... Bede w Krakowie od grudnia do konca marca, wiec zapraszam jak masz ochote. Jej, uciekam bo mnie Maz udusi za ten internet. Musze duzo lezec, bo Maly jest nisko a chce uniknac cesarki. Dlatego moj Mezus goni mnie do lezenia. Kochany ten moj Facet!! Buziaczki!!!

meggie- siostra rodzila w anglii 3 dziecko... dwojke w Polsce... nie narzeka... mowi ze byla tak obslugiwana ze miala dosc..... wiesz jak to jest w anglii mniej interesuja sie ciezarnymi... ale za to potem duzo ci sie nalezy i dbaja o dziecko.. w Polsce ciezarne mozna zaglaskac na smierc a jak urodzic to radz sobie.... zero pomocy od panstwa .....jak musisz isc do specjalisty ... to tylko prywatnie bo terminy sa odlegle... aaa- 3latka to juz wyzsza szkola jazdy.....wymagania... i swoje plany hhehehe alek zaczal mowic zaraz po 2urodzinach....

no wrescie dopadłam kompa ;) :) ja jestem z swietokrzyskiego cały dziecn dzisiejszy w biegu :( jutro wcale nie lepiej ,, ide do szkoły :( :( :( na stare lata uczyc mi sie zachciało :) :) ;)

no i ja rowniez planuje drugiego bobaska. Jedno juz mam ale chce drugie ;) tak wiec dopisuje sie do waszej tabeli :) a tak w ogole to czesc !! imie mamy............wiek..........imie dziecka...........wiek majonia24...........24.............Alek................. ..2l i4miesiace MaMani...............21.............Mania............... ...7 miesięcy J_A_N_A..............24...........Justynka.............. ...1rok zieloneszkielko......22..........Mikołaj................ ...16 miesięcy gabi 27 ............ 28........... Agatka................ 5 lat lorinka ............21............Kazio...................2l i 9m-cy Evi..................21............Olek................. ...19 miesiecy oliwkabambino....27............wojtek..................1 rok pomarańczowa żmija...26.....Maciuś..............21miesięcy Princpolo...........24................Kacper.........2 lata i 2 miechy Ineska..............30.................Oliwia...........16miesięcy zieloneszkielko witaj :) ty tez w tabelce ... :P

no z moim jak azcniesz rozmowe to nie ma konca:) uwielbiam z nim dyskutowac.... jestesmy dwa blizniaki tematow nigdy dosyc:)oj te dzieciaki zaskakuja madroscia :)

Ineska----------witaj :) meggi1982---żebyś nie żałowała swojego zaproszenia :) Ja zawsze jestem tam przyjadem tzn jesteśmy w Zakopcu to żal nie skoczyć do Krakowa ale w przyszłym roku wybiore się na dłużej :) majona24--------Aż zazdroszcze tych rozmów :) kiedy u mnie to będzie? Myślisz że jest powód do stresu? Kobitki ja już uciekam,do jutra 👄I obym jutro zawału nie dostaóła jak nam wykasują ten topik!!!!

moj maz zaczal mowic jak mial 3latka:) nie martw sie jak tylko zacznie to potem bedzie potok slow:)

majonia mi tez na poczatku nie podobala sie anglia do tego stopnia ze gotowa bylam wracac ale po trzech miesiacach mi przeszlo i zaklimatyzowalam sie dzisiaj wiem ze nie chce wracac do PL jedynie w odwiedziny raz na rok moze dwa razy a kazio teraz bardzo lapie angielski z dnia na dzien widac postepy :D sklada slowa no ale dla niego to jest juz naturalne dwa jezyki wie do kogo mowic ktorym jezykiem a najlepsze jest to ze jak ktos mowi do niego po ang a on nie wie jak odpowiedziec to odpowiada po polsku a z polskim sobie dobrze radzi myla mu sie tylko rodzaje no i zaczyna liczyc narazie umie do trzech :D a mowic zaczal jak mial 20 miesiecy nie nadazam za wami !!!kazio wykapany jeszcze tylko kolacja zeby bajka i spac tak wiec w najlepszym razie za godzine bede wolna :)

Ja tylko na chwile, bo na kompie mam okazje siedziec raczej w pracy :p Moja Justysia mowi \"dziadzia\", \"baba\", \"mama\",\"tata\",\"daj\" - to ostatnie to jej ulubione :D i \"iś\" ale nie wiem co to znaczy... Dzisiaj zrobiła pierwszy raz zupełnie samodzielnie 3 kroki!!!!!! :)

imie mamy............wiek..........imie dziecka...........wiek majonia24...........24.............Alek................. ..2l i4miesiace MaMani...............21.............Mania............... ...7 miesięcy J_A_N_A..............24...........Justynka.............. ...1rok zieloneszkielko......22..........Mikołaj................ ...16 miesięcy gabi 27 ............ 28........... Agatka................ 5 lat lorinka ............21............Kazio...................2l i 9m-cy Evi..................21............Olek................. ...19 miesiecy oliwkabambino....27............wojtek..................1 rok pomarańczowa żmija...26.....Maciuś..............21miesięcy Princpolo...........24................Kacper.........2 lata i 2 miechy Ineska..............30.................Oliwia........... 16miesięcy Nika.................30.............Agnieszka...........21miesiecy