Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 555ttyy6

czemu włosy z wiekiem przetłuszczają się coraz szybciej?

Polecane posty

Gość 555ttyy6

Może dla was to dziwne i może zostałyście nauczone myć włosy codziennie, ale gdy ja byłam mała, mama myła mi włosy raz na tydzień w soboty. Miałam wtedy włosy do połowy uda, super gęste i raczej suche (kręcone). Nawet przed kolejnym myciem wciąż wyglądały na świeże. Po 20 roku zycia włosy myłam raz na 3-4 dni. Teraz mam 27 lat i włosy mam tłuste już nastepnego dnia wieczorem po umyciu). Włosy wciąż mam długie (teraz do pasa), wciąż kręcone ;) - więc nie rozumiem czemu nagle im się tak "odmieniło". Nie muszę chyba dodawać że codzienne mycie włosów nie wchodzi w grę, bo zajęłoby mi to pół dnia - wolę nie używać suszarki, bo mam po niej szopę, a moje włosy schną jakieś 3 godziny; a gdy już użyję suszarki to używam też prostownicy, żeby je wygładzić, a prostowanie moich włosów których mam naprawdę BARDZO BARDZO dużo tez zajmuje jakieś 2 godz. Myję je raz na 2-3 dni. Czemu coraz szybciej po umyciu się robią tłuste? A może znacie jakiś sposób żeby dłużej były świeże?

Gość hormony
hormony hormony hormony hormony hormony hormony

Gość nie pytaj mnie
ja mam dokadnie taka samą historię z włosami co Ty dzis mam 29 lat:O

Gość niebieskooookaa22
może to chodzi o hormony? chociaż z wiekiem skóra staje się coraz bardziej sucha, więc i włosy powinny iśc tym tropem... a tu zonk :classic_cool: a może włosy są za bardzo obciążone szamponami odżywkami z silikonami? spobuj umyć szamponem ziołowym chmielowo-tatarowym z Barwy(?) czy Evę Naturę pokrzywowym albo którymś z tych http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=151009&highlight=oczyszczaj%B1cy+szampon i stosuj dobre odżywki "po" nawilzajace

Gość 555ttyy6
używam szamponów do włosów tłustych (chociaż nie mam typu tłustych! ale chcę żeby wolniej się przetłuszczały), odżywek też. Nawet po umyciu zawsze kropię je perfumami (stary nawyk) - mimo przestróg by tak nie robić bo to WYSUSZA - nie wysusza!! Nie wierzę już w działanie tych wszystkich szamponów - jakiegokolwiek użyję, nastepnego dnia wieczorem przy skórze już czuję tłuszcz a włosy się robią cięzkie. :O no masakra!