Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no ciekawa jestem

Ile do koperty?

Polecane posty

Gość no ciekawa jestem

Ile kasy wkładacie do koperty?

Gość multimilioner
milion dolarów $$$$$$$$$$$$$

Gość zalezy ile kto moze
i chce chyba... :O

Gość jako para
zalezy komu przyjaciele- 500 + jakis maly prezencik typu dwa bilety do teatru albo Cd z muzyka rodzina- 1000, jak bliska

Gość no ciekawa jestem
nie pytam ile kto chce, czy ile może moze. Ale i le wkładacie?

Gość to jest jedyna
wlasciwa odpowiedz :P tyle wkladaja ile moga i ile chca :D

Gość no ciekawa jestem
no prosze was, bez folozofowania. Konkrety poproszę:)

Gość no ciekawa jestem
piszcie, co wam szkodzi

Zasada jest taka, że minimum tyle ile osoba zapłaciła za ciebie czyli jeśli zapłacono około 120 zł za osobę, to para daję około 250 ale jeśli nie ma to z gardła nie wyciągnie, a jeśli ma więcej to może dać.

Gość Bibetka
Ja zawsze obliczam ile wychodzi za osobę(zazwyczaj się płaci od 120-140)+jeszcze 100 dla Młodych.no oczywiście każdy idzie z os.towarzyszącą to wychodzi ok.350-400 zło.No ale każdy daje wg własnego uznania.

Gość no ciekawa jestem
A gdy się nie jest zaproszonym na wesele?

Gość no ciekawa jestem
to według tego co mówicie, nie ma "kosztów utrzymania". I wtedy ile?

Gość Bibetka
Nie rozumiem, to po co sie pytasz ile dac w kopercie jak nie jestem zaproszona, to po comyślisz o prezencie.Jeśli nie jesteś zaproszona, a chcesz jedynie złożyć zyczenia nowożeńcom to wystarczą kwiaty

my bylismy na weselu we wrzesniu i dalismy 400zł natomiast moi rodzice-mlody byl bratem rodzonym mamy i oni dali 1000 to zalezy kogo na ile stac tyle daje :-)

Moi rodzice nie są bogaci i kupują zwykle odkurzacz za 200-300 zł. Mysle ze to dobry pomysł, bo młodzi potem b. dziekują gdyz ten prezent sie zwykle nie powtarza!!! :)

Gość no zależy
ja już mam odkurzacz.

Gość ja bym nie chciala dostac
odkurzacza...bo zwykle odkurzac juz jest w domu..chyba, ze wczesniej mieszkali z rodzicami kazdy z osobna i przeprowadzaja sie do zupelnie nowego miejsca..ale to sie dosc rzadko zdaza.. dla mnie to nie jest oryginalny pomysl..

Nie no u mnie wszystkie kuzynki i kuzyni nie mieszkali razem przed slubem i musieli kompletowac wszystko do nowego mieszkania! Takze zadowoleni byli bardzo :) Oczywicie gdyby była sytuacja ze mieszkali by razem i byliby urządzeni, to odkurzacz nie wchodziłby w gre. A tak pomysł sie podobał o wiele bardziej niż 10ty komplet sztućców czy pościeli ;)

Hmm... my teraz idziemy na wesele kuzyna mojego faceta - nie utrzymujemy z nim kontaktow, jedynie widzimy sie na 1 listopada. Bedzie full gosci, duze wesele. Zastanawialismy sie ile wlozyc, bo w zasadzie nie mamy o tym pojecia i tak rozmawialismy w szerszym gronie, ze wychodzi 100 zl od osoby. Czyli my powinnismy wg tego wlozyc im 200 zl. Kuzynka idzie z mezem i dzieckiem i zapakuja im 300 zl. W zasadzie to duze wesele, my jestesmy goscmi \"mniej waznymi\" ze to tak okresle i 200 zl jest wystarczajace. Ale nie wiem, mnie to sie wydaje troche malo, za taka kase to ja nawet na sylwestra nie pojde. Tez jestem ciekawa ile dajecie, to byloby troche pomocne.

Gość nie zalogowana tym razem
roznie , zalezy od "pokrewienstwa" i sytuacji ... Kolezanka miala wesele, bylam tam z os. towarzyszaca , dalam tylko 200 zl + skorzany album na zdjecia , jakies pol roku temu kuzynka wychodzila za maz , bylam tam sama (M. w delegacji) i dalam 300 zl . u siostry rodzonej 6 lat temu dalam chyba 500 zl , u kuzyna dalszego rok temu - dalam prezent za ok. 200 zl (bylam sama)

Gość no ciekawa jestem
Jestem zaproszona tylko do Koscioła. Wesela nie mją, tylko impreza dla blizszej rodziny. Czy w takim razie daje sie tylko kwiaty? zaznaczam, ze to kolezanka, ale taka no może nie bliska, co bardziej dawniej z kręgu bliższych. Czy prezent daje się tylko gdy sie jet zaproszonym na wesele?

Gość nie zalogowana tym razem
wydaje mi sie ze tylko kwiaty, jak idziesz TYLKO na slub

Gość lekarzowi to min
300zł inaczej wstyd by mi było.

Hm tu juz jutro mysle, ze chyba wrzucimy im 300 zl i do tego na pewno minimum 50 do welonu. Nie bede sepic tej stowy ;)