Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedakzyciowynieudacznik

za jaka kase zyjecie miesiecznie?

Polecane posty

Gość cukierka
co mozna wogoe kupic mamie na prezent swiateczny?? nie mam pomyslu..wszystko jest drogie...przeciez nie dam jej bubla z bazaru:O

nie rozumie czemu z gory zakladasz ze ich nie nawidze!bo to nie prawda!wrecz przeciwnie jestem im wdzieczna ze nauczyli mnie radzic sobie samej w zyciu:D mam dobra szkole i prace i nikogo nie musze o nic prosic jak chce sobie cos kupic:D

rachatłukum => co takiego powiedziała Ci kaśka_19, że czujesz się urażona, to o tej kurtce czy to, że dostaje 500zł od rodziców?? Nie rozumiem Cię, dziwne żeby licealistka sama się utrzymywała. Mi rodzce opłacają mieszkanie, do tego nie musze na niczym oszczędzać i wcale nie czuje się pasożytem, ciekawe kiedy miałabym znaleśc czas na pracę jeśli studiuję 2 kierunki??

Gość
Kaska_19 -----> co ty w ogóle piszesz, że to wina emerytów?!!! to wina państwa, że daje takie głodowe emerytury. na zachodzie są o wiele wyższe, nawet biorąc pod uwagę różnicę w wysokości zarobków. moja mama ma wysoką emeryturę, ale ona jest prawnikiem. no sorry, ale nie każdy może być prawnikiem albo lekarzem. pomyśl o nauczycielach - zawód ciężki, a mało opłacany. i emerytura też marna i nie ma się nijak do tego jak te osoby ciężko pracują

Gość cukierka
gratuluje wypowiedzi Kasce o emerytach... no ja przyzwyczailam sie ze w domu zawsze mialam cos w lodowce, oprocz tego zawsze jakies owoce, slodycze itp a teraz... i marzy mi sie domowy obiad

Gość
cukierka -----> co do prezentów... ja nic nie kupuję rodzicom na Gwiazdkę :( oni wiedzą że nie mam tyle kasy. tylko brat im kupuje, ale on ma dwa razy wyższe kieszonkowe...

Gość Co za lala
"emeryci sa sami sobie winni. Jesli nie wypracowali sobie emerytury to tylko ich wina. Mnie szkoda biednych dzieci, poniewaz oni nie maja zadnego wplywu na swoj los" Z jakiej planety sie urwalas panienko? O tak, emeryci to wstrętne stare nieroby. Ciekawe ile ty dostaniesz na starosc w tej cudownej, bogatej Polsce. Na pewno miliony. :-P

kaśka_19- ty chyba sobie żartujesz, o czym ty wogóle piszesz dziewczyno??? Poza tym gdzie emeryt znajdzie teraz prace??

Gość
Kaska_19.... na jakim ty świecie żyjesz? chyba nie wiesz ile wynosi wiek emerytalny w Polsce :/ dla kobiety 60 lat, dla mężczyzny 65. a teraz znajdź mi firmę, która przyjmie do pracy 60-letnią kobietę za dobre pieniądze (nie mam na myśli pracy typu sprzątaczka, ale pracę umysłową), jak obecnie 40-latki mają problemy z zatrudnieniem. poza tym często to nie jest tak, że się idzie na emeryturę bo się chce. moja mama pracowała dla firmy ponad 30 lat, była dobra w swoim fachu. i co? tylko czekali aż skończy 60 lat i wręczyli jej kwitek

Gość cukierka
czy np butelka jakiegos zagranicznego alkoholu np likieru jest dobrym prezentem dla rodzicow?

asia przeczytaj jej wypowiedzi jeszcze raz ... jesli nie uderza cie w nich nic to przeczytaj te wypowiedz o emerytach tam jest wszystko czarno na białym poza tym nie mowie ze mieszkanie z rodzicami to pasozytowanie tylko wczesniej ktos zarzucil sasetce ze jak rodzice kochaja to trzymaja dziecko w domu a jak nie to kaza sie wyprowadzic a czasami jest to samodzielna decyzja dziecka i wg mnie fajnie podsumowała to ktoraś forumowiczka dziecku nie powinno sie rzucac kół ratunkowych tylko trzeba nauczy je pływac

Gość cukierka
skonczcie ta konwersacje o emerytach bo kazdy normalny czlowiek wie jaka jest prawda..bez sensu sie spierac

Gość
help!!!!! właśnie - jest architektem. jak masz tego typu zawód, to możesz sobie swój własny biznes założyć. ale jak się pracowało w innym, mniej prestiżowym zawodzie to niestety... powiedz mi w takim razie, gdzie ma szukać pracy 65-letnia nauczycielka? (pomijając korepetycje i bycie nianią i sprzątaczką) poza tym w zawodach dobrze opłacanych jest też wysoka emerytura. moja mama i jej koleżanki, mają tyle emerytury i tyle kasy na koncie, że po prostu nie chce im się już pracować, wolą pracę w ogródku, wyjazdy, wycieczki.

Gość cukierka
jak nie trudno sie domyslic NIE STAC MNIE NA PERFUMY! poza tym nawet gdybym miala kase to moglabym nie trafic z wyborem zapachu. pomyslalam ze jakis dobry (dobry ale nie za drogi) alkohol sie tez moze przydac bo wkoncu trzeba cos postawic na stol w swieta

Gość Co za lala
Sa tylko dwie mozliwosci, to prowokacja, komus sie nudzi. Lub to prawda, dziecko nie ma pojecia o prawdziwym zyciu. Rodzice ja utrzymuja, a ona martwi sie tylko kolorem nowej kurteczki. Dziecina pozyje troche na wlasny rachunek, to szybko pozbedzie sie zludzen. Chce czy nie, rzeczywistosc kiedys ja dopadnie. Na razie niech sobie zyje zludzeniami o bogactwie.

Gość Mammanaa
500 zł... jestem w Lo, stancja 200. 100-zarcie 200-nieprzewidziane wydatki. na ciuchy np. na zimowy plaszczyk dostaje od rodzicow:P

Gość cukierka
hehhe mysle ze wiekszosc wie o kogo mi chodzilo

Gość
bo mnie to wpieprza do jasnej cholery - jedni mają tyle kasy, inni mniej. ja mam przegląd różnych grup społecznych i zawodów w moim najbliższym otoczeniu i dobrze widzę jaka jest sytuacja i ile kto pracował i ile ma emerytury i jakie ma szanse na dorobienie sobie. sorry ale jak ktoś się wychował w zamożnej rodzinie, w zamożnym otoczeniu to ma klapki na oczach. to tak jak życie w złotej klatce. np Siddartha tak żył, dopóki nie wyszedł poza mury pałacu i doznał szoku widząc jak ludzie żyją 🖐️

oj cukierka to nie do ciebie było .. :D po prostu poprawiam kaske bo mam dresz na krzyzu jak czytam \"jakis perfum\" wiec napisałam jakieś perfumy :P a alkohol to dobry prezent :) a moze sprobuj zrobic cos sama? na wizazu jest mnostwo topików gdzie króluje hand made :P a nuz sie okaze ze masz jakies manualne zdolnosci :)

Gość cukierka
i tez mysle ze z ta kaska to prowokacja...

Gość
cukierka ----> a Twoi rodzice lubią alkohol? bo zwłaszcza moja mama lubi słodkie likiery i takie tam. myślę że to dobry pomysł. albo wino, nawet nie musi być takie drogie. nawet kilkanaście złotych i możesz kupić smaczne wino

Gość cukierka
ktos ma ubaw jak wszyscy prawia morały rzekomej kasce jeszcze sie z tego powodu kloca

o boszszsz... skąd licealistka ma wiedzieć jak przez lata komuny wypracowywało się w Polsce emeryturę, kto miał największe szanse na wysokie zarobki w czasach PRL-u, kto teraz ma najwyższe emerytury????? dziecko chowane pod kloszem, nie ma pojęcia o życiu,

Kaska_19 Mysle,ze nie masz sie czym chwalic,ja jestem w podobnej sytuacji jak Ty ,o ile nie w lepszej.Tez chodziłam do prywatnego LO,rodzice wybudowli mi dom i zabezpieczyli na kilka sposobów na przyszłość.Doceniam to bardzo każdego dnia,ale ponad to pracuję i nie biore kasy od rodziców,moje codzienne zycie opłacam sobie sama.nigdy w zyciu nie przyszłoby mi do głowy śmiać się z kogoś,że czegoś tam nie ma albo że ma niezaradnych rodziców.

ok po ostatniej wypowiedzi kasi juz wiem ze to prowokacja .... ech i znowu sie dalismy trollowi nabrac :/ a wino to niezły pomysł :)

Gość cukierka
tak wiec nie komentuje juz kaski.. pomysle nad tym alkoholem... teraz musze sie zastanowic co dla siostr:O

Gość i dobrze ze nie ma pojęcia
przynajmniej jej się bedzie lepiej żyło i oby wiecej takich co nie musza miec pojęcia!!!

Kaska_19 Dopiero teraz doczytalam Twoja wypowiedż o emerytach i musze przyznać ,że jesteś po prostu bezczelna jak mało kto!!!A Ty myślisz,że na 700 zł emerytury to nie trzeb było zapierdalać całe życie?Że ktoś je dostał za leżenie w łóżku?Śmieszna jesteś dziewczyno!!!Rozejrzyj się co sie dzieje w Polsce!Ludzie zasuwali całe życie uczciwą praca a teraz nie mają na najskromniejsze życie.

rachatłukum=> zwracam honor, ta dziewczyna to pustak. Kaśka_19 nie piernicz takich głupot!!!!