Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _migotka_

Jaki śpiwór do wózka - wyścielany polarem czy owczą wełną

Polecane posty

Gość _migotka_

Dziedzia urodzi się w styczniu, nie wiem czy kupować ten droższy - owcza wełna 90 zl czy wyścielany polarem - 60zł jak myślicie?

Ja bym powiedziała, że ten z polara. Nie zawsze to co droższe znaczy lepsze. Przychodzą mi do głowy takie argumenty jak np. możliwe uczulenie dzidziusia na owczą wełnę czy dyskomfort spowodowany drapaniem. A nie słyszałam żeby ktoś był uczulony na polar. No i jest przemilutki:)

Gość _migotka_
Dzieki dziewczyny! :) macie rację jeszcze poczekam i będę mieć na uwadze ten z polarka.

Moim zdaniem też łatwiejszy do prania ten z polarka, bo wełnę to tylko w zimnej wodzie i specjalnymi zmiękczanymi płynami - a te dziecięce proszki to raczej nie zmiękczają tkaniń pomimo zapewnien:) A polarek zawsze będzie mięciutki, szybciutko schnie i można w cieplejszej wodzie.

Gość Olllaaaa
Polarkowy śpiworek jest cieńszy niż ten z owczej wełny. jeśli bedą duże mrozy to lepsza będzie wełna, jak temp ok 0 stopni to wystarczy polarek

Gość alabc
Moja córka ma uczulenie na wełnę i wybrała bym polar, po co testować na dziecku czy czasami nie ma uczulenia :)

Mam z owczej wełny -NIE POLECAM! To prawda co droższe nie znaczy że lepsze :D Po pierwsze u nas uczuliło a po drugie po praniu nie ejst już takie pięne jak było przed.Tzn mimo odpowiedniego prania welna zrobiła się szorstka a z czasem wręcz pasduna(chodzi o wygląd) Dlatego też zmieniłam na polar i to jest strzał w 10 :)